Přejít na obsah


Fotka

Jak nastavit GeoGet2


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
31 odpovědí na toto téma

#1 olesnice130

olesnice130

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2009 - 11:29

Ahoj mám problém stáhl jsem si program GeoGet Ale nic se mi tam neukáže!Nechápu jak to mám nastavit kde získám to PQ?? Jak tam je v nastavení napsané Stahování PQ Server Jmeno Heslo co tam mám zadat. Prosím o radu. Jsem začátečník tak mě nenadávejte:-D;) Předem dík za odpověď
  • 0

#2 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2009 - 12:04

1. Musíš GeoGet naplnit daty. Sám je nemá. 2. Obvyklá cesta je stáhnout PQ - bývá to .ZIP ve kterém je .GPX. To si vygeneruješ jako Premium Member a necháš poslat na mail. 3. Z mailu to buď vykopeš ručně někam na disk a pak dáš "Soubor - Import" - pro GPX nebo "Soubor - Import adrřesáře" - to umí i ten ZIP 4. GeoGet si to z toho mailu umí stáhnout i sám - to je to "jméno", "Heslo" a "Server" v nastavení - jedná se o přístup do mailové schránky, kam sis nechal poslat Pocket Query Vím, že existují i nePQ cesty, jak dostat keše do GG, ale ty neznám ...
  • 0

#3 Zhabza

Zhabza

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2009 - 12:05

Především ti to vůbec nezávidím. Začátek není uplně jednoduchý budeš se muset probrat hromadou textu. Takže než začneš panikařit a ptát se nejdřív čti a hledej. Téměř vše už tady bylo řečeno. Nejdřív si tedy přečti http://geoget.ararat.../doc:user:start. Pokud ti to nepomůže, ledacos se dozvíš na Geowiki (odkaz nahoře). Potom tady na fóru má Geoget dost vlastních vláken (v pravo nahoře je i možnost Hledat). Nějak se tím prober a pokud ti i potom nebude jasné, ptej se. (Když to probereš do detailu bude s tebe určitě odborník na GG.)
  • 0
Upřímná slova nejsou krásná krásná slova nejsou upřímná kdo je dobrý, není výřečný kdo se rád dohaduje, není dobrý

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2009 - 12:08

A co v Geogeti dokumentaci kliknout na napis "jak ziskat data?" ;)
http://geoget.ararat...p/doc:user:data
  • 0

#5 f-roman

f-roman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 23:53

Ahoj,

Mám nastavený import PQ z emailu. Dialog importu se spustí

Vložený obrázek Vložený obrázek,

ale výsledek importu je vždy nulový.

Vložený obrázek Vložený obrázek

Nic se neaktualizuje, neimportuje. PQ mi chodí do emailu OK. Po uložení na disk a importu ze souboru, nebo adresáře je import proveden. Vyzkoušel jsem i jiný email do kterého jsem si PQ přeposlal, ale také nic.

Hledal bych chybu u sebe v PC. Bohužel už nevím kudy. Práva na adresář GG jsem nastavil na max, řízení uživatelských účtů jsem zkušebně vypnul. Nic.
Něco mám blbě a už nevím kudy. Prosím o radu.
Roman
  • 0

#6 bodlak

bodlak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 6:08

Já osobně jsem kdysi docela zápasil se stahováním PQ z mailu na gmail.com Někdy to šlo, někdy ne. Nakonec jsem to vyřešill tak, že mám schránku na Atlas.cz, kam se mi přeposílají jen a pouze PQ. GeoGet si je odtud stahuje a hned po sobě maže. Takto mi to chodí bez nejmenších problémů.
  • 0

#7 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 8:44

gmail je v tomhle speciální, ale asi nejlepší. Ideální je, založit si samostatný email na PQ. Já mám na gmailu jeden mail na sobikovi@ a druhý na sobikovi.pq@ Pak vše funguje 100%. Problém je u gmailu v tom, že jakmile vlezeš do schránky, tak on bere že jsi poštu četl a smaže její časovou značku. No a GG pak nevidí tu poštu.
  • 0

#8 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 744 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 8:53

Někde to už bylo řešené tady na fóru. Problém je možná s tím, že pokud používáš svou emailovou schránku a pokud se ti z ní automaticky stahují zprávy, označí se ti ve schránce jako přečtěné, takže už se do geogetu nestahuje. Geoget to však nějak upravuje, že prohledává úplně všechny zprávy (i ty přečtené). Tedy, doufám, že se nemýlím. Zkus hledat. Já mám nastavený gmail jako pop.gmail.com:995 a jméno recent:email@__.cz, tak si myslím, že to bylo tím...
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 9:13

GG se spoji s POP3 serverem. Ten se rozhodne, ze mu ukaze nejake zpravy. Geoget muze bud prohledat vsechny tyto zpravy, nebo jej zle nakonfigurovat, aby si zapamatoval zpravy, ktere jiz zna, a kontroloval jen pro GG dosud nezname zpravy. To ti ale nepomuze, pokud se server o sve vuli rozhodne, ze ti nejake zpravy zataji a vubec je nenabidne tomu POP3 rozhrani. A to obcas Gmail udela, doporucuji si k tomuto precist par clanku na podpore Googlu.
  • 0

#10 Qnik

Qnik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 10:17

Abych pravdu rekl, tak tohle mi gmail !nikdy! neudelal, jestli jedes romane na čaj zítra, vem notebook, internet a podíváme se na to;) (net případně budu mít já)
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#11 f-roman

f-roman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 10:55

Pánové děkuji za inspiraci. Zítra beru note na čaj, tak uvidíme. Když to louskneme, dám info.
  • 0

#12 f-roman

f-roman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 11:02

Je mi divné, že když se GG spoji s pop3, vždy má ke kontrole 306 zpráv. Proč je to vždy stejné číslo? Když jsem nastavil kontrolu jen nových, zase 306. Dám znova a zase 306?
  • 0

#13 f-roman

f-roman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 13:25

Bingo.

Roman-Jaroměř mě kopnul správným směrem. Děkuji Romane.

Stačí přidat před emailovou adresu "recent:"
viz obrázek:


Vložený obrázek Vložený obrázek

a výsledek importu s novým nastavením:

Vložený obrázek Vložený obrázek


Ještě jednou díky všem.

Roman

:):):):):):):)
  • 0

#14 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 22:08

...teď si připadám jako lama
...v Thunderbirdu IMAP šlape na pohodu, ale v GeoGetu furt nic
...kdepak asi dělám chybku?
Vložený obrázek
Vložený obrázek

  • 0

#15 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 895 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2011 - 23:24

http://geoget.ararat...avody:import:pq
na tohle jsi koukal, je tam nejaky recent:
pokud se Ti to podari rozchodit, tak nevahel a napis jak to ma byt nastaveni at aktualizujeme tu wiki
  • 0

#16 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 9:22

Sally&eL: port 995 misto 993 si nezkousel?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#17 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 9:58

>mikrom: ...jo koukal, ten recent by dle návodu měl být jen u POP3, ale i tak jsem to testnul a nic >S474N: ...port jsem taky testnul změnit a taky nic ...dokonce jsem dělal i různé kombinace a stále nic. Stáhne to jen 281B a pak vyskočí hláška ze se nelze spojit se serverem
  • 0

#18 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 10:01

A co tam zkusit dat server takovy, jaky tam ma byt, tzn. "imap.gmail.com"
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 10:04

Port 993 je spravne, i kdyz ja bych pouzil server imap.gmail.com. nicmene jestli to v TB funguje, melo by to fungovat i tady. Takze klicova otazka je, kdyz rikas, ze to nefunguvani projevuje? Nespoji se to se serverem? Nebo se to spoji, ale nevidi to ty zpravy? Mas to totiz nastavene tak, ze se geoget zabyva jen zpravami, ktere jeste nebyly prectene. Lhostejno kym! Takze kdyz si zpravu prectes v TB, tak ji GG v tomto nastaveni uz neuvidi!
  • 0

#20 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2011 - 10:58

HaLuMa napsal/a:
Port 993 je spravne, i kdyz ja bych pouzil server imap.gmail.com. nicmene jestli to v TB funguje, melo by to fungovat i tady.

Takze klicova otazka je, kdyz rikas, ze to nefunguvani projevuje? Nespoji se to se serverem? Nebo se to spoji, ale nevidi to ty zpravy?


imap.gmail.com taktéž nejede
nespojí se to se srvrem
Vložený obrázek
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama