Přejít na obsah


Fotka

Sirf III + SN (Static Navigation)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1 odpovědí na toto téma

#1 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2006 - 12:07

Hledal jsem zde neco o Sirf prijmacich treti generace a tzv. Static Navigation, ale bez uspechu. Mozna je to notoricky znama vec, ale pokud by mel nekdo nahodou v budoucnu stejny problem jako ja mel v nedeli, tak by mu to mohlo usetrit nekolik dlouhych chvil v badani, proc ta jeho GPSka proste pri bezne chuzi "nefunguje". Koupil jsem si PDAcko se zabudovanou GPSkou (Asus A636). V mem pripade hlavne do auta. Problem nastane pokud s touhle hrackou vyrazite na prochazku neco lovit. Byl jsem zklamany a nastvany. Update jednou za 200 m mi prisel jako dobry vtip. Pak jsem si vsimnul, ze pokud zrychlim a rychlost prekroci jistou hranici, GPSka "ozije". Vyzkousel jsem to jeste s dalsimi 3-4 programy (GPSdash, BeeLineGPS, GPS Tuner, ...). Zkratka po nekolika hodinach s Googlem jsem nasel tohle:

Q) What is static navigation?
A) Static navigation when enable, velocities lower than 1.2 m/s for 3 seconds we will freeze the position, and leave them frozen until velocity exceeds 1.4 m/s. Static navigation is a mode designed for motor vehicles, which causes the position to become pinned at one location when velocity is determined to be low enough. This is designed to make navigation systems operate more reasonably when the GPS Selective Availability (SA) signal degradation is turned on.

Pro vypnuti SN jsem nasel nejvhodnejsi programek asi APLSIRF. Nyni jiz PDA funguje jako plnohodnotna geo-zbran. V aute zadne problemy pri navigaci nepozoruji. Kazdopadne SN lze znovu stejnou aplikaci aktivovat.

Takze jeste jednou lovci, pozor na SN! ;-)
Pekny den a hodne novych ulovku!
  • 0

#2 Anonymous

Anonymous

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2006 - 13:29

http://www.gpspassio...?TOPIC_ID=25575 Tady o static navigaci taky neco najdete i pripadne softik kterym to jde u GPSky vypnout/zapnout/zkontrolovat stav (samo pokud ji mate pripojitelnou k PC, i kdyz se tam pise ze je i verze pro Pocket PC). Proc se to pouziva je tam taktez vysvetleno. Treba BT GPSky to maji defaultne vypnute, zapnute to byva u pristroju s kterymi se pocita spis pro autonavigaci (jako jsou ruzne PDA s integrovanou GPS).
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama