Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplněk GeoGet4Locus

android geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
475 odpovědí na toto téma

#461 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2021 - 23:12

Včera jsem řešil problémy s Locusem u jednoho kačera. Bral jsem to jako ajťácký úkol, sám Locus nevyužívám.

Situace: základní databáze Geoget.db3 má cca 2 GB, pracuje bez problémů. Problémy nastanou, když je zapotřebí přejet na území které není základní databází pokryto. V tomto případě část Německa, velikost cca 800 MB. Načítání keší z této alternativní databáze je velmi pomalé, napřed se načte cca 50 tisíc bodů a výsledek je asi 1000 bodů v okolí zadané polohy, to celé trvá asi 5 minut.

První podezření bylo na nějaký zmaat v německé databázi, proto jsem přejmenoval původní základní databázi na GeoGet1.db3 a německou na GeoGet.db3 - a hle, najednou vše v Německu okamžitě bez problémů. Zato pokus o načtení keši v Česku byl katastrofální - chroustalo to asi 10 minut cca 70 tisíc keší a pak se načetl běžný úsek několika tisíc. Viz přiložený obrázek.

Příznávám, nestudoval jsem nastavení pluginu, možná je někde nějaký parametr který by to vylepšil. Nicméně, z mého laicko - ajťáckého pohledu nevidím důvod proč by se to mělo jinak chovat k základní databázi a jinak k té sekundární.

 

Přiložené miniatury

  • Screenshot_20210713-201514b.png

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#462 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2021 - 23:17

Druhý problém se mi nepodařilo nějak uspokojivě obejít. A sice eventy typu Community Celebration.

Pokud byl event v základní databázi, tak se ikona eventu chovala mravně - byla správného typu a bylo možno ji rozkliknout.

Jiná situace byla u eventů v sekundární databázi, tam byla někdy ikona správná, někdy to byla ikona zelené krabičky a někdy byl místo ikony jen modrý puntík.

Vir obrázky.Screenshot_20210713-194658b.png Screenshot_20210713-195337b.png Screenshot_20210713-195822b.png Screenshot_20210713-201047b.png


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 14 červenec 2021 - 23:19

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#463 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2021 - 6:57

Pomale nacitani bodu do Locusu jsem si vsimnul taky, ale situace je trochu jina.

V databazi db3 mam kese z CR a blizke okoli CR (celkem kolem 800MB). Pouzivam import kesi do Locusu. Mam vytvorenou slozku a body v ni necham vzdy smazat a nahradit novou verzi.

Vetsinou vse funguje v poradku, ale jednou za cas dojde k vyrazanemu zpomaleni nacitani kesi.

Objevil sem reseni, tak mozna pomuze, ale staci zrestartovat telefon, Pak to zase nekolik importu funguje korektne.....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#464 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2021 - 21:18

Vemu to postupně.

 

Ty dvě databáze, to je dost zvláštní chování. Neviděl bych problém v pořadí, tam není logika, proč by to dělalo. Navíc znám jednoho uživatele, který má běžně 20+ databází a nic mi nehlásil. Problém bude v tom počtu pro import. Už jsme to tu řešili kdysi. Prostě import více jak cca 10000 keší je vždy loterie. Je to komunikací mezi Locusem a doplňkem, protože je tam limit na množství dat (v MB), takže to prostě někdy projde, někdy ne.

Osobně bych doporučoval používat Živou mapu, to by problém vyřešilo.

Teď mě ještě napadlo to vyřešit speciálním importem, který by nabídnul celou db třeba po 15000 keších, v x balících a uživatel by si je postupně všechny naimportoval.

 

Co se týká CC eventů, tak mě jen napadá, jestli v db má ten event typ "Lost and Found Event Cache" nebo jestli se nějak nezměnily typy keší v GG.

 

Poslední problém - pomalé načítání keší. Tam by mě zajímala jedna věc, jestli by nepomohlo ukončit Locus nebo doplněk natvrdo (Nastavení - Aplikace - aapka - Vynutit ukončení). Nevím jestli by to mohl být problém v doplňku (jako, že by něco zůstávalo v paměti) nebo v Locusu.


  • 0

#465 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2021 - 7:31

Maly dotaz na ty, co pouzivaji zivou mapu.

Jak resite LABkese? Ja jsem zvykly, ze nalezenou (splnenou) LABku dam vzdy v LOCUSu skryt. Coz mi u zive mapy nejde, neb po posunuti mapy se LABka zase objevi.

Kdyz dam LABku jako nalezenou, tak se objevi smajlik, ale zase nejde odeslat jako draft, vyhodi to chybu!

Dale mi u zive mapy vadi, ze nemohu primo upravit kese (body) a musim si je nejdriv nakopirovat do Locusu a pak napriklad zmenit souradnice....

Mozna neco delam spatne, ale toto jsou duvody, proc Zivou mapu nepouzivam....


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#466 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2021 - 9:17

Y&MD: A jak omezit to počáteční načítání desítek tisíc keší ?

Podle mne je asi problém v tom, že se data z druhé databáze berou jako něco odlišného od dat v té normální. Podle mne by bylo logičtější, kdyby se dala defaultní databáze (trvale) přepnout. Když vyrazím někam mimo dosah běžné databáze, tak mne asi nebude ta originální nějakou dobu zajímat.

Eventy - v GG všechny vidím normálně a nemám povědomí o tom, že by se s nimi dělaly nějaké úpravy. Docela mne mate, že to není jednoznačné. Eventuelně se mohu podívat do surového GPX, co tam vlastně je.

Měl bys eventuelně se na to na příslušném mobilu podívat osobně ? Návštěva v Jižních Čechách by asi nebyla problém.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#467 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 9:50

Ten limit nastavíš v Nastavení > Přizpůsobení režimů > Limit počtu keší

 

Ještě mě napadá, jestli nejsou ty soubory nějak divně pojmenované, třeba s diakritikou, nebo z macu apod.

 

Další věc co mě napadla je, jestli nejsou ty soubory na nějakém problematickém uložišti, třeba pomalá SD karta.

 

Do GPX nemá smysl koukat, spíš by to chtělo otevřít soubor .db3 a v něm si najít ten konkretní event a jaký má typ.

 

Taky by bylo možná dobré vyzkoušet obě db na jiném telefonu, už jsem narazil na dost problémů daných specifičností některých telefonů.


  • 0

#468 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 10:03

Mám dotaz: Jde nastavit doplněk tak, aby načítal kešky jen z webu i když budu mít uloženou databázi.. Jedná se o to když budu lovit nekde a vyjde nová keska poblíž místa kde jsem, abych si ji mohl zobrazit.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#469 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 10:44

To určitě nejde. Na to je doplněk Geocaching4Locus, který tahá kešky online. GG4Locus jede čistě offline z db.

 

Možná by ti mohl vyhovovat můj jiný doplněk Live PQs, který umí stahovat PQ bez generování, tzn. i nově publikované keše tam jsou, ale je k tomu pochopitelně potřeba si PQ nastavit na webu a taky mít Geocaching4Locus.


  • 2

#470 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 815 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 10:48

Diky za vysvětlení, proste je treba přepnout na ten druhý doplněk Geocaching4Locus.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#471 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 11:27

Jeste bych se rad vratil k tem ikonkam pro nektere typy eventu.

 

Kdyz si stahnu napriklad CCE GC8ZD7W pres Geocaching4Locus, tak je ikonka v poradku, stejna, jako vidim v GeoGetu. Kdyz pouziju GG4Locus, tak se CCE priradi default ikona, kterou mam vybranou pro slozku, kam ukladam....

Nejak pak nerozumim, odkud se ikonka bere. Z Locusu asi ne!?

Jinak to resim workaroundem, ze tyto specialni eventy (CCE, Giga,....) stahuju jednou za cas pres Geocaching4Locusu do zvlastni slozky.


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#472 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 446 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 11:46

Otázkou je, jaký má typ tenhle event v GG db?

 

Tohle je funkce, která převádí gg textový typ na typ pro Locus:

public static int convertCacheType(String type) {
        if (type.equals("Event Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_EVENT;
        } else if (type.equals("Mega-Event Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_MEGA_EVENT;
        } else if (type.equals("Giga-Event Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_GIGA_EVENT;
        } else if (type.equals("Cache In Trash Out Event")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_CACHE_IN_TRASH_OUT;
        } else if (type.equals("Lost and Found Event Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_COMMUNITY_CELEBRATION;
        } else if (type.equals("GPS Adventures Exhibit")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_MAZE_EXHIBIT;
        } else if (type.equals("Traditional Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_TRADITIONAL;
        } else if (type.equals("Multi-cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_MULTI;
        } else if (type.equals("Unknown Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_MYSTERY;
        } else if (type.equals("Earthcache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_EARTH;
        } else if (type.equals("Virtual Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_VIRTUAL;
        } else if (type.equals("Letterbox Hybrid")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_LETTERBOX;
        } else if (type.equals("Webcam Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_WEBCAM;
        } else if (type.equals("Lab Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_LAB_CACHE;
        } else if (type.equals("Wherigo Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_WHERIGO;
        } else if (type.equals("Groundspeak HQ")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_GC_HQ;
        } else if (type.equals("Project APE Cache")) {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_PROJECT_APE;
        } else {
            return GeocachingData.CACHE_TYPE_UNDEFINED;
        }
    }

 


  • 0

#473 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 11:50

Tak u tohoto eventu vidim typ "Community Celebration Event". Mohlo by to byt to ono, kde je zakopany pes???


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#474 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 228 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2021 - 13:39

To bude urcite ten problem, treba ten "Lost and Found Event Cache" by se v aktualních databázích uz nemel vyskytovat, protoze to bylo prejmenovano pravne na ten CCE.


  • 3

#475 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 623 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2021 - 22:02

HaLuMa: Tohle jsem právě čekal, však jsem psal že jde o CCE eventy.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#476 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 228 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2021 - 7:50

Je to přesně takhle:

 

U databáze si zjisti hodnotu z PRAGMA user_version Tím zjistíš verzi struktury Geogetí databáze. Poslední je verze 3, a při upgradu z 2 na 3 se provádí přejmenování keší na aktuální jména:

  value.AddParamText(':f', 'Lost and Found Event Cache');
  value.AddParamText(':t', 'Community Celebration Event');
  value.ExecSQL('UPDATE geocache SET cachetype=:t WHERE cachetype=:f');
  value.AddParamText(':f', 'Groundspeak HQ');
  value.AddParamText(':t', 'Geocaching HQ');
  value.ExecSQL('UPDATE geocache SET cachetype=:t WHERE cachetype=:f');
  value.AddParamText(':f', 'Groundspeak Lost and Found Celebration');
  value.AddParamText(':t', 'Geocaching HQ Celebration');
  value.ExecSQL('UPDATE geocache SET cachetype=:t WHERE cachetype=:f');
  value.AddParamText(':f', 'Groundspeak Block Party');
  value.AddParamText(':t', 'Geocaching HQ Block Party');
  value.ExecSQL('UPDATE geocache SET cachetype=:t WHERE cachetype=:f');

Teoreticky všichni by už dávno měli používat tu verzi 3, leda že by někdo autisticky používal hodně starý Geoget. Každopádně podle toho můžeš starou verzi odmítnout, nebo třeba vypsat varování, že se starou verzí nemusí vše fungovat.


  • 2





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android, geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama