Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Xperia - a:drake


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
21 odpovědí na toto téma

#1 novotnj

novotnj

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 7:13

Ahoj lidi, nemáte někdo zkušenost s Xperií a adrake. Nějak mi nejdou načítat databáze z SD karty. Musím to mít všechno na interní paměti.


Tento příspěvek byl upraven od novotnj: 06 listopad 2014 - 7:36

  • 0

#2 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 675 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 8:13

Ahoj lidi, nemáte někdo zkušenost s Xperií a adrake. Nějak mi nejdou načítat databáze z SD karty. Musím to mít všechno na interní paměti.

Mám Xperii V (Android 4.3)  a funguje mi to naprosto bez problémů. Máš nastavenou správnou cestu k databázi na kartě?


Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 06 listopad 2014 - 9:25

  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 8:14

Nemas tam Android Kitkat? (4.4)


  • 0

#4 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 9:15

Ze mas Xperii je hezky, ale musis rict JAKOU :) A taky to, na co se pta Haluma - jakou verzi androida v ni mas.
  • 0

#5 novotnj

novotnj

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 9:45

Omlouvám se, nějak jsem zase rychle psal a nedomyslel.

 

Xperia M2, Kitkat 4.4.2

 

Cestu mám správně, ale jakmile dám číst databázi, tak začne načítat live data. Když jsem adrake presunul do interní paměti, tak to jelo v pohodě, ale zabírá to tam hodně místa.


  • 0

#6 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 312 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 9:52

To vypadá na Android. Po tom co se mi aktualizoval Android tak mám kartu v tabletu na <censored>. A přítelkyně s Xperií stejně. Mapy to z ní snad vezme, ale data ne.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#7 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 9:58

To je tema uzasnejma novinkama v kitkatu. Tam je ta karta opravdu na pikacu.
  • 0

#8 novotnj

novotnj

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 10:01

Takže vše nechat na kartě, jen databazi dat do interní ?


  • 0

#9 novotnj

novotnj

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 12:40

Tak jsem zkusil přesunout databázi, ale na data si to neumí šáhnout. Přesunul jsem aplikaci na SD kartu a pořád si to neumí šáhnout, na žádné data ani na databázi pokud není přímo v interní paměti v adresáři, který si vytvořila instalace.


  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 12:42

U Kitkatu se to ma totiz tak, ze u Googlu se nekdo v navalu zabezpecovaci vasne rozhodl, ze apliakce bude moci zapisovat jen do tech adresaru, ktere si sama aplikace vyrobi a nastavi si na nej prava. Cist muze odkudkoliv.

 

Takze pokud nejaka apliakce chce pracovat s daty, ktere si ta apliakce sama nevyrobila (protoze je to treba databaze nebo mapa podstrcena z venku), muze je z karty jen cist.

 

Ale protoze do databaze se i zapisuje, nemuze byt databaze na karte. Ale treba soubor s mapou (vektorovou) se jen cte, takze ten na karte byt muze. Hromada MP3 muze byt na karte, protoze se jen ctou. Atd.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 06 listopad 2014 - 12:43

  • 0

#11 novotnj

novotnj

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 13:50

Takže aktualizace databáze přes geoget je v pr..., protože na interní paměť se pc jako na disk nedostane.


  • 0

#12 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 14:26

U Kitkatu se to ma totiz tak, ze u Googlu se nekdo v navalu zabezpecovaci vasne rozhodl, ze apliakce bude moci zapisovat jen do tech adresaru, ktere si sama aplikace vyrobi a nastavi si na nej prava. Cist muze odkudkoliv.

 

 

To jsem netušil, díky za objasnění. Takže když bude v adrake volba "vytvořit adresář na kartě", popř. když si vytvoří adresář na kartě při instalaci bude po problému?


  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 15:23

Takže aktualizace databáze přes geoget je v pr..., protože na interní paměť se pc jako na disk nedostane.

 

Dostane, ale musi se pouzit protokol MTP. Coz je vec, kterou by treba ten AdrakeSync mel umet. (sam to ale nepouzivam... aktualizuji obcas a rucne.)


  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 15:26

To jsem netušil, díky za objasnění. Takže když bude v adrake volba "vytvořit adresář na kartě", popř. když si vytvoří adresář na kartě při instalaci bude po problému?

 

Popravde, jeste nevim. Jeste se mi nepovedlo proniknout tak hluboko, abych mohl rict, jestli ta prava jsou na adresar, nebo na konkretni soubor. V androidu se jako vyvojar neangazuji, takze nemam dost informaci. Ale zajima mne to, a tak v teto oblasti jeste patram.


  • 0

#15 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 414 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 15:35

....V androidu se jako vyvojar neangazuji, takze nemam dost informaci. Ale zajima mne to, a tak v teto oblasti jeste patram.

To je škoda, GeoGet pod Androidem by byl hezký hezký ;-)
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 15:49

Mezitim jsem vypatral, ze ten adresar na karte by musel vyrobit instalator apliakce. Pak by ta apliakce mohla v tom adresari i zapisovat. Ale pozor, pri odinstalaci aplikace by se ten adresar take smazal. Nicmene mi to prijde jako snesitelne reseni, jen k nemu musime presvedcit Ludka. ;)


  • 0

#17 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 312 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 17:20

Mezitim jsem vypatral, ze ten adresar na karte by musel vyrobit instalator apliakce. Pak by ta apliakce mohla v tom adresari i zapisovat. Ale pozor, pri odinstalaci aplikace by se ten adresar take smazal. Nicmene mi to prijde jako snesitelne reseni, jen k nemu musime presvedcit Ludka. ;)

Nojo, ale to by musela být instalace interaktivní.
Já používám pro data adresář který mám nazvaný adrake_data, vytvořil jsem si ho sám a funguje to (býval na kartě a teď je v normální paměti). Tedy, hned po vytvoření ho to nevidělo, ale když jsem restartoval zařízení tak se to pak chytlo.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 503 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 18:40

nemusela, proste by ten adresar instalace vyrobila... a ty by sis pak jen v konfiguraci zvolil, jesti jej pousijes nebo pouzije ten v pameti, ne?


  • 0

#19 novotnj

novotnj

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 19:30

Zkusil jsem vsechno, databaze v interni a data na SD. Kdyz dam cestu dat na SD tak mi to ani tu databazi neotevre. Podle vseho co jsem na netu nasel, tak by opravdu pomohlo jen, aby instalace adresar vytvorila sama.
  • 0

#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 871 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2014 - 20:09

To je škoda, GeoGet pod Androidem by byl hezký hezký ;-)

 

Geoget pro android se jmenuje a:Drake.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama