Přejít na obsah


Fotka

OwnMaintenance - prehled udrzby vlastnich kesi


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
91 odpovědí na toto téma

#1 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 8:56

Pokusil jsem se nejak poprat s prehledem vlastnich kesi a doporucenim jejich navstevy. Zde je prvni pokusna verze, prosim pripominky.

EDIT: tak pokus o vlozeni suboru se nezdaril, takze zde je odkaz
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#2 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 10:55

Tak vyzkoušeno :-) Díky. - bylo by asi vhodné mít možnost ten výstup nějak setřídit (podle počtu dnů/logů do maintenance) - pokud je keš obnovena (enable listing), pak to nebere jako maintenance a je potřeba vložit prázdný log maintenance... to ale asi až tak moc nevadí.
  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 11:07

sobikovi napsal/a:
- bylo by asi vhodné mít možnost ten výstup nějak setřídit (podle počtu dnů/logů do maintenance)


Uvazuji o tom, ze dodelam javascript, ktery ti umozni tabulku radit podle kterehokoli sloupce kliknutim na nej a to jeste i inverzne. Pak je to na tobe, jak si tabulku seradis. To by stacilo?

sobikovi napsal/a:
- pokud je keš obnovena (enable listing), pak to nebere jako maintenance a je potřeba vložit prázdný log maintenance... to ale asi až tak moc nevadí.


To je umysl, protoze Enable nevyzaduje navstevu, treba ti nekdo do write note napsal, ze uz je krabicka na svem miste a ostatni jen spatne hledali. Ale neni problem to doplnit, jen co je spravnejsi. Nejsem vlastnikem zadne kese, takze muj nazor na to asi nemusim byt nejvhodnejsi.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 12:46

- je v podstatě jedno jak to bude zajištěno, to necháme na tobě, ale řazení by se hodilo. - jasně. pokud bude někto toto makro používat, pak bude na to pamatovat, že musí dát po obnově ještě maintenace
  • 0

#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 14:20

Nova beta: razeni sloupcu (klikaci zahlavi tabulky), klikaci GC kod kese. (Bohuzel muj server je prave nedostupny, tak zkusim ten soubor prilozit.) EDIT: Prilozeni souboru se opet nezdarilo. Nevite nekdo proc? Velikost neprekracuji, vkladam zip. Jeste najaka podminka? Budete muset vydrzet.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 14:56

Za verze 01 jde normálně stáhnout...
  • 0

#7 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 15:04

gord napsal/a:
Pokusil jsem se nejak poprat s prehledem vlastnich kesi a doporucenim jejich navstevy. Zde je prvni pokusna verze, prosim pripominky.


Předběžně otestováno, funguje to, večer to prubnu doma na ostrých datech GG.

Napadlo mne, jestli by v managementu TAGů nešlo nastavit výchozí hodnoty pro každý TAG, ale to není k tomuto makru, to je na HaLuMu ..
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 15:05

Jo, ted uz to jde. Aktualizoval jsem to tam, je to porad verze 0.1, ale uvnitr je 0.1.1. Rovnez je to na strankach geogetu. Tam bude vzy aktualni verze, tam to spravne patri.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 15:43

Třídění funguje dobře. Díky moc za makro... :( snad možná, kdyby si mohlo pamatovate default třídění ;)
  • 0

#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 18:14

sobikovi napsal/a:
Třídění funguje dobře. Díky moc za makro...

:( snad možná, kdyby si mohlo pamatovate default třídění ;)


Je to na urovni HTML, takze jedine default nastavovat upravou zdrojaku pripadne v config souboru. Zatim je to razeno podle GC kodu kese a v soucasnosti me nenapada, jak to jednoduse generovat razene podle vypoctenych hodnot. Jedine po onload vyvolat kliknuti na prislusny prvek. To by se snad dalo. Pisu si do ToDo.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 20:42

Uvítal bych v TAGu Maintenance příznak E=1, který by říkal: použít enable jako maintenance. Protože jinak se bude muset obnova keše logovat jako údržba :-( Doplněno: asi by stačilo jen poslední enable.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#12 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 20:59

kolombo napsal/a:
Uvítal bych v TAGu Maintenance příznak E=1, který by říkal: použít enable jako maintenance. Protože jinak se bude muset obnova keše logovat jako údržba :-(

Už jsme to tady psali.. je pravda, že asi v 90% případů enable znamená obnovu a tedy nový logbook, ale na druhou stranu dneska jsem obnovoval 2 keše a přidat za enable log maintenance zase není takový problém pokud o tom víš, že to máš udělat.

Jinak za sebe musím říct, že je to fajn... na jedné z keší jsem dneska dostal info, že zbývá cca 15 míst v logbooku, makro mi hlásí 18 míst...
  • 0

#13 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:03

sobikovi napsal/a:

kolombo napsal/a:
Uvítal bych v TAGu Maintenance příznak E=1, který by říkal: použít enable jako maintenance. Protože jinak se bude muset obnova keše logovat jako údržba :-(

Už jsme to tady psali.. je pravda, že asi v 90% případů enable znamená obnovu a tedy nový logbook, ale na druhou stranu dneska jsem obnovoval 2 keše a přidat za enable log maintenance zase není takový problém pokud o tom víš, že to máš udělat.

Jinak za sebe musím říct, že je to fajn... na jedné z keší jsem dneska dostal info, že zbývá cca 15 míst v logbooku, makro mi hlásí 18 míst...


Já vím, že to jde obejít, ale proč to obcházet a dělat dva logy, když je to zbytečné.

Jo, taky už plánuju, kam bude dobré asi zajet, ale taky doplňuju nezalogované maintenance :-)
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#14 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:06

jj, chce to doladit. měl jsem taky nějaký vyměněný logbook kačerem... k obnovám jsem musel dosadit maintenance, ale funguje to a je to dobrý. Jak chceš ale rozlišit, že to bylo obnovení 100% = maintenace nebo jen znovupuštění kešky..
  • 0

#15 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:11

sobikovi napsal/a:
jj, chce to doladit. měl jsem taky nějaký vyměněný logbook kačerem... k obnovám jsem musel dosadit maintenance, ale funguje to a je to dobrý.

Jak chceš ale rozlišit, že to bylo obnovení 100% = maintenace nebo jen znovupuštění kešky..


Přece tím, že nastavím příznak E=1 nebo ho nenastavím.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#16 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:14

tj, ale já mám představu, že nastavím parametr maintenace natrvalo. Vím že je to krabička filmovka, tam dávám logbook na 240 záznamů a hotovo. Kdybych měl měnit parametr na E=1 po obnově, pak by to vždy byl zbytečný krok zpět. Nulování F při E je trochu nešťastný a priority to neřeší... Nešlo by to nějak řešit že by se keš kde je enable/disable zvýraznila jako v případě Need Maintenance? Bylo by to avizo, že je tam něco jinak než standardně...
  • 0

#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:26

kolombo napsal/a:
Uvítal bych v TAGu Maintenance příznak E=1, který by říkal: použít enable jako maintenance. Protože jinak se bude muset obnova keše logovat jako údržba :-(

Jak si prejete (oba dva :)), mate na obvyklem miste verzi 0.1.2, ktera umi E=1. Je to dokonce tak, ze tato hodnota je implicitni, tedy i v pripade, ze v TAGu parametr E neni uveden. Pokud tuto vlastnost budete chtit zrusit, musite pouzit E=0.

sobikovi napsal/a:
Jinak za sebe musím říct, že je to fajn... na jedné z keší jsem dneska dostal info, že zbývá cca 15 míst v logbooku, makro mi hlásí 18 míst...


A to je dobre nebo spatne ... tedy pro to makro?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:30

sobikovi napsal/a:
Nešlo by to nějak řešit že by se keš kde je enable/disable zvýraznila jako v případě Need Maintenance? Bylo by to avizo, že je tam něco jinak než standardně...

Disablovana keska je modre a preskrtnuta. To nestaci?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#19 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:44

sobikovi napsal/a:
tj, ale já mám představu, že nastavím parametr maintenace natrvalo. Vím že je to krabička filmovka, tam dávám logbook na 240 záznamů a hotovo. Kdybych měl měnit parametr na E=1 po obnově, pak by to vždy byl zbytečný krok zpět. Nulování F při E je trochu nešťastný a priority to neřeší...

Nešlo by to nějak řešit že by se keš kde je enable/disable zvýraznila jako v případě Need Maintenance? Bylo by to avizo, že je tam něco jinak než standardně...


Nějak Ti nerozumím :-(

Pochopil jsem to tak, ža na keši si nastavím, jak velký má logbook a jaká je nejdelší doba, jak jí chci nechat bez návštěvy.

A script mi ty hodnoty hlídá a já už nikde nic nenastavuji, leda bych měnil typ logbooku a vešlo se mi tam více nebo méně zápisů ...

Ten parametr E řeší jen to, že když keš obnovím, tak nemusím dávat Enable a ještě Maintenance, tj. dva logy.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#20 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2009 - 21:47

Samo, že pro makro je to fajn. Je vidět, že to funguje jak má. Jen se prostě někdo logoval přes 2 řádky, ale to žádné makro nepostihne. To je OK. Hele, proč E=1 default? Já už mám všechno nastavený a mám víc založených než Kolombo a musím to teď všechno opravovat na E=0 :D Kolombo, grrrrr :@ Myslel jsem zvýraznění, že tam bylo Enable bez Maintenance.. tedy upozornění, že bych měl vložit lot Maintenance. Disablej zvýraznění je OK.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama