Přejít na obsah


Fotka

Novy server pro Adventure Lab a plugin pro GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1172 odpovědí na toto téma

#1161 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 092 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2021 - 9:43

Díky, ten web vypadá opravdu moc pěkně:-)


  • 2

#1162 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 141 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2021 - 7:06

Zajímavost (či potíž?) pro lovce labek v Praze: Dnes owner přidal k sérii "Prosek park" dvě další labky (změna ze tří na pět). Což je dobrá věc, ale labková aplikace s tím má trochu potíž. Já jsem měl tu původní (třílabkovou) sérii už odlovenou, takže se mi už na mapě v aplikaci neobjevuje (přestože by měla, protože má nové labky, není tedy dokončena). Musel jsem tedy nejdříve v profilu aplikace řící, že chci zobrazovat i ty už odlovené. Teprve pak jsem sérii viděl na mapě. Hlásila sice, že série je Completed ale po otevření  ukázala i ty nové labky (sic!). Ale jde o sekvenční sérii, takže ty nové labky byly šedé, tedy zřejmě nepřístupné. Ale - a teď pozor - když jsem přišel na místo nové labky, aplikace mi ukázala otázku a umožnila na ni odpovědět. To samé i na té druhé nové. Pak mi dokonce nabídla můj původní log, abych ho mohl doplnit. Takže přidání labek do splněné série funguje... Hmmm, možná ty nejasnosti způsobilo i to, že doplněná série je zároveň sekvenční.

 

Taky jsem je měl už z dřívějška odlovené a tedy completed jako sérii 3 kusů.

Když jsem si dnes ráno zobrazil seznam stagí (ikona seznamu vpravo nahoře), tak tam byly 3 odlovené a jedna (ta nová) jako neodlovená. Dal jsem si ji zobrazit a .... šlo ihned odpovídat, ač jsem byl 2 km daleko. Došel jsem na místo, odpověděl a zobrazil si v seznamu tu pátou, poslední a  ... opět šlo ihned odpovědět, ač to bylo asi 400m.
vypadá to, že pokud jsou Labky tedy completed a následně owner přidá stage, tak nějaký interní flag completed znamená, že appka přestane kontrolovat vzdálenost od stage, ač ta stage je nově přidaná a ještě neodlovená.

Nicméně tohle přidávání později je hodně nestandardní věc a tady bych i pochopil, že to GC nemá ošetřené. Osobně bych po publikaci dovolil jen stage upravovat ale už ne přidávat (jen názor).


  • 1

#1163 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 14:58

Zajímavost mobilní aplikace: Dnes jsem byl v Břevnovském klášteře v Praze tamní sbírat sérii labek. Tedy byl jsem na místě a nijak jsem nepodváděl (aplikaci fakeGPS sice na telefonu mám, ale nebyla spuštěna). Proto mě udivilo, že se mi při spuštění mobilní labkové aplikace ukázalo velké žluté varování přes celou obrazovku: (cituji v češtině, varování bylo anglicky,  a jen podle paměti, podruhé se mi to už neobjevilo, třeba to bude jen jednou denně): "Vidíme, že máte zapnutou možnost nastavit jinou než aktuální lokaci. To je proti GS pravidlům, budete-li tak pokračovat, váš účet může být zmražen." (konec citátu).


  • 2

#1164 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 19:39

To se mi vcera objevilo take, a fakeGPS nainstalovane nemam. Nepamatuju se uz na presne zneni, pripadalo mi to spis jako upozorneni, ze neni povolena zmena aktualni pozice nez ze by me to upozornovalo na to, ze mam moznost ji menit. (A jestli se pamatuju, nekdo tu hlasil, ze fakeGPS nejde pro labky souradnice menit.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1165 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 511 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 20:15

Fejkovat polohu pro labky pomocí fakeGPS nadále bez problémů funguje.
Pokud chtějí bránit podvodníkům, fajn. Mohli to ostatně dělat dávno. Ale vyhrožovat hned blokací účtu? Docela drsný, ne?
  • 1

Google Pixel 3 / Android 11 / c:geo


#1166 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 063 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2021 - 20:36

Potvrzuju, mně se to objevilo v pátek. Poprvé. Já si to vysvětluju tím, že začali detekovat technologii Mock location. Já ji měl zapnutou v aplikaci Bluetooth GPS (měl jsem zrovna zaplý bluetooth modul). Jde vlastně o podvržení polohy z vnějšího zdroje, mimo integrovanou GPS. Myslím, že totéž používají ty Fake GPS aplikace.

 

c36CPsV.png


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#1167 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 9:30

Dneska jsem pred cestou na Moravu chtel zaktualizovat nejake LAB serie a zaregistroval jsem, ze je aktualizace proti minulosti vyrazne pomalejsi.

Zas tak moc mi to pro tech par serii nevadilo, ale radeji davam info, kdyby se nekde rodil problem :-)


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#1168 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 9:58

Dneska jsem pred cestou na Moravu chtel zaktualizovat nejake LAB serie a zaregistroval jsem, ze je aktualizace proti minulosti vyrazne pomalejsi.

Už se to tu probíralo. Zapříčíní to kontrola dříve nahraných labek, zda nedošlo ke změně. Nahrání se podstatně zrychlí, pokud zadáš datum, od kterého chceš labky nahrávat. Starší potom nekontroluje.


  • 0

#1169 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:03

Mam samozrejme nastavenio, ze kontroluji v Geogetu jen pridane LAB serie od posledniho pridani (kontroly)!

Tady se jednalo o oznaceni nekolika serii a provedeni jejich aktualizace. Coz delam jednou za cas, vetsinou pred velkou vypravou. A toto je pomalejsi, nez to bylo treba pred tydnem.....

Hlavne jsem to psal z duvodu pripadne kontroly ze strany daneho serveru..... Me to zas tak nevadi!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#1170 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:05

Zdravím, včera jsem byl na labce kulturní domy - Letná ve Zlíně a tato labka má na labgpx posunuté souřadnice asi o 150m, ty správné jsou zde 49°13.06112'N, 17°38.98586'E. Asi to autor pak ještě upravoval.
  • 0

#1171 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:11

Mam samozrejme nastavenio, ze kontroluji v Geogetu jen pridane LAB serie od posledniho pridani (kontroly)!

Tady se jednalo o oznaceni nekolika serii a provedeni jejich aktualizace. Coz delam jednou za cas, vetsinou pred velkou vypravou. A toto je pomalejsi, nez to bylo treba pred tydnem.....

Hlavne jsem to psal z duvodu pripadne kontroly ze strany daneho serveru..... Me to zas tak nevadi!

 

Neumim si predstavit duvod, proc by to melo byt pomalejsi. V poslednim tydnu se plugin urcite nemenil.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1172 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 691 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 10:15

Zdravím, včera jsem byl na labce kulturní domy - Letná ve Zlíně a tato labka má na labgpx posunuté souřadnice asi o 150m, ty správné jsou zde 49°13.06112'N, 17°38.98586'E. Asi to autor pak ještě upravoval.

 

Ted jsem se koukal, serie nema nalezen zadny rozdil a na nasem serveru byla naposledy upravena 6.5. (uprava souradnic a poradi labek v serii). Podle me je vsechno v poradku.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#1173 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 280 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2021 - 15:07

Jojo stáhl jsem si znova gpx ze serveru a už všechno v pořádku, asi jsem to tahal hned po vydání a pak se to ještě upravovalo. Příště si radši zkontroluji aktuálnost dat.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka