Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.4.1


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
705 odpovědí na toto téma

#101 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 062 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 10:23

U mě taktéž. To jsou paka.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#102 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 11:06

A mě se statistika v profilu vůbec nezobrazí. Chvíli to načítá a pak se zobrazí jen nadpis Profile information a dál už nic.


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#103 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 314 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 12:49

nediv se, koukni do zdrojáku

 

 

//<![CDATA[   var profileText = atob(...

  • 0

#104 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 606 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 13:01

No ve Statoru to opravdu není, statistika z GGstatu to udělala taky
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#105 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 17:23

Nejenže se nezobrazuje korektně UTF-8 obsah profilu, je to ještě mnohem mnohem horší. Zkusil jsem vygenerovat Statorem statistiku v ANSI a vložit ji do pole Bio. Ale kdepak. Oni ti GSpecialisti ANSI text zkonvertují, takže některé ANSI znaky nahradí UTF-8. No a aby se příběh uzavřel, tyto znaky pak v profilu zobrazí rozsypanou rejží. Genialita nebes se dotýkající... :unsure: (Jacka promine)


  • 0

#106 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 802 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2016 - 22:46

Nejak mne nechodi puntikate mapy. Jedno tlacitko se zmenilo na <</button> viz obrazek. Kdyz na tlacitko kliknu, tak zmizi puntiky z mapy a zmizi letopocet ktery se zmneni na NaN.

 

Tak nevim, zda to neni zpusobeno temi zmenami na geocaching.com.

 

Geocaching_Profil_uživatele_Solim_-_2016-10-06_23.39.41.png


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 06 říjen 2016 - 22:47

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#107 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 429 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 5:57

Já se podíval na svou statistiku a vidím ji správně. Tak nevím, jestli ji mám po dalším nálezu aktualizovat, nebo radši počkat, ař se problém s rozsypaným čajem vyřeší. Mimochodem, máme podobný problém v práci, co jsme nahrávali na FTP server a mělo to v názvech diakritiku, rozsypalo se a teď je ještě větší problém při přechodu na jiný systém, to se sice zkopíruje, ale nejde to pak stáhnout.


  • 0

#108 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 062 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 6:22

Nejak mne nechodi puntikate mapy. Jedno tlacitko se zmenilo na <</button> viz obrazek. Kdyz na tlacitko kliknu, tak zmizi puntiky z mapy a zmizi letopocet ktery se zmneni na NaN.

Potvrzuju, taky mi nechodí rotace mapiček po rocích.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#109 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 314 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 7:34

Já se podíval na svou statistiku a vidím ji správně. ...

protože už to večer "spravili"


  • 0

#110 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 429 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 7:58

No mě se včera i na zcela jiných stránkách nechtělo načítat CSS, dnes už to bez toho nejde a i když obsah zůstane, nedá se to číst. Pak se to ale spravilo. Tak pokud šlo jen o momentální výpadek, tak nešlo o nic. Jen - kdyby to byl jiný server, třeba zpravodajský, tak zprávy jsou dnes všude a kdyby to nešlo, podívám se jinam a sem už nepolezu. Protože alternativa není, trpělivě čekáme, až to půjde. Výpadek provozu jim prakticky nemůže ubrat uživatele. Jen ty, kteří znechuceně přestanou krabičky hledat. Nebo si nezaplatí PM.


  • 0

#111 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 9:02

Nejak mne nechodi puntikate mapy. Jedno tlacitko se zmenilo na <</button> viz obrazek. Kdyz na tlacitko kliknu, tak zmizi puntiky z mapy a zmizi letopocet ktery se zmneni na NaN.
 
Tak nevim, zda to neni zpusobeno temi zmenami na geocaching.com.

 
Samozřejmě je to způsobeno změnami na straně GS. Koukám na to, ale upřímně mi zatím nedochází, v čem je problém. Techniky, používané při přepínání vrstev s puntíky jsou obdobné, jako veškeré interaktivní prvky ve statistice ze Statoru. Konkrétně na tlačítku je tento kód:

<button id="B-72" style="font-weight:bold; font-size:large; line-height:normal; cursor: pointer;" onclick="var x=document.getElementById('B-72');xx=Number(x.innerHTML);xx++;if(xx>2016){xx=2008};x.innerHTML=xx;for(i=2008;i<2017;i++){document.getElementById('L72'+i).style.display='none'};document.getElementById('L72'+xx).style.display='';return false;">2008</button>

Evidentně selže inkrementace čísla na tlačítku. Ale důvod je mi záhadou. Každopádně prosím o chvilku strpení. V situaci, kdy mění chování webu 3x denně nemá cenu něco upravovat.

 

U tvojí mapky, kde máš zapnutá tlačítka pro pohyb oběma směry je funkčnost domrvená ještě víc. Tady je ale důvod zřejmější - GSpecialisti nahradili HTML entitu "&lt;", kterou Stator korektně vkládá do textu buttonu, pouhým znakem "<", čímžto pádem vznikne nekorektní HTML. Jestli jim to chce někdo vysvětlit, má možnost. Já zatím počkám na vývoj situace - viz předchozí odstavec.


  • 0

#112 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 062 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 9:29

Já jsem jim před chvílí poslal stížnost na nefunčnost rotace, uvidíme, co oni na to.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#113 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 753 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 10:38

Pontiac_CZ: Rozumím tomu správně, že jsi na GS poslal stížnost na to, že ti v profilu nefungují tlačítka na puntíkatých mapách ze Statoru? Tak to si troufám klidně předpovědět, co oni na to.

 

Vážení, někdy se mi zdá, že to někteří z vás trochu přehánějí. A statistiky v profilu budiž toho příkladem. Už několikrát se mi stalo, že jsem se chtěl podívat na něco v profilu dotyčného a trvalo mi to celou věčnost, než se načetla stránka. Nejdřív jsem nechápal, proč, až později mi došlo, že se načítaly košaté statistiky, které mě v tu chvíli absolutně nezajímaly. Já se tedy GS vůbec nedivím, že se to snaží nějak eliminovat.


  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#114 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 062 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 11:29

Jo. Je na nich, jak se s tím vypořádají. Dali nám k dispozici Bio box pro umístění vlastního obsahu. K jeho části teď vlivem jejich zásahu není přístup. Pokud s tím nic nebudou chtít udělat, aspoň se to dozvíme.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#115 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 314 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 12:05

... Už několikrát se mi stalo, že jsem se chtěl podívat na něco v profilu dotyčného a trvalo mi to celou věčnost, než se načetla stránka. Nejdřív jsem nechápal, proč, až později mi došlo, že se načítaly košaté statistiky, které mě v tu chvíli absolutně nezajímaly. Já se tedy GS vůbec nedivím, že se to snaží nějak eliminovat.

kdyby eliminovat, ale oni ten vložený obsah ještě víc nafouknou a pro jistotu proženou ještě nějakým code/decode skriptem...pak to má být malé a rychlé, když z toho leze něco takového:

collapse:separate;&#32;margin-bottom:0;&#39;&#32;class=&#39;statsgen&#39;&#32;cellpadding=&#39;0&#39;&gt;&#13;&#10;&lt;thead&gt;&#13;&#10;&lt;tr&#32;style=&#39;height:&#32;16px;&#39;&gt;&#13;&#10;&lt;td&#32;style=&#39;background-color:&#32;#ccdce4;&#32;color:&#32;#000000;&#39;&gt;&amp;nbsp;&lt;/td&gt;&#13;&#10;&lt;td&#32;colspan=&#39;33&#39;&#32;style=&#39;background-color:&#32;#ccdce4;&#32;color:&#32;#000000;&#32;text-align:&#32;center;&#39;&gt;&lt;b&gt;Den&lt;/b&gt;&lt;/td&gt;&#13;&#10;&lt;/tr&gt;&#13;&#10;&lt;tr&#32;style=&#39;height:&#32;16px;&#39;&gt;&#13;&#10;&lt;td&#32;rowspan=&#39;14&#39;&#32;style=&#39;background-color:&#32;#ccdce4;&#32;color:&#32;#000000;&#32;text-align:&#32;center;&#39;&gt;&lt;b&gt;Mesíc&lt;/b&gt;&lt;/td&gt;&#13;&#10;&lt;td&#32;style=&#39;width:&#32;50px;&#32;background-color:&#32;#FFFFFF;&#32;color:&#32;#000000;&#39;&gt;&amp;nbsp;&lt;/td&gt;&#13;&#10;&lt;td&#32;style=&#39;background-color:&#32;#FFFFFF;&#32;color:&#32;#000000;text-align:&#32;center;&#39;&#32;width=&#39;60&#39;&gt;&lt;b&gt;1&lt;/b&gt;&lt;/td&gt;&#13;&#10;&lt;td&#32;style=&#39;background-color:&#32;#FFFFFF;&#32;color:&#32;#000000;text-

  • 0

#116 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 12:24

S tím objemem dat v profilu souhlas. Taky nervózním, když se profil načítá minuty. Na druhou stranu to má vše v rukách Zeměmluv. Stačí obsah pole Bio přesunout do něčeho jako ExtBio. Bio omezit velikostí a zobrazovat na profilu přímo. ExtBio zobrazovat až po kliknutí na nějaké tlačítko (nebo mu přiřadit další záložku).

 

Úprava na 5 minut práce, okamžité významé omezení zátěže serverů (možná by pak fungovaly i mapy), profily na kliknutí a kačerům by zůstaly jejich rozmilé ale obludné (nejen) statistiky hostované přímo u GS. Geosvětem by vládla všeobecná spokojenost... :)


  • 3

#117 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 18:29

Tak jsem měl snahu přijít věci s rozbitým přepínáním map na kloub. Ale nevím nevím, jestli to nebyl neuvážený krok a neměl jsem raději jít štípat dříví na zimu. Posuďte sami...
 
Stator vytvoří tlačítko pro přepínání vrstev puntíkaté mapy takto:

<span style="padding: 5px 15px; display:inline-block; background-color:white; opacity:0.7; border-radius:5px; font-size:small;">
  <b>Nálezy za rok:</b> 
  <button id="B-72" style="..." onclick="...nějaký divný javascript...">2008</button>
</span>

Takto je kód vložen do pole Bio. Pak přijdou ke slovu zeměkecací inženýři. Nevěřil jsem vlastním očím. V rámci boje za jinou (zřejmě lepší) podobu světa se rozhodli nejen něco odfiltrovat, ale dokonce celý kód překopat! Tag <span> kolem <button> jim přijde zjevně nevhodný a celý kód přeskládají do podoby:

<span style="padding: 5px 15px; display:inline-block; background-color:white; opacity:0.7; border-radius:5px; font-size:small;">
  <b>Nálezy za rok:</b> 
  <button id="B-72" style="..." onclick="...nějaký divný javascript...">
  <span style="padding: 5px 15px; display:inline-block; background-color:white; opacity:0.7; border-radius:5px; font-size:small;">
  2008
  </span>
  </button>
</span>

Což v tomto případě opravdu fungovat nemůže! Že něco z kódu vypustí, budiž. Ale že nám ho začnou kompletně přeskládávat, to je na mne moc. Nemám sílu na donkichotský boj s podobnou mírou ignorantství. Jdu se schovat někam do kouta a tiše si pobrečet... B)


  • 0

#118 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 314 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 18:39

pracky urazit...tady fakt zůstává rozum stát


  • 0

#119 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2016 - 20:52

Ja bych ty zememluvy zakazala... tyhle afery kazdeho jen otravuji....

;)


  • 1

#120 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 672 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2016 - 11:42

Vážení, někdy se mi zdá, že to někteří z vás trochu přehánějí. A statistiky v profilu budiž toho příkladem. Už několikrát se mi stalo, že jsem se chtěl podívat na něco v profilu dotyčného a trvalo mi to celou věčnost, než se načetla stránka. Nejdřív jsem nechápal, proč, až později mi došlo, že se načítaly košaté statistiky, které mě v tu chvíli absolutně nezajímaly. Já se tedy GS vůbec nedivím, že se to snaží nějak eliminovat.

 

Docela ti rozumim, ale jednak to je umozneno a druhak, kdyby GS nevymyslel hovadiny a napr. podporoval css, tak naprosto stejne vypadajjici statistika bude cca polovicni.

 

Erikovi dekuji za rozbor - asi fakt nema smysl s tim neco delat, protoze to vypada, ze kdyz nahodou udelaji neco, co by se mohlo hodit (jak jsem rad, ze jsem nezacal s vaznou upravou pro vystup s css), pri dalsi aktualizaci to jde do kopru a k tomu nadelaji dalsi problemy.

 

Po stiznosti Pontiaca, ocekavam reseni v jejich duchu - omezi Bio na rekneme 6000 znaku.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama