Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 3 Hlasů

a:Drake 5.00


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
363 odpovědí na toto téma

#81 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 941 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2015 - 8:10

Aktualizovala jsem a:Drake jiz pred delsi dobou, ale za dobu pouzivani jsem narazila na nekolik pro me neprijemnych veci:

 

1. v a:drake mam databazi z gg, kde mam kese z cele CR . Ze starsi verze jsem byla zvykla, ze nacitani kesi na mape mi napoprve vetsinou nenabehne (a to se kolecko mota tak minutu), ale pri oddaleni na 3km rozliseni uz vse naskoci v pohode na prvni pokus. Ve verzi 5 je to o dost pomalejsi a uz ani na rozliseni mapy 3km to neni jistota, ze po te minute naskoci kese v okoli

 

2. chapu, ze na cca 60 000 kesi bude vyhledavani chvilku trvat, ale abych dala hledat nejblizsi kese v okoli a pak 5 minut cekala, nezse mi nacte seznam, to mi prijde hodne dlouho.

 

3. a:Drake samovolne pada (vetsinou prave po delsim nacitani kesi)

 

4, ve stare verzi stacilo kliknout na cekajici logy a vse se ihned nacetlo, ve verzi 5 opet vyskoci motajici se kolecko a trva pul minuty, nez se nacte seznam

 

5. zasekava se pozice gps. Kdyz telefon zamknu a pak odemknu, tak se mi neaktualizuje aktualni poloha (uz tu nekolik lidi tento problem popisovalo.

 

Tak jak se ve zprave a:drake 5 chvastal ze je uzivatelsky privetivejsi, tak tedy ja ten pocitnemam, nejen ze spoustu veci porad hledam, kde jsouprotoze ve stare verzi bylyjinde, ale je o dost pomalejsi, coz v pripade, kdy clovek potrebuje vyhledat nejblizsi aby mohl jit na dalsi kes a musi jak trotl cekat nez se to nacte je celkem neprijemne

1+2+4 - tohle bude způsobené výkonem telefonu. Mám v aD také db z GG (aktuálně přes 65tis. keší) - pending logs se mi otevírají v řádu jednotek sekund (většinou ihned) a na mapě se keše loadují taky ihned (jednotky sekund). Takže navrhuji jít ven s HW telefonu a s uložením té GG databáze - Motorola MotoG (1generace 2013), 16GB interní paměti (tam je uložena i db, protože telefon nemá slot na pamětovou kartu), 1GB RAM, Android 5.0.2, CPU SnapDragon 400, 4cores, 1,2GHz. Ale souhlasím s tím, že aD5 je pomalejší. U mě to není nic co by mi trhalo žíly, ale odezva je o maliličko pomalejší. - Zkoušela jsi přesunout GG db do interní paměti telefonu (pokud máš tu možnost), případně jinou paměťovou kartu?? 

5 - tohle je asi nějaký interní problém aD protože to dělá dost lidem bez ohledu na HW.

3 - tohle taky může souviset s výkonem, mě zatím 5ka moc nepadala. ALe už se ji podařilo "zapomenou" bez zjevného důvodu nastavení na offline mapu (map soubor a xml definici) - ne že by je smazal, ale zapoměl cesty k nim. Opraveno během minuty, ale je to divné.

 

Každopádně si myslím, že 5ka je krok správným směrem, Luďkovi děkuju za jeho práci a těším se na další verze....a nevím jestli to Luďkovi pomůže, ale uvádějte alespoň typy telefonu a aktuálně instalovanou verzi androidu, samotný HW už se pak dá dohledat.


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#82 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2015 - 20:31

Verze 5.01 je odeslaná na Google Play, řeší jen potíže s ukládáním poznámek, s rychlým hledáním (v Plus) a pár drobností. Další věci přijdou na řadu později.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#83 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2015 - 21:22

Uz ji mám, velice děkuji. Hlavně to rychlé hledání mne neuvěřitelně štvalo. Pokud to není přílišná komplikace, přimlouvám se za častější, byť částečné aktualizace.
  • 0

#84 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 633 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2015 - 8:15

Já teď na dovolené měl problémy s přepnutím na jinou databázi - stále to ukazovalo seznam vizitek, i když jsme byl v databázi nálepek - několikrát jsem to musel řešit úplným vypnutím tabletu
  • 0

#85 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 633 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2015 - 8:21

Jo a ještě k těm pádům aplikace - dokud jsem měl mapy ve výchozím nastavení, tak mi to padalo při pokusu o zapsání logu, v okamžiku, kdy jsem nakonfiguroval offline mapy (tablet má jen wifi, takže v terénu nemá přístup na internet), tak se pády při pokusu o log minimalizovaly, nicméně občas se objevily (tak 2x za den)
  • 0

#86 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 626 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2015 - 8:26

Jo a ještě k těm pádům aplikace - dokud jsem měl mapy ve výchozím nastavení, tak mi to padalo při pokusu o zapsání logu, v okamžiku, kdy jsem nakonfiguroval offline mapy (tablet má jen wifi, takže v terénu nemá přístup na internet), tak se pády při pokusu o log minimalizovaly, nicméně občas se objevily (tak 2x za den)

Mám pouze offline mapy - a spadne při každém druhém uložení logu.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#87 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 633 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2015 - 9:19

A ještě jsem si vzpomněl - chybí mi fulltextové hledání v GC kódu - když například hledám vizitku číslo 1756, tak musím napsat TVCZ-1756 a nestačí jen 1756, tak jak to funguje v GeoGetu.
  • 0

#88 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2015 - 9:46

Tak vcerejsi statistika padu aplikace:
28 kesi odloveno.
Pri tom aDrake spadl 3x pri prokliknuti kese na mape (offline stazene sqlitedb), 1x pri prepnuti na hlavni stranu kese a 3x pri ukladani logu (offline) , respektive po ulozeni logu, protoze ten se stacil ulozit.
Nasledne dopsani logu a odeslani na web uz bylo bez padu.

 

PS:

jinak oprava v 5.01 rychleho hledani i ukladani poznamek funguje jak ma. Diky!


Tento příspěvek byl upraven od bender-king: 30 srpen 2015 - 15:08

  • 0

#89 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2015 - 19:11

Holá informace, že něco padá, je celkem k ničemu. Zdaleka ne vždy se mi podaří stejný stav cíleně vyvolat, takže se jaksi nemám čeho čeho chytit. Na Google Play hlášení o pádech moc není a výpis z Cat Logu neposlalprakticky nikdo.
Pokud vám něco pravidelně padá, zkuste stahnout ten log a s popisem, jak k tomu došlo mi ho poslat.
Díky
  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#90 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2015 - 20:26

Holá informace, že něco padá, je celkem k ničemu.

Jeden pad pri prokliknuti kese na mape je zaznamenan tady:

http://pastebin.com/Y9Zxda8c


  • 0

#91 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2015 - 14:16

HW: S4 Galaxy Active    GT-I9295
SW: Android v: 5.0.1 ;  + root
         A:drake v: 5.01

1/  Mám neuplné kolečko v barva stopy od zelene po modrou.. Nejde nastavit např oranžová

2/ Pády u mne nejsou až tak tragické, AD najedu a pokračuji od poslední práce s ním.

3/ Pořád jsem doufal, že se po aktualizaci dostanu na mapy uložené na kartě, ale zatím ne.  Offline mapy mám dost velké soubory a v současné době je musím mit v paměti telefonu, protože na kartě nefungují a AD padá. Divné mi je ale to, že vlastní odkaz na vektorovou mapu , uloženou na kartě nepadá a funguje normálně.  Ten root na androidu jsem hlavně udělal kvůli těm mapám.  Dost prosim Luďka, ať to zkusí povolit v jeho programu. V této verzi Androida je to prý už na autorech programů


  • 0

#92 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 233 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2015 - 14:21

Mel jsem na karte mapy u prechoziho Adrake, mam je tam i u petkoveho Adrake. Mel jsem je tam na Androidu 4, mam je tam i na Androidu 5. Root na to opravdu potreba neni, viz Geogeti Blog odkazany v mem podpisu.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 31 srpen 2015 - 14:44

  • 1

#93 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 705 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2015 - 14:51

Pridavam se k Halumovi - mapy na karte na Android 5 funguji bez roota.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#94 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2015 - 14:58

HW: S4 Galaxy Active GT-I9295
SW: Android v: 5.0.1 ; + root
A:drake v: 5.01
3/ Pořád jsem doufal, že se po aktualizaci dostanu na mapy uložené na kartě, ale zatím ne. Offline mapy mám dost velké soubory a v současné době je musím mit v paměti telefonu, protože na kartě nefungují a AD padá. Divné mi je ale to, že vlastní odkaz na vektorovou mapu , uloženou na kartě nepadá a funguje normálně. Ten root na androidu jsem hlavně udělal kvůli těm mapám. Dost prosim Luďka, ať to zkusí povolit v jeho programu. V této verzi Androida je to prý už na autorech programů


Co je to za nesmysl? Mapy jsou pouze v režimu read, tzn. že není problém je mít na kartě - také je tam mám ve všech verzích draka i androidu. Jiná věc je databáze - do té se i zapisuje, ale i databázi mám na kartě, jen musí být ve složce android/data/adrake.cz
  • 0

#95 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 633 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2015 - 17:53

Když si zobrazím kešky ve filtru, tak archivované vidím přeškrtnuté, když však ťápnu do mapy, tak těch deset nejbližších se mi zobrazí bez toho přeškrtnutí u archivovaných.

A i já na androidu 4.4.2 mám mapy na sd kartě a a:Drake mi funguje bez problémů
  • 0

#96 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2015 - 19:39

Jeden pad pri prokliknuti kese na mape je zaznamenan tady:

http://pastebin.com/Y9Zxda8c

A dalsi 3 pady aplikace zalogovany zde:

http://pastebin.com/zZT0hq9e

Jeden byl pri prokliknuli kese ze seznamu Poslednich kesi, jeden pri zmene  strany na kompas a dalsi pri zmene strany na Muj log..


  • 0

#97 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2015 - 10:43

Tak diky vasim prispevkum a blogu od HaLuMa  jsem vse v mobilu a na karte upravil a poskladal. Hodne jsem uvolnil pamet v mobilu a vsechno ohledne tech map chodi.   Diky

 

 
  • 0

#98 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2015 - 21:14

Opakovaně (naposledy pred chvílí) se mi stává, že se pri odeslání logu "ihned publikovat jako log" vůbec nezapisou TB. Ani dropped, ani visited. Prostě jako bych vše nechal na "no action"... Zvlášť jsem si na to dával pozor a akce u jednotlivých TB jsem měl nastavené. Samsung Galaxy S5, Andtoid 5.01
  • 0

#99 Mudlodcera

Mudlodcera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 5:46

No tak po stazeni nove verze aD se nektere veci zmenily:

 

1 - v nastaveni je treba NEMIT zaskrtnuto "Vypnout GPS pokud neni  .." a prestane zasekavani pozice pri zamknuti telefonu (a popravde netusim ze bych to nekdy mela nastavene, tj po aktualizaci se to zaskrtlo samo)

 

2 - Poslednich par dnu se nemuzu dostat k cekajicim logum. Kliknu na cekajici logy, chvilku to neco nacita, pak se motani zastavi a aD spadne. Mam video, klidne poskytnu, pokud nebudu muset nahrat do telefonu nejaky dalsi program a rekne mi nekdo jak ziskat ty logy tak klidne poslu i ty logy.

 

3 - pokud jsem na mape s rozlisenim mensim jak 3 km, tak ani po 5 minutach motani kolecka se nenactou kese. Pokud dam rozliseni 3 km nactou se za 25 s (mam zaple aby se mi kese presouvali na finalni pozice takze bez toho by to bylo asi rychlejsi) rozhodne uz me dost "obtezuje" neustale menit rozliseni mapy (jsou situace kdy to dost obtezuje porad menit rozliseni)

 

Ad telefon:

mam Samsung GT-S7710

android 4.1.2

a aplikace mam sice v telefonu, ale data jen na karte


  • 0

#100 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 068 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2015 - 5:53

Mě by zajímalo, jak je možné, že a:Drake 5 padá aniž systém nabídne odeslání chybového reportu.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama