Přejít na obsah


Fotka

Locus Map - doplňky od Y&MD

android

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
23 odpovědí na toto téma

#1 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2021 - 12:01

Přátelé locusáci,
 
někoho baví hrát hry na kompu, mě baví programovat. V Locusu mi občas chybí nějaká funkce, tak když jsem zjistil, že není složité udělat doplňek, jsem si jich pár vyrobil. Postupně je sem tak budu dávat. Pokud budete mít rozumný návrh na nějaký nový doplněk, tak klidně sem s ním.
 

Geoget4Locus
Tento doplněk už je veřejný delší dobu.
Najdete ho na Google Play a má tady vlastní téma (prosím moderátora, aby témata nespojoval)
 
 
Zde je první z nových:
 

Hotlink

 

Jednoduchý doplňek, který vám přídá možnosti na rychlé odeslání středu obrazovky nebo bodu do jiné mapové aplikace. Samotný Locus má možnost odeslat bod přes sdílení, přes několik kroků. Tento doplněk cestu zkracuje.
Např. v Sygicu rovnou začne počítat nejrychlejší trasu.

 

Najdete ho na Google Play

 

fa1ac586-5234-4d6c-8033-0da820639fdc.png

 

 


  • 3

#2 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2021 - 19:29

Díky za snahu, ale volba vybrat aplikaci mi dává na výběr jen mapové aplikace, v mém případě konkrétně mapy.cz, Google mapy a taky Locus.
  • 0
Vložený obrázek

#3 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2021 - 20:10

To je dáno systémem, ne mnou. Já systému nabídnu "odkaz" ve formatu "geo:latitude,longitude" a systém se podívá, jaké nainstalované aplikace umí tenhle odkaz přijmout.

 

Když řekneš, jakou appku bys tam chtěl mít, tak se podívám, co umí přijmout.

 

Vím, že v appce Mapy.cz je nabídka dost široká, ale to je dáno tím, že třeba pak sdílí odkaz na web mapy.cz apod. a systém proto vybere i prohlížeče, komunikační appky atd. Já bych rád zůstal u účelnosti a nabízel tam jen smysluplné appky.


  • 0

#4 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2021 - 13:37

Tak dneska prvni velka zkouska noveho telefonu s A11 a aktualizovaneho GeoGet doplnku + Hotlinku. Clovece, paradni prace!!! Jeste musim vyladit trochu "ergonomii" alias umisteni ikon v Locusu na obrazovce, ale jinak jsem uplne nadseny!!!


  • 1

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#5 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2021 - 22:43

Díky, jsem rád, že doplňky plní svůj účel.

 

 

V Play je k dispozici Hotlink verze 0.06, která rozšiřuje na některých zařízeních nabídku aplikací u volby Vybrat aplikaci.

Mysakf mi napsal, která appka se mu nezobrazí v nabídce, tak teď už by měla.

Ještě mám jeden nápad na vylepšení, ale to až někdy v týdnu.


  • 0

#6 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2021 - 11:29

V Play je Hotlink 0.07, která opravuje chybu v nabídce u bodu. Některé aplikace se neotevíraly na bod, ale na střed obrazovky.


  • 0

#7 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2021 - 23:08

Právě jsem hodil do Play verzi 0.08, která opravuje nabídku aplikací po volbě "Vybrat aplikaci". Nyní by se mělo nabízet více aplikací. Byl problém v rozdílném zpracování na různých verzích Androidu.

 

Přidal jsem také funkci "Předvybrat vlastní aplikaci" - stále více výrobců vozidel má svou vlastní appku, která umožní sdílení bodu přímo do navigace vozidla. Nejde postupně přidávat všechny takové appky do podporovaných (tzn. těch co si lze zvolit v nastavení), tak jsem přidal možnost jednu appku si předvybrat a v Locusu se pak v nabídce zobrazí jen jako Hotlink (přejmenovat to bohužel neumím, resp. Android to neumožní) a odešle souřadnice přímo do appky. Pochopitelně, stejné funkce lze dosáhnout přes volbu "Vybrat aplikaci" a následně vybrání požadované aplikace, ale tato "cesta" je rychlejší :-)


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 25 leden 2021 - 23:09

  • 0

#8 vsa

vsa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 545 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2021 - 20:35

Pokud zvolím "Hotlink -> Vybrat aplikaci" zobrazí se několik aplikací i MagicEarth a rovnou naviguje na místo. To je co chci využívat.

 

Ale pokud spustím Hotlink a v něm kliknu na "PŘEDVYBRAT VLASTNÍ APLIKACI", zobrazí se pouze položka LOCUS MAP [MENION.AND......] a neumím to změnit na nic jiného. Podržení prstu nic neudělá, klepnutí jen řekne, že vybraná aplikace byla uložena. V nastavení mám zapnuto jen Předvybraná aplikace a Volby "Vybrat aplikaci".

 

Šlo by prosím přímo mezi podporovaní přidat:

 

https://play.google....agicearth&hl=cz

 

https://www.magicearth.com/developers/

 

/Android 11, Locus Pro/


Tento příspěvek byl upraven od vsa: 27 leden 2021 - 17:45

  • 0
VSA

#9 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2021 - 20:51

To, že se v té nabídce zobrazí jen Locus Map, to je teda podivnost, protože tomu posílám naprosto stejná data jako pro to Vybrat aplikaci. Ještě mi psal jeden uživatel podobný úkaz, tak to zkusím nějak poladit.

 

Každopádně s Magic Earth nemám problém ji přidat mezi podporované. Zítra to udělám.


  • 2

#10 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2021 - 22:46

Na Play je Hotlink 0.09
- přidáná aplikace Magic Earth
- upraven způsob výběru předvybrané aplikace


  • 1

#11 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 810 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2021 - 10:14

Aktualizováno, výběr apek bez problému. Díky, dobrá práce.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#12 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2021 - 11:09

doplněk sem doinstaloval, nastavil mapy.cz dle obrázku. Ale v Locusu - Funkce - Geocaching se nic nezměnilo........ kde je chyba? díky.


  • 0

#13 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2021 - 11:17

Je potřeba úplně vypnout Locus, tzn. ukončit appku a pak ještě z doku posledních spuštěných aplikací. Po novém spuštění by se měl odkaz v Locusu objevit.


  • 0

#14 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2021 - 12:46

Je potřeba úplně vypnout Locus, tzn. ukončit appku a pak ještě z doku posledních spuštěných aplikací. Po novém spuštění by se měl odkaz v Locusu objevit.

radši sem i restartoval tel. OK. díky


  • 0

#15 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2021 - 10:47

Tak, mám tu další kousek z mé dílny.

 
Live PQs
 
Doplněk umožní stáhnout keše z Pocket Query bez generování. K tomu potřebuje ještě doplněk Geocaching4Locus, protože do něj posílá seznam na stažení. Klasická PQ se generuje a stahuje se pak zip, což umí i Locus. Můj doplněk generování nevyužívá, ale stahuje úplně aktuální stav, takže tam jsou vidět například keše hned po publikaci. Je to funkce pro některé známá ze c:geo, kde to funguje stejně.
 
Zásadní detail – doplněk používá neoficiální přístup, tzn. nejde přes oficiální API, ale parsuje web geocaching.com, stejně jako to dělá c:geo. Je tedy potřeba se v doplňku přihlásit, ten si pak uloží jen autorizaci, ale vaše údaje nikde neukládá. Pokud s tím má někdo problém, nechť doplněk nepoužívá.
 
Najdete ho na Google Play

 

1894c91b-8ebf-42c8-9d2c-8fe04266daaa.png


  • 0

#16 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2021 - 18:17

To je tedy jen pro PMO uživatele, když BM nemůžou vytvářet PQ? 


  • 0

#17 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2021 - 20:07

Ano, jen pokud můžeš si tu PQ na webu geocaching.com nastavit, tedy pouze pro PM.


  • 0

#18 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 354 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2021 - 19:45

Tak, mám tu další kousek z mé dílny.

 
Live PQs
 

Pohodlné, rychlé, prostě skvělé!!!

Díky za tvou práci :)


  • 1

#19 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2021 - 20:56

Mám tu další kousek, ale není to úplně novinka. Před časem se mi ozval uživatel GSAKu, jestli bych neudělal doplněk pro GSAK, když už dělám pro GeoGet, takže jsem jen doplnil GG doplněk o SQL příkazy, vyměnil ikonu a máme tu:

 

GSAK4Locus

 

Doplněk je identický s doplňkem GeoGet4Locus, rozdíl je pouze v názvu a ikoně. Oba doplňky umí pracovat s databázemi z aplikací GeoGet a GSAK, a to i současně. Tedy, pokud budou obě databáze ve stejné složce, doplněk nabídne výběr databáze a funkčnost je dále stejná.

 

 

Oba doplňky mají stejný zdrojový kód, takže když udělám update, bude stejný pro oba doplňky.

 

Aktuálně je v plánu toto:

- plná podpora GSAKu [chybí už jen Filtr a offline obrázky (teda jestli je GSAK vůbec umí)];
- zobrazení stavu importu db do int.složky;

- jednoduchý manager int.složky (výpis souborů a možnost smazání);

- synchronizace složky s cloudem (nevím jestli to půjde);

- podpora jiných jazyků.

 

Najdete ho na Google Play


  • 0

#20 maaaca

maaaca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 706 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2021 - 21:31

Je vidět, že jsi šikovný, tak bych tu měl jeden námět na doplněk, po kterém už mnoho uživatelů Locusu dlouho marně volá - upload zkorektovaných souřadnic přímo na web gc.com. 


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama