Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
475 odpovědí na toto téma

#401 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2021 - 22:41

Hodil jsem teď Play betu 1.18:
- GeoGet - možnost filtrovat podle tagů.
- Správce souborů v interní složce.


  • 0

#402 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 10:12

Ahoj,

vyzkoušel jsem betu a nějak mi to nefunguje. Vzhledem k tomu, že tagy v GG používám poprvé, tak popíši svůj setup pro kontrolu

1) v GG jsem vytvořil TAG "ignorelist"
2) pro určité keše jsem nastavil hodnotu "ano". tyto keše nechci importovat. u všech ostatních keší je hodnota TAGu prázdná
3) aktuální .db3 jsem přes doplněk nakopíroval do složky doplňku
4) nastavil jsem filter na ignorelist!="ano" (když použiji jednoduché uvozovky, tak mi to vyhodí chybu SQL dotazu)
5) pokud to spustím takto, tak se mi naimportují jenom ty keše, které chci naopak ignorovat :)
6) pokud filtr upravím na ignorelist=="ano" tak mi to napíše "žádné keše nebyly nalezeny"

Co dělám blbě?

Když jsem zkusil např. Elevation>300, tak se mi zdá, že to funguje správně.

Jinak pár poznámek na okraj
- jak to má být s těmi uvozovkami? jestli " nebo '
- některé standardní TAGy v GG mají v sobě mezeru, např. "CZ kraj". zvládne to doplněk správně zpracovat?


  • 1

#403 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 10:26

Určitě to pracuje jen s ' tj jednoduchými úvozovkami, dvojité nejdou, protože se blbě použijí v SQL dotazu.
 
Takže
ignorelist!='ano'
ignorelist<>'ano'
by mělo fungovat.
  • 0

#404 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 11:25

S jednoduchými uvozovkami mi to hlásí chybu. Screeny a error log posílám.

 

 

Mobil: Huawei Nova 5T

Android: 10

Locus: 4.0.0 beta 8

doplněk: 1.18

2021-02-23T11:02:53.704+01:00

Can't toast on a thread that has not called Looper.prepare()

[android.widget.Toast$TN.<init>(Toast.java:425), android.widget.Toast.<init>(Toast.java:122), android.widget.Toast.makeText(Toast.java:294), android.widget.Toast.makeText(Toast.java:284), cz.geoget.locusaddon.Utilities.showErrorToast(Utilities.java:109), cz.geoget.locusaddon.LoadCaches.doInBackground(LoadCaches.java:442), cz.geoget.locusaddon.LoadCaches.doInBackground(LoadCaches.java:43), android.os.AsyncTask$3.call(AsyncTask.java:389), java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266), android.os.AsyncTask$SerialExecutor$1.run(AsyncTask.java:292), java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1167), java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:641), java.lang.Thread.run(Thread.java:929)]

  • 0

#405 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 12:03

Tak od boku. Zkus zdvojit apostrof. Tedy ignorelist <> ''ano''
  • 0

#406 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 702 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 12:18

Určitě to pracuje jen s ' tj jednoduchými úvozovkami, dvojité nejdou, protože se blbě použijí v SQL dotazu.
 
Takže

ignorelist!='ano'
ignorelist<>'ano'
by mělo fungovat.

 

 

Myslim, ze je rozumnejsi zadavat hodnoty do SQL pres parametry. Pak staci parsovat jmeno, znak(y) porovnani, nahradit v hodnote uvodni a koncove ' nebo " prazdnym znakem a cele to zadat do parametru. Pak je mozne mit i uvnitr hodnoty ' a " a bude to fungovat. Bude z toho mit radost i optimalizator.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#407 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 12:49

Souhlasím, parametry používám u souřadnic, ale teď když jsem do toho orloje přidal ty tagy, tak je pro mě jednodušší to naprat přímo do dotazu. Možná to časem přesunu.

 

Byla tam chyba u zpracování těch textových hodnot, přidávalo to tam totiž ještě další úvozovky. Fixnuto v 1.19, teď hozena do Play, tipuju tak do hodiny dostupná.

 

Druhá věc - pokud má tag ignorelist hodnotu 'ano', tak když udělám dotaz != 'ano', tak to nefunguje, protože ten tag je totiž null (pokud někde nemám jinou hodnotu než 'ano', třeba 'ne'). Takže pokud chci všechny co nemají 'ano', musí být ten filtr:

ignorelist==null

  • 1

#408 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 13:08

Teď zjišťuji že nelze vybírat z filtrů. U jednotlivých voleb se neotevře nabídka terénu, velikostí a pod. Verze 1.18.


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#409 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 702 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 13:12

 

Souhlasím, parametry používám u souřadnic, ale teď když jsem do toho orloje přidal ty tagy, tak je pro mě jednodušší to naprat přímo do dotazu. Možná to časem přesunu.

 

Byla tam chyba u zpracování těch textových hodnot, přidávalo to tam totiž ještě další úvozovky. Fixnuto v 1.19, teď hozena do Play, tipuju tak do hodiny dostupná.

 

Druhá věc - pokud má tag ignorelist hodnotu 'ano', tak když udělám dotaz != 'ano', tak to nefunguje, protože ten tag je totiž null (pokud někde nemám jinou hodnotu než 'ano', třeba 'ne'). Takže pokud chci všechny co nemají 'ano', musí být ten filtr:

ignorelist==null

 

... nebo kese, ktere tu kategorii ignorelist vubec nemaji (coz je totez). Podle meho bys to mel osetrit v tom SQL, protoze ignorelis==nul je jen pro kese, ktere kategorii tagu nemaji, ne pro ty, ktere maji jinou hodnotu nez 'ano'. Mozna pokud je pouzita nerovnost, tak automaticky pridat OR categorie==null.

 

EDIT: a ono to opravdu neni tak jednoducjhe. Jsou kategorie, ktere maji u kese vice hodnot, treba attributes. To ti jednoduchym testem asi neosetris. Ale to pripominam hlavne proto, zes chtel udelat Orloj :D


Tento příspěvek byl upraven od gord: 23 únor 2021 - 13:15

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#410 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 13:35

Teď zjišťuji že nelze vybírat z filtrů. U jednotlivých voleb se neotevře nabídka terénu, velikostí a pod. Verze 1.18.

No jo, díky, toho jsem si nevšimnul. V 1.20 bude opraveno, nahodím večer (pokud by někdo spěchal, mohu nahodit okamžitě). Zároveň opravím i ty věci co psal rsc_cz.

 

 

K Orloji: já bych už to nekomplikoval. Teoreticky si to může každý nakombinovat dvěma podmínkami, mezi kterými se provádí v dotazu AND. Nebo si může udělat prostě jak vy říkáte odborně "podmnožinu", já tomu říkám druhou db a mít klidně v doplňku dvě db.

 

Verze 1.19 je už dostupná.
 


  • 0

#411 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 13:38

Ahoj, díky za rychlou reakci. Po update na 1.19 jsem použil filtr

ignorelist==null

a zachovalo se to přesně jak potřebuji. Doplněk imprtoval všechny keše kromě těch, které v GG mají TAG ignorelist s hodnotou ano. Takže opravdu velký dík! Myslím, že úprava se bude hodit i ostatním, např jak už tu někdo zmiňoval pro rychlé odfiltrování biltem apod.


  • 2

#412 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 702 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 15:49

K Orloji: já bych už to nekomplikoval. Teoreticky si to může každý nakombinovat dvěma podmínkami, mezi kterými se provádí v dotazu AND. Nebo si může udělat prostě jak vy říkáte odborně "podmnožinu", já tomu říkám druhou db a mít klidně v doplňku dvě db.

 

Verze 1.19 je už dostupná.
 

 

Ja jen upozornuji na to, ze existuji i takove kategorie, ktere mohou a jsou u kazde kese pouzity vicekrat. V tomto pripade vyber na nerovnost nebo na null nemuze fungovat.  Takze treba najit kese, ktere nemaji atribut "H24" tim pluginem asi najit nepujde.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#413 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 16:30

Koukám na to. To už ale bohužel řešit nebudu. Prostě tuhle funkcionalitu jsem udělal kvůli jednoduchému odfiltrování některých keší a záleží na každém, jestli ji využije, ale filtrování podle atributů apod. dělat nebudu. Umí to Locus, takže pokud někdo potřebuje pokročile filtrovat, nechť si keše naimportuje do Locusu a tam pak filtruje.


  • 0

#414 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 702 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 17:33

Rozumim, rikal jsem na zacatku, ze to neni uplne jednoduche. Navic - mne to netrapi a mnou pouzivany aDrake to umi :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#415 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 18:37

No jestli to má být hecování, tak to na chvilku zabralo, ale pak zvítězila lenost a hlavně upřednostnění jiných bodů na todo listu :)

 

Nicméně, m u večeře napadlo možná zajímavá vychytávka. Mohl bych do interní složky umístit soubor a do něj by případný zájemce mohl umístit nějaký specifický sql dotaz, resp. část dotazu, která by mohla být součástí hlavního dotazu. Pochopitelně je to pro pokročilé uživatele.


  • 0

#416 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 702 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 19:12

Ne, nemelo to byt hecovani. I kdyz jsem to nekolikrat uz resil (treba ve Statoru), tak bych se do toho v tomto pripade asi nepoustel.

 

Je treba se rozhodnout, k cemu to ma slouzit. Pokud pro jednoduche filtrovani pri importu, pak to asi bude dostatecne tak, jak jsi to navrhl a udelal. Pokud bys chtel fakt orloj, pak je podle me potreba najit nejaky padnejsi duvod pro tolik prace.

 

Pouziti vlastniho SQL nebo casti do WHERE fraze by to urcite resilo, ale je to fakt vyssi divci, nic pro bezneho uzivatele. Asi bych nedelal ani to.

 

EDIT: ono take jde o to to nejak rozumne pro uzivatele popsat do nejake dokumentace (jestli neco takoveho exituje, protoze pokud ne, pak to bude asi kvantum stale se opakujicich otazek).


Tento příspěvek byl upraven od gord: 23 únor 2021 - 19:14

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#417 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 20:35

Pokud někdo chce takové vyfikundace, tak si je udělá sám a využije je při plnění toho speciálního tagu ve style tagu IgnoreList. Dělat univerzální orloj pro filtraci , kterou využije max. pár geeků je asi fakt zbytečné. Ti si ten rozhodující tag můžou naplnit jinak. Je lepší vrhnout síly na jiné vychytávky. Třeba vymyslet, jak umožnit filtrovat i jednotlivé waypointy - třeba ty někdy navštívené - např. podle klíč. slova v poznámce.

Vrznout soubor a doplnit jeho do selectu je asi relativně jednoduché.


  • 0

#418 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 227 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 20:44

Tak mne napadá, jeslti by pro nějaké to pokročilé filtrování nebylo pro běžné uživatele pochopitelněj3í, kdyby to umělo testovat na prezenci či absenci v GGT souboru. (GGT je Geogetí seznam, jde vlastně o jednoduchý textový soubor s GC kódy). (Ale je to jen inspirace...)


  • 0

#419 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 21:54

To je hezká inspirace :-)


  • 0

#420 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2021 - 22:39

Zajímavý nápad, budu o tom přemýšlet.

 

Mě zase napadlo, kdyby si uživatel vytvořil v GeoGetu "sady" označené tagem filter a hodnotami třeba 'Expedice 1','Posbírat indicie','Biltemy' apod. (u jedné keše klidně vícekrát). Doplněk by pak mohl nabídnout tyhle "názvy" jako možnost ve filtru.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 24 únor 2021 - 11:45

  • 2





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama