Přejít na obsah


Fotka

HTC Diamond 2 + Navilock BT-413 - vhodnost, zkušenosti?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2 odpovědí na toto téma

#1 Scibex

Scibex

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2009 - 13:28

Zdravím všechny,

protože bych se také rád stal "kačerem" z důvodu protáhnutí se v přírodě s rodinou, dovolím si na Vás malé dotazy, protože řada z Vás už určitě má "vícero" zkušeností.

Co nejdříve bych si rád zakoupil nějaký BT modul (protože se asi jen s HTC Diamond 2 nebudu chytat na GC kvůli Qualkomu nebo se mýlím?).
Po delším studování se mi nakonec zalíbil jeden z modulů od fy Navilock.
Konkrétně BT-413

Čipová sada SkyTraQ Venus 5 pro příjem až 54 kanálů současně. Podpora funkce A-GPS pro zkrácení doby k určení polohy Citlivost: -158 dBm Interní keramická anténa doba provozu na baterie až 15 hodin doba nabíjení až 4 hodiny baterie 3,7 Volt 850mA Li-ION Nokia Format Obvyklé hodnoty časových intervalů: znovunalezení polohy : 0.1 sek.


či BT-399 (případně starší BT-359)

SiRF Star III High Performance GPS čipová sada Vysoká citlivost (Tracking zesílení -159 dBm) Velmi krátký čas TTFF (Time To First Fix) Podpora NMEA 0183 protokolu Interní paměť pro rychlé znovunalezení polohy interní keramická anténa Bluetooth Class II 10m LED signalizace stavu baterie, stavu Bluetooth a stavu GPS Výdrž plně nabité baterie 10h Komunikace přes rozhraní

.

Cena je cca. stejná. Vše hovoří (u mne jako u nováčka) pro nověšího BT-413 (výměnná Nokia baterie, doba provozu), avšak nevím, jak je to se statickou navigací (zda jde u Skytraq vypnout či nikoliv). U staršího BT-399 by zřejmě neměl být u geocachingu problém (?), ale raději bych BT-413. Koukal jsem také po Nokii LD-3..?, ale tam by mi asi chyběl Mini-USB kvůli dobíjení,... (menší cena). Prosím Vás tedy o radu, Vaše zkušenosti atd.

Po zakoupení BT modulu bych chtěl chvilku blbnout s mobilem SE K770i a vše si "očuchat".
Dlouhou dobu, ale pokukuji po PDA s Win. Hlavně kvůli wi-fi a možnosti mnoha programů - např. na DivX, internet, MP3 (ogg?), zkrátka na cokoli si vzpomenu, včetně GC.

Nejvíce ze všeho mne zaujal HTC Diamond 2 (cena okolo 12000.-, poměr velikost displeje/rozměry (není to docela ještě cihla)), někdo by možná rád nadhodil HTC HD (také jsem uvažoval) či TP2 , ale 15000.- jen už za hranicí (možná někdo změní můj názor :-)). Ušetřené 3000.- bych použil na držák do auta, kolébku, hliníkový rámeček a výše BT GPS modul (tedy pokud se Diamond 2 nedá rovnou použít na geocaching). Pokud bych si modul podle Vás měl koupit, půjde mi s THC s GPB BT modulem spárovat a na používat na Geocaching (když už má interní GPS)? Půjdou mi aplikace (např. kvůli rozlišení displeje)? Prosím máte někdo s výše uvedeným zkušenosti?

Děkuji velice všem za rady a postřehy, které se budou nováčkovi určitě hodit.
  • 0

#2 Hamaci

Hamaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 173 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 10:43

Mám T-mobile MDA IV (převlečený HTC Diamond). Na geocaching ale používám normálního outdoorového Garmina, takže velké zkušenosti s Diamondem nemám. Přesto se podělím o něco málo svých postřehů. - V Qualcommu asi nejde vypnout statická navigace. Zkoušel jsem jednou dohledat kešku s BeeLine, ale po chvíli jsem si připadal jako blázen, protože jsem pořád běhal sem a tam a šipka si stejně dělala, co chtěla. - Výdrž Diamondu je tristní. Sotva den při běžném provozu a se zapnutou GPS nějaká hodinka nebo dvě. Diamond 2 by na tom měl být o něco lépe. - Co se týká voděodolnosti... Čelní panel vypadá celkem nepromokavě, takže se slabého deštíku a pár kapek nebojím. - Na stahování listingů v terénu používám skvělou aplikaci GCzII. To je opravdu fajn, nemohu si vynachválit. - Nápad použít externí GPS modul je dobrý. Zabijeme dvě mouchy jednou ranou - výdrž baterie, statická navigace. Příležitostně vyzkouším s Evolve Traxx a napíšu... - Ale velmi jsem si zvykl na garminí turistické mapy, takže do přírody budu nadále chodit s Gaminem a PDA zůstane jen jako velmi praktický doplněk.
  • 0

#3 uda

uda

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 19:02

používám daimonda + navilock BT-338, vše šlape bez problémů, jak u tomtoma i při několika vícehodinových jízdách, tak i gc s geoscoutem, či turistika s oziexplorerem-tady snad jen častá ztráta signálu při jízdě na kole, při pěší šlape též obstojně, u daimonda je akorát potřeba dořešit doplňování energie při delším pobytu mimo elektrifikaci, asi nejlépe solárně...
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama