Přejít na obsah


Fotka

Tvorba map JNX (BirdsEye)

firmware garmin mapa návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
70 odpovědí na toto téma

#21 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2014 - 18:39

Údajně pomáhá vygenerovat pro nějaké přiblížení jen několik dlaždic v rozích. Pak se nezobrazí nic a je vidět původní. Nezkoušel jsem to a nevím, jak to udělat, jen si vzpomínám, že to někde bylo napsané.


  • 0

#22 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2014 - 21:25

posílám k nahlédnutí, celá složka je příliš velká

 

V BaseCamp mi ten ten tvůj vzorek normálně funguje. Vyzkouším ho ještě v pracovním Oregonu.

 

Clipboard_1.jpg

 

 

PS: máš správně "aktualizovaný" firmware v zařízení? A co máš vůbec za navigaci?


Tento příspěvek byl upraven od skurakai: 15 leden 2014 - 21:29

  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#23 Martin-CZ-PE

Martin-CZ-PE

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2014 - 22:44

Díky za rady,jak psal mpik tak zmínku o tom jsem objevil v lacopově vlákně,akorát zatím nevím,jak udělat ty "rohový" dlaždice.Budu muset hledat a zkoušet.


  • 0

#24 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2014 - 10:58

MILTH:

 

vyzkoušeno a fční i v Oregonu. Nejspíše nemáš dobře patchnutý firmware.

110.jpg


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#25 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2014 - 13:36

mám Dakotu 20, je aktualizovaná a podle tvého návodu jsem jí patchnul, zkusím to znovu 


  • 0

#26 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2014 - 22:03

 nevím kde je zakopanej pes. V GARMINU mám složku BirdsEye, ve které mám jeden malý soubor JNX který funguje. Když jsem firmware patchnul verzi 5.80 (již jsem měl dříve verzi 5.80 nainstalovanou v přístroji) a novější firmware není, tak jsem po odpojení přístroje od PC očekával nějakou akci..instalaci, upozornění, průběh něčeho, nebo něco podobného, jen se přístroj zapnul. Soubor gupdate v adresáři není, z čehož usuzuji že by mělo být vše v oukeji, ale není, fakt nevím 


  • 0

#27 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2014 - 23:27

Zdá se mi, že nejde aktualizovat na tu samou verzi, jen na vyšší (nebo asi i na nižší). Patcher má (nebo měl) funkci, kdy podstrčil firmwaru jiné číslo verze, aby se to aktualizovalo. Podívej se. Už dlouho jsem neaktualizoval, nějak není proč, naposled když přibyla možnost dlouhých listingů a fotohintů.


  • 1

#28 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2014 - 7:46

MILTH: na toto jsem úplně zapomněl, mpik má naprostou pravdu. Firmware jde pouze nahrát vyšší (upgradovat) nebo vrátit na nižší verzi (downgradovat). Nikdy však nejde nahrát stejná verze. Proto je zapotřebí toto "ošidit" v patcheru zaškrtnutím tlačítka "Adjust firmware version ..." a zvolíme o kolik verzi firmware zvýšíme či snížíme. Takže zaškrtnutím a zvýšením o jedna dostaneš z verze 5.80 verzi 5.81 (což již Dakota přechroupe jako upgrade a povolí instalaci tohoto firmware). Jinak platí vše dle návodu.

blogentry-42256-0-89862400-1389940726.jp

 

Doplněno do návodu.


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#29 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2014 - 17:58

Chtěl jsem se zeptat, zda se dá tímto způsobem vytvořit turistická mapa francie v měřítku 1:25000 (cartes IGN) z odkazu http://www.geoportail.gouv.fr/accueil

Měl bych zájem o okolí kaňonu Verdon

díky


  • 0

#30 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2014 - 19:15

Pokud to je zdroj jako WMS v souradnicove siti WGS, tak urcite.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#31 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2014 - 19:30

SKURAKAI - MPIK, už vše funguje, firmware v DAKOTĚ 20 je patchnutý, jen bych doplnil: nedá se tedy patchout stejná verze firmware, ale ani o jednu a dvě verze (kroky), ale podařilo se mi to až o tři kroky výše. Díky


  • 0

#32 MILTH

MILTH

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2014 - 17:15

můžeš poradit jak dostat tuto mapu do MOBAT?

 

http://kontaminace.cenia.cz/


  • 0

#33 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2014 - 18:21

Podle mne to nejde

http://www.geocachin...apycz/?p=453986


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#34 mnik

mnik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 21:23

ptal jsem se na totez (cenia) na mtbiker.sk - a laco uvedl:

 

Jednoduché to určite nebude. Používa inú adresáciu dlaždíc a to ešte neskúmame v akej projekcii je obrázok mapy. Šikovný programátor by to asi zvládol. Keď sa zvládli mapy.cz, možno by išlo aj toto. Najlepšie je nájsť niekoho, čo už také niečo robil, napr. tie mapy.cz.

 

a axel dodal:

Maju na to WMS, tak tade by cesta mohla viest, nie?
http://geoportal.gov.cz/web/guest/wms/

 

takze nevim co z toho vyplyva, snad by to nekdo dokazal - taky po te mape touzim


Tento příspěvek byl upraven od mnik: 19 leden 2014 - 21:25

  • 0

#35 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 121 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2014 - 23:24

??? Já tam v tom jejich seznamu WMS na vrstvu historických ortofot nevidím. Nebo se jen špatně dívám?


  • 0

#36 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2014 - 5:43

Na historická ortofota WMS nemají. Vrtsva kontaminace obsahuje pouze kontaminované plochy bez podkladové mapy.


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#37 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2014 - 21:03

Čau, zkoušel jsem podle návodu "Jak na Garminy..." rozchodit MOBAC s mapsources pro google mapy, ale při výběru jakékoliv mapy google mi mobac spadne. Ostatní mapy chodí OK. Má někdo stejný problém? Je potřeba vyměnit mapsource pro google? Je někde aktuální?

 

Nefunkční mobac jsem stáhnul tady:

http://www.ulozto.cz...urces-addon-zip


Tento příspěvek byl upraven od rumcajs_tr: 30 leden 2014 - 21:05

  • 0

#38 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2014 - 21:55

Bude to chtít použít jiný zdroj a to tento


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#39 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2014 - 22:11

tento zdroj funguje, díky :-)


  • 0

#40 skurakai

skurakai

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2014 - 22:13

Nemáš zač :-) Užívej k plné spokojenosti, dokud nám to Google nezatrhne.


  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:firmware, garmin, mapa, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama