Přejít na obsah


Fotka

Archivování keší


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1 odpovědí na toto téma

#1 Mesinger

Mesinger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2010 - 15:22

Zdravím. Existuje nějaký systém po jaké době se archvují dočasně disable keše? Díky
  • 0

#2 minarjo

minarjo

    minarjo

  • Members
  • PipPipPip
  • 758 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2010 - 19:35

Chápu, že tento dotaz přichází právě teď - za poslední dobu totiž revieweři moc času na procházení již publikovaných keší něměli a spoléhali jsme tak plně na zprávy o problémech pomocí logů Needs archive od kačerů. I tyto NA logy byly zpracovávány z časových důvodů se zpožděním. No a nyní, když jsem já s publikacemi skončil, jsem se mohl pořádně pustit do tohoto prověřování dlouhých "ležáků" aneb keší, které jsou buď dlouho disablované, nebo nelovitelné a autor je ani nedisabloval, nebo mají jiný problém (lze lovit, ale krabka je vážně poškozena, autor už na GC kašle...).
Čili - za posledních 14 dní ode mne bylo archivováno v rámci čistění databáze v souladu s pravidly možná více keší, než za celý rok 2009 ;). Lhůty tolerujeme stále stejné, už haggaeus coby reviewer je takto bral: pro disable je více než vhodné keš obnovit do 3, max. do 4 měsíců, pak už to je na pováženou a při překročení 4měsíční lhůty případně i na archivaci. Při lhůtě disablu resp. nelovitelnosti pod 4 měsíce, nebo sice mírně delší, ale kdy autor v lozích aspoň reaguje ohledně obnovy (píše kdy obnoví apod.), následuje "jen" pošťouchnutí autora, aby keš obnovil (dle délky disablu do 14 dnů až měsíce), a když ve stanovené lhůtě není žádná reakce, pak archiv. Pokud je disable nad 5 měsíců, autor za celou dobu ke keši nic nenapsal (žádný log) nebo se autor navíc pár měsíců na GC.com ani nepřihlásil, pak nemá výzva k obnově smysl (autor keš případně i GC opustil) a jde rovnou archiv.
Toto opravdu fungovalo vždy, jen na ty problematické keše nebyl vždy čas. Teď se to ale zlepší, v reviewerském důchodu budu aktuálním reviewerům problematické keše (dlouhé ležáky apod.) aktivně vyhledávat a předávat, čili pevně věřím, že databáze keší bude opět tak "čistá" od neudržovaných keší, jak tomu bylo ještě tak zkraje roku 2008, kdy jsem ještě jakž takž stačil sám problematické keše vyhledávat.

Čili souhrn: disable resp. nelovitelnost keše max. 3-4 měsíce, pak hrozí archivace, co se výzvy k obnově týče, tam je vhodné tak učinit v souladu s touto lhůtou, zpravidla do 14 dní až měsíce od výzvy (ve výzvě bývá uvedeno, do kdy obnovit)...
  • 0

Nevíte si s něčím v GC rady? Zkuste jít nejprve na Českou encyklopedii GC





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama