Přejít na obsah


Fotka

Oregon 6x0 - exporty GPX a POI


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
35 odpovědí na toto téma

#1 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 7:45

Postřehl jsem, že v debatách u maker se to řeší hlavně pro předchozí řadu Oregonů, takže zakládám nové vlákno.

 

Pro export používám GG makra GPX Garmin a POI Garmin.

 

Pokud jsem dobře koukal, tak POI šablona tam je colorado_dakota_oregon_gpsmap62, Oregon 600 má stejnou šablonu ?

 

Včera jsem úspěšně vytvořil a nahrál do navigace POI body. Ale v navigaci je v seznamu bodů vidím jako Doplňky, je to dobře ?

 

GXP body i s listingy nejsou tak složité, ale v GPS u WP, místo vlaječek, vidím modrá kolečka :-( Je to vlastnost a nebo dělám něco špatně ?


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 421 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 8:13

Ano, sablona je stejna. V tomto se v Oregonu nic nemenilo.

 

Doplnky je preklad anglickeho Extras, tak ma Garmin oznaceny vlastni POI. Takze pokud pouzivas jeho cestinu, je to tak spravne.

 

Misto jakych vlajecek? Predpokladam, ze je to u WP, ktere tam nemas jako POI ale jako GPX nebo utvorene rucne. Pokud rucne, muzes si nastavit symbol, jakym bude kazdy WP oznacen. Pokud je to importem z GPX, pak vys ten symbol musel dat do toho GPX (a ani pak si nejsem jist, ze by to bylo jinak - na to odpovi nekdo, kdo to pouziva).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 9:53

Misto jakych vlajecek? Predpokladam, ze je to u WP, ktere tam nemas jako POI ale jako GPX nebo utvorene rucne.

 

Ano, WP vytvořené makrem GPX Garmin a nahrané v souboru s listingy. Sice je teoretická možnost je všechny opravit ručně, ale ....

 

Určitě jde v tom makru někde vybrat ikonu k WP, jen to nevidím v nastavení :-(


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#4 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 11:55

Preco potrebujes nahrat ako POI?
Oregon 6xx predsa nemas obmedzenie v pocte kesiek ako u o 5xx
  • 0

Balin50


#5 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 289 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 11:58

¨kolombovi ted nejde o to nahravani jako POI, ale o to, aby ikony WP z GPX byly podle jeho predstavy. A limit na WP je porad dost zalostnej i u novejch Oregonu.


  • 0

#6 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 12:07

Hm, pochopil som asi len ciastocne. Na druhu stranu O6x funguje priblizne ako monterra tak by snad problem nemal byt. Do monterry nahravavam ako PQ a nemam problem, naposledy 40fis. Kesi a WP zobrazovalo v pohode.
  • 0

Balin50


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 947 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 12:19

Preco potrebujes nahrat ako POI?
Oregon 6xx predsa nemas obmedzenie v pocte kesiek ako u o 5xx

 

- Protoze i kdyz ma neomezene kesky, jejich waypointy jsou stale omezene. K cemu mi je, ze si tam nahraji treba 10000 kesek, kdyz ty maji prumerne 10000 waypointu, a ty se tam porad nevejdou?

 

- Protoze POI si mohu roztridit nejen podle druhu kesi, ale podle ceho chci. Neulovene, vlastni, ulovene, obtizne, lehke, krasne, osklive...

 

- Protoze kazde z tech mnoha kategorii, ktere si navymyslis, si muzes dat naprosto libovolnou ikonku, a nemusis se spolehat jen na tech par preddefinovanych, zbytecne velikych a osklivych.

 

- U POI si muzes libovolne nastavit varovani pri priblizeni

 

- U POI se lepe zobrazuji dlouhe listingy, u GPX s oblibou listing nekde kolem sestnaci kB urizne...

 

Ja myslim, ze duvodu se najde docela dost.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 05 květen 2014 - 12:44

  • 0

#8 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 289 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 12:52

Hm, pochopil som asi len ciastocne. Na druhu stranu O6x funguje priblizne ako monterra tak by snad problem nemal byt. Do monterry nahravavam ako PQ a nemam problem, naposledy 40fis. Kesi a WP zobrazovalo v pohode.

Jenze Monterra bezi na androidu, O6x0 ne! 


  • 0

#9 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 13:17

Dovody chapem.
Aky je rozdiel medzi androidom a o6xx, jedine v os ale obmedzenia ostavaju.
Monterra ma 4tis WP. Nahravam ako PQ po krajoch a nevsimol som si problem vo WP.
Chystam sa do nemecka kde je v krajoch alebo spolkovych statov viac kesiek tak uvidim co na to monterra
  • 0

Balin50


#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 038 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 13:37

4000 WP bude málo. Mnoho keší má několik WP, i tradičky (parkoviště, zajímavá místa v okolí... Možná že ty přebytečné prostě jen nevidíš a že tam nejsou si všimneš, až je budeš potřebovat. Já WP vůbec do GPX neexportuju (dají se před exportem odfiltrovat) a dávám je jen jako POI. Stejně se na ně z menu Poklady nedá navigovat, to Garmin dosud neudělal (nevím jak u 600, ale u 450 určitě ne). A mimochodem, do počtu WP se počítají i ručně založené trasové body. Mám jich tam asi 1000, což docela ubírá kapacitu.

 

Na POI se blbě naviguje, ale dá se na to zvyknout.

A ikonky ... podívej se do té složky, co se ti vyexportovaly jednotlivé GPX soubory pro poiloader. Bude tam spousta podsložek a v každé by měl být i BMP soubor s ikonou, kterou POIloader použije pro danou kategorii. Které ikony to budou, se dá v nastavení pluginu určit, je tam několik sad ikon. Já to nastavil jednou, nebo to bylo implicitně a od té doby to neřeším. Pokud tam ikonky nemáš, POIloader asi použije nějaké vlastní, podívej se do nastavení. Výhodou je, že disablované mám škrtnuté. A i když si nahrávám ještě jednou jako GPX, to škrtnutí je větší a je vidět, i když ikona z POI se překryje ikonou z GPX.

 

A čeština? Taky jsem POI body dlouho hledal, než jsem je našel jako Doplňky. Není ale problém, najít si v navigaci jazykový soubor pro češtinu a Doplňky přepsat na POI. Já to udělal. Ostatní češtinářské perly jsem tam nechal, jako Hledání ztracených věcí (tj. trackably), ukládání náplně do tiskárny (tj. cartridge - wherigo).


  • 0

#11 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2014 - 14:45

Část důvodů ocitoval HaLuMa, další důvody jsou v systému mojí přípravy na kešovací výpravu.

 

1. vytvořím si výběrové GPX oblasti a trasy

2. nahraji si POI všeho, roztříděné do databází

 

Takže v keších mám jen to, co mám zájem lovit.

A v POI bodech mám vše, včetně odlovených, archivovaných, dalších databází, třeba pomníčky a ŘOPíky.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#12 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2014 - 20:34

Používáte u POI pro G600 stejné ikonky, jako pro Etrex ?

 

Přijde mi, že vypadají dost divně :-(


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 947 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2014 - 20:52

Ja pouzivam stejne jako pro etrex, a prijde mi, ze vypadaji suprove. Az sjem nakonec upustil od meho puvodniho zameru si udelat ikonky nove.

 

Ono jde spise o to, jake ikonky vlastne pouzivas, a co se ti na nich zda divne?


  • 0

#14 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2014 - 21:36

Hlavně mi nefunguje ikonka pro pomníčky, tu jsem bral tady http://www.poi.cz/index.php?poi=ikony1 a ta pro ŘOPíky mi přijde moc malá :-(

 

Jo, mám tam nastavené ty Tvoje a teprve na O600 jsou opravdu vidět. Respektive nejsou, bral bych je o kousek větší :-(


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 947 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2014 - 21:58

Narozdil od starsich GPSek (vcetne etrex30), v O600 nefunguji POI ikonky s truecolorem. Funguji jen BMP soubory s 256-ti barevnou paletou. Truecolor ikonky vesele v jinych GPSkach funguji, ale tady se to rozsype, jednotlive radky obrazky ikonky pod sebou nepasuji.


  • 0

#16 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2014 - 22:16

Aha, tak další pokus :-)

 

Koukám, že ne vše je na novém modelu lepší ...


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#17 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 682 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 7:58

Předpokládám, že by měl software v GPSMap 64 stejný jak u Oregona 600/650 (alespoň podle odpovědí servisního technika z Garminu).

Kde jste se dočetli v omezení počtu kešek / nahraných bodů? Při nahrání více keší mi 64 začíná zlobit.


  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 947 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 8:18

Tak uplne stejny asi nebude... ale je vcelku prirozene, ze se Garmin snazi psat FW co nejvice univerzalne, a jen upravuje drobne odlisnosti v hardware.

 

Co myslis tim 'nahranim vice jak 64 kesi'? A co myslis tim 'zlobit'? Na takto polozeny dotaz asi fakt tezko nekdo neco kloudneho odpovi.


  • 0

#19 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 9:27

....

Funguji jen BMP soubory s 256-ti barevnou paletou.

...

 

Takže akce ikona vyřešena: Ikona stažená z internetu se musel překonvertovat do tvaru 24*24 bodů a 8bitů barevné informace.

 

Pak už v GPS vypadá tak, jak vypadat má.

 

Doplněno:

Všechny zásobníky ikonek pro POI body tvrdí:

Rozměry musí být 22px x 22px, 24bitová barevná hloubka, formát BMP Windows.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#20 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 682 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2014 - 9:41

Psal jsem, že při nahrání více keší mi začíná 64-ka zlobit, ne při více jak 64 bodech :-).

Nahrál jsem tam kolem 4000 kešek...

 

Řeším to s podporou GS, na to, že nemají nikde ani limity, kolik je počet bodů mi nic nenapsali, jen že to vypadá na reklamaci GPSky :-(.

Při nahrání více jak 3000 kešek mi při zobrazení listingu keše, nápovědy či logů GPSka zamrzne, občas i při přestránkování ze stránky s keškami na satelity zamrznou satelity tak, že se musí vyndat baterky...

A to není jediná věc (zobrazování šipky i 50 metrů od pozice, kde se vykresluje trasa atp., trasa, která se vykresluje i několik set metrů jako rovná čára a po přestránkování se teprve zobrazí správně atd.). Nepomohl ani 2x hard reset, jak mi doporučovali...

:-(

Mazání trasového bodu trvá třeba 5-6 sekund...

Po zadání bodu se při ukázání v mapě bod buď vůbec neukáže na mapě, nebo se ukáže přes 5000 km vzdálený v moři, i když ještě na předchozí obrazovce se zobrazoval třeba 200 metrů od mé pozice...

PO nahrávání POI bodů se mi u každého zobrazuje varování při přiblížení na cca 150 metrů, že jsem překročil rychlost 14 km/h, i když v MapSource nemám "Blízkost" nebo něco takového nastavené (možná u pár, ale ty jsem nenašel, většina to tak určitě nemá, ale dělají to všechny).

Ale to už je spíše na jiné vlákno...


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama