Přejít na obsah


Fotka

adopce kese - majitel jiz neaktivni v geocachingu


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2 odpovědí na toto téma

#1 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2010 - 13:46

vazeni panove (jestli i damy, omlouvam se) poradite mi, jak postupovat, lze-li vubec, v pripade, kdy jakousi setrvacnosti existuje rozlamana kes na paradnim miste, o kterou bych rad prevzal peeci, kdyz: 1) majitel nema validovany email na gc.com , 2) naposledy cacheoval v roce 2007, tzn nelze se s nim spojit a domluvit prevzeti? chtel bych se o cache starat, ale s plnou zodpovednosti, tedy s pristupem k logum atd. zatim chapu, ze by bylo mozneee se domoci archivace kese a na jejim miste zrizeni nove. je to ale jen jedna varianta. konkretni informace o kterou se jedna bych radeji resil SZ, pokud mozno. moc dekuji
  • 0

#2 Geohorse Reviewer

Geohorse Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2010 - 14:58

djw napsal/a:
vazeni panove (jestli i damy, omlouvam se)

poradite mi, jak postupovat, lze-li vubec, v pripade, kdy jakousi setrvacnosti existuje rozlamana kes na paradnim miste, o kterou bych rad prevzal peeci, kdyz: 1) majitel nema validovany email na gc.com , 2) naposledy cacheoval v roce 2007, tzn nelze se s nim spojit a domluvit prevzeti?

chtel bych se o cache starat, ale s plnou zodpovednosti, tedy s pristupem k logum atd.

zatim chapu, ze by bylo mozneee se domoci archivace kese a na jejim miste zrizeni nove. je to ale jen jedna varianta. konkretni informace o kterou se jedna bych radeji resil SZ, pokud mozno.

moc dekuji



Odpoveď bys nalezl ve wikipedii...
http://wiki.geocachi...ki/Adopce_cache
zde se jasně píše: Vlastnictví cache může být předáno jinému geocacherovi výhradně a jen stávajícím autorem, tj. BEZ zásahu Groundspeaku nebo reviewera tzn. pokud se nedohodneš s autorem cache, nelze cache adoptovat, takže je jen jediná možnost v případě neudržovaného stavu a to archivace.

Listing, resp. celá cache je vnímána jako duševní vlastnictví toho kterého autora a tak bez jeho svolení nemůžeš oficiálně touto cache disponovat.
  • 0

#3 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2010 - 17:08

Pokud si autor znevalidnil účet a je už víc jak rok na GC.com "nezvěstný", pak není vůbec co řešit a keš patří do archivu, ty pak založíš novou. Toto je jediná možná "adopce" keše autora který nereaguje, vlastně je to nepřímo též adopce - ne tedy listingu, ale místa, kdy archivací je místo uvolněno a pak ty či kdokoliv jiný může udělat nový vlastní listing.
Opravdu se není čeho bát takovou keš označit reviewerům za špatnou (napsat needs archive log, argumet že se autor už tak dlouho nepřihlásil a keš etdy neudržuje sám o sobě stačí), držet silou vůle listingy těch autorů, kteří už nekešují, je škoda - místo je tak zbytečně blokováno a keš bez údržby přímo od autora nikdy už není ideální... Nový zájemce se po archivaci jistě o keš postará lépe než léta nekešující autor. Archivace navíc není žádná tragédie jak se mnozí domnívají, podobně jako máme městské a státní archivy listin atd., jde i zde o uchování "historie" a uvolnění místa novému (listinám - listingu). I listing archivované keše se tak zachová jako památka na starého autora a nový si listing si nový zájemce udělá dle svého.
P.S. Nejde o kačera girodaffe (či tak nějak)? To je přesně případ, který od r.2007 na GC.com nebyl a nedávno jsem v areálu ZOO Praha z tohoto důvodu archivoval tuším 2 jeho keše (jedna nelovitelná, druhá dle logů udrována silou vůle jinými kačery).

EDIT: tak girodaffe to není, jeho keše v CZ už jsou archivované všechny - ale zde jasně vidíš, že toto opravdu je naprosto normální: když se hry GC odejde kačer (což se dle posledního loginu pozná snadno), musejí logicky odejít bez diskuse do archivu i jeho listingy (oddalování jen prodlužuje trápení dané keše bez majitele)
  • 0

Nevíte si s něčím v GC rady? Zkuste jít nejprve na Českou encyklopedii GC





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama