Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Nové logy na Geocaching.com - jak na formátování?

log

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
40 odpovědí na toto téma

#21 Jazzlinka

Jazzlinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 9:36

V souboru fieldnotes nemusí být text na jednom řádku. Povinné je pouze uzavření poznámky mezi dvojité horní uvozovky.
  • 2

#22 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 9:45

V souboru fieldnotes nemusí být text na jednom řádku. Povinné je pouze uzavření poznámky mezi dvojité horní uvozovky.

Ano, to vím. Poradíš nějaký jednoduchý editor ? Notepadem už to upravit nepůjde. Pak mne ještě napadá moloch - Microsoft Word, v tom by to šlo.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#23 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:04

Standardy jsou pěkná věc. Znám třeba program (nijak levný, licence od 50kKč), kde se píše formátovaný text pomocí tagů jako v HTML, ale odřádkování se dělá prostě odřádkováním.

Připomíná mi to tohle.

http://www.abclinuxu...d-927-standardy


  • 0

#24 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:08

Ano, to vím. Poradíš nějaký jednoduchý editor ? Notepadem už to upravit nepůjde. Pak mne ještě napadá moloch - Microsoft Word, v tom by to šlo.

 

 

...když se zapne zalamování, tak to samozřejmě na jednom řádku "není", ale jakmile se "odentruje" tak to nefunguje :(

Otázkou ale stejně zůstává, jak v tom textu začít nový řádek... 

 

Nevím jak u vás, ale mě stačí soubor editovat v obyčejném Poznámkovém bloku a odentrováním se mi vloží to logu nový řádek. Zalamování řádků na to opravdu vliv nemá, to ovlivní jen zobrazení souboru na obrazovce.


  • 0

#25 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:15

Nevím jak u vás, ale mě stačí soubor editovat v obyčejném Poznámkovém bloku a odentrováním se mi vloží to logu nový řádek. Zalamování řádků na to opravdu vliv nemá, to ovlivní jen zobrazení souboru na obrazovce.

To je furt dokola. Nemyslíš, že kdybych to chtěl psát z klábosnice, že bych řešil Field notes ? Editor použiju pro to, abych hromadně upravil logy které pak odešlu na web a ručně pak v nich doplním jen nějaké drobnosti.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#26 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:26

To je furt dokola. Nemyslíš, že kdybych to chtěl psát z klábosnice, že bych řešil Field notes ? Editor použiju pro to, abych hromadně upravil logy které pak odešlu na web a ručně pak v nich doplním jen nějaké drobnosti.

 

Já také pouze reagoval na to, že text logu v texťáku na jednom řádku být nemusí a text logu mezi "..." stačí pro vložení nového řádku jednoduše odentrovat. Nic víc, nic míň...


  • 0

#27 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:36

Já také pouze reagoval na to, že text logu v texťáku na jednom řádku být nemusí a text logu mezi "..." stačí pro vložení nového řádku jednoduše odentrovat. Nic víc, nic míň...

Ale tohle přece všichni víme že tam CRLF (nebo jen část) může být. Jen je problém jak do toho to "odentrování" dostat. To se právě dříve dalo řešit tím <br> nebo [br], ale to už nefunguje. Podobně nefunguje z Unixu známé \n. Jestli máš další nápad, sem s tím!
Pokud tvrdíš že odentrování se vloží jednoduše, tak si to v tom Poznámkovém bloku zkus. Nech třeba mezeru nahradit tím odcentrováním, předpokládám že se ti to nepodaří.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 05 únor 2016 - 10:39

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#28 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:48

Ale tohle přece všichni víme že tam CRLF (nebo jen část) může být. Jen je problém jak do toho to "odentrování" dostat. To se právě dříve dalo řešit tím <br> nebo [br], ale to už nefunguje. Podobně nefunguje z Unixu známé \n. Jestli máš další nápad, sem s tím!
Pokud tvrdíš že odentrování se vloží jednoduše, tak si to v tom Poznámkovém bloku zkus. Nech třeba mezeru nahradit tím odcentrováním, předpokládám že se ti to nepodaří.

 

Takové složitosti jsem nikdy neřešil. Já vždy vkládám nové řádky do logu jen stisknutím klávesy Enter. Jak při hromadné tvorbě logů na fn.ondrej.org (vždy bez HTML značek), tak při ruční editaci v poznámkovém bloku.

 

EDIT: Hromadně to nahradit při editaci nepůjde, ale při vytváření není problém.


Tento příspěvek byl upraven od Stepan_M: 05 únor 2016 - 10:58

  • 0

#29 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 103 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 10:53

Osobně používám pro psaní FN postup přes tabulkový procesor (calc z libreoffice), aby mi do importovaného logu z FN doplnil čísla nálezů, mohl jsem si jednoduše posunout časy nálezů, protože občas zapomenu zaznačit třeba půlhodiny nález, mohl jsem si tam doplnit zapomenuté keše z terénu atp. a doplnit logy.

 

Tam se dá vložit přes v pohodě zalomení řádku přes CTRL+Enter. V notepadu se neukáže ale v textu logu funguje bezvadně.

Ale je to trochu složitější.


  • 0

#30 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:08

Takové složitosti jsem nikdy neřešil. Já vždy vkládám nové řádky do logu jen stisknutím klávesy Enter. Jak při hromadné tvorbě logů na fn.ondrej.org (vždy bez HTML značek), tak při ruční editaci v poznámkovém bloku.

Právě že to není složitost. aDrake mám nastavený tak, že do logu mi dává jen "@", případně k tomuručně doklepnu nějakou poznámku na připomenutí co bych tam měl přidat. A pak editorem ten zavináč změním na konstantní část logu, případně i vícejazyčně když je to v zahraničí. A online už jen doplňuju individuální poznámky.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#31 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:19

Právě že to není složitost. aDrake mám nastavený tak, že do logu mi dává jen "@", případně k tomuručně doklepnu nějakou poznámku na připomenutí co bych tam měl přidat. A pak editorem ten zavináč změním na konstantní část logu, případně i vícejazyčně když je to v zahraničí. A online už jen doplňuju individuální poznámky.

 

Na toto bez problémů používám fn.ondrej.org

 

Napíšu hromadnou část logu a automaticky mi to doplní časy, pořadí nálezu i případnou poznámku zadanou ve fieldnotes.


Tento příspěvek byl upraven od Stepan_M: 05 únor 2016 - 11:34

  • 0

#32 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 11:20

Osobně používám pro psaní FN postup přes tabulkový procesor (calc z libreoffice), aby mi do importovaného logu z FN doplnil čísla nálezů, mohl jsem si jednoduše posunout časy nálezů, protože občas zapomenu zaznačit třeba půlhodiny nález, mohl jsem si tam doplnit zapomenuté keše z terénu atp. a doplnit logy.
 
Tam se dá vložit přes v pohodě zalomení řádku přes CTRL+Enter. V notepadu se neukáže ale v textu logu funguje bezvadně.
Ale je to trochu složitější.

S tabulkovým kalkulátorem sice jsem kamarád, ale tohle se mi také nezdá. pro hromadnou opravu mi Excel nic rozumného nanabídl, ale možná jsem jen blbě koukal.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#33 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 327 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 12:14

S tabulkovým kalkulátorem sice jsem kamarád, ale tohle se mi také nezdá. pro hromadnou opravu mi Excel nic rozumného nanabídl, ale možná jsem jen blbě koukal.

PSPAD?


  • 1

#34 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 14:44

Právě že to není složitost. aDrake mám nastavený tak, že do logu mi dává jen "@", případně k tomuručně doklepnu nějakou poznámku na připomenutí co bych tam měl přidat. A pak editorem ten zavináč změním na konstantní část logu, případně i vícejazyčně když je to v zahraničí. A online už jen doplňuju individuální poznámky.

 

 

S tabulkovým kalkulátorem sice jsem kamarád, ale tohle se mi také nezdá. pro hromadnou opravu mi Excel nic rozumného nanabídl, ale možná jsem jen blbě koukal.

 

Pokud máš ve FN zavináč a ten chceš nahradit textem, pak bych postupoval následně:

  • do prvního sloupce FN z aDrake
  • do druhého text logu, případně na jedno kliknutí rozkopírovaný do dalších řádků
  • do třetího pomocí stringových funkcí složíš <část do zavináče>&<text logu>&<část od zavináče do konce>

V reálu asi spíš naimportuješ FN do sloupců podle oddělovače a pak poskládáš z jednotlivých částí celý log. Jen si nejsem jistý tím Ctrl-Enter (kromě toho je to v Excelu Alt-Enter), co vlastně bude figurovat ve výstupu. To musíš odzkoušet...


  • 0

#35 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 16:12

Ja bych mozna zacal tim, ze nebudu logovat univerzalni logy pro vsechny kese co jsem nasel, ale klidne kratsi, ale unikatni ke kazde kesi. Co je mi po tom, ze ten den dany clovek odlovil 55 kesi a naslapal 30 kilometru, a ze nektere kese se mu libily a nektere ne. Me zajima, jestli se mu libila ta moje. To se z hromadne casti logu skutecne nedoctu.

 

Kdyz tohle vyresim, tak mi odpadne potreba si predvyplnovat logy dopredu, protoze cislo nalezu, cas a podobne veci mi tam umi ulozit primo Locus a individualni poznamku muzu stejne dobre napsat az pri logovani na webu.


Tento příspěvek byl upraven od niximor: 05 únor 2016 - 16:13

  • 17
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#36 LudaL

LudaL

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 17:20

Na toto bez problémů používám fn.ondrej.org

 

Napíšu hromadnou část logu a automaticky mi to doplní časy, pořadí nálezu i případnou poznámku zadanou ve fieldnotes.

Používám taky, ale pak nejde použít diakritika (háčky, čárku). Takže většinou si tam zadám nějaké xxx a yyy a pak to v notepadu nahradím pomocí chtr+h


  • 0

#37 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 18:06

Právě že to není složitost. aDrake mám nastavený tak, že do logu mi dává jen "@", případně k tomuručně doklepnu nějakou poznámku na připomenutí co bych tam měl přidat. A pak editorem ten zavináč změním na konstantní část logu, případně i vícejazyčně když je to v zahraničí. A online už jen doplňuju individuální poznámky.

 

.... aneb, proč věci dělat jednoduše, když to jde složitě.

V aDrake si univerzální text napiš do šablony. Kde v něm chceš vložit individuální log, vlož znak [L]. Indiviruální log dopíšeš při logování keší a až to odešleš, budeš mít, co jsi chtěl.

Tu šablonu můžeš klidně editovat až po výletě, před odesíláním FieldNote.

 

PSPAD?

Jojo, co taky jiného, na editaci textů.

 

Ja bych mozna zacal tim, ze nebudu logovat univerzalni logy pro vsechny kese

To především!


Tento příspěvek byl upraven od ProKesTom: 05 únor 2016 - 18:08

  • 1

#38 Stepan_M

Stepan_M

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 18:27

Používám taky, ale pak nejde použít diakritika (háčky, čárku). Takže většinou si tam zadám nějaké xxx a yyy a pak to v notepadu nahradím pomocí chtr+h

 

Tak s tím já problém nemám a háčky i čárky používám bez problémů. Kódování souboru používám Unicode.


  • 1

#39 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2016 - 0:13

Já se snažím vždycky psát logy ke každé keši zvlášť a díky tomu jsem FN použil jen asi jednou nebo dvakrát. Přiznám se ale, že po týdnu dovolené, kdy jsem obešel i Knoflík, jsem měl problém psát unikátní logy. Ale i tak jsem si jednotlivé keše vybavil, podle hintů.

Ale každý ať si píše co chce. Jeden tady má univerzální dlouhý log o tom, jak se mu pěkně hledá, když prší. A dneska mi přišly dva úplně prázdné logy od jednoho člověka na jedné a té samé keši. Normálně to většinou nechám být, ale tady jsem mu jeden smazal a ještě mu napsal, proč, a jestli jedno slovo je moc. Ale možná se jen uklepl, a to dvakrát po sobě.


  • 3

#40 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2016 - 15:37

Novinka - při editaci logu se nabízí konverze z BBC a HTML do Markdown:

 

post-12922-0-51119500-1455201328.png

 

Můj první pokus sice dopadl prachbídně, ale jsem zvědav, jaké budou další zkušenosti...

 

Edit:

Na běžné BB kódy včetně odkazů funguje konverze dobře. Alespoň něco...  :)

Přiložené miniatury

  • markdown convert.png

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 11 únor 2016 - 15:45

  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:log

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama