Přejít na obsah


Fotka

nektarbrothers - pozůstalé, sirotčí keše


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 07 březen 2009 - 23:46

Otázka pro rozpadlé nektarbrothers, či spíše pro jejich nástupnické týmy.

Bylo by možné abyste si nějak rozdělili pozůstalé, nyní sirotčí keše po původních nektarbrohers do své správy či je případně nabídli k adopci? Adopci tedy až jako poslední možnost. Byla by jich škoda. Alespoň nekteré mají opravdu vysokou úroveň, skvělé zpracování a tematickou náplň.

Ještě větší škoda by byla o ně úplně přijít. Osobně jsem sice navštívil jen dvě, ale projížděl jsem teď logy všech ostatních. V mnohých úplně chybí, nebo je zcela popsaný logbook, některé jsou v neutěšeném stavu.
Dnes jsem odlovil, tedy spíš manželka Cejsice - GCR5XK. Logoval jsem na krajíček listu. Nektarova pivni cache - GCR28Q má prasklou krabku atd...
  • 0

#2 Klokani-2248

Klokani-2248

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 17:44

Všechny nedostatky si plně uvědomujeme. Nástupnické týmy jsou připraveny se o keše starat, bohužel v tuhle chvíli to není úplně jednoduché. Mad Dog moc do Strakonic nejezdí a my máme dost starostí s dokončováním domu, což bude trvat intenzivně ještě měsíc, navíc Klokanka je v požehnaném stavu, tzn. další důvod, proč v tento moment nejsme úplně pružní z hlediska problémů nejen na NB keších, ale i na těch Klokaních. Koncem dubna plánujeme kontrolu VŠECH krabiček, takže potom bude snad všechno OK. K popsaným logbookům lze říci jen, že nás to samozřejmě mrzí. Co mě však mrzí ještě víc je poměrně upadající kultura geocachingu u nás. Ještě před dvěma lety popsaný LB nebyl pro nikoho problém. Cacheři chodili s geobaťůžky, ve kterých kromě blbin na výměnu byly plastové pytle, tužky, ořezávátka a někdy i kompletní vystrojená keš. My tenhle batůžek nosíme pořád (pokud někam jdeme) a prázdných logbooků je v něm spoustu. A já se ptám, je to opravdu problém strčit do krabičky kus papíru? Díky za pochopení. Budem se snažit všechno napravit.
  • 0
Garmin Etrex Vista Cx - TOPO Czech v1.2
BT GPS iTec 339
E65 - Opera mini, Handy Geocaching, SmartCom GPS, SmartGPX

#3 1gato1

1gato1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 520 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 18:55

Myslim, ze to urcite neni tak spatne s kacery ted. Nekteri co znam nosi aspon par listu do dochazejiciho LB,ja vetsinou take,pokud to neni nejaka rychlovka pracovni. Ale v zasade udrzba je asi vec autora,tim nemyslim nic ve zlem,ale vsechno vzdy sebou nemam a nektere Lb jsou nekdy rovnou na vyhozeni,ne doplneni.
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#4 chemic77

chemic77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 19:25

Klokani napsal/a:
K popsaným logbookům lze říci jen, že nás to samozřejmě mrzí. Co mě však mrzí ještě víc je poměrně upadající kultura geocachingu u nás. Ještě před dvěma lety popsaný LB nebyl pro nikoho problém. Cacheři chodili s geobaťůžky, ve kterých kromě blbin na výměnu byly plastové pytle, tužky, ořezávátka a někdy i kompletní vystrojená keš. My tenhle batůžek nosíme pořád (pokud někam jdeme) a prázdných logbooků je v něm spoustu. A já se ptám, je to opravdu problém strčit do krabičky kus papíru?
Díky za pochopení. Budem se snažit všechno napravit.


Klokánku moc rád bych ti pomohl, ale momentálně mám problémů se svýma kešema dost, takže bych ti mohl nabídnout pomoc až na datum někdy kolem koncem dubna či začátkem května. Kdy se zas dostanu k tomu, aby vyjel z domu a začal lovit. Pokud to ještě nebudeš mít objeté a zkontrolované, tak rád samozřejmě pomůžu.

K těm logblokům... Je to smutné, ale bohužel je to tak. Dnes drtivá většina lidí chodí jen za bodama (nadnešeně řečeno) a na dřívější zvyky nebere ohledy. Já dodnes v batohu nosím kompletně vystrojenou keš (small a micro), ale takovýchto lidí již moc nebude. Ale s tím už bohužel nic moc neuděláš, nová doba přináší i nová pravidla.
  • 0

#5 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 19:57

tak ja kesuju od listopadu lonskeho roku. nic na tom nemeni fakt ze jsem na gc.com registrovany od dubna. hledani krabicek mne sice bavi, ale neni to pro mne abych tak rekl.. zivotni napln. spis jen prijemne zpestreni k ostatnim aktivitam. krom toho ze taky chodim do prace, venuju se rodine, detem kdy jedno letos bude maturovat, druhe konci ZS a momentalne vybira kam dal. mnohemu to neprijde ale je to take slusne brime. drive platilo chlap bez noze neni chlap, je mozne ze platilo take ze kacer bez plne polni neni kacer a nesmi do terenu. mozna ze se drive informace co a jak v komunite sirily jinym zpusobem a jsem o tom presvedcen. podobny rekneme upadek nepanuje jen v gc, ale i v jinych mych zajmovych oblastech kde se aktivne pohybuji. na gc nerikam ze jsem uplne sam, mam sveho guru ktery mne odstartoval, nicmene i tak si troufam tvrdit ze jsem samorostly samouk. kesuju sam a co nevyctu tady nevim. na podstatne veci ze zeptam pritele na telefonu. kdych mel nejprve nacerpat vedomosti co mate vy zkuseni harcovnici, s nejvetsi pravdepodobni se do terenu dostanu az tak za rok, za dva. to gc spis uplne zabalim, nebo budu radeji nadale samorust a pocitat s tim, ze obcas dostanu po papuli. takze nechci zakladat zadne flame. tesi mne ze vite a jste pripraveni se postarat.. uz zhruba rok a pul...?
  • 0

#6 chemic77

chemic77

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 20:19

Já nic nevyčítám tobě, jen konstatuji obecný stav českého geocachingu. Vsadím se, že ani dřív nechodili úplně všichni s plnou polní, ale to procento bylo podstatně větší.

Já jsem měl bohudík od samého počátku excelentního učitele, který mě zapojil do tajů této krásy se vším všudy. Takže jsem to měl podstatně jednodušší.

uz zhruba rok a pul...?

Říkáš, že chodíš teprve od listopadu... jak jsi vytušil toto? Předpokládám, že z logů. Vidíš a jsme zase u toho. Copak se za ten rok a půl nenašel nikdo kdo by přinesl papír a tužku?
Taky nenosím ten batoh s sebou vždy a všude. Především ve městěch a pracovních cestách to nemám s sebou, ale na takovýchto keších je nález každý druhý den, takže by měla být větší pravděpodobnost toho, že ten nový logbook někdo bude mít. Jak je vidno, dnes na to kašlou. Pokud plánuji výlet do přírody či organizovaný výlet někam, tak ty logbooky a krabky beru.

Ale flame nechci... ber to prostě tak, že Klokánci o těchto nedostatkách ví a budou se je snažit řešit.
  • 0

#7 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 21:15

chemic77> svoji odpoved jsem primarne smeroval ke Klokanum, ale neva, jsem desne ukecanej. tak muzem poklabosit spolu.
ten rok a pul jsem si odvodil z data poslednich nalezu nb, pak jsem si projel logy kesi a zapisy Klokanu i MadDogTeamu v ruznych vlaknech tady hovori za vse. zajimal jsem se o ne prave proto, ze jsem taky strakonak.
Duvod proc jsem tohle vlakno zalozil byl zamer spise pomoci nez neco kritizovat. Jak jsem psal v uvodnim postu, kese zalozene nb jsou moc dobre, adopci jsem navrhoval fakt az jako krajni reseni. mozna jsem to napsal spatne, mozna to Klokani spatne pochopili, mozna jsem si jeho zase ja spatne vylozil jeho reakci. mozna ted pouziju blbej primer, ale o nb a jejich nastupnicich jsem si myslel ze jsou skalni kaceri telem i dusi a kese jsou jako jejich deti. ja bych sve deti NIKDY beze slova neopustil a tady se to de facto stalo. jezis to je blby prirovnani.. ale at mi nikdo nerika, ze na nem neni neco pravdy. a v te souvislosti mi nasledujici veta prisla jako kdyz nekdo kaze vodu a sam pije vino. inu kazda mince ma svuj rub i lic.

A já se ptám, je to opravdu problém strčit do krabičky kus papíru?


kdyby napsal "joo, je to problem. vime o nem, ale bohuzel momentalne to nejde. uvitame pomoc". kazdej ma sve starosti. to vim vic nez dobre. v tom momente jsem byl ochotnej rict, ze nektarku mam malem pod barakem, a cejsice jsem schopnej patronatem zajistit do rijna, mozna listopadu letosniho roku a treba by se nasli i jini, kteri maji zajem udrzet ty krabky pri zivote. tt
  • 0

#8 MadDogTeam

MadDogTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2009 - 22:19

Mno priznam se trochu jsem cekal az se ozve Klokan, Je to tak jak pise, casu malo a hnusne pocasi a tma brzo trosku znemoznuji aktualne reagovat hned. Nevim jak jsi dospel k roku a pul neaktivity?? Ano, NB "neexistujou" jiz delsi dobu, Minuly rok jsem ja osobne byl na sumave nekolikrat, je fakt ze uz to delsi dobu pomalu ani neloguju, takze mozna z toho soudis ze se na kesich nic nedelo, je pravda ze jsem na nich cca prosince nebyl, vime o jistych problemech, jak pise Klokan, chysta se "velka akce". K tvemu dotazu, pokud chces, budeme radi kdyz nam s vymenou LB na kesich kam muzes zajet pomuzes, opravdu nam to pomuze. Se zmenou majitele a tudiz adopci nepocitame. Nedelali jsme to ani kdyz se NB rozdelili na jednotlive nicky a nebudem to delat ani ted. Vzhledem k tomu ze jsi Strakonak, pokud budes mit chut, napis mi na mail treba mobil, poslu ti vlastni a muzu se nekdy ozvat az budu ve Strakach a dohodnem se a klidne nekam spolu v sobotu nebo v nederli vyrazime. Vezmu psi a muzem jet na Sumavu, pekne od rana od Brezniku - proste kam az nam to vyjde, jen asi bude lepsi az bude jeeste o trosku vice svetlo a tepleji. Precejen na breznik to je 14 km tam zpet tak aby se neco stihlo.
  • 0
Galaxy SII + search dogs Phalko a Ela :)

#9 Klokani-2248

Klokani-2248

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 12:21

Omlouvám se za to své postesknutí. Nebylo myšleno nikterak adresně. Úroveň keší je bezvýhradně vizitkou autora. To že na těch našich jsou nyní viditelné nedostatky berem samozřejmě na svá bedra a za nabídnutou pomoc velice děkujeme, pokusíme se však nápravu zjednat sami. Na druhou stranu ale pořád platí to co jsem napsal. Dobrým příkladem je keš Modrava. Od Strakonic vzdálená autem dost daleko, přesto se snažíme (hlavně Mad Dog) ji udržovat v dobré kondici. Bohužel pro ni je keška jednoduchá a díky obrovskému ruchu na Modravě také hojně navštěvovaná. Z toho máme velikou radost, každý pochvalný log potěší. Snažíme se tam dávat logbook typu "bloček", kam se vejde určitě přes stovku logů. Je tady však jedna potíž, kterou prostě nechápu. Pokud se v logu objeví "LB je plný, vyměnte ho" tak je to OK. Je to znamení, že máme chystat výlet na Modravu. Je to ale signál pro další příchozí, aby si pro všechny případy vzali kus papíru s sebou. K tomu samozřejmě nedojde a najednou je tu 20 dalších logů, že logbook potřebuje vyměnit, někdy i dost nevybíravým způsobem typu "tak už to sakra vyměňte". Dobrá, vyrazíme tam, nebudeme počítat výdaje za cestu. Dorazíme na místo, kouknem do logbooku a skutečně. Logy jsou na poslední stránce jeden vedle druhéno namačkaný jak sardinky. Otočíme list zpátky a co to, úplně prázdná stránka, otočíme dál a další a další....Ha úžasné zjištění, bloček má 2 stránky. Takže z plného logbooku je rázem logbook poloplný. Co na to říct, prostě mě to naštve. Proto jsou od té doby moje reakce na plné LB trochu neadekvátní, za což se ještě jednou velice omlouvám. Keš Cejsice je také kapitolou sama pro sebe. Žije svým životem už roky. je na místě kam skutečně nikdo nechodí, nikdy nebyla posunuta jinam než tam kam jsme ji před skoro 4 lety položili. Dá se skoro vyloučit návštěva jakéhokoli mudly, přesto za ty roky provozu doznala určité změny. Když jsem ji asi před rokem a půl otevřel, bylo mi skoro na zvracení. Pár rozpadlých hraček z "vajec s překvapením". Tuto keš záměrně necháváme jako ukázku již zmíněného úpadku obce kačerské. Geocaching je super zábava, je v ní spoustu svobody. Je krásné keše nacházet, je pěkné je zakládat, proč se ale k těm všem pixlám nemůžeme chovat jako by byly naše? Proč vyžadujeme při sebemenším problému návštěvu autora? Proč už neexistují logy "Pixla je prasklá, trochu jsem jí pomoh izolepou, ale dlouho nevydrží, věci jsem usušil, rozmočený logbook odnesl a můžu ho autorům poslat, kontaktujte mě přes profil."....no a takhle my si tady žijem. Přeji samé krásné keše.
  • 0
Garmin Etrex Vista Cx - TOPO Czech v1.2
BT GPS iTec 339
E65 - Opera mini, Handy Geocaching, SmartCom GPS, SmartGPX

#10 Klokani-2248

Klokani-2248

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2009 - 12:26

To Mad Dog: Je dobré Ado, že máš dva psi, hlavně Eli hodně vykrm, obávám se, že v tom dubnu to vezmem od Modravy dolů. Jedině, pokud dodáš ke psům sáně, tak se na ten Březník dostanem :D Ale těším se na léto, až budou dole 30° vedra, tak těch krásnejch 20° na Březníku a dvě ořošený ve fořtovně bude zase stát za to.
  • 0
Garmin Etrex Vista Cx - TOPO Czech v1.2
BT GPS iTec 339
E65 - Opera mini, Handy Geocaching, SmartCom GPS, SmartGPX

#11 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 22:16

MadDogTeam> dik za odpoved a za nabidku. obavam se ze s prichodem jara a tepla se moje hlavni aktivity opet presunou spise zpet k rybarine, pokud budu mit cas. takze ac nerad, jeste jednou dekuju, ale nevidim to moc realne. i kdyz.. nikdy nerikej nikdy. ze...
  • 0

#12 sHpy00n

sHpy00n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2009 - 22:23

Klokani> jj. taky jsem asi nemusel bejt tak kousavej. ale dyz ja uz jsem od prirody stouravej a ke vsemu huba nevymachana. ostatne jsem se s vynechanymi prazdnymi listy v lb vcera setkal osobne ve vlachove brezi. az kdyz jsem zapsal svuj log, zjistil jsem ze jsem se zalogoval o mesic a tyden zpatky. na te dvoustrane byl jeden zaznam o dvou radcich a logy pokracovaly zase az kdyz jsem otocoil na dalsi list. tomu bych snad ani neveril kdybych to nevedel na vlastni oci jak se muze mrhat mistem.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama