Přejít na obsah


Fotka

MapSource-Oregon


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
25 odpovědí na toto téma

#1 carodejnice

carodejnice

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2011 - 21:42

Ahoj, potřebovala bych poradit. Dosud jsem vlastnila Garmin e trex Venture a zcela bez problémů přenášela trasy a body do Map source. Mám teď Garmin Oregon 550 a nejde mi dostat body do mapy. Když dám přijmout data ze zařízení přijmou se trasy, ale body nikoli a na kartě píše, že není nic. Poslední najité poklady taky nic. Děkuji za rady.
  • 0
čarodějnice

#2 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 759 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2011 - 21:58

Oregon si lepsie rozumie s Basecamp...


BaseCamp je fajn program ale...
1.BaseCamp vyzaduje .net 3.5+SP1 a OS minimalne XP+SP3
2.Stale pouzivame aj G60Csx, ktory si pre istotu na turistiku berieme zo sebou / nie raz sa nam to osvedcilo/

Preto som zapracoval do mozigo funkciu ktora spoji trasy a waypointy do jedneho a to takeho, ktoremu rozumie aj MapSource, na ktory som si uz zvykol a v podstate mi vyhovuje.
Video ako na to cez mozigo
Video ako na to cez mozigo
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#3 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2011 - 22:54

Body můžeš uložit přímo do Oregonu (i z Mapsource) nahráním GPX souboru do adresáře Garmin\GPX. Nálezy najdeš v adresáři Garmin - soubor geocache_visits.txt, pozor čas je GMT - v zimě přičti jednu hodinu a v létě dvě.
  • 0
MaFa

#4 carodejnice

carodejnice

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2011 - 23:02

Já ale potřebuji nahrát do MapSource trasové body (poklady a mnou vytvořené body v GPS). jednotlivé body - poklady jsem schopná do mapy dostat, ale vždy jen ten jeden a já je chci do mapy všechny, S Venturou to fungovalo bez problémů. Nainstalovala jsem BaseCamp, funguje. Díky moc, ale proč to samé nejde v MapSource, když to na starší verzi GPS fungovalo? Něco dělám blbě, ale co?
  • 0
čarodějnice

#5 ALTEMOJA Team

ALTEMOJA Team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 9:20

MaFa napsal/a:
Body můžeš uložit přímo do Oregonu (i z Mapsource) nahráním GPX souboru do adresáře Garmin\GPX. Nálezy najdeš v adresáři Garmin - soubor geocache_visits.txt, pozor čas je GMT - v zimě přičti jednu hodinu a v létě dvě.



U toho geocache_visits.txt stací v oregonu správně nastavit časové pásmo a čas se ukazuje OK.( Evropa-střední).

Trasové body po nahrátí z MS jsou ve správě waypontů mezi ostatníma od všech kešek.Nahrával jsem tak nějaké vyluštěné mysterky a taky jsem je dlouho hledal a byly právě tam.Gpx soubor je tak jak píše MaFa
  • 0
Oregon 450 +Samsung Galaxy mini

#6 WinD3

WinD3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 9:30

Ty jo, chci si nainstalovat mapsours.. http://www8.garmin.c...t/mappingsw.jsp mam stahnuty MapSource MapSource For Legacy Operating Systems A ani jedno mě nejde nainstalovat ? to k tomu potrebuju ještě neco jinyho?
  • 0

#7 slvs

slvs

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 9:36

carodejnice napsal/a:
MapSource, když to na starší verzi GPS fungovalo? Něco dělám blbě, ale co?


Taky jsem na minulý týden koukal a zkoušel všechno možné. Je to tím, že dřív si oregon ukládal vše do current.gpx. Teď to nedělá a i když si vytvořím nový trasový bod nebo jej naimportuji, tak si místo toho vytvoří nové gpx soubory s datem v názvu. Při importu navíc s poznámkou o tom importu. Je to lepší pro správu, ale v MS to nejede.
  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 448 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 9:39

WinD3 napsal/a:
A ani jedno mě nejde nainstalovat ? to k tomu potrebuju ještě neco jinyho?


Z webu Garmina jsou ke stazeni pouze aktualizace. Idea je takova, ze mapsource ziskas s koupenou mapou. A pak si jej z tohoto webu aktualizujes.

kdyz se budes trosku snazit, tak jej snadno obelstis tak, ze se ti nainstaluje. Ale legalni to neni, pokud nemas nejakou komercni mapu s MapSource.
  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 448 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 9:44

carodejnice napsal/a:
Nainstalovala jsem BaseCamp, funguje. Díky moc, ale proč to samé nejde v MapSource, když to na starší verzi GPS fungovalo? Něco dělám blbě, ale co?


Basecamp je komcipovan jako nastupce MapSource. Takze je prirozene, ze nove veci prestavaji v MapSource fungovat. Uvidis, bud nekdy vyjde aktualizace mapsource, ktera to opravi, nebo MapSource uz pohrbivaji.

Nicmene, jak jsem pochopil (sam oregona nemam...), oregon uklada tato data do samostatnych GPX souboru. Ty staci zkopirovat jako soubory, MapSource na prenos dat neni potreba, nebo ne?
  • 0

#10 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 10:31

carodejnice napsal/a:
Já ale potřebuji nahrát do MapSource trasové body (poklady a mnou vytvořené body v GPS). jednotlivé body - poklady jsem schopná do mapy dostat, ale vždy jen ten jeden a já je chci do mapy všechny, S Venturou to fungovalo bez problémů.
Nainstalovala jsem BaseCamp, funguje. Díky moc, ale proč to samé nejde v MapSource, když to na starší verzi GPS fungovalo? Něco dělám blbě, ale co?

Pripoj Oregona k PC spust Mapsource, nahore na liste klikni Prijmout ze zarízení, v okne co se otevre zatrhni co chces prijmout v tvém pripade zatrhni trasové body a stopy, potvtd prijmout a zacne stahobání do mapsource. Stazené veci se ti objeví na kartách na prave strane. Klines na kartu vyberes a zobrazí se v mape.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#11 carodejnice

carodejnice

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 12:56

Tak to samozřejmě od samého začátku činím a objevují se jen prošlé trasy, i když mám zaškrtlé i trasové body, jako by tam žádné nebyly. Jak jsem již napsala při pužití BaseCamp se body objeví, ale při použití MapSource nikoli.
  • 0
čarodějnice

#12 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 13:09

carodejnice napsal/a:
Tak to samozřejmě od samého začátku činím a objevují se jen prošlé trasy, i když mám zaškrtlé i trasové body, jako by tam žádné nebyly. Jak jsem již napsala při pužití BaseCamp se body objeví, ale při použití MapSource nikoli.

Jakou más verzi mapsource, nyní je aktuální 6.16.3.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#13 carodejnice

carodejnice

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 14:28

Mapa je aktuální :(
  • 0
čarodějnice

#14 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2011 - 21:32

Archi1 napsal/a:

carodejnice napsal/a:
Tak to samozřejmě od samého začátku činím a objevují se jen prošlé trasy, i když mám zaškrtlé i trasové body, jako by tam žádné nebyly. Jak jsem již napsala při pužití BaseCamp se body objeví, ale při použití MapSource nikoli.

Jakou más verzi mapsource, nyní je aktuální 6.16.3.

Promin ze se jeste blbe ptám, ale más v GPS zapnutý záznam stopy.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#15 WinD3

WinD3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 16:38

Zdravím, jde z mapsource ziskat nějaký graf trasi?
  • 0

#16 carodejnice

carodejnice

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 17:25

Všem děkuji za rady :):). Nainstalovala jsem base camp, ten splňuje mé očekávání. Konzultovala jsem i se specialistou a pochopila, že každý Oregon je originál :):). To co jde na 300 nejde na 550 a obráceně. Naučila jsem se pracovat se soubory .gpx, sice to nevyřešilo můj problém, ale je to prima. Graf já ze své prošlé trasy získám tak, že na ní kliknu a z nabídky si vyberu graf :) Díky lovům zdar
  • 0
čarodějnice

#17 pichlik

pichlik

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 19:24

carodejnice napsal/a:
Konzultovala jsem i se specialistou a pochopila, že každý Oregon je originál :):). To co jde na 300 nejde na 550 a obráceně.


Muzes prosim rozvest co konkretne ?
  • 0

#18 carodejnice

carodejnice

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 30 březen 2011 - 19:38

Např. v Pocket Queries vygeneruji vlastní soubor .gpx vložím na kartu, současně je něco i nahrané v garmin soubory .gpx přes geocaching.com a v GPS se zobrazí jen soubory .gpx z geocaching. V třístovce obojí.
  • 0
čarodějnice

#19 Georf

Georf

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 22:16

Dobry den, Pokousel sem se nahrat na 8 GB kartu zakoupenou mapu Nemecka spolecne s ceskou TOPO 2011 v celkove velikosti pres 4 GB. Napsalo mi to ale ze velikost map je 4000 MB a velikost karty 8000 MB a ze se to tam nevejde. Poradte prosim jak to tam dostat.
  • 0

#20 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 22:18

Je to proste, nemuzes tam nahrat tak velky soubor jako jeden. Takze vyexportuj do zvlast IMG souboru TOPO 2011 a do dalsiho to Nemecko. GPS si to prebere a bude to funkcni. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama