Přejít na obsah


Fotka

Mapové zdroje pro Geocaching Map Enhancements

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
438 odpovědí na toto téma

#421 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2021 - 5:15

Mapičku pořád vidím. Na stroji, kde mám GME se dá i přepínat na jiné podklady, na druhém ne, ale waypointy stále ukazuje. Mám GCLh, ale i když ho vypnu, je to stejné.


  • 0

#422 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 047 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2021 - 9:22

Ještě jednou vkládám obr.

No já tam mám tohle, co kolega. Nemůžu to přepnout na jiný podklad, což je právě ten problém, který bych chtěl vyřešit.


  • 0

#423 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 047 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2021 - 19:42

Někdo ještě nějaký nápad, jak by se to dalo rozchodit?  :ph34r:


  • 0

#424 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2021 - 12:14

Někdo ještě nějaký nápad, jak by se to dalo rozchodit?  :ph34r:

 

Postup, který jsem popisoval, mi pomohl na dvou počítačích. FF, poslední Tampermonkey a poslední GME.

mapicka.jpg

 

Jasně, ideální je vidět keš a WP na turistické mapičce, ale já jsem nějakou dobu jsem žil úspěšně i bez té mapičky, než jsem někde vyštrachal řešení s cookies... WP tam byly a pak jsem se přepnul na záložku s velkou (turistickou) mapou a třeba zase zpět

Větší obyvy mám z toho, aby nezařízli starou mapu, protože na nové mapě GME neběží. To by byla katastrofa, z osmdesáti procent používám mapové podklady mapy.cz. A ty fíčurky na nové mapě mě v podstatě nezajímají


  • 1

#425 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 047 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2021 - 15:41

Jestli nebude někde problém na mém počítači. Zprovoznil jsem FF, nainstaloval skripty, rozchodil je na velké mapě a v listingu zase tentýž problém. No nic, holt se musím odnaučit s tím žít.

No to by mě asi trefilo, kdyby starou mapu zařízli, ta nová je nepoužitelná z více důvodů. Občas využiji ty její filtry, tak to na ni přepnu, ale to jen když chci něco konkrétního, jinak je stará zlatá.


  • 0

#426 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 479 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2021 - 16:44

Zdejší thread mě inspiroval k instalaci GME. Vypadá to funkčně... ale dole mi chybí některé ikonky:

 

UmXgB5p.png

 

Je to celkem prkotina, ale kdyby tam byly, bylo by to ještě lepší.


  • 1

#427 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2021 - 5:06

To je dávno známé. Někdo opravil odkazy, aby tam ikonky byly, ale mě tam neschází (tj. nemám je tam a je mi to jedno). Jen na jednom stroji tam taky nemám ty podklady v mapách v listingu. Na druhém jo. Přitom snad vše je aktuální.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 22 červen 2021 - 5:06

  • 0

#428 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2021 - 14:02

Zdejší thread mě inspiroval k instalaci GME. Vypadá to funkčně... ale dole mi chybí některé ikonky:

 

UmXgB5p.png

 

Je to celkem prkotina, ale kdyby tam byly, bylo by to ještě lepší.

 

 

V Tampermonkey otevři řídící panel, dej upravit GME, najdi řetězec

https://www.geocaching.com/map/css/themes/images/icons-18-black.png

 

a nahraď ho tímto

https://raw.githubusercontent.com/ionic-team/graphite/master/docs/themes/aloe/images/icons-18-black.png

 

Ikonky budou zpět


  • 3

#429 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 067 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2021 - 19:21

Díky, to pomohlo i mně. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#430 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2021 - 11:42

ahoj, dotaz - na novém NTB se mě neobjevují v rozklikávací lištičce jiné mapy než OPNV map. Doplněk "geocaching map enhancements" mám naistalovaný a mapy do něj nahrané. Jediné co funguje je, že základní mapu mám turistickou, což sem v doplňku nastavil. Netušíte někdo kde může být chyba? Díky!


  • 0

#431 krky

krky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2021 - 22:46

Zdravím. Přestala mi fungovat aktuální letecká mapa z mapy.cz, starší mapy (třeba 2015) a nebo turistická normálně fungují.

 

Měla by to být tahle: {"alt":"Mapy.cz - Letecká","tileUrl":"//mapserver.mapy.cz/bing/{z}-{x}-{y}","minZoom":5,"maxZoom":20,"attribution":"3. 7. 2015, © <a href='https://www.seznam.cz' target='_blank' rel='noopener'>Seznam.cz, a.s.</a>, © <a href='//www.basemap.at' target='_blank'>www.basemap.at</a>, © <a href='https://www.microsof...docs/terms.aspx' target='_blank'>Microsoft Corporation</a>, © <a href='https://www.openstre...p.org/copyright' target='_blank' rel='noopener'>OpenStreetMap</a>","ignore":false}

 

Předpokládám, že se změnil mapový zdroj, nemáte někdo aktuální, nebo nevíte, co by se jiného mohlo pokazit?

 

Používám FF verze 89.0.2, Greasemonkey a GME 0.8.2. (vše snad aktuální...)

 

Díky.


  • 0

Čím víc hvězdiček, tím víc geocaching! * Kdo nebyl na Brázdě, kešuje zbytečně.


#432 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 479 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2021 - 8:28

Zdravím. Přestala mi fungovat aktuální letecká mapa z mapy.cz, starší mapy (třeba 2015) a nebo turistická normálně fungují.

 

 

Potvrzuji, že to nefunguje.


  • 0

#433 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2021 - 9:31

V adrese je nově místo /bing/ tohle: /hybrid-sparse-m/
Je možná alternativa /hybrid-turist-m/

 

Večer sem hodím komplet upravený list.
 


  • 0

#434 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 067 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2021 - 10:53

Mně aktuální letecké mapy.cz v GME fungují, v konfiguraci mám toto (už bůhvíjak dlouho a bůhví odkud to je):

{"alt":"Mapy.cz letecká","tileUrl":"http://m{s}.mapserver.mapy.cz/ophoto-m/{z}-{x}-{y}","minZoom":5,"maxZoom":20,"subdomains":"1234","attribution":"<img src='http://mapy.cz/img/logo-small.svg' /> © Seznam.cz,a.s, © GEODIS BRNO,s.r.o.","ignore":false}

Ten "bing" v původním URL zní divně, to zní nějak Microsofťácky. :)
 


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#435 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 228 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2021 - 12:26

Aktuální ortomapa je pořád ta s tím "bing", akorát tam začali kontrolovat referer! Tak proto přestala jinde chodit...

 

"ophoto-m" je o několik let starší verze.

 

Ty mapy "hybrid-*" vám fakt nepomůžou, to jsou jen překryvné průhledné vrtstvy s popisky.


  • 1

#436 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2021 - 22:03

Jo, HaLuMa má pravdu, s tím hybridem jsem se seknul, ten už tam vlastně máme jako Mapy.cz - Popisky a cesty, spěchal jsem než vypadnu od kompu a nepřemýšlel u toho.

"ophoto-m" funguje a podle mě je to i aktuální mapa, snímkování co probíhalo loni je tam vidět.

 

Zkusím se povrtat v GME, aby umělo odesílat referer (ale teď úplně brzy to nebude).


  • 0

#437 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2021 - 8:41

No jo, zdá se že i A:drake neukazuje teď orto, zkusím změnit odkaz a uvidím.


  • 0

#438 krky

krky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2021 - 17:54

Děkuji za info, že chyba není tak úplně na mém přijímači. Není to vyloženě akutní, žít se bez ní dá, takže si počkám na nápravu. Mám místo ní google satelitní, ale ta se mi až tak nelíbí, no nejspíše síla zvyku...


  • 0

Čím víc hvězdiček, tím víc geocaching! * Kdo nebyl na Brázdě, kešuje zbytečně.


#439 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 228 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2021 - 19:04

Jakou nápravu čekáš? Prostě si uprav to URl a zase ti to pojede. Alespoň do té doby, než takhle zařííznou i ty ostatní mapy...


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama