Přejít na obsah


Fotka

Kopirovani logu z 1.profilu na Gc na 2. zkrs GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3 odpovědí na toto téma

#1 Martuli

Martuli

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 12:05

Ahojte, rad bych Vas pozadal o radu, nejsem sice uplny laik ale po vzoru nejmenovanych kaceru, kteri "omylem" zalogovali 10 000 kesi v profilu, nechci takto dopadnout. A sice: "do soucasnosti" mame nick spojeny s pritelkyni ale protoze ji v posledni dobe stve, ze nevi, co jsem odlovil za kese, rad bych "prekopiroval" dosavadni FI logy na novy profil s tim, ze nasledne bych z puvodniho udelal jeden nick z druheho jmenovite druhy. Udelat seznam vlastnich nalezu shodujici se s gc.com zvladnu, jde mi o to, jk tento seznam exportovat a vzapeti "importovat a zalogovat" na geocching.com se stejnym textem v logu jako puvodni tak, aby se zlogovaly presne jen tyto kese a nic vic.. Dekuju za postup, pokud s necim podobnym mate zkusenosti, jeste vic vsak budu vdecny za kontakt na Vas, kteri byste me dokzali poradit. Dekuju predem!
  • 0

#2 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 834 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 12:37

Je to v podstatě velmi jednoduché, použiješ takzvané "Field notes", vlastnost primárně určenou k přípravě logů v mobilním zařízení v terénu. 1) Zajistíš si, abys měl na GC.COM dva profily a na tyto dva profily napasované dva profily GeoGetu. U GeoGetu to jde různými metodami, ať přepídáním datového adresáře, tak i při standartní instalaci automatickým použitím windows profilu příslušného uživatele. V nouzi i dvě nezávislé instalace "přenosného" způsobu. (Já používám první variantu, kde pro přítelkyni se mi nastaví odlišný pracovní adresář). Nemusíš to dělat, když GeoGet jinak vůbec nepoužíváš. 2) Naimportuješ si do prvního (tj. základního) uživatele všechny nálezy, nejlépe funkcí Databáze / Import / Stáhnout vaše nálezy. 3) Vybereš filtr který zobrazí jen nalezené a použiješ ho. Pokud tam máš i některé co jste už logovali s oddělenými nicky tak je odmažeš ze senamu klávesou "del". 4) Klepnutím na nadpis sloupce "Nalezená" si seznam seřadíš podle data a času nálezu. 5) Použiješ exportní skript do formátu field-notes. Seznam / Export / TXT-Field Notes, nebo TXT-Field Notes with logs. Může se stát, že je nebudeš mít oba nainstalované, tak si chybějící doinstaluješ. Rozdíl je v tom, že ten první ti udělá prázdný log, obsahující jen datum a čas (při troše šikovnosti můžeš skript poopravit aby doplnil libovolný neměnný jednoduchý text), kdežto druhý udělá logy kompletní. Necháš to uložit jako textový soubor někam, kde se na to dosteneš editorem .. 6) Vygenerovaný soubor s Filed Notes opravíš textovým editorem který podporuje Unikod, vyhoví i běžný Notepad. Nedoporučuji Word a podobné maxi editory a na druhou stranu zase něco moc jednoduchého co si neporadí s Unikodem. Opravíš / doplníš texty. Musíš dbát na to, že každý záznam musí být na jednom vyzickém řádku. Chceš-li tam vnutit řádek aby to lépe vypadalo, musíč použít konvenci "BB", tj značky podobné jako tagy HTML jen na rozdíl od HTML v hranatých závorkách. Tj. řádek bude "[br]". 7) Pustíš prohlížeč, naloguješ se na GC.COM jako ten nový uživatel a půjdeš do Your Profile / Field Notes a úplně dole je "Upload my Field Notes". Pak se ti otevře stránečka, kde vybereš onen textový soubor a necháš ho nahrát. Protože u tebe půjde o historická data, tak asi zrušíš zatržení které ti implicitně nabízí že logy starší jak 18 dní budou ignorovány, Po nahrátí se ti vypíše kolik toho je a nabídne se zpracování. Pak už musíš vždycky jen vybrat první log v řadě, klenout na něj, otevře se normální okno jako když loguješ ručně. Nechceš-li nic měnit, tak ho jen potvrdíš a přejdeš na další. Pozor na logy z eventů a keší kde není "Found it", tam musíš správný druh logu vybrat.
  • 0

#3 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 12:52

To logování z Field Notes se dá i zautomatizovat, abys nemusel všechny logy ručně odklikávat, nevím, jestli to umí i GeoGet, ale např. pokud máš mobil s Androidem, s připojením k internetu a používáš aplikaci Locus, tak ten soubor přejmenovat na gcFieldNotes.txt a uložit do adresáře Locus, pak z něj zalogovat všechny logy najednou přes volbu Geocaching Live, trvá to pár sekund.

Vložený obrázek
  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 110 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2013 - 14:16

Pokud jde opravdu jen o to poznat kdo kterou kesku odlovil, k tomuto ucelu pouzivam u kese tag (v mem pripade Spol.), ktery nastavuji na hodnotu toho, s kym jsem kesku odlovil. Kdykoli jsem schopen zjistit, s kym jsem pro tu kterou kesku byl nebo naopak ktere kesky jsem nasel spolecne s XY. Jinou moznosti je druha databaze (lhostejno zda v samostatnem nebo stejnem datovem adresari) jen s kesemi, ktere nasel ten druhy. No a posledni moznost je opravdu rozdeleni nicku na dva samostane ucty, Je mozne pomoci pluginu FieldNotesWithLogs exportovat do FN souboru i vsechny stavajici logy. Nejsem si uplne jist z tveho popisu, kterou z moznosti preferujes.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama