Přejít na obsah






Doporučeno
Fotka
- - - - -

Jak se připravit na kempování? Víme, na co nesmíte zapomenout

Příspěvek od Komerční sdělení , 30 srpen 2023 · 25 092 Zobrazení

doporučení
Jak se připravit na kempování? Víme, na co nesmíte zapomenout

Kempování je jedním z nejlepších způsobů, jak uniknout každodennímu shonu, být chvíli offline a spojit se s přírodou. Připravte se s námi na kempování, abyste si mohli tohle oblíbené dobrodružství užít opravdu naplno! Máme pro vás několik praktických tipů – na co nezapomenout před vaší první výpravou do kempu?

 

Vyberte si ke kempování vhodné místo

 

Vyrážíte do kempu poprvé? Prvním krokem je zvolit si ke kempování vhodné místo. Může to být soukromý kemp, opravdová divočina nebo obyčejný pozemek k přespání určený. Různé diskuze vám nabídnou mnoho inspirace, kam se stanem (nebo klidně s karavanem) vyrazit. Zjistěte si tak vždy dopředu dostatek informací o místních pravidlech, povoleních a zákazech ohledně kempování a rozdělávání ohně. Ušetříte si tak mnoho nepříjemností. Nikdy ale nekempujte na místech, která k tomu určená nejsou. Především v zahraničí jsou takové nedovolené akce hojně pokutovány.

 

Sbalte potřebnou výbavu

 

Pokud jedete stanovat, nezapomeňte na stan, spací pytel, karimatku, vařič, nádobí, jídlo a pití, svítilnu, oblečení vhodné do různých povětrnostních podmínek, hygienické potřeby a lékárničku. Základem je efektivní balení – vezměte s sebou z osobních věcí opravdu jen to potřebné. Třeba to, co se vejde do jednoho batohu. Sáhnout můžete po některém z webu https://sportano.cz/panske-batohy.

 

Stan a další vybavení

 

Před odjezdem si stan sestavte a prověřte, zda je kompletní a bez vad. Zkontrolujte i stav karimatky a spacího pytle. Pokud jste začátečníci, dobré je stan postavit alespoň jednou doma, abyste se s ním seznámili a zvládli ho bez problémů postavit i na místě kempování. Nevíte, po jakém sáhnout? Mrkněte na stránky https://sportano.cz/stany-easy-camp a vyberte si takový, který vám bude velikostí, provedením i cenou vyhovovat nejvíce.

 

Vaření a jídlo

 

Myslete na to, že budete muset vařit (i jíst) venku. Zvolte kompaktní vařič a praktické nádobí. Jídlo plánujte tak, aby nebylo náročné na skladování a přípravu. Uvažujte také o potravinách, které nevyžadují chlazení. Existují i plnohodnotná menu prodávaná v sáčcích, které vás zasytí i po některém z náročnějších výletů do okolí.

 

Zábava a relaxace

 

Kempování je i o zábavě a relaxaci. Zabalte si kytaru, knihu, karty nebo jiné aktivity, které vám pomohou užít si volný čas.

 

Užijte si přírodu a odpojení

 

Kempování je skvělou příležitostí, jak se být na chvíli offline. Odpojte se od technologií a každodenního stresu. Užijte si klidný čas ve společnosti přírody, naslouchejte zvukům lesa nebo si užívejte pohled do hor a prožijte skutečný zážitek.
S těmito tipy můžete být celkem slušně připraveni na úspěšné kempování. Nezapomeňte, že právě dobrá příprava je klíčem k úspěchu – stejně jako respektování přírody a otevřenost novým zážitkům. Ať už se rozhodnete pro pohodlnější kempování na vybaveném místě, nebo pro dobrodružnou divočinu, kempování vám přinese nezapomenutelné zážitky a vzpomínky. Tak hurá za novým dobrodružstvím! Výbavu, která se vám může po cestě hodit, najdete na webu Sportano.



  • -1



Duben 2024

P Ú S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526 27 28
2930     

Reklama