Přejít na obsah


Fotka

OSM TOPO mapa pro Garmin

garmin linux mapa návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
362 odpovědí na toto téma

#241 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2021 - 15:40

Jsem čerstvým majitelem 5X plus, takže mapy na zápěstí taky zkouším a nějak si neumím představit, že bych podle hodinek plánoval trasu až na místě. Rád se nechám ponaučit, jak to udělat bez mobilu :-).

 

Co se týče možností, tak data beru z OSM a tam musí být zaznačena relace pro běžkařskou značku obdobně jako pro turistickou. Co jsem namátkou zkoušel, tak data tam jsou a to včetně příslušných barev. Teď už jen zbývá je nějak vykreslit. Garmin umí čáru buď jednobarevnou nebo dvojbarevnou (jedna z barev může být průhledná), přičemž u té dvoubarevné se definuje určitý vzor. Toto vše je uschováno v souboru TYP. Na jeho úpravu je ideální TYPViewer. Konkrétně pro mé mapy ho najdeš tady, takže pomocí toho prográmku se můžeš podívat, jak se definuje aktuální vzhled mapy.

 

Úpravou tohoto souboru (a uložením ve formátu typ), lze předefinovat vzhled jakékoli Garmin mapy. V případě instalace pro BaseCamp stačí patřičný soubor jednoduše nahradit. U map distribuovaných jako img, je na to potřeba nějaký nástroj. Já používám GMapTool. Jen je potřeba upozornit, že pokud mapa nějaké vrstvy neobsahuje, tak se pochopitelně ani nevykreslí, i když zadefinuješ jejich styl. Obdobně nelze použít typ z jiné mapy, protože nejspíš nebudou sedět id jednotlivých vrstev. Respektive já používám pro všechny mapy jeden styl, takže jsou vzájemně kompatibilní, ale už nemůžeš vzít můj styl a bez úprav ho použít pro Topo Czech mapu.

 

No a tedy, pokud cheš jen změnit kabát mapy, tedy přebarvit ji lehce do modra, popř. skrýt některé vrstvy, stačí ti upravit vzhled a vyměnit ho za ten můj - to samozřejmě neumožňuje přidat značené trasy. Pokud ti jde jen o to, abys kromě (popř. místo) turistických značek viděl bežecké, můžu jednorázově vygenerovat mapu, která tato data bude obsahovat - pak mi jen navrhni, jak bys je do mapy chtěl vykreslit, aby to bylo přehledné a jednoznačně rozpoznatelné.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#242 capo

capo

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2021 - 16:49

To plánování na místě spíš znamená domluva (tohle ještě stihneme objet a tohle už ne) - tím se vytvoří představa a mapa v hodinkách už spíš jen pomůže ukázat kde zhruba jsi, kde je jaká křižovatka a tak. Plánování nesnáším ani ne Edge pro cyklistiku, natož na hodinkách :). Na hodinkách je to jen pro orientaci - už jsem "tam kde mám zahýbat doprava"

 

Moje představa byla vzít nějakou mapu která má všechno relativně nevýrazné, a doplnit vrstvou "zimní mapa" jejíž prvky by tam naopak výrazné byly. Zkusím tedy nad TYPem popřemýšlet.

 

To co mi hlavně chybí ze znalostí jak to udělat jako komplet je právě export té konkrétní vrstvy "zimní mapa" z OSM. Nevím jestli přes JOSM nebo jinak....


  • 0

#243 Redak

Redak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 25 leden 2021 - 16:54

Tohle se mi stalo i na Edge 1030, aktivita běží to jo, i po resetu se to zpět chytne (trasa), ale resetem člověk přijde o data typu Nastoupané metry, Training effect apod.. 

 

PS: je už to dost zpětně, ale tuším, že se mi to tak seklo na mapách bud Topo či openstreetmap.nl .. tyhle upravené mi dřív nějak nejely, tak ani nepoužívám (byť v zařízení je asi ještě mám :)

 

Predem velke diky za super pocin (PayPal donate na ceste)...

 

Mam dva drobne problemy, nevim jestli je to ale exportnim scriptem nebo jinde, tak pisu sem...

 

1. Nektere cesty se jevi jako uzavrene (a neroutuje to po nich), prestoze ve skutecnosti jsou pro kolo/pesi v pohode.

(napr. cesta v obci Dolni Brezany viz screenshoty). Na OSM je uvedena jako access:no asi protoze je za zavorou a nemely by na ni routovat auta, ale myslim, ze by mela normalne fungovat.

BaseCamp screenshot https://1drv.ms/u/s!...4qc_hw?e=8QZs9X

OSM screenshot https://1drv.ms/u/s!...9LtoGA?e=e9H7ds

(nechtel jsem zaplavelit forum obrazky tak posilam linky, snad budou citelne)

 

2. Obcas se zasekne routing na Garmin pri pouziti teto mapy (resp. ruznych map zalozenych na tomto export scriptu) - nevim, jestli to nesouvisi s c.1

Na Garmin Edge 1030 Plus to pri opusteni trasy zacne prepocitavat a device se "zasekne" na "Calculating 80%" - nefunguje nic, pouze studeny reset (podrzeni Power) - nicmene i v zaseklem stavu jede nahravani, takze tracklog obsahuje celou cestu a paradoxne vypadne az po tom resetu, protoze ze studena to dlouho hleda satelity. Pak zase chvili funguje ale casem zase vypadne. 

Bohuzel se deje i na Fenix 6x a empiricky vypozorovano, ze se nedeje na "tovarnich" mapach (Garmin Cyclo, Topo, ...), ty jsou ale zase obsahove nepouzitelne.

 

Zkusim to nahlasit i Garminu - mam z toho nejake debug dumpy, ale rikal jsem si, ze to napisu sem, pokud by mel nekdo stejny problem nebo uz dokonce reseni.


  • 0

#244 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2021 - 23:06

...
Moje představa byla vzít nějakou mapu která má všechno relativně nevýrazné, a doplnit vrstvou "zimní mapa" jejíž prvky by tam naopak výrazné byly. Zkusím tedy nad TYPem popřemýšlet.
 
To co mi hlavně chybí ze znalostí jak to udělat jako komplet je právě export té konkrétní vrstvy "zimní mapa" z OSM. Nevím jestli přes JOSM nebo jinak....

 

Když uděláš nějaký ten typ, tak se nezapomeň pochlubit. Už dřív jsem přemýšlel nad možností při instalaci mapy do basecamp mít možnost měnit její vzhled. Takže pokud by ti to pak nevadilo, nahrál bych ho na web i s návodem na použití. Popř. můžu v tomto ohledu s čímkoli poradit.

 

Jak dostat OSM data do Garmina? No jak jsem psal, moc možností není. Napadá mě buď dané trasy exportovat jako prošlou stopu ve formě GPX. To by mělo jít vygenerovat snadno a hodinky by to mohli zvládnout vykreslit. Bude to nejméně práce a použitelné s libovolnou mapou, byť trochu krkolomné. Pokud chceš data přímo v mapě, nezbývá než takovou bu´d najít (o žádné nevím) a nebo upravit můj skript (tato úprava je jednoduchá a klidně ti ji udělám) a vygenerovat si ji sám. Ale jak jsem psal, rozhodně to nechci dělat jako hlavní téma a ani generovat pravidelně. Na druhou stranu s pěkným vzhledem by to mohlo být zajímavé...


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#245 capo

capo

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2021 - 20:59

Já to asi vidím až příliš jednoduše - prostě na https://openstreetma....4010&layers=gZ je k zakliknutí vrstva "zimní sporty". 

Podle postupu: Creating your map from OSM data se exportuje OSM mapa a rovnou se konvertuje do IMG. To, že můžu pak TYPem upravovat vzhled je mi jasné. Co mi ale není jasné je, jak exportovat třeba právě tu mapu "MapTiler Streets" (protože ta je přesně taková nevýrazná a spoustu prvků potlačuje) včetně té vrstvy zimní sporty. Prosím o nějaké trknutí :)

 

Edit 1:

Stáhl jsem si JOSM a přes něj stáhl kus Krkonoš a koukám na to a snažím se tomu trochu porozumět... Vypadá to, že informace o tom, jestli nějaká cesta je, nebo není "piste:grooming" tam uložena je, ale v té stažené mapě není zobrazena - z toho mi vyplývá že je to dáno nějakým view (něco jako TYP u garminu) které tu informaci pouze nevykresluje - tedy i tam bych potřeboval nějak měnit to view....

 

Já myslel že ta vrstva je opravdu něco s novými daty které v původní mapě nejsou, ale ono je to jen view?

 

Edit 2:

Takže to co potřebuji je pohrát si se vzhledem tak, abych měl to co hlavně pottřebuji (cesty "piste:grooming") vykreslené navrchu přes ostatní parametry cesty. K tomu bych ale potřeboval nějaký editor kde vidím hned i náhled té mapy, abych viděl že to co dělám je dobře - něco takového lze? TYPViewer to zdá se neumí, Mapsource ani Basecamp nepoužívám....

 

Edit 3:

Dá se nějak z openstreetmap.cz exportovat mapa rovnou s tím aplikovaným stylem zobrazení?

Dá se nějak exportovat třeba jen ten aplikovaný styl zobrazení?

Jak pak souvisí ten vzhled, který má mapa třeba v JOSM aktivní (a kterou si uložím do OSM), s tím do kterého to pak konvertuji (třeba přes tebou doporučený GMapTool, nebo přes Mkgmap či tak)? Abych neladil zobrazení tady a pak nezjistil, že to bylo zbytečné, protože jde jen o TYP?


Tento příspěvek byl upraven od capo: 26 leden 2021 - 22:15

  • 0

#246 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2021 - 15:19

Bojím se, že tak jednoduché to nebude... Níže uvedené informace můžou být staré až dva roky, tedy z doby, kdy jsem začal pracovat na svých mapách.

 

Garmin bohužel nic jako změnu vzhledu (nepočítám-li úpravu TYPku) ani vrstvy nemá.

 

Různé vzhledy mapy by šli řešit asi jedině tak, že bys měl více souborů se stejnou mapou ale jiným TYPkem. Na to by měl jít použít nástroj GMapTool - umí rozbalit img a při sbalení změnit ID (nevím, na kolik se Garmin popere s několika mapama se stejným ID), vyměnit TYPek i název. Takže bys pak měl např. podrobnou mapu ČR topo a pak zjednodušenou ČR base. Pokud by stačilo tu jendodušší vytvořit vždy na začátku zimy, pak asi nemá smysl to jakkoli automatizovat...

 

Způsobů, jak dostat běžecké trasy do mapy je více:

  • Překrývanou vrstvu by šlo vytvořit třeba pomocí GPX. Na takové jednorázové dotazy používám nástroj overpass turbo. Vyfiltrovat si tam relace a cesty s patřičnými parametry lze celku snadno (z osm wiki na tento web existují i přímo ukázkové linky). Jen nevím, jak se s hodinky poperou s větším množstvím tras v mapě...
  • Kdysi jsem zkoušel zapnout více map jedné oblasti a překreslili se přes sebe. Takže by asi šlo vytvořit průhlednou mapu, která by obsahovala jen běžecké cesty.
  • Vytvořit si mapu, která tyto data bude obsahovat přímo v sobě.

Druhý a třetí způsob by měl být vcelku snadno dosažitelný úpravou mého skriptu, konkrétně tě zajímají soubory ve složce garmin-style. Můžu poradit, kde co upravit, ale budeš si to muset udělat sám. Tato úprava mě nezaujala natolik, abych se tím více zabýval...

 

Co se týče tvých dotazů/poznatků:

  • Ano vrstva tam je, ale na pozadí to znamená, že někdo musel nadefinovat nový styl a v případě online map zpravidla i vygenerovat patřičné mapové dlaždice. Obdoba toho, co dělá můj skript.
  • Jak jsem psal, ty data v OSM jsou. Akorát ty je potřebuješ dostat i do mapy a ještě definovat, jak je vykreslit. Bohužel, Garmin v tomto ohledu nenabízí tolik možností, co např. knihovna mapsforge na androidu.
  • O žádném takovém dynamickém editoru nevím. Na druhou stranu, pokud bych šel cestou vytvoření vlastní mapy, tak akorát odstraním různé plochy, co mě nezajímají a místo cyklistických značek vykreslím ty běžecké. To jsou úpravy, které se dají udělat i na slepo bez náhledu...
  • Jsou různé stránky, které nabízí export pro Garmin. osm.cz to pokud vím neumí. Problém těchto webů je, že zpravidla mají pevně definované co mapa obsahuje a nelze to změnit. V opačném případě bych tehdy neztrácel čas s vlastníma mapama... Ale kdo ví, třeba něco takového už existuje.
  • Asi to některé stránky budou umět. Ony i mapy.cz umí zobrazit legendu. Problém je, že ty ho potřebuješ ještě ve formátu specifickém pro tvůj software.
  • JOSM je editor. OSM mapa je totiž jeden velký soubor (okolo 80 GB) se všemi daty. Ty si z ní vybereš co tě zajímá a to převedeš do formátu pro své zařízení. Já používám mkgmap. Musíš definovat jaké vlastnosti tě zajímají, jak se mají zapsat a pak pomocí TYP jak je GPSka vykreslí. Tedy jen o TYPek nejde, protože já tyto data do své mapy neexportuji. Naopak ladit vzhled v JOSM ti vůbec nepomůže.

Tak snad jsem to popsal dostatečně jasně. Pokud budeš mít nějaké konkrétní dotazy, napiš mi ideálně mail ať tu neplevelíme fórum. Naopak pokud si myslíš, že by se to hodilo i ostatním, klidně napiš sem.


  • 1
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#247 JanC

JanC

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2021 - 10:26

Dobry den,

stahnul jsem posledni verzi cz map ale v Garmin Edge je zase problem s encoding. Stejny problem uz jsem mel tady

 

Nevim jestli jste od te doby zkusil  jak jste rikal tady 


  • 0

#248 JanC

JanC

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 16:10

Dobry den,

 

jenom pro info: Prave upravuju styl vygenerované mapy tak aby vzhledem vypadala co nejvic jako mapy.cz Kdyby to nekoho zajimalo, muzu sdilet.

 

 

@VasaM Jeste si s tim pohraju a potom udelam pull request na Github. Take jsem vygenerobval mapu CZ s encoding unicode a to se chova lepe na mem GPS (Garmin Explorer)

 

 

 

 

Přiložené miniatury

  • Screenshot 2021-05-14 at 17.02.30.png
  • 483.jpg

Tento příspěvek byl upraven od JanC: 15 květen 2021 - 10:14

  • 2

#249 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2021 - 8:36

potreboval by som poradiť ohľadne inštalácie a skriptu na generovanie máp.

Inštaloval som na Debian10

dúfam, že všetko ako má byť.

príkaz python. prepare.py

vahodí chybu: python prepare.py

Traceback (most recent call last):
  File "prepare.py", line 89, in <module>
    prepare()
  File "prepare.py", line 27, in prepare
    prepareUserAreas()
  File "prepare.py", line 8, in prepareUserAreas
    except FileExistsError:
NameError: global name 'FileExistsError' is not defined
 
keďže som len používateľ tak si s tým neviem poradiť. 
 
dík za rady

  • 0
Balin50

HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra

#250 Redak

Redak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 15 červen 2021 - 14:04

Ahoj mam Edge1030, mohl bych to vyzkoušet. Mohl by mi sedět ten správný encoding a líbí se mi ten čistý vzhled :)

 

Dík.

 

Dobry den,

 

jenom pro info: Prave upravuju styl vygenerované mapy tak aby vzhledem vypadala co nejvic jako mapy.cz Kdyby to nekoho zajimalo, muzu sdilet.

 

 

@VasaM Jeste si s tim pohraju a potom udelam pull request na Github. Take jsem vygenerobval mapu CZ s encoding unicode a to se chova lepe na mem GPS (Garmin Explorer)


  • 0

#251 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 755 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2021 - 9:41

Ahoj, měl bych prosbu o mapu Estonska - mě by stačil Talin a blízké okolí ale zatím na to nespěchám, potřebuji to až 15.8.


  • 0

#252 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 452 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2021 - 18:33

Je tu někdo, komu se povedlo ty skripty nainstalovat a rozchodit?

Nemůžu se dostat přes 

 

 

pip3 install osmium

ani na windows 10, ani na linuxu 

debian@debian10:~/OSM-Garmin-Maps-by-VasaM-master$ sudo pip3 install osmium pyclipper geojson
Collecting osmium
  Using cached https://files.pythonhosted.org/packages/dc/9d/1a1047425aba797de25766960461379633aad4a3e394702170467c4643ce/osmium-3.1.3.tar.gz
Collecting pyclipper
  Using cached https://files.pythonhosted.org/packages/75/bd/1567caaa4afa6e571c60a8712434ca9a901634e75923728d0b91a2364a91/pyclipper-1.3.0-cp37-cp37m-manylinux_2_5_x86_64.manylinux1_x86_64.whl
Collecting geojson
  Using cached https://files.pythonhosted.org/packages/e4/8d/9e28e9af95739e6d2d2f8d4bef0b3432da40b7c3588fbad4298c1be09e48/geojson-2.5.0-py2.py3-none-any.whl
Building wheels for collected packages: osmium
  Running setup.py bdist_wheel for osmium ... error
  Complete output from command /usr/bin/python3 -u -c "import setuptools, tokenize;__file__='/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py';f=getattr(tokenize, 'open', open)(__file__);code=f.read().replace('\r\n', '\n');f.close();exec(compile(code, __file__, 'exec'))" bdist_wheel -d /tmp/pip-wheel-k8b66xid --python-tag cp37:
  running bdist_wheel
  running build
  running build_py
  creating build
  creating build/lib.linux-x86_64-3.7
  creating build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
  copying src/osmium/version.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
  copying src/osmium/__init__.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
  copying src/osmium/helper.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
  creating build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/osm
  copying src/osmium/osm/mutable.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/osm
  copying src/osmium/osm/__init__.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/osm
  creating build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
  copying src/osmium/replication/server.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
  copying src/osmium/replication/__init__.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
  copying src/osmium/replication/utils.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
  running build_ext
  -- The C compiler identification is GNU 8.3.0
  -- The CXX compiler identification is GNU 8.3.0
  -- Detecting C compiler ABI info
  -- Detecting C compiler ABI info - done
  -- Check for working C compiler: /usr/bin/cc - skipped
  -- Detecting C compile features
  -- Detecting C compile features - done
  -- Detecting CXX compiler ABI info
  -- Detecting CXX compiler ABI info - done
  -- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++ - skipped
  -- Detecting CXX compile features
  -- Detecting CXX compile features - done
  -- Could NOT find ZLIB (missing: ZLIB_LIBRARY ZLIB_INCLUDE_DIR)
  -- Looking for pthread.h
  -- Looking for pthread.h - found
  -- Performing Test CMAKE_HAVE_LIBC_PTHREAD
  -- Performing Test CMAKE_HAVE_LIBC_PTHREAD - Failed
  -- Looking for pthread_create in pthreads
  -- Looking for pthread_create in pthreads - not found
  -- Looking for pthread_create in pthread
  -- Looking for pthread_create in pthread - found
  -- Found Threads: TRUE
  -- Found Protozero: /tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/protozero/include (found suitable version "1.7.0", minimum required is "1.6.3")
  CMake Warning at cmake/FindOsmium.cmake:138 (message):
    Osmium: Can not find some libraries for PBF input/output, please install
    them or configure the paths.
  Call Stack (most recent call first):
    CMakeLists.txt:9 (find_package)
  
  
  -- Found EXPAT: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libexpat.so (found version "2.2.6")
  -- Could NOT find BZip2 (missing: BZIP2_LIBRARIES BZIP2_INCLUDE_DIR)
  -- Could NOT find ZLIB (missing: ZLIB_LIBRARY ZLIB_INCLUDE_DIR)
  CMake Warning at cmake/FindOsmium.cmake:164 (message):
    Osmium: Can not find some libraries for XML input/output, please install
    them or configure the paths.
  Call Stack (most recent call first):
    CMakeLists.txt:9 (find_package)
  
  
  CMake Error at /usr/local/lib/python3.7/dist-packages/cmake/data/share/cmake-3.20/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:230 (message):
    Could NOT find Osmium (missing: ZLIB_FOUND BZIP2_FOUND) (found suitable
    version "2.16.0", minimum required is "2.16")
  Call Stack (most recent call first):
    /usr/local/lib/python3.7/dist-packages/cmake/data/share/cmake-3.20/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:594 (_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
    cmake/FindOsmium.cmake:289 (find_package_handle_standard_args)
    CMakeLists.txt:9 (find_package)
  
  
  -- Configuring incomplete, errors occurred!
  See also "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/build/temp.linux-x86_64-3.7/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
  See also "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/build/temp.linux-x86_64-3.7/CMakeFiles/CMakeError.log".
  Traceback (most recent call last):
    File "<string>", line 1, in <module>
    File "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py", line 158, in <module>
      zip_safe=False,
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/setuptools/__init__.py", line 145, in setup
      return distutils.core.setup(**attrs)
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/core.py", line 148, in setup
      dist.run_commands()
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 966, in run_commands
      self.run_command(cmd)
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 985, in run_command
      cmd_obj.run()
    File "/usr/lib/python3/dist-packages/wheel/bdist_wheel.py", line 188, in run
      self.run_command('build')
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/cmd.py", line 313, in run_command
      self.distribution.run_command(command)
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 985, in run_command
      cmd_obj.run()
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/command/build.py", line 135, in run
      self.run_command(cmd_name)
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/cmd.py", line 313, in run_command
      self.distribution.run_command(command)
    File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 985, in run_command
      cmd_obj.run()
    File "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py", line 67, in run
      self.build_extension(ext)
    File "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py", line 113, in build_extension
      subprocess.check_call(['cmake', ext.sourcedir] + cmake_args, cwd=self.build_temp, env=env)
    File "/usr/lib/python3.7/subprocess.py", line 347, in check_call
      raise CalledProcessError(retcode, cmd)
  subprocess.CalledProcessError: Command '['cmake', '/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium', '-DCMAKE_LIBRARY_OUTPUT_DIRECTORY=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/build/lib.linux-x86_64-3.7', '-DPYTHON_EXECUTABLE=/usr/bin/python3', '-DCMAKE_BUILD_TYPE=Release', '-DOSMIUM_INCLUDE_DIR=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/libosmium/include', '-DPROTOZERO_INCLUDE_DIR=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/protozero/include', '-DPYBIND11_PREFIX=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/pybind11']' returned non-zero exit status 1.
  
  ----------------------------------------
  Failed building wheel for osmium
  Running setup.py clean for osmium
Failed to build osmium
Installing collected packages: osmium, pyclipper, geojson
  Running setup.py install for osmium ... error
    Complete output from command /usr/bin/python3 -u -c "import setuptools, tokenize;__file__='/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py';f=getattr(tokenize, 'open', open)(__file__);code=f.read().replace('\r\n', '\n');f.close();exec(compile(code, __file__, 'exec'))" install --record /tmp/pip-record-6wd3fhry/install-record.txt --single-version-externally-managed --compile:
    running install
    running build
    running build_py
    creating build
    creating build/lib.linux-x86_64-3.7
    creating build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
    copying src/osmium/version.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
    copying src/osmium/__init__.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
    copying src/osmium/helper.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium
    creating build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/osm
    copying src/osmium/osm/mutable.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/osm
    copying src/osmium/osm/__init__.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/osm
    creating build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
    copying src/osmium/replication/server.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
    copying src/osmium/replication/__init__.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
    copying src/osmium/replication/utils.py -> build/lib.linux-x86_64-3.7/osmium/replication
    running build_ext
    -- The C compiler identification is GNU 8.3.0
    -- The CXX compiler identification is GNU 8.3.0
    -- Detecting C compiler ABI info
    -- Detecting C compiler ABI info - done
    -- Check for working C compiler: /usr/bin/cc - skipped
    -- Detecting C compile features
    -- Detecting C compile features - done
    -- Detecting CXX compiler ABI info
    -- Detecting CXX compiler ABI info - done
    -- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++ - skipped
    -- Detecting CXX compile features
    -- Detecting CXX compile features - done
    -- Could NOT find ZLIB (missing: ZLIB_LIBRARY ZLIB_INCLUDE_DIR)
    -- Looking for pthread.h
    -- Looking for pthread.h - found
    -- Performing Test CMAKE_HAVE_LIBC_PTHREAD
    -- Performing Test CMAKE_HAVE_LIBC_PTHREAD - Failed
    -- Looking for pthread_create in pthreads
    -- Looking for pthread_create in pthreads - not found
    -- Looking for pthread_create in pthread
    -- Looking for pthread_create in pthread - found
    -- Found Threads: TRUE
    -- Found Protozero: /tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/protozero/include (found suitable version "1.7.0", minimum required is "1.6.3")
    CMake Warning at cmake/FindOsmium.cmake:138 (message):
      Osmium: Can not find some libraries for PBF input/output, please install
      them or configure the paths.
    Call Stack (most recent call first):
      CMakeLists.txt:9 (find_package)
    
    
    -- Found EXPAT: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libexpat.so (found version "2.2.6")
    -- Could NOT find BZip2 (missing: BZIP2_LIBRARIES BZIP2_INCLUDE_DIR)
    -- Could NOT find ZLIB (missing: ZLIB_LIBRARY ZLIB_INCLUDE_DIR)
    CMake Warning at cmake/FindOsmium.cmake:164 (message):
      Osmium: Can not find some libraries for XML input/output, please install
      them or configure the paths.
    Call Stack (most recent call first):
      CMakeLists.txt:9 (find_package)
    
    
    CMake Error at /usr/local/lib/python3.7/dist-packages/cmake/data/share/cmake-3.20/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:230 (message):
      Could NOT find Osmium (missing: ZLIB_FOUND BZIP2_FOUND) (found suitable
      version "2.16.0", minimum required is "2.16")
    Call Stack (most recent call first):
      /usr/local/lib/python3.7/dist-packages/cmake/data/share/cmake-3.20/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:594 (_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
      cmake/FindOsmium.cmake:289 (find_package_handle_standard_args)
      CMakeLists.txt:9 (find_package)
    
    
    -- Configuring incomplete, errors occurred!
    See also "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/build/temp.linux-x86_64-3.7/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
    See also "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/build/temp.linux-x86_64-3.7/CMakeFiles/CMakeError.log".
    Traceback (most recent call last):
      File "<string>", line 1, in <module>
      File "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py", line 158, in <module>
        zip_safe=False,
      File "/usr/lib/python3/dist-packages/setuptools/__init__.py", line 145, in setup
        return distutils.core.setup(**attrs)
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/core.py", line 148, in setup
        dist.run_commands()
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 966, in run_commands
        self.run_command(cmd)
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 985, in run_command
        cmd_obj.run()
      File "/usr/lib/python3/dist-packages/setuptools/command/install.py", line 61, in run
        return orig.install.run(self)
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/command/install.py", line 589, in run
        self.run_command('build')
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/cmd.py", line 313, in run_command
        self.distribution.run_command(command)
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 985, in run_command
        cmd_obj.run()
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/command/build.py", line 135, in run
        self.run_command(cmd_name)
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/cmd.py", line 313, in run_command
        self.distribution.run_command(command)
      File "/usr/lib/python3.7/distutils/dist.py", line 985, in run_command
        cmd_obj.run()
      File "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py", line 67, in run
        self.build_extension(ext)
      File "/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py", line 113, in build_extension
        subprocess.check_call(['cmake', ext.sourcedir] + cmake_args, cwd=self.build_temp, env=env)
      File "/usr/lib/python3.7/subprocess.py", line 347, in check_call
        raise CalledProcessError(retcode, cmd)
    subprocess.CalledProcessError: Command '['cmake', '/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium', '-DCMAKE_LIBRARY_OUTPUT_DIRECTORY=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/build/lib.linux-x86_64-3.7', '-DPYTHON_EXECUTABLE=/usr/bin/python3', '-DCMAKE_BUILD_TYPE=Release', '-DOSMIUM_INCLUDE_DIR=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/libosmium/include', '-DPROTOZERO_INCLUDE_DIR=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/protozero/include', '-DPYBIND11_PREFIX=/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/contrib/pybind11']' returned non-zero exit status 1.
    
    ----------------------------------------
Command "/usr/bin/python3 -u -c "import setuptools, tokenize;__file__='/tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/setup.py';f=getattr(tokenize, 'open', open)(__file__);code=f.read().replace('\r\n', '\n');f.close();exec(compile(code, __file__, 'exec'))" install --record /tmp/pip-record-6wd3fhry/install-record.txt --single-version-externally-managed --compile" failed with error code 1 in /tmp/pip-install-f60xga1f/osmium/

-- Could NOT find BZip2 (missing: BZIP2_LIBRARIES BZIP2_INCLUDE_DIR)
-- Could NOT find ZLIB (missing: ZLIB_LIBRARY ZLIB_INCLUDE_DIR)

???


  • 0

#253 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2021 - 19:16

začal som stakto

sudo apt install default-jre -y

sudo apt install python3-matplotlib

To skončilo chybou, ktorú som opravil:

sudo apt install -f

 

Python knižnice:

python3 -m pip install osmium pyclipper geojson

 

potom

python3 prepare.py

 

tak či tak som skpnčil chybovou hláškou

môj príspevok 249


  • 0
Balin50

HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra

#254 milan.k

milan.k

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2021 - 19:53

Je tu někdo, komu se povedlo ty skripty nainstalovat a rozchodit?

Nemůžu se dostat přes 

ani na windows 10, ani na linuxu 

-- Could NOT find BZip2 (missing: BZIP2_LIBRARIES BZIP2_INCLUDE_DIR)
-- Could NOT find ZLIB (missing: ZLIB_LIBRARY ZLIB_INCLUDE_DIR)

???

Nevím přímo tento případ, neinstaloval jsem to, ale podle těch chyb bych si myslel, že nemáš nainstalované příslušné -dev balíčky.

Teď u sebe na ubuntu koukám, že potřebné knihovny mám v balíčcích zlib1g-dev a libbz2-dev, zkontroluj si, že je máš nainstalované.

Koukám, že knihovny i include soubory se instalují do standardních adresářů, tak by to pak snad mělo běhat. Pokud ne, můžeš zkusit nastavit ty proměnné shellu, které Ti to vypsalo.


  • 0

#255 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2021 - 9:57

CMake Error at /usr/local/lib/python3.7/dist-packages/cmake/data/share/cmake-3.20/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:230 (message):
Could NOT find Osmium (missing: ZLIB_FOUND BZIP2_FOUND) (found suitable
version "2.16.0", minimum required is "2.16")
Call Stack (most recent call first):
/usr/local/lib/python3.7/dist-packages/cmake/data/share/cmake-3.20/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:594 (_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
cmake/FindOsmium.cmake:289 (find_package_handle_standard_args)
CMakeLists.txt:9 (find_package)

Doinstaluj

sudo apt install cmake

 

knižnice doinštaliješ

sudo apt install build-essential cmake libboost-dev libexpat1-dev zlib1g-dev libbz2-dev


Tento příspěvek byl upraven od Balin50: 27 červen 2021 - 11:05

  • 0
Balin50

HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra

#256 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2021 - 12:19

podarilo sa mi to spustiť ale je ďalší problém

podľa návodu

Je-li skript spuštěn bez parametrů python ./gmapmaker.py vyžádá si od uživatele jméno generované oblasti

 

myAreas.py som ponechal na skúšku

from makerfuncs.Area import Area
from makerfuncs.states import STATES

USER_AREAS = {
    'OL': Area(
        parent = 'CZ',
        nameCs = 'Olomouc',
        number = 8800,
        pois   = ['./pois/chs.osm.xml',],
        crop   = True

spustil

python3 prepare.py
Directory userAreas already exists
The name of the output folder with garmin maps (default maps): maps
The name of the folder for map data download (default pbf): pbf
The name of the folder for polygons (default polygons): polygons
The name of the folder for height data (default hgt): hgt
The name of the folder for temporary data (default temp): temp
The name of the folder for sea data (default sea): sea
The name of the folder for bounds data (default bounds): bounds

 

 Stahuji 'http://osm.thkukuk.d.../sea-latest.zip'   272 MB
100%  [==============================]  272 MB / 272 MB   0.0 MB/s   eta 0      
Stahuji 'http://osm.thkukuk.d...unds-latest.zip'   1199 MB
  0%  [                              ]  2 MB / 1199 MB   3.17 MB/s   eta 6 min 18 s       0%  [                              ]  3 MB / 1199 MB   3.05 MB/s   eta 6 min 32 s       0%  [                              ]  4 MB / 1199 MB   3.09 MB/s   eta 6 min 27 s

 

a skončilo to chybou

Download splitter version 597
Traceback (most recent call last):
  File "prepare.py", line 89, in <module>
    prepare()
  File "prepare.py", line 83, in prepare
    u.update()
  File "/home/jaro/osm/update.py", line 12, in update
    d.download('https://www.mkgmap.o...load/splitter-r' + str(versions['splitter']) + '.zip', './splitter.zip')
  File "/home/jaro/osm/makerfuncs/download.py", line 48, in download
    response = urllib.request.urlopen(url)
  File "/usr/lib/python3.7/urllib/request.py", line 222, in urlopen
    return opener.open(url, data, timeout)
  File "/usr/lib/python3.7/urllib/request.py", line 531, in open
    response = meth(req, response)
  File "/usr/lib/python3.7/urllib/request.py", line 641, in http_response
    'http', request, response, code, msg, hdrs)
  File "/usr/lib/python3.7/urllib/request.py", line 569, in error
    return self._call_chain(*args)
  File "/usr/lib/python3.7/urllib/request.py", line 503, in _call_chain
    result = func(*args)
  File "/usr/lib/python3.7/urllib/request.py", line 649, in http_error_default
    raise HTTPError(req.full_url, code, msg, hdrs, fp)
urllib.error.HTTPError: HTTP Error 404: NOT FOUND

ako na to?

dík
 


  • 0
Balin50

HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra

#257 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2021 - 12:26

Zjevne se na tom webu nevyskytuje pozadovana verze splitter.zip, takze pokus o jeho stahnuti skonci chybou 404


  • 0

#258 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2021 - 12:37

nie, stiahne ho

vidím ho v adresári ale je poškodený takže sa nedá rozbaliť


Tento příspěvek byl upraven od Balin50: 27 červen 2021 - 12:39

  • 0
Balin50

HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra

#259 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2021 - 13:28

njn

máš pravdu, nie je tam. stiahne niečo nefukčné

v súbore version.info je

{"splitter": 597,"mkgmap": 4565}

tieto verzie tam nie sú

nová verzia splitter-r610.zip


splitter verziu som prepísal na 610 a vyhodilo chybu


File "/home/jaro/osm/update.py", line 26, in update
    d.download('https://www.mkgmap.o...wnload/mkgmap-r' + str(versions['mkgmap']) + '.zip', './mkgmap.zip')


tal som prepísal 4793 a spustil

 

bohužiaľ skončilo to takto

ython3 prepare.py
Directory userAreas already exists
The name of the output folder with garmin maps (default maps):
The name of the folder for map data download (default pbf):
The name of the folder for polygons (default polygons):
The name of the folder for height data (default hgt):
The name of the folder for temporary data (default temp):
The name of the folder for sea data (default sea):
The name of the folder for bounds data (default bounds):
Stahuji 'http://osm.thkukuk.d.../sea-latest.zip'   272 MB
100%  [==============================]  272 MB / 272 MB   0.0 MB/s   eta 0      
Stahuji 'http://osm.thkukuk.d...unds-latest.zip'   1199 MB
100%  [==============================]  1199 MB / 1199 MB   901.71 MB/s   eta 0 s           
Download splitter version 610
Stahuji 'https://www.mkgmap.o...litter-r610.zip'   1 MB
100%  [==============================]  1 MB / 1 MB   0.0 MB/s   eta 0      
Unzip
Download mkgmap version 4793
Stahuji 'https://www.mkgmap.o...kgmap-r4793.zip'   3 MB
100%  [==============================]  3 MB / 3 MB   0.0 MB/s   eta 0      
Unzip
Detected system Linux 64bit
Download osmconvert for this system
Stahuji 'http://m.m.i24.cc/osmconvert64'   0 MB
100%  [==============================]  0 MB / 0 MB   0.0 MB/s   eta 0

 

to je už asi skôr na Vasam aby poradil


  • 0
Balin50

HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra

#260 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 452 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2021 - 15:38

...
Doinstaluj

sudo apt install cmake

 

knižnice doinštaliješ

sudo apt install build-essential cmake libboost-dev libexpat1-dev zlib1g-dev libbz2-dev

Díky, už jsem mezitím dospěl k výsledku a mapy už to generuje.

Naivně jsem se domníval, že ten instalátor si ty nevyřešené závislosti  vyřeší sám, aniž bych musel hádat celá jména knihoven z křišťálové koule.  

A stažení zastaralých (neexistujících) verzí splitter a mkgmap už jsem taky vyřešil ručně s použitím černé magie na config soubor.

Takhle je ta instalace ale nefunkční.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama