Přejít na obsah


Fotka

GgStat mapky


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
20 odpovědí na toto téma

#1 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 13:48

Nedávno mne Pepa z Počernic upozornil na novou verzi Mapgenu na serveru geocaching.cz. A tak mám v profilu spoustu nových pěkných mapiček :-) (z těch co tam jsou jsou jen dvě původní).
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 15:36

Ano, Mapgen je stale rozsirovan tak, aby plnil potreby Statoru. Pokud ma byt pouzivan odjinud, je treba ty jine nastroje pripoohnout. Momentalne je ve verzi 4.3.

 

Jestlize jej pouzivas z GgStatu, mozna by bylo uzitecne pro ostatni, kteri stale nehodlaji na Stator prejit, popsat zpusob, jak ziskavas data a vytvaris URL pro volani noveho Mapgenu.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 22 leden 2016 - 15:39

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 15:45

Ano, Mapgen je stale rozsirovan tak, aby plnil potreby Statoru. Pokud ma byt pouzivan odjinud, je treba ty jine nastroje pripoohnout. Momentalne je ve verzi 4.3.
 
Jestlize jej pouzivas z GgStatu, mozna by bylo uzitecne pro ostatni, kteri stale nehodlaji na Stator prejit, popsat zpusob, jak ziskavas data a vytvaris URL pro volani noveho Mapgenu.

1) zatím jsem to sem prsknul jako průzkum zájmu. Mám na to modifikované skripty které před mnoha lety vytvořil kïreGPS.
2) Předpokládám, že bych je pak všechny hodil do balíku na Ararat.
3) Jsou s tím trochu problémy, dokumentace je dost bídná a hlavně mnohdy obsahuje nepříjemné chyby.
4) A na největší problém jsem zatím narazil s názvem území které obsahuje apostrof. Nic z toho co mne napadlo neprošlo.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#4 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 18:38

Dyk jsem ti psal, ze to klidne udelam v GgStatu. Jenom je treba dat dohromady prevod ze jmen v gc.com na kody mapgenu. A k tomu se potrebuju donutit a taky nejaky cas. Mozna kdyby mel nekdo primo hotovou tabulku, tak by to slo rychleji.

Priklad kodu:

 

$CountyCode{"Ostrava"}="OSmesto";
$CantonCode{"Czech Republic"}="CZokres";

$kraj{"Jihočeský"}="CC";

$krajgoogle{"Jihočeský"}="CZ-JC";

$okres{"Benešov"}="BN";

 


  • 0
MaFa

#5 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 18:41

Jo, kdysi jsem dělal nějaké template pro GgsExpr, které generovaly mapy městských částí. Aby mi pak MaFa řekl, že to lze udělat přímo GgStatem...  :)

Tyhle template se dají celkem snadno modifikovat na generování jakékoliv mapy novým MapGenem. Dokonce bych řekl, že šikovný search-replace s regulárním výrazem by udělal většinu rutinní práce.

 

"Dokumentace je dost a hlavně obsahuje nepříjemné chyby" - tohle by asi chtělo konkretizovat, aby se to opravilo.


  • 0

#6 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 19:25

4) A na největší problém jsem zatím narazil s názvem území které obsahuje apostrof. Nic z toho co mne napadlo neprošlo.

 
Jsou asi jen dvě možnosti:

  • Nahradit v template GgsExpr všechny stringy s apostrofy ('Alpes-Côte d'Azur' stringy s uvozovkami "Alpes-Côte d'Azur"). Nemám otestováno, ale mělo by to jít. Pochopitelně tím vyměníš problém apostrofu ve jménu za problém uvozovky ve jménu...  ;)
  • Zkus místo jednoho apostrofu do jména dát dva apostrofy.

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 22 leden 2016 - 19:25

  • 0

#7 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 20:36

"Dokumentace je dost a hlavně obsahuje nepříjemné chyby" - tohle by asi chtělo konkretizovat, aby se to opravilo.

Dvě chyby jsem posílal Pepovi z Počernic.
Pak nejsou správně popsané zkratky pro rakouské okresy - u jednopísmenných někdo vymýšlel nějaké zpotvořeniny místo toho aby to jednoduše zdvojil. Dva rakouské okresy se ve skutečnosti jmenují jinak než je v tabulce.
U jiných jednopísmenných také není popsáno jaké jsou ve skutečnosti.

A pak je problém se Slovenskem, Nová mapa okresů nerespektuje že Blava jsou 4 okresy, obdobně Košice. Tedy analogie s Prahou, jenomže naopak

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 22 leden 2016 - 20:44

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#8 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 20:39

Dyk jsem ti psal, ze to klidne udelam v GgStatu. Jenom je treba dat dohromady prevod ze jmen v gc.com na kody mapgenu. A k tomu se potrebuju donutit a taky nejaky cas. Mozna kdyby mel nekdo primo hotovou tabulku, tak by to slo rychleji.
Priklad kodu:
 
$CountyCode{"Ostrava"}="OSmesto";
$CantonCode{"Czech Republic"}="CZokres";
$kraj{"Jihočeský"}="CC";
$krajgoogle{"Jihočeský"}="CZ-JC";
$okres{"Benešov"}="BN";

No dobrá, mrknu na to
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#9 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 20:42

Jsou asi jen dvě možnosti:

  • Nahradit v template GgsExpr všechny stringy s apostrofy ('Alpes-Côte d'Azur' stringy s uvozovkami "Alpes-Côte d'Azur"). Nemám otestováno, ale mělo by to jít. Pochopitelně tím vyměníš problém apostrofu ve jménu za problém uvozovky ve jménu...  ;)
  • Zkus místo jednoho apostrofu do jména dát dva apostrofy.
1) je to nutné u všech ? Já to zkoušel jen u toho jednoho - nepomohlo.
2) nepomohlo.
3) zkoušel jsem i \' - nepomohlo

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 22 leden 2016 - 20:42

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 21:10

Dvě chyby jsem posílal Pepovi z Počernic.
Pak nejsou správně popsané zkratky pro rakouské okresy - u jednopísmenných někdo vymýšlel nějaké zpotvořeniny místo toho aby to jednoduše zdvojil. Dva rakouské okresy se ve skutečnosti jmenují jinak než je v tabulce.
U jiných jednopísmenných také není popsáno jaké jsou ve skutečnosti.

A pak je problém se Slovenskem, Nová mapa okresů nerespektuje že Blava jsou 4 okresy, obdobně Košice. Tedy analogie s Prahou, jenomže naopak

 

Dokumentaci k Mapgenu udrzuju ja (stejne jako Mapgen). Je tedy hloupost posilat chyby Pepovi. Posli mi podrobnosti mailem. Co se tyka jmen oblasti, je treba brat v uvahu jmeno v tagu resp. v groundspeakovske polozce State.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 21:14

Pak nejsou správně popsané zkratky pro rakouské okresy - u jednopísmenných někdo vymýšlel nějaké zpotvořeniny místo toho aby to jednoduše zdvojil. Dva rakouské okresy se ve skutečnosti jmenují jinak než je v tabulce.
U jiných jednopísmenných také není popsáno jaké jsou ve skutečnosti.


V dokumentaci jsou oficiální zkratky. Kódy, které se posílají generátoru jsou u většiny map dvouznakové. Rakouské okresy jsou na dva znaky. Jednoznakové jsou doplněny na dva. Zdvojit to nešlo, třeba Linz-Land má ofiko zkratku LL. Linz proto dostal LX, 
 

...u jednopísmenných někdo vymýšlel nějaké zpotvořeniny místo toho aby to jednoduše zdvojil...

 

To bych si ani já netrouf' takhle drsně odsoudit, a to jsem nějakej remcal... :ph34r: 

 

A pak je problém se Slovenskem, Nová mapa okresů nerespektuje že Blava jsou 4 okresy, obdobně Košice. Tedy analogie s Prahou, jenomže naopak

 

Bratislava je na okresy, ale nějak jsme se kdysi rozhodli, že to sloučíme... 


  • 0

#12 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 315 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 21:27

A slovaci se zatim neozvali... :D


  • 0

#13 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 0:22

V dokumentaci jsou oficiální zkratky. Kódy, které se posílají generátoru jsou u většiny map dvouznakové. Rakouské okresy jsou na dva znaky. Jednoznakové jsou doplněny

Jenže to v dokumentaci právě není, musí se to experimentálně zjistit.

Bratislava je na okresy, ale nějak jsme se kdysi rozhodli, že to sloučíme...

Hmm, Praha se rozdělila protože na okresy není a Bratislavské oficiální okresy se zase sloučí. Jak geniální.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#14 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 0:30

Jenže to v dokumentaci právě není, musí se to experimentálně zjistit.Hmm, Praha se rozdělila protože na okresy není a Bratislavské oficiální okresy se zase sloučí. Jak geniální.


Koukám, že jsem ti chtěl pomoct a ty na oplátku hned střílíš jedovatý šípy. No, nic, tím pádem to budu mít jednodušší...
  • 0

#15 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 9:47

Tak se nezlob. Jen mi to připadá podivné. Navíc opravdu nevím co s tím, kde najít relevantní informace a jak splácat Bratislavu dohromady, jedině podobně jak splácáváme Prahu. Anebo nové polygony - pak ale zase nebudou sedět počty okresů pro BadgeGen.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 23 leden 2016 - 9:51

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 11:07

Snazili jsme se pouzivat oficialni zkratky. U toho, co nazyvame u nas jako kraje, jsou v nekterych statech pouzity jednopismenne zkratky a v tom pripade jsou do URL zdvojene. To do dokumentace doplnim.

 

Co se tyka toho, cemu u nas rikame okresy, tak ty maji mit vzdy zkratku dvoupismennou. Tam, kde je v dokumentaci uvedena jen jednopismenna, jde o chybu, kterou opravim a poslu Pepovi ke zverejneni.

 

Jake dalsi problemy nebo chyby v dokumentaci jsou, at mu to neposilam po etapacha zbytecne jej neobtezuju?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 25 leden 2016 - 8:13

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 11:12

Co se Bratislavy a Kosic tyka, pokud se pamatuji, meli jsme k tomu docela rozumny duvod. Je to tak titerne, ze se to tam proste nevejde. Vytahnout tato mesta do stejne mapy mimo Slovensko (tak, jako to bylo v prvni verzi Mapgenu) nejde, protoze tam jsou hranice okolnich statu a jak by to vypadalo, kdyby treba pres Polsko byla nakreslena vybarvovaci mapka Bratislaby?

 

Jedine, co me napada, je samostatna mapa techto mest podobne, jako je dnes Praha.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 11:38

Co se Bratislavy a Kosic tyka, pokud se pamatuji, meli jsme k tomu docela rozumny duvod. Je to tak titerne, ze se to tam proste nevejde. Vytahnout tato mesta do stejne mapy mimo Slovensko (tak, jako to bylo v prvni verzi Mapgenu) nejde, protoze tam jsou hranice okolnich statu a jak by to vypadalo, kdyby treba pres Polsko byla nakreslena vybarvovaci mapka Bratislaby?
 
Jedine, co me napada, je samostatna mapa techto mest podobne, jako je dnes Praha.


Řekl bych, že důvodem bylo i to, že se původně mělo do vybarvovacích map i puntíkovat. Dokonce se do map ČR a SR ve vývojové verzi už puntíkovalo. Pak pochopitelně moc nejde vytáhnout Bratislavu vedle jako detail. Ale bitmapa podkladové mapy SR s hranicemi okresů obou měst existuje, takže cesty dalšího vývoje jsou otevřené...
  • 0

#19 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 11:48

1) je to nutné u všech ? Já to zkoušel jen u toho jednoho - nepomohlo.2) nepomohlo.3) zkoušel jsem i \' - nepomohlo


http://stackoverflow...erl-interpreter
  • 0

#20 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 267 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2016 - 17:45

http://stackoverflow...erl-interpreter

No, možnosti to byly zajímavé, většina jich ale syntakticky neprošla. Ale úplně náhodou jsem při těch experimentech narazil na chybovou hlášku a pak to vyzkoušel:
#    SQL_CMD_CONTINUE '%1%' eq 'Valle d'Aosta' ? 'VA' :
    SQL_CMD_CONTINUE '%1%' eq 'Valle d_GGS_APOSTROF_Aosta' ? 'VA' :

  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama