Přejít na obsah


Fotka

Mapové zdroje pro Geocaching Map Enhancements

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
438 odpovědí na toto téma

#381 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2020 - 20:05

Vkládat po jedné nebo několika - to umím. Pokud vím, přeuspořádat HTML, XML aj. do čitelné podoby umí PSPad, ale v něm se mi to nepovedlo.

A určitě je to uloženo do cookies, doma na PC mapy mám.

Lidar je pěkný, používám tuto vrstvu na dohledávání hradišť (ne v GME, ale v GISu). A má i jiné obarvení, např. sklon svahů.

A jsou i jiné vrstvy, třeba i ortofotka v IR světle (pokud by někdo chtěl dohledávat zdravotní stav lesů...)


  • 0

#382 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2020 - 21:06

Dnes jsem přišel po týdnu HO do práce a tak jako ostatním zde a také u mě doma - mapy přidané přes GME zmizely! Zajímavá časová shoda... Že by nějaká aktualizace? Nepamatuju si, že by mi mapy někdy zmizely.


  • 0

#383 Rychtar84

Rychtar84

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)
  • LocationPraha 5

Publikováno 10 červen 2020 - 11:54

takže jak? aktualizovat GME nabo Firefox ?


  • 0

#384 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2020 - 12:09

Zajímavá věc: po zmizení přidaných map do GME je ručně přidám na mapě volbou GME, mapy mi už týden fungují bez problémů. Ale kde jsou uložené? Když kouknu na Editor GME, nejsou tam. Ale na mapě fungují. Zkuste se někdo podívat do editoru GME, já je tam nemám.

 

Edit: navíc já mám jako výchozí mapu Dopravní, ale v editoru vidím jako výchozí OSM.


Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 10 červen 2020 - 12:10

  • 0

#385 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 067 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2020 - 16:35

Jestli editorem myslíš konfigurační rozhraní GME, tak u mě vše OK. Po znovupřidání tam od té doby vše visí. Výchozí mám OSM, což taky funguje.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#386 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2020 - 16:38

Mapy se ukládají do cookies. Jestli vám mapy mizí, je to cookies. Řešením je si to v editoru scriptu uložit natvrdo do zdrojáku GME. Pochopitelně, pokud se GME aktualizuje (o čemž pochybuji), tak se mapy opět smažou i tak.


  • 0

#387 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2020 - 17:07

Aha, já se mylně domníval, že se uloží do scriptu. Takže tím se vysvětluje, proč mi mapy zmizely - Microsoftu se opět bez mého souhlasu podařilo nepozorovaně aktualizovat wokna a já to zjistil až po akci. Tudíž cookies se vymazaly též a tím je problém vysvětlen.
Díky
  • 0

#388 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 067 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2020 - 19:19

Nevím, ale spíš než s aktualizací Windows bych viděl souvislost s aktualizací prohlížeče, popř. skriptu GME. Ale ten se už dlouho neaktualizoval, co? Možná taky Tampermonkey...


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#389 trestidlo

trestidlo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2020 - 10:12

Zdravim takhle pri destive nedeli. Mam dotaz.

Vim, ze se daji nastavit ruzne mapy (napr. ceska turisticka z mapy.cz) pro mapu na geocaching.com, ale toto mi funguje zatim jen pro starou verzi map, tj. https://www.geocaching.com/map/

 

Uz existuje neco podobneho i pro nove mapy, tj. pro https://www.geocaching.com/play/map/

???

Dekuji


  • 0

#390 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2020 - 18:49

Ne, nebo o tom nevím. Hodilo by se to.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 14 červen 2020 - 18:49

  • 0

#391 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2020 - 15:20

Funguje to jako předtím, dá se jich tam vložit několik najednou. Nevíte jestli nejsou někde aktualizované? Prakticky používám jen turistickou nebo zimní na mapách.cz, ale našel jsem na georabbits.cz takový velký balíček, ale je z roku 2017. Nebo případně jestli se to dá nějak vytvořit z aktuálních map?

 

Pozdě, ale přece.

Zdroj map na mých stránkách je sice z roku 2017, ale je funkční a nemám s jeho funkčností žádný problém. Tedy možná jsem to od toho roku 2017 jednou aktualizoval a zapomněl jsem změnit datum. :-)

Teď jsem tam ještě přidal podklad ČUZK - LIDAR od Pontiac_CZ.

 

Skládat ručně v texťáku není potřeba. Můžeš začít tím, že si v editaci GME smažeš to co tam nechceš a pak můžeš přidávat jednotlivé mapy tak, že vždy vložíš jen to co je mezi { }

přesně jak to sem dal Pontiac_CZ. Takto jde vložit jedna mapa.

Nepraktické je, že nejdou mapy přeskládat, když chceš změnit pořadí.

 

Dá se to řešit tak, že si vezmeš ten mišmaš, hodíš ho do https://codebeautify.org/jsonviewer

(do levého okna a následně klikneš na Beautify) a následně si to v texťáku přeuspořádáš nebo upravíš.

Zase tak složité mi to nepřipadá. Do zdrojového souboru umístím novou mapu tam, kam chci a znovu nahraji. Takto jsem LIDAR přidal k ČUZK mapám.

Přiložené miniatury

  • Výstřižek.JPG

  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#392 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2020 - 7:36

Jo, tohle jde bez problémů. Ale když dám Export custom maps, mám to všechno v jednom. Pokud to lze přeuspořádat v tom codebeautify, půjde to. Jde jen o to, abych si mohl zazálohovat to, co jsem si třeba poskládal z různých zdrojů a měl to čitelné očima, aby se tam dala třeba přidat řádka, odebrat, co nepotřebuju, přeuspořádat pořadí, apod.


  • 0

#393 MartyMcFly89

MartyMcFly89

    Martyrius

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2020 - 8:07

Dnes mi vypadly nějaké custom mapy, tak uvidím jak to půjde spravit.

 

EDIT: A stačilo tam znova zkopírovat zdroje, nevím co je vymazalo v první řadě:

http://www.geocachin...-19#entry586568


Tento příspěvek byl upraven od MartyMcFly89: 05 prosinec 2020 - 8:28

  • 0

#394 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 046 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2020 - 9:02

Mně nefunguje vrstva archivovaných, zaregistroval jsem včera. Nebádal jsem nad tím, třeba je problém na webu zdroje jako před časem, nevím.


  • 0

#395 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2020 - 16:09

Po delší době jsem se pokusil v tomto vláknu najít odpověď, zda někdo také nemá problém se zobrazením turistické mapy od mapy.cz. Omlouvám se, ale nenašel jsem, že by někomu turistikcé mapy.cz nešly. Mají fungovat nebo ne? Některé jiné druhy od mapy.cz (letní, základní, dopravní) mi fungují dobře. Ale turistická, cykloturistická a zimní mně nejdou, hlásí, že pro takové přiblížení nemají mapový poklad (zkusil jsem různé zoomy).  Díky za pomoc.


  • 0

#396 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 143 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2020 - 16:35

Zkus jednu z těhle, už nevím, která je ta funkční, neumím to zpětně z GME vytáhnout.

{"alt":"Mapy.cz - Turistická","tileUrl":"//mapserver.mapy.cz/turist-m/{z}-{x}-{y}","minZoom":5,"maxZoom":18,"attribution":"© <a href='https://www.seznam.cz' target='_blank' rel='noopener'>Seznam.cz, a.s.</a>, © <a href='https://www.openstre...p.org/copyright' target='_blank' rel='noopener'>OpenStreetMap</a>, © NASA","ignore":false}

{"alt":"Mapy.cz - Turistická","tileUrl":"http://m{s}.mapserver.mapy.cz/turist_trail-m/{z}-{x}-{y}", "minZoom":5, "maxZoom":18, "subdomains":"1234", "attribution":"<img src='http://mapy.cz/img/logo-small.svg' /> © Seznam.cz,a.s, © Přispěvatelé <a href='http://www.openstreetmap.org/copyright'>OpenStreetMap</a>, © NASA"}

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 09 prosinec 2020 - 16:36

  • 0

#397 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2020 - 16:40

 

Zkus jednu z těhle, už nevím, která je ta funkční, neumím to zpětně z GME vytáhnout.

{"alt":"Mapy.cz - Turistická","tileUrl":"//mapserver.mapy.cz/turist-m/{z}-{x}-{y}","minZoom":5,"maxZoom":18,"attribution":"© <a href='https://www.seznam.cz' target='_blank' rel='noopener'>Seznam.cz, a.s.</a>, © <a href='https://www.openstre...p.org/copyright' target='_blank' rel='noopener'>OpenStreetMap</a>, © NASA","ignore":false}

{"alt":"Mapy.cz - Turistická","tileUrl":"http://m{s}.mapserver.mapy.cz/turist_trail-m/{z}-{x}-{y}", "minZoom":5, "maxZoom":18, "subdomains":"1234", "attribution":"<img src='http://mapy.cz/img/logo-small.svg' /> © Seznam.cz,a.s, © Přispěvatelé <a href='http://www.openstreetmap.org/copyright'>OpenStreetMap</a>, © NASA"}

Díky, funguje! Ta správná je ta první.


  • 0

#398 posmera

posmera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2021 - 9:49

Ahoj,

Funguje teď někomu ta minimapka v listingu cache u Geocaching Map Enhancements?

Po té poslední aktualizaci cookies jsem přidal zpět turistické mapy od mapy.cz, ale zobrazují se pouze u hledání přímo v geocachingové mapě, v listingu v té minimapce nejdou použít..

 

P.S. požívám Vyldův fork: https://openuserjs.o...ap_Enhancements

   
  • 0
Motto: It's not about the number you've found it's about the fun you had along the way.

#399 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2021 - 9:54

Funguje, jedu na staré 0.8.2 a bez problémů se mi ve Firefoxu mapka zobrazuje.


  • 0

#400 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2021 - 9:55

Mě se to ukazuje, teď to neověřím, ale používám to dost často. Používám originální verzi, s tím, že tam nemám ikonky, to mi nevadí.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama