Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

mapy.cz adrake


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
21 odpovědí na toto téma

#1 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 16:23

Ahoj, v Mobac jsem si vytvořil offline mapu Mladé Boleslavi a okolí ve formátu .sqlitedb (výřez z turistických mapy.cz). V Locusu mi normálně jde, ale mám problém s adrake. Nevím jak to nastavit v map-config.xml. Zkoušel jsem všechno možný, ale nic se mi nepovedlo. Zjistil jsem, že by tam mělo bejt nastavený  tohle:

<MapSource>    
<type>UTM33</type>
    <name>Mapy UTM33</name>
    <file>mapy_cz</file>
    <storage>database</storage>
    <MapType mode="basic">
      <name language="cs">Turistická</name>
      <name>Hiking</name>
      <file>turist</file>
      <url></url>
      <defaultZoom>12</defaultZoom>
      <minZoom>3</minZoom>
      <maxAvailZoom>16</maxAvailZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
</MapSource>
 
Mapa je vytvořená v zoomech 9-16. Vždy se mi v adrake zobrazí jen šedé malé čtverce. Poradíte mi, jak to má vypadat ? Díky

  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#2 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 16:32

Presouvam tema do spravny sekce...


  • 0

#3 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 20:17

Když to máš z MOBAC, je formát Google, nikoli UTM33


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#4 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 20:32

Díky, ale stále to nefunguje, jak mám nastvit ty zoomy ?


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#5 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 22:20

Na zoomech až tak nezáleží, nastav typ Google a správný soubor (element <file>). Mapa musí být v databázovém souboru s příponou sqlitedb, nastavení uprav pomocí vestavěného editoru v nastavení map, ten ti pomůže.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 10:09

Na strankach jsou neaktualni ukazky nastaveni zdroju map. Pokud upravim XML podle ukazek, hlasi aDrake chybu a moje nastaveni "zmizi". Alespon tak se mi to chovalo kdyz jsem zkopiroval MTB a Google, treba je chyba jen v jednom z toho, nezkoumal jsem to. Prosim, bylo by mozne ty ukazky dat do souladu s pozadovanym formatem?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 10:53

Jak vypadal hotový map-config.xml?

Na syntaxi xml se léta nic neměnilo.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#8 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 16:37

Tak jsem nastavil zdroj Google mapy, zadal cestu a stále nic, mapa se mi nezobrazí. Soubor je umístěn ve složce adrake/maps a jmenuje se Boleslav. Tady je nastavení :

<MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Google Maps</name>
    <storage>database</storage>
    <MapType mode="basic">
    <name>Boleslav a okoli</name>
      <file>Boleslav</file>
      <url></url>
      <defaultZoom>12</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxAvailZoom>1</maxAvailZoom>
      <maxZoom>13</maxZoom>
    </MapType>
  </MapSource>

Ale stále nemůžu přijít na to kde je chyba, proč se mi nezobrazí


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#9 RenierX

RenierX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 18:27

 

... Soubor je umístěn ve složce adrake/maps a jmenuje se Boleslav.

...

Ale stále nemůžu přijít na to kde je chyba, proč se mi nezobrazí

 

 

.... Mapa musí být v databázovém souboru s příponou sqlitedb,...


  • 0

#10 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 20:08

 

Ten soubor je ale Boleslav.sqlitedb


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#11 RenierX

RenierX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 20:16

Tak to zedituj i tady:<file>Boleslav.sqlitedb</file>
  • 0

#12 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 20:25

Tak to zedituj i tady:<file>Boleslav.sqlitedb</file>

To už jsem zkoušel a stejně nejde


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#13 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 21:29

Tak to zedituj i tady:<file>Boleslav.sqlitedb</file>

 

Ne, to je špatně, přípona se nezadává, ta se doplní automaticky.

 

Podstatné je:

  • datová složka, např. /mnt/sdcard/adrake
  • v ní je automaticky vytvořená složka maps, tedy /mnt/sdcard/adrake/maps
  • ve složce maps jsou soubory případně další podsložky s mapami, v tomto případě tedy /mnt/sdcard/adrake/maps/Boleslav.sqlite

Vestavěný editor nastavení map si cesty a přípony pohlídá.

Pokud je tohle všechno v pořádku, zbývá možnost, že je nemocná samotná databáze s mapu, tedy ten soubor Boleslav.sqlitedb.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#14 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 21:56

Mapa se mi ale v locusu normálně zobrazí


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#15 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 23:07

No tak děláš něco špatně. Věnoval jsem tomu čas, vyzkoušel MOBAC a mapa je bez problémů funkční. Když už jsem se v tom vrtal, udělal jsem z toho screenshoty a komiks.


  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#16 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 6:57

Děkuju, že jsi tvůj volný čas věnoval odzkouseni. Dneska to zkusím znovu.
  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#17 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 18:52

Už jsem našel problém ! Je špatný plugin pro MOBAC. Když na Open street maps označím určitou oblast ( na příkladu Praha) a přepnu na mapy.cz, tak se mi oblast ukáže v Rusku.

DR1.png

 

 DR2.png


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#18 P€T@

P€T@

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 19:57

Tak mám dobrou zprávu, mapu se mi podařilo rozchodit. Problém byl v pluginu do MOBACu. Tento funguje: ODKAZ


  • 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30


#19 padluke

padluke

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2014 - 14:34

Ahoj, mel bych otazku, proc v mapovém zdroji "CZ Seznam Hiking + Trails" jsou podklady takové rozpité.

Když to srovnám se zdrojem například "_SK Hiking + TZT + Relief" tak tam je to hezky ostré.

Bylo by možné to nějak vylepšit?

Děkuji.

P.


  • 0

#20 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 817 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2014 - 12:49

No tak děláš něco špatně. Věnoval jsem tomu čas, vyzkoušel MOBAC a mapa je bez problémů funkční. Když už jsem se v tom vrtal, udělal jsem z toho screenshoty a komiks.

 

Díky, moc krásný a hlavně jednoduchý návod, jak udělat lehce svou vlastní mapu...

Akorát že jsem narazil - zkusil jsem si udělat mapu ČR z podkladů Mapy.cz do zoomu 14, Konverze v MOBACu provedla dobře, jen výsledný soubor měl přes 2 GB. Na mobilu v pohodě nastaveno, jen aDrake po přepnutí na mapu (až po nastavení, to vše jde) okamžitě spadne. Předpokládám, že se jedná o nějaké omezení 2 GB na velikost souboru, že?

 

Vzhledem k tomu a tomu, že jsem viděl v nastavení "vrstva mapy" napadlo mě, zda existuje nějaká možnost, zda by se přepínaly automaticky vrstvy se soubory (že bych třeba měl nastavenou jednu mapu pro zoom 6-14 a druhou mapu pro zoom větší?

 

Ale i tak moc díky. Měl jsem teď dlouho zapnutou vektorovou mapu a vzhledem k rychlosti mobilu se vykresluje oproti té bitmapové z mapy.cz zoufale dlouho. A hlavně tato se mi taky daleko více líbí... :-).


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama