Přejít na obsah


Fotka

Spor ohledne eventu SPONZORSKY EVENT: Zoopark Chomutov (GC1NWJ5)


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
50 odpovědí na toto téma

#1 Etigo

Etigo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 8:29

Pro nezasvěcené: Já společně s Bill22 pořádáme v Chomutovském zooparku event (GC1NWJ5). Takovou hlavni nosnoou myšlenkou tohoto eventu je, že kromě setkání a pokecu (za bod) vybereme nějakou tu korunu pro onen zoopark. Avšak v zápětí jsme byli osočení z komercializace eventu a z dalších praktik. Chvilku jsem tu diskuzi toleroval, ale když vidím, že nikám nevede, tak ji chci smazat. Ale abych hned nebyl označen za cenzora, tak ji kopíruji sem a ať připadné pokračování se odehrává zde. Listing eventu neni dělaný na diskuzi. Děkuji za pochopení.

Záznam diskuze. (Chronologicky odspoda)

May 4 by MaK_cz (1085 found)

Bille, nikde jsem nenapsal, že si chcete nějaké peníze nechat, to napsal Etigo. Na mojí otázku kde sem to napsal, pořád podstrčuješ něco jiného. Dar můžeš předat buď bez dokladu, jen tak, ale ty peníze s největší pravděpodobností neskončí v účetnictví parku, nebo jako organizace, což ale žádná nejsme a nepředpokládám, že do eventu nějakou založíte. Poslední možností je předat dar jako soukromá osoba, tudíž ale není splněno to, co máte napsáno v listingu – dar od Hráčů celosvětové hry Geocaching. Dary se zveřejňují ve výroční zprávě a tam bude pěkně uvedeno něčí jméno. Dále prodej CWG za 50 Kč? Ptal se někdo z vás Poníka a JPA jestli to můžete k tomuto použít? Určitě CWG nebylo pro tento účel stvořeno. Dále, nikde jste se nezmínili ani kouskem o tom, že existují i jiné možnosti sponzoringu jako jsou dárcovské SMS a adopce zvířat. Celé je to o tom, my vybereme peníze a my je předáme. Z tohoto pohledu se mě celý event zdá úplně zbytečný, vymýšlí se něco už dávno vymyšleného a komerčnost eventu, kvůli které jsem se ozval, už kouká rovnou ze jména eventu.

May 3 by Bill22 (947 found)


MaKu - myslel jsem ne ZE zisku dát dar, ale CELÝ "zisk" (pokud to tak chces nazývat) odevzdat jako dar, což je podstatný rozdíl. Takze nezbude nic a vydelek = 0. A na úplný záver fakt poslední poznámku - žádný námi porádaný event nebyl ziskový, pokaždé jsme v mínusu nekolik set Kc, hlavne za ceny do souteží (GC). Nedeláme to pro zisk, ale pro ostatní kacery, aby i ti noví meli možnost poznat ostatní a stmelit kolektiv. Kdo si myslí neco jiného, beru to jako osobní urážku. Já fakt nemám zapotrebí na eventech vydelávat. Tím definitivne koncím své príspevky k této problematice, protože jak napsal Etigo, kdo chce, muže se dál realizovat na GC.cz.

May 3 by MaK_cz (1085 found)

Myslýš vydelat peníze = mít zisk, abych ze zisku mohl dát dar?

May 3 by Bill22 (947 found)

Použil jsi výraz vydelat peníze. Pro me vydelat = mít zisk. Když je odevzdám, nemám zisk, ne?

May 3 by MaK_cz (1085 found)

A kdepak jsem napsal, že si chcete peníze nechat

May 3 by etigo (272 found)

No jo, ale ta vase pohadka o komercnosti ma jeden podstatny hacek, Zoopark je prispevkova organizace, tudiz je verejnym statkem. Takze vsechno, co Zoopark dostane a vydela v nem taky zustane, nikomu z nej neplyne zisk. A jinak, tim naznakem, ze si chceme ty penize nechat jsi Maku dost silne prestrelil. Ale co, holt zijeme v Cechach a byt prizemny je zde evidentne IN. A propo... pokud stale dobre vim, tak geocaching je vec dobrovolna, takze pokud se ti tento event nelibi, nechod na nej. :) Jak proste.

A timto zde koncim diskuzi, pokud chcete pokracovat, tak na gc.cz. :)

May 3 by MaK_cz (1085 found)


Jen ještě dodám: Každý kdo chce přispět, tak může a to klidně z domova, satčí poslat DMSku a nemusí se kvůli tomu pořádat sponzorský event a prodávat eventový CWGčka za 50 Kč, který zcela určitě vznikly za jiným účelem.

May 3 by zelvik (1336 found)

Souhlasim s MaKem. Take se mi to prorustani geocachingu a komerce, i kdyz pod zastitou dobreho skutku, moc nelibi. A jeden event s ponekud mene pruhlednym financovanim jsme tu uz take meli, ze!


May 3 by Hamaci (366 found)

Naprosto sdílím Makovy pocity. Tohle se mi pranic nelíbí

May 3 by Bill22 (947 found)

MaKu, to doufám nemyslíš vážne, že se tady porádá event, na kterém chce poradatel vydelat pro sebe peníze. Vojta asi málo zduraznil, že úcast je naprosto dobrovolná a príspevek taky. Kdo nechce, nemusi prispivat vubec nijak a presto je vítán úplne stejne jako jiní. A za predané prostredky si nic nekoupíme, ani z toho nebudeme mít žádný hmatatelný komercní užitek. Jen dobrý pocit.

May 3 by MaK_cz (1085 found)

Přátelé nevím, nevím. Nějak nám ta komerce leze do geocachingu. Na foru se lidi hádají když je v kešce nějaká reklama a tady bude přímo event, na kterém se budou vybírat penízky na podporu komerčního subjektu. Je hezký že se odevzdají penízky zooparku od kačerů, ale nejsme oficiálně registrovaný subjekt a tak ty penízky můžeme předat jen tak (kde asi skončí?), nebo je předá oficiálně nějaká osoba a tudíž si tady ta osoba udělá event, na kterém hodlá vydělat peníze. Nevím, nevím, ještě o tom budu přemýšlet, ale ta komerce se mě vůbec nelíbí.

PS: Není to náhodou ta zahrádka, kde se nedávno poprali o místo ředitele? (asi bylo mizerně placený)
PPS: co tomu říkají JPAgeo a Poník - prodej CWG za 50Kč?
  • 0

#2 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 8:36

Už to vidím, tohle bude pěkně hádací vlákno... Komerční-nekomerční-prachy do kapsičky nebo na zvířátka, já to neřeším. Schválil cache Reviewer? Jestli jo, tak je vše posvědceno a dle pravidel. Kyselé ksichty ať si políbí svou kyselou.... A tu komerčnost geocachingu řešenou stokrát dokola...to už mě taky nebaví. Geocaching komerční hra je, ať se nám to líbí nebo ne. To jen tady u nás se snaží udržet si tu bublinu čistoty a neposkvrněnosti co to de.... Veřejná zbírka komerce není, je to dobročinnost, dobrej skutek a projev, že člověku není lhostejno něco, co je lhostejno půlce republiky. Prostě někdo něco udělal, než aby v hospodě u piva lamentoval, jak to všechno stojí za ho...
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#3 MildaPajda

MildaPajda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 8:40

nedavno jsem byl na peknem komornim eventu na podporu O.S. Devet Zivotu... kdo chtel, prisel, namaloval keramiku (zaplatil), kdo nechtel, neprisel, nebo jen na chvili.... Vrazit pade do peknyho drevenyho kolecka mi taky neprijde tak hrozny (uz jsem menil i v pomeru 4:1, takze v podstate podobne) ... no a?!
  • 0

#4 Emrys1

Emrys1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 8:44

Netuším lidi, co řešíte. U nás na geojihu jsme uspořádali akci Adopce čápa černého (http://www.geojih.cz...php?readmore=17) a nikdo s tím problém neměl - naopak, zájemců o příspění je víc, než bylo třeba.
Doprovodnou akcí byla i brigáda v ZOO Ohrada (Hluboká nad Vltavou) a našeho čápa tam jezdíme navštěvovat.
  • 0

#5 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:03

Mě osobně se nápad na takovýhle event líbí. A to, že za mě předá dar jiná osoba a moje jméno by nebylo ve výroční zprávě by mi vůbec nevadilo. Stačil by mi ten pocit, že jsem nějak Zooparku pomohla. A rozhodně mi to příjde lepší než přes dárcovskou DMS, kde tím podporuji i operátora. A jak bylo napsáno, kdo nechce přispět nemusí, tak o co jde?
  • 0

#6 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:08

Ty kecy o komerci jsou fakt na kopanec toho připo...tento konce těla. A ty alibistický zdůvodňování, proč nelze vybrat koňuru, taky. Halt je zase někdo důležitější než starostenský trus. Sorry, ale tohle je fakt síla. Co to jen s těma lidma je... Já po poradě s reviewrem nakonec zrušil plánování eventu, kde se měly v příhraničí očistit zapomenuté křížky po komunisty zahlazených sudetských osadách. Protože za tou aktivitou je občanské sdružení, tedy subjekt s případnými dotacemi, a tak by geocaching vlastně vykonával práci někoho jiného... Já to sice chápu a akceptuju, ale na druhou stranu mi to hlava nebere. Kdyby se totiž nenašel vždycky někde někdo, VŽDYCKY, kdo cokoli nějak pošpiní - z kterékoli strany - asi bysme si žili móóóc jako v ráji...
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#7 adam a veru

adam a veru

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:16

Sice neprijedu, ale padesatikorunou za CWG bych klidne prispel!
  • 0

#8 Zegga

Zegga

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:55

K tématu: Komerce je pro mě cosi co přináší někomu zisk, tedy obohacení. Přímý zisk. Pokud je subjektem Obecně prospěšná společnost, Nadace, Občanské sdružení a za jistých podmínek i Rozpočtová organizace (to jsou třeba některá školní zařízení, Zájmová sdružení, Obce) nejedná se o komerci jako takovou. Ano ke svému provozu mají jisté náklady a někdy i zaměstnance s platy. Ale nemají zisk pro sebe a veškeré prostředky upotřebí na přímé náklady, včetně oněch platů zaměstnanců. V případě Zoo to nebudou jen náklady na krmení, ale v nemalé míře třeba i náklady na veterinární péči o zvířata. Právě v případě Zájmových sdružení se o ziskovou komerci obvykle nejedná. To bychom mohli zrušit všechny CITA, vždyt se jedná o obyčejný úklid cizího pozemku. Mimo téma: Není to tak dlouho co se tady sáhodlouze mentorovalo na Eventem PoVíne oKolo Hradišťa. Jak je to nekačerská akce a tedy nelze provázat s Eventem. Přesto že bylo řečeno že kdo chce si projede trasu s ostatními návštěvníky Otvírání cyklostezek a všichni účastníci Eventu se později sejdou v hospůdce kde se zalogují. Reviwer takto Event odmítl publikovat. O pár týdnů později byl publikovám Event Kmochův Kolín, kde se kačeři zúčastní nebo nezúčastní libovolných akcí na festivalu a večer se dostaví do hospůdky, kde se zalogují. Mezi programy obou Eventů neschledávám nijaký rozdíl. Reviewer tehdy svá staninoviska k zamítnutí Hradišťského vysvětlil, budiž. Jen ten Kolín ve mě vyvolal dojem rovných a rovnějších. Osobně mi nevadí ani jeden z nich, proč ne. Pravidla by však měla být čitelná pro všechny. Nejde o precedentnost, ale v rozmezí jednoho měsíce dva totožné principy posoudit rozdílně a jeden zatratit a druhý pustit je dost mimo.
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.

#9 PLAJ family

PLAJ family

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 104 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 10:10

Obecně s tímto pojetím eventu nemám problém. Jen chci upozornit kačery chystající se zúčastnit, aby přišli včas, aby nedopadli jako třeba JPAGeo a další v Krásném Dvoře GC23HKB, kdy pořadatel odešel i s logbookem mezi prvními. :|
  • 0

#10 Etigo

Etigo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 10:30

PLAJ family napsal/a:
Obecně s tímto pojetím eventu nemám problém.
Jen chci upozornit kačery chystající se zúčastnit, aby přišli včas, aby nedopadli jako třeba JPAGeo a další v Krásném Dvoře GC23HKB, kdy pořadatel odešel i s logbookem mezi prvními. :|


Neodešli jsme mezi prvnimi, ale cca po hodině a půl od začátku eventu, když už na místě byla tak cca necela třetina původní sešlosti. Ja osobně jsem tam chtěl ještě zaskočit s logbookem, když jsme byli na parkovišti upozornění na nově příchozí, ale můj odvoz byl jiného názoru.
  • 0

#11 A+T

A+T

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 10:48

Jedna věc je vytvořit listing, a druhá věc je uspořádat event. Faktem zůstává, že není zcela standard, aby organizátor opustil event tak jako se to stalo v Krásňáku a když už, tak logbook tam přeci mohl zůstat - stačilo oslovit někoho z těch co tam zůstávali. Pár dalších poznámek k eventu bych měl, ale to budu řešit. Není třeba prát špinavé prádlo na veřejnosti. K tomu Chomutovskému projektu asi takto: Proti myšlence samotné asi nic nemám (ostatně nebude to první event podobného typu v ČR). Jen bych si velmi pohlídal celou organizace. Event v Krásňáku ukázal, že ne vždy je vše připraveno tak jak by mělo být. Berte to prosím jako radu a né jako výtku.
  • 0

#12 MaK_cz

MaK_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 262 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 11:17

Rufuc napsal/a:
Veřejná zbírka komerce není, je to dobročinnost, dobrej skutek a projev, že člověku není lhostejno něco, co je lhostejno půlce republiky. Prostě někdo něco udělal, než aby v hospodě u piva lamentoval, jak to všechno stojí za ho...

Fain, takže tu máme novou vlnu eventů. Bylo by možná dobrý dát všem nadacím vědět že když se zaregistrujou, udělaj eventy na výběr peněz, boudou všichni happy. Máš pravdu, tak se u toho piva aspoň něco vybere a tím to skončí.

MildaPajda napsal/a:
nedavno jsem byl na peknem komornim eventu na podporu O.S. Devet Zivotu...

Můžeš prosím přidat link na event. Díky.

Emrys1 napsal/a:
Netuším lidi, co řešíte. U nás na geojihu jsme uspořádali akci Adopce čápa černého (http://www.geojih.cz...php?readmore=17) a nikdo s tím problém neměl - naopak, zájemců o příspění je víc, než bylo třeba.
Doprovodnou akcí byla i brigáda v ZOO Ohrada (Hluboká nad Vltavou) a našeho čápa tam jezdíme navštěvovat.

Super, ale nebyl to přímo event zaměřený na výběr peněz typu posedíme, popijem, něco vyberem a odevzdáme. Nebo snad jo? Kdyby bylo třeba dohodnuto že kačeři adoptujou nějaké zviřátko, přibyde k tomu cedulka o adopci místnímy kačery, která by se třeba mohla stát základem budoucí mysterky a případně by se s něčím vypomohlo, tak bych tleskal. Ale takhle bohužel nemůžu. Tady po zkušenosti z Krásnýho Dvora bude domluvená snad ta hospoda.

Daku napsal/a:
Mě osobně se nápad na takovýhle event líbí.

Mě taky, bohužel provedení je hrozný, aspoň z toho co nám zatím předložili.
  • 0

#13 MaK_cz

MaK_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 262 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 11:40

Etigo napsal/a:

PLAJ family napsal/a:
Obecně s tímto pojetím eventu nemám problém.
Jen chci upozornit kačery chystající se zúčastnit, aby přišli včas, aby nedopadli jako třeba JPAGeo a další v Krásném Dvoře GC23HKB, kdy pořadatel odešel i s logbookem mezi prvními. :|


Neodešli jsme mezi prvnimi, ale cca po hodině a půl od začátku eventu, když už na místě byla tak cca necela třetina původní sešlosti.

No oni si většinou jen odskočili na místní kešky. Ty sám si šel taky.

Ja osobně jsem tam chtěl ještě zaskočit s logbookem, když jsme byli na parkovišti upozornění na nově příchozí, ale můj odvoz byl jiného názoru.

To ti můžu jen potvrdit, byl sem na parkovišti u toho.
  • 0

#14 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 11:43

No tak tu máme novou vlnu eventů. Co jako. Můžeš si třeba zmodrat, ale nic s tím neuděláš. Na to sou tu jiní aby posoudili, jestli ten event projde nebo ne. No a pokud by se třeba ta organizace zaregistrovala a dělala eventy typu GPS Adventures Maze Exhibit, bylo by to super. A kdyby se na tomhle eventu vybíraly prachy aby se (vymyslím si ptákovinu) děckám v domovech koupili gpsky, aby si taky mohli užít geocachingu. Tak by to občas mělo větší užitek a smysl, než leckteré klasické eventy
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#15 _eda_

_eda_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 382 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 11:50

[b]... kde se kačeři zůčastní nebo nezůčastní libovolných akcí ....

Tady si musim taky rejpnout ;) pravidla by mela byt pro vsechny :) takze se prosim neucastni zadneho sponzorovani a usetrene penize investuj do kurzu ceskeho jazyka :D
  • 0

#16 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 12:05

MaK_cz: ja mam pocit, ze bud neumis cist nebo chapat (a to vubec nezohlednuji, ze tuto cache reviewer schvalil). Ja si schvalne otevrel tu cache a primo v listingu se tam pise:

Vysi prispevku nechame zcela na vasi dobre vuli.


Dale se tam pise:

Krome par geocoinu, ktere rozdame v soutezi, si budete moc na miste zakoupit CWG za 50Kc. Sice to neni primo lidova cena, ale vsechny penize z drevenych coinu pujdou na Zoopark.

Rozumis, co znamena slovo muze?

Navic si dovolim takovou filosofickou otazku - on te nekdo nuti, aby ses daneho Eventu zucastnil nebo snad, aby sis musel koupit ten CWG?

Nezlob se na me, ale u me jsi tlachal, ktery tu pouze doslova ceri vodu. A potom se divime, ze GC smeruje tam, kam smeruje.
  • 0

#17 Bill22

Bill22

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 12:05

Mě taky, bohužel provedení je hrozný, aspoň z toho co nám zatím předložili.

A co konkrétně se ti zdá jako hrozný? Tak poraď - třeba máš víc zkušeností s pořádáním eventů. Já neříkám, že máme vše O.K., ale co je na tom provedení špatně?
  • 0

#18 MaK_cz

MaK_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 262 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 12:13

Bill22 napsal/a:

Mě taky, bohužel provedení je hrozný, aspoň z toho co nám zatím předložili.

A co konkrétně se ti zdá jako hrozný? Tak poraď - třeba máš víc zkušeností s pořádáním eventů. Já neříkám, že máme vše O.K., ale co je na tom provedení špatně?

Třeba odstavec na tím a mail který sem ti poslal 40 minut před tvým příspěvkem :(
  • 0

#19 Paullow

Paullow

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 12:18

Ja myslim, ze se tu zase resi uplne ptakoviny. Rozhodnout o tom, zda-li je event komercni, muze pouze Groundspeakem poverena osoba, tedy reviewer. A ostatni se muzou trebe pos**t, ale to je asi tak vsechno. Me osobne se napad libi, ale jelikoz uz v tu dobu neco mam, tak se bohuzel nemuzu ucastnit.
  • 0
Pokud lovíš s partou přátel, pak i ta nejnudnější multina je jako procházka růžovou zahradou.

#20 Etigo

Etigo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 12:34

Takže Maku... prvním logu jsi nás obvinil, že podporujeme komerční subjekt. Jenže Zoopark v Chomutově není komerční subjekt, je to příspěvková organizace, tudíž veřejný subjekt. Cílem příspěvkové organizace není zisk, ale jednodušší správa majetku. Defakto to je právnická osoba pro zoopark, aby mohl vystupovat sám za sebe a nemusel všechno řešit přes město. A navíc, když se koukneš do výroční zprávy, tak tam si můžeš přečíst, že jejich výsledná finanční bilance je pouze necelých 17 tisíc v plusu při obratu 37 miliónu korun. Takže na zisk fakt nejedou. A pak to předání peněz. Záměrně jsem zvolil sponzoring a ne přímo adopci, protože nevím kolik přesně těch peněz vyberem. Bude to 500, 2500 nebo snad 10 000 korun? Já fakt nevím. Proto ten sponzoring, kde nezáleží na přesné výši příspěvku, ale důležité je, že jím něco daruješ. ( http://www.zoopark.c...opce/sponzoring ) A samozřejmě jim to nepředáme jenom tak, budeme požadovat potvrzení, které bych pak nascenoval a vložil na stránku toho eventu. Nemáme zapotřebí nic utajovat. A k tomu předání, kdyby ses koukl do výše zmiňované výroční zprávy, tak tam najdeš mezi sponzory třeba "Třída II.B a p. učitelka Petra Kulianu ze 13.ZŠ Březenecké" a nemyslím si, že by ta II.B. a paní učitelka běžela hned založit nějakou organizaci, protože chtěji předat dar zooparku... Prostě to jenom předali pod tímto jménem, stejně jako my to předáme pod "Hráči celosvětové hry Geocaching" (Nebo případně nějaká lepší formulace, pokud někoho napadne.). A ono CWG za 50Kč? Co jsem si všiml, tak to zatím vadí jenom tobě. Naopak se mi ozval vzkazem jeden člověk, co by si to CWG klidně zakoupil, i když na event nepůjde. Stačí mu to, že to jde na dobrou věc. A to, že se ti tento typ eventu nelíbí je tvůj problém. Zatím spíše sklízí kladné reakce a jsem za to osobně rád. A ano, můžeš jim poslat DMSku (kde zároveň sponzoruješ i operátora, ale to je vedlejší teď), ale řekl bych, že toto je lepší forma. Sejdeme se, pokecame, vyměníme pár TB, zasoutěžíme si o pár geocoinu a kromě toho uděláme dobrou věc a vybereme mezi sebou nějakou tu korunu na zoopark. A jak už jsem řekl, pokud se ti tento event tak silně nelíbí, tak na něj nechoď. Geocaching je věc dobrovolná. Ostatní lidi uvítáme s otevřenou náručí.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama