Přejít na obsah


Fotka

Poloautomatický řešitel keší


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
49 odpovědí na toto téma

#21 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 314 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 12:59

Název je klamavý, není to řešitel keší, ale řešitel vzorců.


  • 0

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 182 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 13:20

Rozhodně tě musím pochválit za hezky okomentovaný zdroják. ;)


  • 3

#23 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 429 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 13:51

Mám připomínku. Chybí titulek a ikonka. Dal jsem si odkaz na plochu a vypadá to jak z prdeleeee  :D

Ale "appka" boží a díky za ni.

Pokud se nepletu, ikonku na ploše si můžeš dát jakou chceš a popisek pod ní taky. Tedy, k zástupcům na ploše, nemám rád na ploše dokumenty a programy, i když mnozí to tak dělají. Dělal jsem si na plochu i nějaké vlastní ikonky. To bych nepovažoval za vážnou chybu.


  • 0

#24 koc256

koc256

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 19:07

Vidím, že kvalita komentářů den ode dne roste :).

 

 

Mám připomínku. Chybí titulek a ikonka. Dal jsem si odkaz na plochu a vypadá to jak z prdeleeee  :D

Ale "appka" boží a díky za ni.

Přidal jsem je tam.

 

 

Název je klamavý, není to řešitel keší, ale řešitel vzorců.

Nikdo tě nenutí aplikaci používat, pokud tě ten název tak irituje. A omlouvám se, za klamavý název, protože název je to nejhodnotnější co v té aplikaci je.

 

 

Rozhodně tě musím pochválit za hezky okomentovaný zdroják. ;)

No nějaké komentáře tam jsou, ale jsem spíše nadšenec než programátor, takže na nějakou štábní kulturu moc nehraju. A když jsem to začal psát, tak jsem netušil, že to na konci skončí na téměř 1400 řádcích kódu.

 


  • 0

#25 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 314 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 19:22

Vidím, že kvalita komentářů den ode dne roste :).

...

Nikdo tě nenutí aplikaci používat, pokud tě ten název tak irituje. A omlouvám se, za klamavý název, protože název je to nejhodnotnější co v té aplikaci je.

...

1) to je tedy smutné  :)

2) je to porušení bodu 4 pravidel fóra http://www.geocachin...tion=boardrules

3) jak má tady potom někdo něco relevantně najít, když se používají zavádějící termíny


  • -2

#26 Kas.

Kas.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2021 - 20:34

dr.vota

Ty zase porušuješ pravidlo č. 3

 

A já děkuji za pěkný počin  :)


  • 3

#27 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 671 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 7:16

Chtel jsi pripominky (v prvnim prispevku mas vetu: "Stejně tak jsem otevřen zpětné vazbě jak zde, tak případně na jiném kanále.") a kdyz ti je nekdo napise, tak se chovas takto? Je opravdu takovy problem zmenit jmeno vlakna na lepsi? Totez plati o nadpisu na webu - rozhodne to neni resitel multikesi, ale resitel vzorcu (asi tedy Formula solver).

 

Mne treba vadi, ze na te strance neni zadny navod (resp. okaz na nej) co se kam ma napsat (treba k cemu je tam to "hnede" vstupni pole? v prikladech ho nikde vyplnene nevidim) a v jakem tvaru, jake zavorky je mozne pouzit, ze se nepouziva matematicky zapis a pri nasobeni nelze vynechat znak * a podobne. Autor to vi (ted, jak tomu bude za rok?) a ted je take nejjednodussi neco takoveho napsat, dokud je to v hlave cerstve.

 

EDIT: Pripada mi nelogicke zadavat hodnotu do posledniho vstupniho pole, aby se jeho upraveny tvar pak objevil v poli prvnim. Proc neni poradi poli logicky serazene? Uzivatele v podstate ten upraveny tvar nezajima, to je pro tvoje potreby, takze kdyz uz ho tam vypisujes, melo by to byt az pod tlacitkem Zpracuj a po jeho pouziti.

 

EDIT 2: Pokud je tam reseni rovnic a stranka neumi soucasne resit vzorec do souradnic a soustavu rovnic, oddelil bych to do dvou samostatnych stranek, opet s jasnym popisem co, jak a kam napsat. 


Tento příspěvek byl upraven od gord: 07 duben 2021 - 7:24

  • 8

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#28 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 734 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 11:47

rozhodne to neni resitel multikesi, ale resitel vzorcu (asi tedy Formula solver).

 

I ten řešitel vzorců je nesmysl - řeší se rovnice nebo úlohy, do vzorců se dosazuje.


  • -2

#29 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 708 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 12:09

Vcera jsem to ze zajmu zkousel na jedny multine. Problem nastal, kdyz jedna promenna byla N. Kvuli N v souradnicich na zacatku  to nebere a haze to chybu! Nahrazovani N za jine pismeno mi neprijde prilis prakticke......


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#30 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 029 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 13:55

To by autor mohl snadno ošetřit, stejně tak je asi ošetřeno E.
  • 1

#31 koc256

koc256

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 16:15

Chtel jsi pripominky (v prvnim prispevku mas vetu: "Stejně tak jsem otevřen zpětné vazbě jak zde, tak případně na jiném kanále.") a kdyz ti je nekdo napise, tak se chovas takto? Je opravdu takovy problem zmenit jmeno vlakna na lepsi? Totez plati o nadpisu na webu - rozhodne to neni resitel multikesi, ale resitel vzorcu (asi tedy Formula solver).

 

Mne treba vadi, ze na te strance neni zadny navod (resp. okaz na nej) co se kam ma napsat (treba k cemu je tam to "hnede" vstupni pole? v prikladech ho nikde vyplnene nevidim) a v jakem tvaru, jake zavorky je mozne pouzit, ze se nepouziva matematicky zapis a pri nasobeni nelze vynechat znak * a podobne. Autor to vi (ted, jak tomu bude za rok?) a ted je take nejjednodussi neco takoveho napsat, dokud je to v hlave cerstve.

 

EDIT: Pripada mi nelogicke zadavat hodnotu do posledniho vstupniho pole, aby se jeho upraveny tvar pak objevil v poli prvnim. Proc neni poradi poli logicky serazene? Uzivatele v podstate ten upraveny tvar nezajima, to je pro tvoje potreby, takze kdyz uz ho tam vypisujes, melo by to byt az pod tlacitkem Zpracuj a po jeho pouziti.

 

EDIT 2: Pokud je tam reseni rovnic a stranka neumi soucasne resit vzorec do souradnic a soustavu rovnic, oddelil bych to do dvou samostatnych stranek, opet s jasnym popisem co, jak a kam napsat. 

 

 

Díky za kvalitní podněty. Nebráním se tomu, když mi někdo navrhne co to dělá špatně a co by se dalo vylepšit. Ale některé příspěvky mi přijdou jen takové, kde není žádná inteligentní hodnota a je to jen uštěpačné šťouchnutí. A program nebyl určený k tomu, aby šel někde na googlu vyhledat pod správným názvem, ale proto aby sloužil. Takže jsem popravdě nad názvem vůbec nepřemýšlel. Stejně tak jsem vůbec neřešil, zda bude mít nějakou ikonu. Je to několiki dnů práce a výsledkem je téměř 1400 řádků kódu. Což ale jak vidno nikoho nezajímá. Tak se pojďme bavit, zda to má správný název. To je to nejdůležitější, že? Ale to se netýká tebe a tobě ještě jednou děkuji za podněty.

 

K dokumentaci. Uvažoval jsem, zda má smysl (asi jo), ale je tam tolik pravidel, že napsat je by bylo mnoho a mnoho textu. A ruku na srdce... on někdo čte dokumentaci? Většinu věcí jsem se snažil spíše vyřešit tak, aby člověk o tom nemusel přemýšlet. Například hranaté závorky měním za kulaté, protože v matematice funguje (A*(B-C)) stejně dobře jako [A*(B-C)]. A to s čím mám problém (N jako proměnná), tak napíšu do chyby... (pokračování níže)

 

Každopádně se nad tím zamyslím a zkusím zapracovat. ještě jednou díky...

 

 

Vcera jsem to ze zajmu zkousel na jedny multine. Problem nastal, kdyz jedna promenna byla N. Kvuli N v souradnicich na zacatku  to nebere a haze to chybu! Nahrazovani N za jine pismeno mi neprijde prilis prakticke......

 

Ano došlo mi to jako chyba... (pokračování níže)

 

To by autor mohl snadno ošetřit, stejně tak je asi ošetřeno E.

 

Aha! :) Tak to mě samotného překvapilo. Zkusím to projít. Díky... Někdy pro samé stromy nevidím les.


  • 0

#32 koc256

koc256

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2021 - 18:36

Vcera jsem to ze zajmu zkousel na jedny multine. Problem nastal, kdyz jedna promenna byla N. Kvuli N v souradnicich na zacatku  to nebere a haze to chybu! Nahrazovani N za jine pismeno mi neprijde prilis prakticke......

 

To by autor mohl snadno ošetřit, stejně tak je asi ošetřeno E.

 

Tak opravdu to bylo "takto" jednoduché...

Byla to jedna z podmínek hodně vysoko v kódu :-). Takže předpokládám, to bylo z doby, kdy teprve za běhu celá myšlenka jak některé věci řešit vznikala.

 

Testy prošly, tak snad OK.


  • 1

#33 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 398 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2021 - 10:37

Je to několik dnů práce a výsledkem je téměř 1400 řádků kódu. Což ale jak vidno nikoho nezajímá. Tak se pojďme bavit, zda to má správný název. To je to nejdůležitější, že? 

 

Já si jen dovolím menší poznámku k tomuto, abych tě snad ušetřil budoucího zklamání :) 

 

Uživatele (respektive většinu) opravdu nezajímá kolik dnů jsi nad tím strávil a kolik to je řádků kódu. Zajímá ho jen výsledný produkt, jeho přínos a uživatelský zážitek. I vysoce funkční nástroj může být k ničemu, pokud jej nejde jednoduše použít. 

 

Doba práce by zajímala jen toho, komu bys své MD (mandays) fakturoval, ale jinak nikoho :) 

 

Počet řádků možná bude zajímat někoho, kdo chce vidět prográmku do střev a možná se v tom trochu pošťourat. Ale ani tak není počet řádků vypovídající o odvedené práci. Záleží, co na těch řádcích je :)


  • 5
Jde se lovit!

#34 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 172 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 08 duben 2021 - 12:17

Každá snaha o dobrý počin musí být okamžitě potrestána. :lol:


  • 6

#35 koc256

koc256

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2021 - 13:44

Jen drobné hlášení...

 

Aplikaci používalo (testovalo) od zveřejnění cca 20 lidí denně. Přišlo mi do evidence dost podnětů (chyb) a tedy nestačím koulet očima, nad kreativitou ownerů :D (jen údiv, ne výtka). Každopádně jsem buď každý jednotlivý problém vyřešil nebo se snažil alespoň o to, aby se vrátila nějaká korektní a hlavně konkrétní informace o tom co je špatně.

 

Občas mi je líto, že nedokážu s uživateli komunikovat a vidím, jak moc se snažili daný výraz upravovat a bohužel nebylo ani z hlášení jasné proč se to děje :-(. Ale jak jsem psal, pokud se zobrazí hlášení o chybě, tak mi to padne i do evidence a tedy o tom vím a mohu na to nějak reagovat.


  • 0

#36 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 029 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2021 - 19:10

Právě jsem vyzkoušel jedno zadání a neprošlo. Zápis he správně, je to spočitatelné. Vzoreček je z kešky GC86DR0

Edit: dosaď A=9 B=3 C=2 a mělo by ti vyjít
N 49°41.224 E 014°49.219
(Hodnoty ABC jsem upravil abych nevyzradil skutečné souřadnice)

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 11 duben 2021 - 19:30

  • 0

#37 koc256

koc256

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2021 - 20:32

Právě jsem vyzkoušel jedno zadání a neprošlo. Zápis he správně, je to spočitatelné. Vzoreček je z kešky GC86DR0

Edit: dosaď A=9 B=3 C=2 a mělo by ti vyjít
N 49°41.224 E 014°49.219
(Hodnoty ABC jsem upravil abych nevyzradil skutečné souřadnice)

 

Originál vzoreček je takový 

N 49° 41.( A + B+2C-1) ^2 -1 E 014° 49.((AxB+C+1¨)/2)^2 -(BxC)

 

Toto je pěkná divočina :)

- je tam "2C" bez operátoru. Ano mohu si domyslet *, ale pak jistě je často chtěné aby ABC se nevyhodnocovalo jako A*B*C případně (A-1)(B-1)(C-1) se taky nevyhodnocovalo jako (A-1)*(B-1)*(C-1)

- uprostřed je znak přehlásky ("¨"), ale vidím, že jsi to při zadání upravoval

- pak tam je např. (BxC) a znamená to BXC nebo B*C

- no ale hlavní problém je ten, že "solver" nepodporuje exponent. Což je to hlavní co jsem si z toho odnesl a chci to tam dodělat. Ale ruku na srdce, kolikrát jste natrefili na vzorec, kde toto bylo chtěné? :)

 

Takže pokud vezmu tvůj již sanitizovaný vzorec a jen nahradím ten exponent, tak to funguje. Tedy měla by to být drobnost.

 

(A+B+2*C-1)^2 ==> (A+B+2*C-1)*(A+B+2*C-1)

 

Výstřižek.PNG

 

PS: Chápu, že to nikoho nemusí zajímat, ale jen chci prezentovat, jak komplexní záležitost toto je...


  • 1

#38 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 398 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2021 - 21:16

je tam "2C" bez operátoru

 

To je standardní matematický zápis ;)


Tento příspěvek byl upraven od Shashlick: 11 duben 2021 - 21:17

  • -1
Jde se lovit!

#39 koc256

koc256

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2021 - 21:33

Právě jsem vyzkoušel jedno zadání a neprošlo. Zápis he správně, je to spočitatelné. Vzoreček je z kešky GC86DR0

Edit: dosaď A=9 B=3 C=2 a mělo by ti vyjít
N 49°41.224 E 014°49.219
(Hodnoty ABC jsem upravil abych nevyzradil skutečné souřadnice)

 

Tak podpora exponentů přidána.


  • 1

#40 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 061 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2021 - 21:46

Myslím, že to 2C nebude 2*C, ale prostě 2C. Tedy když C = 4, pak to bude 24. :)

 

 Pro "krát" ten tvůrce zjevně používá znak malé "x".


  • 2

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama