Přejít na obsah


Fotka

Geoget - hromadne prejmenovani waypointu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2014 - 17:40

Ahoj kaceri,

 

mam k vam prosbu. Kratce pouzivam program Geoget. Nahravam do nej soubor PQ z geocaching.com. Ale kdyz si otevru soubor s keskama, tak wpty maji nazev naky specialni kod (ani to neni GC kod)..a tudiz se neda v navigaci pak hledat jednotlive wpty, napriklad pri multine. Existuje nejake nastaveni v geogetu, ktery by mi pri prevodu do gps navigace ulozil wpty jako nazev kesky a pak treba nazev wptu? Diiky moc.


  • 0

#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2014 - 17:52

Co pouzivas pro export z Geogetu do navigace? Pripad jakou mas navigaci (to je celkem dulezity vedet :))?

 

Jinak ty WP maj prvni dve pisnka tzv. prefix - zkratka, kteoru maj stejnou i na gc.com. zbytek je GC kod kese, ovsem bez toho GC na zacatku. 


  • 0

#3 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 896 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2014 - 22:53

napiš nám co je podle tebe speciální kód :P


  • 0

#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 341 příspěvků(y)

Publikováno 23 únor 2014 - 23:02

Já si waypointy nahrávám jako POI (jako keše to nemá smysl, stejně se na ně přes menu Poklady nedá navigovat), používám exportní plugin pro nové Garminy (Oregon) a waypointy se mi nahrávají se jménem keše. Navíc se před něj přidává ještě 4 písmenný kód typu, velikosti a obtížnosti (to se dá vypnout, ale zvykl jsem si na to). Nevím, co máš za navigaci, ale u ostatních pluginů to bude podobné, př. lze editovat jejich šablony, aby dělaly přesně to, co chceš.

Pokud máš něco s Androidem, je situace asi jiná, to ale neznám.


  • 0

#5 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 9:33

Ahoj,

 

navigaci mam Garmin Oregon 450, v priloze posilam vystrizek casti Geogetu, a jako nazev wptu i nazev kesky se mi objevuje ten sloupec Info.A z Geogetu do Garminu tu nahravam pres Export - GPX Garmin - Pro nove Garmin... Z Geocaching.com si necham generovat PQ soubor, ktery si otviram v Geogetu pres Import - slozky.

 

Diiky moc.


  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 375 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 9:42

Jen bych poznamenal, ze takove veci se neresi prejmenovanim bodu! V Geogeti databazi maji byt data tak, jak doopravdy jsou. To nijak nesouvisi s tim, jak se pak bude vse jevit v GPSce. Je totiz otazkou zvoleneho exportu, aby si z dat v databazi vytahl jen to co potrebuje, a data usporadal do takove formu, v jake si preje uzivatel.

 

Proto je tolik ruznych exportu, a nektere jsou udelany i tak, ze si uzivatel muze nastavit, co kde chce mit za data - treba pomoci sablon.

 

Nicmene neznam export, ktery by jako jmeno bodu daval jen ten infotag. To uz muselo vzniknout nejakou i treba neumyslnou editaci nejake exportni sablony, ne?


  • 0

#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 341 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 10:56

Ahoj,

 

navigaci mam Garmin Oregon 450, v priloze posilam vystrizek casti Geogetu, a jako nazev wptu i nazev kesky se mi objevuje ten sloupec Info.A z Geogetu do Garminu tu nahravam pres Export - GPX Garmin - Pro nove Garmin... Z Geocaching.com si necham generovat PQ soubor, ktery si otviram v Geogetu pres Import - slozky.

 

Diiky moc.

Brzy narazíš na limit 2000 WP. Každá keš jich mívá několik. Přes POI tam limit není. Jen si musíš z garminích stránek stáhnout POIloader, použít příslušný export z geogetu a jeho výsledek (složka s podsložkami a v nich GPX a BMP ikony, roztříděné podle typu a stavů keší) prohnat přes POIloader do navigace. Já to mám na jeden klik v Combine.

Ale i export pro Nové Garminy by měl snad pracovat jinak. Já ho na WP nepoužívám (tj. odfiltruju si je před exportem), tak teď nevím jak je pojmenovává.


  • 0

#8 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 16:15

ahojda,

 

muzu vas tedy nekoho poprosit o presny postup, jak dat do garminu kesky, tak, aby waypointy byly pojmenovany podle nazvu kesky a pak dle nazvu wpt? nebo aspon aby wpt nesl v nazvu GCkod. Ja delam postup nasledovny: V Gc.com si vygeneruji PQ soubor, a bud ho rovnou nahraju do navigace, nebo si ho otevru v geogetu pres Import - Slozky, a pak dam v Geogetu Export - Pro nove Garmin. V obou pripadech je vysledek v navigaci stejny. Jako nazev wpt se objevi nesmyslny kod, ktery je ve sloupci Info (viz prilohy)..a to je pro mne absolutne nic nerikajici nazev wpt, kdyz je clovek v terenu.

Jako PM jsem chvili, takze s PQ moc neumim :-( a Geoget pouzivam rovnez chvilku. Dekuji moc

 

Chrudim - vystrizeno kousek z geogetu, aby byl videt ten sloupec Info, ktery se mi v gps navigaci objevuje jako nazev wpt

ChrudimPok - soubor vygenerovany z gc.com jako pq - obsahuje 50kesek z Chrudimi.DIiky moc.

Přiložené miniatury

  • Chrudim.PNG

Přiložený soubor (y)


  • 0

#9 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 17:08

S PQ to nema nic spolecnyho. Jestlize jsi nekde od Chrudimi, tak to muzem vysvetlit osobne nekdy vecer (bude to pro tebe lepsi, jak tak koukam :)). Jsem az do patku v Pardubicich.
  • 0

#10 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 18:23

ahojda, to by jsi byl zlaty (zlata)...a myslis ze by to slo hned zitra nekdy po obede? Ze bychom vzali ssebou nas notebook a sesli se nekde :-)


  • 0

#11 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 18:31

Zitr po obede tezko - skolu mam az do peti a zacinam v 11:40. Proto jsem psala VECER. :)


  • 0

#12 lenkavlkova

lenkavlkova

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2014 - 18:41

jee tak to se omlouvam, to slovicko VECER mi nejak uniklo :-) Tak v pohode..to se jeste nejak domluvime :-)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama