Přejít na obsah


Fotka

mapa nálezů jako bitmapa


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
121 odpovědí na toto téma

#1 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 6:28

Pro případné zájemce jsem vytvořil generátor mapy nálezů v bitmapě, který můžete použít třeba v profilu. Vygenerovaný obrázek je statický a tak zobrazení z profilu nijak nezdržuje. Mapa obsahuje obrys ČR a body s nálezy. Pokud nakrmíte nálezy z My Finds PQ, tak to bude obsahovat všechny vaše nálezy, nejen ty neaktualizované keše co tu máme.

adresa mapy:
http://www.geocachin...r.php?uid=<uid>
nebo
http://www.geocachin...=<uid>&typ=mala
<uid> je váš identifikátor na těchto stránkách. To je to číslo co se objeví v adrese třeba když kliknete na profil.

příklad:
http://www.geocachin...d=2239&typ=mala
http://www.geocachin...cr.php?uid=2239

zatím je to ve fázi experimentu a může se to změnit. Zatím tam není žádná optimalizace, tak ten obrázek nezobrazuje přímo v nějaké často zobrazované stránce. Na vysvětlení: dát odkaz na mapku je ok, vložit mapku přímo třeba do profilu, který se nezobrazuje často je taky v pohodě, ale zobrazovat mapu přímo v podpisu nějaké diskuze = odstřel.

Pokud mi dodáte podklady, tak můžu kromě čr generovat i jiné mapy. Jsem schopný zpracovat třeba mapy pro garmina.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#2 tbkark

tbkark

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 6:58

Bomba, fakt pěkný počin! Akorát si ve srovnání s ostatními geolovci připadám jako vyložený zelenáč, i když kešuju už přes půl roku. Zase se ale nehoním za hromadnými odlovy - i když jsem absolvoval 2 takovéto "kombajnové víkendy" - jednou 8 a podruhé 9 keší (co to je, že - někdo dokáže za víkend i 5x víc). Nějak mě to nechytlo :-) Radši na pěkný výlet s 1-2 krabičkama...
Tak se mějte a úspěšný víkend!
http://www.geocachin...cr.php?uid=3350
  • 0

#3 dandra

dandra

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:08

pepa.z.pocernic napsal/a:
Pro případné zájemce jsem vytvořil generátor mapy nálezů v bitmapě, který můžete použít třeba v profilu.

Vyzkoušeno.
Funguje to! Viz zde. :D
Pepo, ty nás ale rozmazluješ ;)
  • 0

#4 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:26

dandra si nejak privstal, aby vyzkousel novinku. ;) sikovna vecicka. diky pepo. zrovna minuly vikend jsem laboroval, ze si mapku vytvorim zase v mapsource a obrazek hodim do profilu. a pak jsem to odlozil :) dneska uz je tam ;)
  • 0

#5 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 042 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:29

pepa.z.pocernic napsal/a:
Pro případné zájemce jsem vytvořil generátor mapy nálezů v bitmapě, který můžete použít třeba v profilu. ...


Tak jsem to vyzkoušel a ani se mi nechce věřit, že je to moje mapa s nálezy.
http://www.geocachin...cr.php?uid=2614 Co znamená: "Pokud nakrmíte nálezy z My Finds PQ, tak to bude obsahovat všechny vaše nálezy...".
Mám označené nalezené cache z místní Cachemapy. Jsem BM.

Díky Bo.T.L.
  • 0

#6 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:35

to pepa myslel tak, ze i kdyz na beta mape nejsou z duvodu neaktualizace ty nejnovejsi kese, tak pokud je budes mit uvedene v uploadovanem seznamu odlovenych, na mape nalezu se zobrazi.
  • 0

#7 AgentJ

AgentJ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:49

jsem asi zlobil pac mi to ukaze jen ten obrys :D http://www.geocachin...cr.php?uid=3243
  • 0

#8 Skleba

Skleba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:51

"Pokud nakrmíte nálezy z My Finds PQ, tak to bude obsahovat všechny vaše nálezy..." ...jak to mam "nakrmit" :) PM jsem.
  • 0

#9 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:51

A nakrmils to daty? Nálezy si musíš nahrát přes http://www.geocaching.cz/nalezy.php

  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#10 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 042 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 7:51

Dain & Olik napsal/a:
to pepa myslel tak, ze i kdyz na beta mape nejsou z duvodu neaktualizace ty nejnovejsi kese, tak pokud je budes mit uvedene v uploadovanem seznamu odlovenych, na mape nalezu se zobrazi.

No já jsem zkusil do seznamu doplnit i nálezy, které nejsou v DB cahemapy, ale některé se mi ve výstupu nějak neobjeví (archivované). Dělal jsem to tak, že jsem doplňoval do nálezů údaj GC... a datum nálezu.
P.S. Jak to může do té bitmapy doplnit keše, u kterých nemá žádné údaje pouze GC...? To jako kontaktuje GC.COM?
Děkuji
Bo.T.L.
  • 0

#11 MichalS & Flower

MichalS & Flower

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 9:06

Díky je to pěkný počin. A navíc ve spojení s cachemapou. Zase jsem odhalil další vymoženosti gc.cz. Díky moc.
  • 0

#12 kvapa

kvapa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 498 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 9:21

Pekne, moc se mi to libi. Diky.
  • 0

#13 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 9:21

Aby to nezapadlo. Budu rád a vy možná taky, pokud by se podařilo sehnat lepší podklady. Mapa ČR s pár detaly (vyznačení krajů, velké řeky,...), ale aby to neznepřehlednilo obsah. Dále by se možná uživila i mapa evropy s vyznačenými státy. Beru podklady ve formátu img (garmin mapa), mp (polish formát) nebo popis v podobě zlomových čar se souřadnicemi v lat,lon. Případně beru podklady v bitmapě s popisem transformace (lat,lon)->(x,y)
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#14 FHonza

FHonza

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 10:23

pepa.z.pocernic napsal/a:
Aby to nezapadlo...

Napiš mě přes soukromou zprávu kam chceš data nahrát. A nebo ješte lépe můžeme se dohodnout např. přes ICQ na vrstvách, detailech mapy a pod. Mám toho celkem hodně a legálně
  • 0

#15 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 104 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 11:06

Tak tedy nevím. Nahrál jsem do http://www.geocaching.cz/nalezy v GPX a mapa je stále prázdná. :( Nevím, co dělám špatně. Jen v zobrazení nalezených chybí u několika keší jejich názvy.
  • 0

#16 Bo.T.L.

Bo.T.L.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 042 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 11:28

PLAJ family napsal/a:
Tak tedy nevím. Nahrál jsem do http://www.geocaching.cz/nalezy v GPX a mapa je stále prázdná. :( Nevím, co dělám špatně. Jen v zobrazení nalezených chybí u několika keší jejich názvy.


Já tvou mapu vidím OK. Musíš doplnit své UID=2129 do odkazu http://www.geocachin...cr.php?uid=2129
  • 0

#17 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 104 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 11:50

Bo.T.L. napsal/a:
Já tvou mapu vidím OK. Musíš doplnit své UID=2129 do odkazu http://www.geocachin...cr.php?uid=2129

Aha! uid ;)
  • 0

#18 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 13:49

Na zkoušku další typ podkladu: čr včetně vyznačení krajů a velkých měst
http://www.geocachin...110&typ=crkraje
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#19 Dain & Olik

Dain & Olik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 14:14

sedive obrysy se mne osobne libi vic. jen ted, kdyz jsou v mape krome kesi i puntiky mest - mozna by to chtelo zvolit pro kese jinou barvu /modrou, cervenou, zelenou...?/ kdyz jsou ted kese cerne a mesta sede - ne ze by to uplne splyvalo, ale mapa je najednou plna puntiku v jedne barve, jen v jinem odstinu.
  • 0

#20 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2007 - 14:38

Nějak to ještě pořešim. Ale teď už nemám čas, takže asi až po víkendu.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama