Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1172 odpovědí na toto téma

#961 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2020 - 10:58

Mám dotaz k labkám. Pokud odehraju nějakou serii labek a zaloguju si je, dají se ještě jednou nějakým způsobem odehrát znova? Díky za odpověď.

 Pokud se labková aplikace od doby, co jsem tohle zkoušel, nezměnila, tak ne. Já jsem si kdysi udělal jednu labku v Plzni, ale musel jsem hned po ní skončit a jet jinam. Tak jsem si ji ve svém profilu zrušil a při příští návštěvě jsem chěl projít celou sérii od začátku, ale nešlo to, aplikace pořád ukazovala, že tu první labku už mám ulovenou. Možná to ale teď už funguje jinak.


  • 0

#962 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2020 - 11:29

Nefunguje, je to tak jak popisuješ. I po smazání na servru GC aplikace pořád ukazuje, že tu je mám už odlovené.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#963 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2020 - 11:34

Nefunguje, je to tak jak popisuješ. I po smazání na servru GC aplikace pořád ukazuje, že tu je mám už odlovené.

 

Mimochodem, můžeš tu zrušenou dát zpátky tak, že popojedeš na svém profilu v seznamu ulovených labek až úplně dolů, tam ta zrušená je a má u sebe tlačítko Undelete (či tak nějak) - tukneš a máš ji zpět jako ulovenou.


  • 0

#964 nily

nily

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2020 - 14:12

Ahoj, u nových verzí pluginu mi nefunguje import keší do Geogetu. Viděl jsem, že se to tu již řešilo, ale řešení stále nevidím. Import labek mi naposledy fungoval ve verzi 2.1.33. Od té toby jsem zkoušel všechny novější verze a u všech je stejný problém. Filtr mi sice najde keše, ale když dám, aby se importovaly do GeoGetu, tak se vždy importuje 0 labek. Zatím bez problémů funguji tak, že vždy vyzkouším novou verzi, ta nefunguje, tak se vrátím k verzi 2.1.33. GeoGet mám na dvou počítačích ve verzi 2.11.5.817 a na obou je stejný problém. Mohu nějak pomoci při řešení tohoto problému?  


Tento příspěvek byl upraven od nily: 13 prosinec 2020 - 14:13

  • 0

#965 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2020 - 14:23

To me vazne nenapada, proc by to nemelo fungovat. Zda se, ze ostatnim, kteri si driv stezovali, to s novou verzi funguje.

 

Asi bych to resil pres SZ. Zacneme tim, ze mi dej obrazek toho, jak mas nastaveny plugin nez kliknes na tlacitko "Stahnout".


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#966 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2020 - 18:51

Pricina odhalena - jmeno adresare obsahuje mezeru. Ja jsem ze stare skoly, kdy mezera ve jmenech souboru a adresaru byla povazovana za sprostarnu (casto to system vubec neumoznoval) a nabodenicka tamtez vubec neprichazela v uvahu, nesla ani napsat na klavesnici. Na svem pocitaci nic takoveho nevedu a tak na podobne problemy nenarazim a casto si je ani neuvedomuji.

 

Pokud ma nekdo stejny problem, budto pockejte na novou verzi pluginu (pri teto chybe urcite bude zanedlouho) nebo si najdete v soboru LabForGg.ImportGpx.pas radek

s:=GEOGET_PROGPATH+'7za.exe e '+sFile+' -o'+sDir;

a upravte jej do tvaru

s:='"'+GEOGET_PROGPATH+'7za.exe" e "'+sFile+'" -o"'+sDir+'"';

Jak vidite, kdyz problem nahlasite, da se casto opravit velmi rychle. Pokud o tom nevim, opravit to nemuzu.


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#967 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2020 - 20:01

No mě to s novou verzí též stále nešlo, ale nějak jsem to už neřešil, protože mi to v pohodě jelo na verzi 2.1.33
Zítra vyzkouším to s tou mezerou, ale asi to bude ono. Mezery cpu všude, kde je mi to umožněno :D
  • 0

#968 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 037 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2020 - 20:46

To je to, co vtloukám dobhlavy všem svým spolupracovníkům. Do názvu adresářů ani souborů nepatří čeština, tečky atd. Když už nedokáží na klábosnici najít a použít podtržítko, aspoň "mínus" na oddělení textu. Datum v názvu vyžaduju z důvodu přehlednosti při hledání konkrétního souboru a to ve formátu rr-mm-dd. Všechno marný, marný, marný.
Když pak máš jen v datumu, když už ho napíšou, hned 2 tečky, to je na zabití.

Potom název archívu ze zařízení vypadá i takto: PZZ Če 109,822 14.12.2020.dat
A to ten program pro analýzu archivních dat opravdu nedokáže načíst i kdyby byl sebelepší

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 13 prosinec 2020 - 20:52

  • 1

#969 xjurasek

xjurasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2020 - 21:47

No zparchantěl to word, tuším že to byla verze 2007, která začala soubory ukládat defaultně s názvem, který vzala jako první řádek...

 

A to se nemusíme bavit o různých kódováních nebo zpracovávání z jiného zařízení, kde např. nemusí být čeština :-).


  • 0

#970 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 442 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2020 - 21:48

No, je to jak je to. Kdysi byly názvy souborů jen 8+3 znaky. Máme to dodržovat i teď? Myslím, že technika je na to, aby si s tím poradila.

Ale je to jinak. Jako správce jednoho systému taky vyžaduju názvy s podtržítky a data rrrr-mm-dd. Nebo to po autorech opravuju. Pořád když se to přesouvá mezi různými systémy, občas se to zmrší do nečitelnosti. Ale natvrdo vyžadovat aby uživatelé NIKDE nepoužívali diakritiku a mezery, to už dneska asi nejde. Na druhou stranu, když jsem dostal fotky s názvy v japonštině, nedokázal jsem je ani smazat, musel jsem přeskočit do MS-DOSu.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 14 prosinec 2020 - 9:04

  • 1

#971 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2020 - 14:24

No mě to s novou verzí též stále nešlo, ale nějak jsem to už neřešil, protože mi to v pohodě jelo na verzi 2.1.33
Zítra vyzkouším to s tou mezerou, ale asi to bude ono. Mezery cpu všude, kde je mi to umožněno :D

 

Pouzivat stare verze je v principu chyba. Kdybych nereagoval na hlasene problemy, tak nereknu. Ale takto si do databaze zanasite chyby, ktere nove verze pluginu nedelaji. Konkretne treba duplicity v databazi, prenos nalezu, poznamek, a pod. na nove importovane labky, pokud maji zmeneny GC kod, zrychleny import a urcite bych nasel dalsi veci. Pak to musite opravovat rucne (pokud si toho vubec vsimnete). No, jste sami proti sobe, vnucovat se vam nebudu. ;-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#972 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2020 - 18:06

Tak jsem aktualizoval na nejnovější verzi.  Databázi jsem si přejmenoval, tak abych tam měl podtržítko, nicméně stále to nic netahalo, stále stejný problém. A to i restart Geogetu nepomohl. Následně jsem upravil řádek v souboru LabForGg.ImportGpx.pas a už to běží jako po másle. Asi ten starý název databáze nějak zůstal v historii. 
Samozřejmě jsem člověk, co má rád nejnovější verze a novinky, některé aplikace mám i v betách, ale tak nějak nechcu přidělávat starosti, protože jsem si myslel, že bude chyba na mé straně, což se nakonec i potvrdilo.


  • 0

#973 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2020 - 18:21

Chyba byla na strane pluginu (tedy ve mne), a to se tvym postupem potvrdilo. Jmeno datavaze s tim nijak nesouvisi. Opraveny plugin neni jeste publikovany (zatim jej maji ke kontrole kolegove) a zacalo to fungovat az kdyz jsi upravil ten chybny radek v pluginu. Coz je presne podle ocekavani.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#974 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 11:38

Zdravíčko ve spolek.
Dostal jsem nápad, který je dosti na punk. Tudíž jsem to nechtěl hned dávat na fórum a šel jsem s tím za panem martin_tulak. No odpověď byla očekávaná, nicméně měl dobrý nápad to hodit na script, a tak napsal Gordovi , který se napsání scriptu nebrání a dokonce by to mohl zakomponovat do pluginu a dát tam přepínátko. A teď k samotnému nápadu. Ten si dovolím jen zkopírovat ze soukromé zprávy.
Používám Locus map a grafický balíček na keše gc summary, který zobrazuje u bodů keší přímo na mapě čísla obtížnosti a terénu. No a já si vypůjčil na labkách hodnoty obtížnosti a terénu a ručně je poupravil na labkách tak, abych přímo pohledem na mapě rozeznal to důležité při lovu. Zda je lab série sekvenční a kolikátá je to labka v sérii. Obtížnost mi při hodnotě 1 značí, že je nesekvenční a při hodnotě 5, že je sekvenční, a u těch sekvenčních pak ještě terén značí pořadí labek, 1 je první a 5 je poslední labka. U nesekvenčních jsem pořadí neřešil, není potřeba, takže terén vždy 1. Dělám si to zatím sám ručně, ale super by bylo, kdyby to tak přímo chodilo z labgpx(doplnění: na labgpx by se nic měnit nemuselo, vyřešil by to script). Ty hodnoty mi přijdou u labek nevyužité a tímto by se to dokonale využilo. Byť vím, že tu je i pár sérii, kde obtížnost a terén není na hodnotě 1 a opravdu značí nějaký složitější odlov.
U ostatních aplikací by se to též zpřehlednilo.
Toť vše, co vy na to? Využil by to ještě někdo?
  • 2

#975 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 11:47

Toť vše, co vy na to? Využil by to ještě někdo?

 

Ano, toto by se mi moc libilo a pouzival bych to!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#976 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 141 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 12:11

Protože Groundspeak neumí ani poslat email těm, co mají Lab přidělenu a ještě ji nepublikovali, tak se včera a dnes horentně publikuje, protože málokdo leze na jejich server a hledá nějaké oznámení o posunu termínu. 

Ach jo....

 

 

Posun termínu pro publikaci další vlny Adventure Lab keší z 15.12.2020 na 31.3.2021.

 

Adventure Lab

New deadline: March 31, 2021

We have extended the deadline to March 31, 2021 for all Adventure Labs to go public. HQ will monitor changes over the next few months to see if further adjustments are needed. There is no need for those with Adventure Lab credits to write in to request an extension.

 

https://www.geocachi...tes/updates/en/


  • 0

#977 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 13:14

Ano, toto by se mi moc libilo a pouzival bych to!

Mi se ta myšlenka též moc líbí. Ale já bych to nevyužil. V Locusu si totiž nenačítám kešky s terénem 5. Jedině, kdyby bylo pořadí v obtížnosti a indikátor sekvence v terénu. Třeba jako terén 1 nebo 2 nikoliv 1 nebo 5.
Pořadí by se tam teoreticky mohlo dávat i pro ně sekvenční Labky. Občas bývá bonusovka u poslední labky.
  • 0

#978 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 13:26

Jestli to bude v D nebo T je drobnost. Ale mame serie s vice labkami nez 5. Tam je treba najit algoritmus, ktery bude vyhovovat i jim. To, ze zatim zadna takova neni sekvencni, neberu jako argument.

 

Mimochodem jsem byl upozornen uz i na serii, ktera ma pres 100 labek (a nasledoval dotaz, zda takovou serii zvladneme - ano, zvladneme). Neni u nas, ale je videt, ze jsou schopni povolit/udelat temer cokoli.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#979 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 14:59

Tak klidně se může prohodit terén s obtížností. Ať to funguje i lidem, co filtrují terén 5. Pak bych ale v tom terénu nedával 1 a 2 podle nesekvenční/sekvenční, ale 1 a 3 nebo 1 a 4 jelikož v Locusu se číslo 2 zobrazuje v zeleném podkladu stejně jako číslo 1. Ale číslo 3 a 4 už má odlišnou barvu. 
A pokud bude mít rodičovská keš více jak 5 labek, tak to je otázka. Napadli mě 2 možnosti, buď u 6. labky resetovat pořadí a znovu jet od jedničky. A nebo od 6. labky držet pořadí na pětce. 


  • 0

#980 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 318 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2020 - 15:06

Já bych to nedělal.

Míchat do D/T něco úplně jiného je systémově špatně. Nechci.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama