Přejít na obsah


Fotka

GeoKuk - kešky nad mapy.cz - nový desktopový program.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
821 odpovědí na toto téma

#681 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2014 - 17:57

Mám problém se zobrazením kešek na mapě... :(

dosud jsem provozoval poslední verzi GK od 'veverky', provozoval jsem to jako standalone Java aplikaci na WinXP. Nyní jsem to chtěl přesunout na Win 7...

Vzal jsem původní adresář s GK z Win XP a dal jej na Win7. Jelikož se umístění adresáře s GK od původního lišilo, tak jsem jej na Win7 spustil a ponastavil Soubor->Umístění souborů.

GK se mi teď na Win7 spustí, ale na mapě se mi nezobrazí žádné kešky.

když kliknu ve stavovém řádku GK na 'zdroje', tak se mi zobrazí opravdu výčet jmen se zdrojovými soubory s keškami (nakonec jsem seznam zredukoval na jediný Benesov.geokuk - viz příloha).

Pokud na toolbaru klikám na ikonu s tradičkami, tak se mi ve stavovém řádku mění počty ve filtru zobrazených - usuzuji, že GK soubor s keškami najde/načte, ale nezobrazí je.

Je mi ale divné to, že ve stavovém řádku GK jsou za filtrem dvě čísla, která informují o počtu zobrazených bodů ve výřezu, červeně přeškrtnutá - viz příloha.

Neporadil by mě někdo, co dělám špatně?

Přiložený soubor (y)


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 17 září 2014 - 18:28

  • 0

#682 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2014 - 21:23

Tak v předchozím příspěvku hlášený problém (nezobrazovaní kešek na mapě) se mi s velice rychlou reakcí Danstahra na https://github.com/D...omment-55951036 podařilo vyřešit.

Problém byl samozřejmě u mě - neměl jsem zatrženo 'Kešoidy - Zobrazovat kešoidy'.

Koho by to napadlo, že se toto musí ... :)


  • 0

#683 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2014 - 20:50

Po delsi dobe jsem nasel chvilku na Geokuk - pridal jsem novou mapu "zemepis", opravil nektere problemy pri pouzivani vlastnich sad ikon a predelal ukladani souboru s lovenymi kesemi. Ke stazeni tradicne na http://dan-stahr.tk/geokuk_nightly.jar.


  • 1

#684 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2014 - 21:35

Díky moc Dane - ikony teď sedí jako přibité :-) a přidávání do lovim.ggt vždy nakonec funguje taky.

 

Narazil jsem ale na jinou věc... v podstatě jsem nikdy volbu Jít->Keš (CTRL-F) nepoužil, ale před časem jsem to někomu radil.

Když teď tedy stisknu CTRL-F tak se nejprve objeví okno 'Přehled problému' s infem o vytvořené výjimce, když použiju tlačítko zavřít, tak se toto okno zavře a objeví dialog okno 'Najdi keš' a vyhledávání zdá se funguje - budu se muset naučit tuto vlastnost více využívat :-)

 

Pak jsem si říkal, že by ti předal celý soubor s výjimkou. Vzpomínám si, že se mi dříve tvořily, ale bylo to vyjimečně.

V Soubor->Umístění souboru, mám problém ...

na všech záložkách u všech typů souborů mám '...' a jsem tedy schopen změnit umístění souboru jen záložka Technické vypadá takto -> https://app.box.com/...j40851lgemz4vaf

GK mám v E:\Geokuk a všechny výstupy  z něj do podadresářů v něm (kromě souborů na záložce Rendr) .

V x:\TMP\geokuk jsem pouze experimentoval s těmi vlastními ikonami.

Umístění souborů s vyjímkami nejsem schopen změnit.

Tady je ta výjimka z CTRL-F https://app.box.com/...oz0fk60rb4153k9


  • 0

#685 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2014 - 5:52

Ad CTRL - F : chybka opravena.

 

Ad technicke soubory : Oboji je nemenne umyslne. Dumpy vyjimek se ukladaji do docasne slozky (zavisla na systemu a jeho nastaveni), Aktualni slozka ukazuje na umisteni, ze ktereho byl Geokuk spusteny. 


  • 1

#686 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2014 - 17:19

OK, díky - potvrzuji, že CTRL-F už je  bez výjimky.

 

Ty technické soubory mě nepálí, ale stejně...

mám Win XP a obecné nastavení systémových proměnných

TEMP=X:\Tmp
TMP=X:\Tmp

 

v GK mám nastaveno Aktuální složka: 'E:\Geokuk' v ní mám geokuk.bat a ten spouštím.

Ale když nejsou výjimky k reklamaci, tak to neřešme :-)


  • 0

#687 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2014 - 7:32

Nova verze pridava cteni souradnic z (zatim) JPG obrazku a zobrazuje je na mape jako ikony fotaku. V planu je nahled fotek po kliknuti i dalsi formaty, oboji by nemelo byt slozite. Ke stazeni - http://dan-stahr.tk/geokuk_nightly.jar.


  • 0

#688 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2014 - 9:15

Tzn, že mám ty obrázky/JPG naházet do adresáře, kde mám ostatní vstupní soubory se souřadnicemi, které GK zobrazuje na mapě?


  • 0

#689 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2014 - 22:12

Momentalne to tak funguje.


  • 0

#690 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2014 - 23:52

Skvělé funguje :-).

Nevím, jaké máš teď priority, ale pokud bys tuto vlastnost chtěl nějak 'rozvinout', tak bych měl pár návrhů...

- umožnit načítat fotky z různých a vícero  konfigurovatelných umístění/adresářů

   skvělé by bylo, kdyby GK zaregistroval během svého spuštění rozšíření tohoto seznamu, resp. i změnu obsahu jednotlivého adresáře - klidně i na nějaký manuální refresh/tlačítko

- 'přehled zdrojů kešoidů' by umožnil vypínat/zapínat zobrazení z těchto umístění/adresářů (teď tam vidím jednotlivé fotky - pokud bych jich tam měl hodně, tak se přehled stane nepřehledným :-)

- kontextová volba 'GC kód do schránky' by kopírovala plnou cestu+jméno jpegu - teď se zkopíruje jen jméno jpegu

- levé tlačítko myši by mohlo otevřít fotku (něco takového už zmiňuješ výše) v konfigurovatelném prohlížeči fotek (ale toto už nezmiňuješ, tak to navrhuji)

 

no, a to by pro začátek stačilo, ne? :-)

doufám, že jsem tě neodradil


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 02 prosinec 2014 - 23:56

  • 0

#691 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2014 - 10:04

S valnou vetsinou zmineneho pocitam. Nahodil jsem novou verzi s predelanymi zdroji kesoidu (nove prohledava kompletne vsechny podslozky, nejen tu, na kterou to ukazuje, zmenene UI). Docasne se prehled zdroju kesoidu neuklada - pri kazdem spusteni se vybere vsechno.


  • 0

#692 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2014 - 12:34

Skvělé - to změněné UI je přesně to, co jsem si myslel a ani jsem to neřekl :-)

Musím se ale počkat na další build, protože já mám cca 30-40 zdrojů/souborů kešoidů a vyhovovala mi ta dosavadní vlastnost, že se aktivované zdroje kešoidu ukládaly a nová session GK načetla jen ty, které byly aktivní v session předešlé. Ale jak píšeš - je to přechodný stav.

 

A asi přechodné je i to, že když si odznačím 'kořenový chceckbox Načíst' , tak mi nejde už zatrhávat checkboxy u jednotlivých dílčích zdrojů.

 

Každopádně zase velké díky.

 

Edit: a ještě jeden námět... dodělával jsi nedávno do kontextového menu bodu 'GC kód do schránky' . Tohle požívám pro zpětné dohledání bodu v Geogetu.

Fotky v Geogetu neeviduji (on to ještě HaLuMa neumožňuje :)), ale často potřebuji vykopírovat zpětně souřadnice z EXIFu fotky do jiného programu. Takže námět by byl... přidat do kontextového menu bodu, resp. nově i fotky, volbu 'Souřadnice bodu do schránky'.

Ona už tam sice je volba 'Souřadnice do schránky', ale to jsou souřadnice záměrného kříže.


Tento příspěvek byl upraven od ToRo61: 06 prosinec 2014 - 12:52

  • 0

#693 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2014 - 13:42


Fotky v Geogetu neeviduji (on to ještě HaLuMa neumožňuje :))

 

Nic neni nemozne! Geo....get!  :D

Teoreticky na to staci spichnout nejaky plugin, ktery tam takove body vyrobi. V podstate vse potrebne Geoget umi, vcetne funkce na vytahnuti souradnic z fotky. Staci to jen poskladat v nejakem skriptu dohromady.

 

To jen tak mimochodem, pripadnou debatu na toto tema prosim do samostatneho vlakna v Geogeti casti fora.


  • 0

#694 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 8:04

Predchozi dve prechodne zalezitosti opraveny a nahozeny.


  • 0

#695 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2014 - 21:49

jj, potvrzuji, že kešoidy se ukládají a ten strom zdrojů kešoidů nemá chybu.

Ty změny, které jsi Dane za poslední čtvrt rok udělal, jsou pro mě nejzhezčím SW dárkem. Díky.


  • 0

#696 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2014 - 19:10

Zdar chlapy, tak už několik let používám (úspěšně) import keší, finálek a weipointů z Geogetu do Geokuku. Používám verzi tuším 3.5.0 nebo tak nějak. Je to poslední verze? Nebo je nějaká další verze?

 

A nyní k dalšímu, tomu hlavnímu, dotazu. Chtěl bych si v létě na kolo udělat cestu (nebo výlet), kde si přímo naplánuju, kde odbočím, zastavím, kde je keška a tak. Například výlet cca 50 km. Nyní si cestu jen naplánuju, změřím km a vytisknu.

 

Pak podle toho jedeme. Nyní k dotazu, lze toto celé vyexportovat do garmina oregonu, jako cesta, dle které by mi garmin navigoval?

 

Zkoušel jsem i export ze seznamu (batůžku) do Geokuku a to hezky funguje. Taktéž to funguje do basecampu. 

 

Zkoušeli jste tento druh importu? Jak to garmin vezme?

 

Prosím neukamenovat, díky TerzdeK


  • 0

#697 ToRo61

ToRo61

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2014 - 22:41

Plánování cest v GeoKuku nedělám. Zobrazuji v něm primárně jen body.

Používám už jen Danovovy 'noční buildy' - viz http://www.geocachin...-35#entry490098


  • 0

#698 trotak

trotak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2015 - 6:43

Z nejakeho duvodu se mi nezobrazuji kesky v Londyne a nevim proc. V cele Evrope bez problemu, ale Anglie ani jedna. Netusi nekdo cim by to mohlo byt ? Dik


  • 0
Půjdeme tudy. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#699 Danstahr

Danstahr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2015 - 10:18

Ahoj,

 

Geokuk neukazuje kešky příliš daleko od ČR (limit je tuším 1200 km), důvodem je zakřivenost Země a nepřesnosti při výpočtu. 


  • 0

#700 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 043 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2015 - 19:26

Poslední dobou mi GeoKuk zobrazuje mapy jen na některých místech, možná jen nakešované dlaždice. Je to jen u mne, nebo se vám také tak chová?


Tento příspěvek byl upraven od ProKesTom: 07 květen 2015 - 19:26

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama