Externí zdroj napájení
Publikováno 09 červenec 2012 - 15:13
Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!
Garmin GPSMap 64sx + GSAK v 9.x.x.xx
Publikováno 09 červenec 2012 - 15:22
Publikováno 09 červenec 2012 - 15:26
Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!
Publikováno 09 červenec 2012 - 15:33
Publikováno 09 červenec 2012 - 16:00
Proč? Kvůli váze ? Protože si myslím, že cokoliv jiného zabere více místa.QuoX napsal/a:
Případně znáteli něco co mi zajistí 7dní navigace a tracklogu bez možnosti nabití... (10 párů baterii se mi vozit nechce).
Já osobně bych si vzal 5párů nabitých NiMH a 5 párů alkalických.
Publikováno 09 červenec 2012 - 16:46
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:17
ssva napsal/a:
Co se tejče současného dobíjení powerbanku a napájení GPS nevím, optal bych se v poradně na některým e-shopu. Ale podle těch parametrů solárních panelů bych si nebyl tak docele jistý jestli by pokryly beze zbytku spotřebu kterou by si cucala GPSka (tak aby současně neukrajovala část energie z powerbanku).
Aby to fungovalo musel by solarpanel dávat dostatek energie pro GPS + dobít baterky na noc (pokud teda chceš logovat i v noci).
Záleží určitě taky na intenzitě záření, ale viděl bych to tak na hraně a bez odzkoušení bych s tím nikam naostro nejel.
No právě, jenže zase dát za to tři tisíce pomalu a pak zjistit, že to nesplňuje požadovaný účel je na nic. Měl bych to na den.. Plánujeme týden na kole signálku a okolní traily v německu, a možnost dobytí baterií tam na 99,99% nebude. Navidování by probíhalo pouze přes den, přes noc nepojedeme. Nemám se solárama žádné zkušenosti.
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:22
bodlak napsal/a:
Proč? Kvůli váze ? Protože si myslím, že cokoliv jiného zabere více místa.QuoX napsal/a:
Případně znáteli něco co mi zajistí 7dní navigace a tracklogu bez možnosti nabití... (10 párů baterii se mi vozit nechce).
Já osobně bych si vzal 5párů nabitých NiMH a 5 párů alkalických.
+ externí zdroj alespon 4000mAh na další elektroniku
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:27
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:30
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:31
Sem myslel někam na jih...ale tady nemáš ani 100 % záruku celej den oskara.QuoX napsal/a:
...týden na kole signálku a okolní traily v německu...
To bych šel raději na jistotu do krabice NiMH baterek.
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:33
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:35
Garmin eTrex 30 TOPO Pro 2015 + Tempe senzor + Premium Heart Rate monitor; Lenovo P70; Nikon D5100; geobike Kelly's Scarpe
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:40
DreamR napsal/a:
Tenhle typ pouzivam na napajeni smartphonu HTC Evo 3D. Pri navigovani vydrzi radove hodiny a kdyz jsem na kole/lovu cely den, tak se bez dalsiho napajeni neobejdu. Nabiju si Powerbanku a potom jezdim s pripojenym telefonem na riditkach. Funguje to i tak, ze se z panelu napaji power banka a ta zaroven napaji telefon. Bohuzel nemam zmerene zadne hodnoty jako jsou odbery a tak. Powerbanka mi telefon nabije cca 3-4 x nez je prazdna. V baleni je spousta konektoru pro prijeni ruznych telefonu i iPadu. Tusim ze dle udaju vyrobce by se banka mela ze slunce nabit za cca 17 hodin. Nevim jestli ti moje zkusenosti pomuzou;-)
Určitě :-) každá zkušenot dobrá... Díííky!
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:55
Publikováno 09 červenec 2012 - 17:57
Takže jsem ti ušetřil tři litry a piji bílé víno :-)QuoX napsal/a:
Bedna AAček : no levnější asi jo :-) a ijstější asi taky jo :-) hmmmm je fakt že jsem zapomněl na variantu že nemusí být jasno :-D
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Publikováno 09 červenec 2012 - 18:31
suche?zlicinaci napsal/a:
Bedna AAček : no levnější asi jo :-) a ijstější asi taky jo :-) hmmmm je fakt že jsem zapomněl na variantu že nemusí být jasno :-D
Publikováno 09 červenec 2012 - 18:55
Publikováno 09 červenec 2012 - 21:39
Jistě.QuoX napsal/a:
suche?zlicinaci napsal/a:
Publikováno 03 březen 2013 - 13:42
Tedy jak ty ceny klesají, teď je na Pandawill za 20 USD s poštovným do ČR zdarma, takže necelých 400 Kč.QuoX napsal/a:
No právě, jenže zase dát za to tři tisíce pomalu a pak zjistit, že to nesplňuje požadovaný účel je na nic. Měl bych to na den.. Plánujeme týden na kole signálku a okolní traily v německu, a možnost dobytí baterií tam na 99,99% nebude. Navidování by probíhalo pouze přes den, přes noc nepojedeme. Nemám se solárama žádné zkušenosti.
http://www.pandawill...ack-p64180.html
A přibližně za 10 hodin bude ten samý solární zdroj (dobíječka) v akci "happy hour" za 13 USD s poštovným do ČR zdarma, takže necelých 260 Kč.
http://www.pandawill...?current=sunday
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů