Garmin oregon 550 vs. 450
Publikováno 15 květen 2010 - 10:22
Publikováno 15 květen 2010 - 10:22
Atip napsal/a:
Rikat fotak tomu co ma v sobe mobil, nebo 550 je trochu urazkou fotoaparatu, ale dejme tomu, ze 550 ma opticke zaznamove zarizeni, normalni fotku s nim neudelas, stejne jako s mobilem, ale jako digitalni poznamkovy blok je vyuzitelny, castecne i za tmy, ale to mu musis svitit baterkou, aby neco videl.
Treba trochu s tou ne kvalitou fotaku prehanim, je to kvuli tomu, abys nebyl zklamanej, az uvidis jaky obrazek z GPSky vyleze .
Nevim jaky je cenovy rozdil, ale bude zanedbatelny s tim, co utratis pokud se geocachingu budes trochu vic venovat :D:D.
Jeste jsem zapomel, pri horsich svetelnych podminkach je hodne nachylny k rozmazani a protisvetlo mu dela velke problemy, kdyz budes chtit poslu Ti nejake fotky, abys to mohl posoudit na vlastni oci.
Tak sem kdyžtak nějaké fotky nahraj,nebo mi je pošli na
xXx.ow-g.xXx@seznam.cz díky předem....
Publikováno 15 květen 2010 - 10:29
Publikováno 15 květen 2010 - 10:46
bubbu napsal/a:
Začínala jsem s oregonem 550, výhoda je foťák, který je bezvadný, ukládá i souřadnice místa a lze na ně pak navigovat. Takže si člověk vyfotí třeba domov nebo na výletě auto na parkovišti nebo kolo v lese a pak naviguje na tu fotku a nemusí ukládat souřadnice. Po nějaké době cca 7 měsících se mi ulomila vevnitř anténa a přestal fungovat příjem GPS. Koupila jsem potom 450 , myslela jsem, že třeba bude odolnější. Má takovou krásnou zlatooranžovou kombinaci a je příjemnější do ruky. Nevím proč, protože rozdíl ve váze je jen několik gramů. Po nějaké době jsem na něj v batohu hodila lahev s pitím a prasknul display. To ale nic neznamená, se mnou ty navigace zažívají peklo. Pokud vím, nikomu jinému se nic podobného nestalo.
Takže rozdíl je hlavně v tom foťáku, který je vždy po ruce a má velmi slušné rozlišení, protože mapy i SW se dá aktualizovat. A pak v té barevné kombinaci a pocitu, který má člověk v ruce. Pro potřeby GC se mi verze s foťákem zdá výhodnější.
Jak se ti mohla uvnitř zlomit anténa? vždyt ji má integrovanou.
A i kdyby se zlomila, tak ti to nevyreklamovali?Usuzuji podle toho že jsis koupila novou navigaci.
Publikováno 15 květen 2010 - 12:18
Publikováno 15 květen 2010 - 12:27
Publikováno 15 květen 2010 - 12:45
Publikováno 15 květen 2010 - 13:20
bohouscl6: nedovolim si souhlasit s tvrzenim, ze fotoaparat v O550 je na urovni fotaku mobilu. Kolik % mobilu umi realne zaostrovat tak, jak to umi O550?
Ale ju, to si klidně dovol tvrdit - dokud se mrmlá v obecné rovině (bez konkrétních relevantních vstupních dat), není zase tak moc co porovnávat Aby to mělo smysl, bylo by třeba porovnávat foťák v O550 s foťákem v konkrétním telefonu.
To jsem i udělal, viz můj příspěvek výše v tomto vláknu :
Subjektivni pocit: Fotak z O550 je o kousek lepší, nez fotak v HTCpro2, i kdyz jsou oba 3MPx
Oba přístroje mám a tak jsem mohl foťáky v těchto dvou přístrojích porovnat.
Jak je z výsledku zjevné, oba foťák v O550 shodně nepovažujeme za vyloženě špatný, ba právě spíše naopak
Příjemné sobotní odpoledne z České Lípy přeji.
Bohouš
Publikováno 15 květen 2010 - 13:24
Publikováno 15 květen 2010 - 13:46
S474N napsal/a:
bohouscl6: urcite je lepsi i nez fotoaparat v Nokia 6500, Nokia 3270, iPhone, iPhone 3G. Ani jeden z techto fotoaparatu nedisponuje prave onim zaostrenim, kterym disponuje prave O550. Takze co se me tyce, jako fotoaparat je to pouzitelne podle me i na fotky z dovolene, ktere by se tisknuly na 10x15 cm.
Ano, O550 mám rád a fandím jí, i tak je dobré obecná tvrzení vždy brát s rezervou. Na fotky z dovolené by mě osobně foťák z O550 nebo srovnatelný v telefonu asi ne vždy vyhovoval. Přece jen nepřítomnost blesku a horší kreslení za nepříznivých světelných podmínek (dáno průměrem čočky . světelností objektivu) využití trochu omezuje.
Je ale také možné, že naše nároky na kvalitu fotek z dovolené jsou rozdílné.
Tady se obloha přece jen protrhala, tak asi nakonec přece jen vytahnu paty a kouknu po nějakém tom plastu ve volné přírodě. Samozřejmě s O550 a budu s ní i fotit, jak jinak
Publikováno 15 květen 2010 - 13:54
Publikováno 15 květen 2010 - 14:25
Publikováno 15 květen 2010 - 19:19
Publikováno 15 květen 2010 - 19:19
Publikováno 15 květen 2010 - 20:01
Cache non verba
Publikováno 15 květen 2010 - 20:16
Oregon 550 s mapou Topo Czech 3 PRO
Oregon 550t s mapou Topo Czech 3
Oregon 550t s mapou Topo Czech 3 PRO
Modely označené „t“ mají navíc předehranou základní topo mapu Evropy. To je sice pěkná věc, ale tato není routovatelná, osobně v cizině využiji více mapu s možností navigace po cestách.
Osobne jsem to resil nakupem nejjednodussi verze a zbytek jsem poresil jinak.
Publikováno 16 květen 2010 - 8:09
S474N napsal/a:
Osobne jsem to resil nakupem nejjednodussi verze a zbytek jsem poresil jinak.
Ja to resil nakupem nejdrazsi verze a omlouvam si tim, ze zbytek resim jinak, kdyz ho vyuzivam jednou za uhersky rok.
Jinak ta vestavena evropska topo, je dobra jen na to, ze nemas prazdny displej a tusis jestli jsi v prirode, nebo ve meste.
Kde nakupovat jsem neresil, Picodas mam nejbliz a jestli usetrim par korun je mi jedno, protoze se mi zda, ze pokud k nim prijdes s pristrojem, ktery je koupeny u nich a ma nejaky problem, maji ochotny a rychly pristup k reseni zavady, ale mozna ho maji porad a je to jen moje fantazie :D:D. Navic oni delaji ceskou mapu, takze to beru jako podporu nekoho, kdo dela mapu, kterou pouzivam skoro kazdy den .
Publikováno 16 květen 2010 - 8:49
To je jen věc pohledu já jsem si třeba raději kvůli barvě koupil 400vku, i když vlastně stejný parametry měla 300vka a za 2 a půl měsíce ji vyměnil za barevně stejnou 550ku. Je fakt, že 400vku jsem kupoval s vědomím, že ji potom budu prodávat, ale bylo před dovolenýma na kterých jsme chtěli lovit, tak nebylo jinýho zbití, když 550ka ještě nebyla na trhu...Figi36 napsal/a:
Jediná věc a malinká vada na kráse je že když si člověk koupí nejlepší přístroj v nabídce s mapami ve verzi PRO, tak barevná kombinace přístroje je černá s šedivou. Ostatní jsou pěkně kombinované, červená šedá, zlatá šedá, oranžová šedá a tuto je šeď šeď :-(.
Publikováno 16 květen 2010 - 10:03
Atip napsal/a:
Jinak ta vestavena evropska topo, je dobra jen na to, ze nemas prazdny displej a tusis jestli jsi v prirode, nebo ve meste.
To je fakt tak spatna?
Zjistil jsem ze nakupem ne 't PRO' neusetrim protoze ty se vsude co jsem nasel prodavaji s Topo 3 bez PRO. Takze tohle je lozeny.
Picodas chce 14k:
http://shop.garmin.c...n-550t-pro.html
Sunnysoft chce 12.2k:
http://obchod.sunnys...ro-microsd.html
To uz je docela rozdil... Jak je to s pameti/kartou. Kolik sezere ta Topo 3 PRO? Jde nahrat do pameti nebo musi byt na pametovy karte. Ptam se hlavne kvuli pripadnym dalsim mapam.
Pouzivate ochrany folie na display? Nejaky zkusenosti pro/proti?
Diky
Publikováno 16 květen 2010 - 10:10
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů