Přejít na obsah


Fotka

musia rewiery schvalit vsetko do radu?


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
2 odpovědí na toto téma

#1 radio2

radio2

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2011 - 22:36

neda mi nenapisat, musia rewier-y schvalit vsetky cache zo slusnosti?:) je mi jasne ze rozsirenostou gc vznika stale viac cache...vacsie masy atd...Ale nemala by sa udrziavat aspon aka taka latka kvality aby nezvnikali cache na uplne obycajnych miestach bez niecoho podstatnejsieho? A extrem su napriklad tieto 2 cache bez popisu http://www.geocachin...aspx?wp=GC3181Y http://www.geocachin...aspx?wp=GC31CF5 Je super ze cache zakladaju aj novy clenovia ale neprebieha iste usmernenie od reviera? TU konretne nechapem ako ju mohol schvalit bez textu s nadpisom "Plaveren" a hintom "neparkovat". Pokial nieje ta plavaren niecim zvlastna musi mat cache? (Viem ze napr. tato konretna vychovala 2 olympionikov ale to tam bohuzial nieje napisane). Nebolo by lepsie keby mu review napisal nech tam doplni popis,info pripadne foto a az potom to dal public? Je mozne aby gc fungoval iba "automaticky" tj. spoliehat sa iba na ludi v komunite ze budu zakladat kvalitne cache alebo je lepsie udrziavat istu latku kvality a viac vyberat cache ktore sa chvalia (ako ich selektovat je zas na inu diskusiu). Alebo bude cg fungovat demokraticky sposobom kazdy nech si zalozi cache ake chce a naopak kazdy nech si najde cache ktore mu vyhovuju? Len sa bojim aby nevznikalo stale viac menej kvalitny a menej viac kvalinych cache co by malo za nasledok postupny odliv ludi od gc...este vacsi upadok.
  • 0

#2 Bohemian reviewer

Bohemian reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2011 - 7:21

Ahoj, nemohu mluvit za kolegy, natoz za kolegy na Slovensku... ale reknu ti svuj pohled. Jakozto reviewer neslouzis jako nejaky stylista, ci ucitel ceskeho jazyka... my mame na starosti to, aby cache splnovala dana pravidla, to jest, aby nebyla v kolizi, aby nebyla zakopana, aby nebyla napr. v NP, aby nebyla nebezpecna... atd. atd. atd. Takoveto listingy jsou samozrejme o nicem, ale je to bohuzel k publikovani. Nicmene se alespon ja snazim vzdy donutit daneho ownera, aby tam neco dopsal anebo mu alespon pomuzu doplnit fotografii. Lec, ne vzdy to uplne klapne... :( A ve finale... za to jak vypada GC svet tudiz jak vypadaji cache kolem nas nemuze Reviewer, ale my vsichni. I takovato cache se da pozdeji udelat lepsi - dopsat listing, pridat fotku.... jen mu to musi nekdo rict a ne jen tupe psat "Dik za bod", i dyz priznavam, ze nekdy ti owneri ani pomoci nechteji... pak uz je to holt jeho spatna vizitka... Snad jsem ti odpovedel... Mej se fajne a podzdravuj... za tyden zas jedu k vam na Slovensko na navstevu. :)
  • 0

#3 Aqualung Reviewer

Aqualung Reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2011 - 7:57

Ke schválení se mi dostává opravdu pestrá škála listingů. Od těch velmi precizních, propracovaných a bezchybných, kdy si autor dal práci, jak s tvorbou listingu samotného, tak s ověřením případné kolize umístění až po listingy s jednou větou, pěti hrubkami a krabičkou od salátu někde v roští… A právě začátečnické keše zaberou při schvalovacím procesu nejvíc času. Přes veškeré dostupné informace o tom, „jak založit keš“ jsou zakladatelé příliš horliví. Sám jsem si dal do revírnického profilu malý dotazník pro eliminování nejčastějších chyb. Snad to něčemu pomohlo. Ale teď k dotazu: já myslím (a doufám, že mohu mluvit za všechny CZ reviewery), že se všichni snažíme český geocaching kultivovat tím, jaké keše publikujeme a přimět autory keší k tomu, aby byly listingy zajímavé, plné informací, doplněné hezkou fotografií atd. Geocaching je kolektivní výtvor a bude takový, jaký si ho uděláme. Každý z nás přispívá k tomu, jakým směrem se vyvine. Pokud dnes založím/schválím „blbou“ keš, za měsíc si pět dalších řekne „takhle se to má dělat“…
  • 0
Děkuji zodpovědným kačerům, kteří předtím, než odeslali listing ke schválení, si přečetli doporučení reviewerů, případně si provedli kontrolu podle návodu v mém profilu.




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka