Přejít na obsah


Fotka

Důležité - Zabanování nicků s velkým trafficem na GC.com ze strany Groundspeaku


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2 odpovědí na toto téma

#1 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2009 - 1:47

Vážené kačerky, vážení kačeři,
došlo na to, na co dojít muselo. Groundspeak se samosebou snaží bránit aktivitám, které příliš vytěžují jeho servery, zejména jde o aktivity stahování dat, aktualizace informací o keších atd. pomocí nejrůznějších skriptů a robotů. Proto včera Bryan provedl analýzu záznamů serveru a na celém světě bylo zabanováno cca 70 nicků, a to těch, u nichž byl počet přístupů na GC.com vyšší než 2000 za měsíc. To je takový počet, ze kterého je jasné, že byl použit robot/skript, tedy v rozporu s Terms of use, se kterými každý při registraci vyjádřil souhlas. Světový rekordman má dokonce 80000 přístupů za měsíc!
Bohužel - není to pěkná vizitka pro nás, ale z těch 70 zabanovaných účtů je víc jak 10 (přesný počet netřeba uveřejňovat, ale síla) ČESKÝCH NICKŮ, tj. víc jak 10% světových stahovačů GC.com dat roboty je z ČR! No co k tomu dodat, nemáme pěknou vizitku, že.


Tuto zprávu nechť ostatní berou jako důrazné varování, že porušovat jasně dané podmínky se nevyplácí. Vám by se také nelíbilo, když by jste provozovali server a někdo vám ho takovými roboty neúměrně zatěžoval. Přitom řada z hříšníků je PM a legálnímu stahování tedy nic nebrání, tedy to nechápu.

No nic, varoval jsem tedy, to byla má povinnost.
Další postup Groundspeaku vůči hříšníkům není v naší kompetenci. Dovolím si proto citaci z mailu od GS ohledně odbanování hříšníků:
"We will unban the accounts if they contact us with a reasonable explanation (use of the macro, for example) and promise to stop. We will also continue to monitor the site to hopefully detect unusual activity."

Konec sdělení - na toto netřeba odpovídat, na to si můžete založit vlákno v jiné skupině...


edit:
Tohle se myslím u většiny postihnutých vysvětlí (GSAK skripty a podobně)... nevěřím, že by ti známí cacheři, co tu byli kolegou uvedeni, něco špatného vědomě prováděli. Samo něco jiného to bude u nicků typu stahovani dat a podobně.... těch mi líto není.
Nevidím zveřejnění jejich jmen v této chvíli jako štastné a konkrétní jména jsou myslím beztak jen privátní informace pro reviewery. Proto jsem přípěvek oeditoval.

Geohorse reviewer
  • 0

#2 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2009 - 1:58

Ještě upozornění uživatelům programů GSAK, Geoget apod. někteří banovaní (ne nutně z ČR) už na GS podali vysvětlení, že za jejich vysoký počet přístupů an GC.com může asi i skript pro GSAK označený "Refresh all GPX" (či tak nějak se jmenuje). Bryan proto napsal i Clydemu, autorovi GSAK, aby uživatele GSAKu jasně varoval, že tento skript aplikovaný na velmi mnoho záznamů (hodně keší v GSAK) může právě způsobit toto nežádoucí vysoké zatěžování GC.com příliš mnoho přístupy. Něco podobného možná existuje i pro Geoget, do toho nevidím, čili nejen autoři vlastních skriptů, ale i uživatelé programů typu GSAK, Geoget, by měli být obezřetní, zda skript, který užívají, negeneruje příliš mnoho dotazů-stahování na GC.com, aby se též nedostali na ban list.
  • 0

#3 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2009 - 14:06

Clyde už zareagoval, čili pro uživatele GSAK a jemu podobných programů doporučuji číst zde (fóra GSAK, nutná registrace)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka