Přejít na obsah


Fotka

Solution checker


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
97 odpovědí na toto téma

#61 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2017 - 16:08

Nejen parkování...například challenge cache jsou takřka výhradně vázané na souřadnice výchozí (a nikoliv finální, které ani owner challenge neřkuli project-gc checker nemusí znát a nemůže ověřovat), pokud se u ke splnění podmínek povinných keší bere třeba poloha (souřadnice N/E), území (země/kraj/okres...), vzdálenost od něčeho (km), azimut od nějakého centrálního bodu (stupně podle polohy)...atd. atd.

P.S. a zapomněl jsem třeba i na nadmořskou výšku, která se může i dost podstatně lišit


  • 1

#62 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 116 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 17:16

Reakci na první zkušenost s tímto ověřovátkem jsem napsal do vlákna o jiném ověřovátku, za to se omlouvám, píšu to ještě sem.

Jednak ten integrovaný checker reagoval správně až na druhý pokus, i když souřadnice byly správně. A pak, přesunul souřadnice, ale na mapách ze Seznamu to ukazovalo pořád na výchozí. Možná se to tak chová i při ručním přesunu souřadnic. Je to pěkně matoucí, když v listingu už ty původní nevidím.


  • 0

#63 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 153 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 10:20

Reakci na první zkušenost s tímto ověřovátkem jsem napsal do vlákna o jiném ověřovátku, za to se omlouvám, píšu to ještě sem.

Jednak ten integrovaný checker reagoval správně až na druhý pokus, i když souřadnice byly správně. A pak, přesunul souřadnice, ale na mapách ze Seznamu to ukazovalo pořád na výchozí. Možná se to tak chová i při ručním přesunu souřadnic. Je to pěkně matoucí, když v listingu už ty původní nevidím.

 

Původní souřadnice jde zobrazit klikem na tužku u korigovaných. zobrazí se pak oboje.


  • 0

misha_in.png


#64 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 116 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 11:39

Jo, to vím, že si můžu vrátit původní, ale předpokládal bych, že když se přesunou úvodky, že se to přesune na celé stránce. Tady nešlo o nic, rozdíl byl v metrech, nebo desítkách metrů a podle map ze Seznamu se běžně nechodí (hledal jsem podle nich, když jsem ještě neměl navigaci). Navíc mapy ze Seznamu ukazují v tomto případě dekadické souřadnice, dokud si to vědomě nepřekliknu, a snadno si nevšimnu, že to nejsou ty vyluštěné, hlavně když si předluštím a pak na to jdu o měsíc později. Groundspeak nějaký Seznam nezajímá, ale předpokládám, že na Google mapách to bude totéž, zkusím to. Jsou kešky, kde to po vyluštění vychází o kilometry dále a tam by např. při plánování výletu už to mohlo být nepříjemné. Ono to tak vlastně dosud bylo, jen je matoucí, že teď vidím úvodky jinde. Ale když o tom vím a budu s tím počítat, nejde o nic.


  • 0

#65 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 889 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 18:20

Chtěl jsem udělat listing mysterky a cpe mi to tam ten checker automaticky, to teď jako povinně musí u mysterek být?


  • 0

#66 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 725 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 18:54

Co znamená "Cpe mi to tam automaticky"? V parametrech listingu je u mysterek checkbox, kterým si nastavíš, jestli tam checker chceš nebo ne. Možná, že se automaticky zaškrtne a ty si ho musíš odškrtnout, ale že by to bylo povinné, se mi nechce líbit.
  • 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#67 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 889 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 23:24

Co znamená "Cpe mi to tam automaticky"? V parametrech listingu je u mysterek checkbox, kterým si nastavíš, jestli tam checker chceš nebo ne. Možná, že se automaticky zaškrtne a ty si ho musíš odškrtnout, ale že by to bylo povinné, se mi nechce líbit.

Aha, o tom jsem nevěděl a nevšiml si ho. Díky  :)


  • 0

#68 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 437 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 11:38

Když jsem jednoho ownera žádal o ověření souřadnic (integrovaný ověřovač si netroufám použít aby mi nezmršil informace na GC.COM) tak mi sdělil že tam měl normální ověření ale že mu ho revírník smazal. Neví někdo zda jde o nějaké rové restrikce od HQ ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#69 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 992 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 12:54

Představa a i ta informace, že reviwer upravuje listing ownera mi přijde zcela zcestná.
Také nevím, co je myšleno NORMÁLNÍM ověřením.
Nekecá trochu ten owner?
  • 0

#70 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 14:05

Uběhlo mnoho týdnů...jak to vypadá s tím automatickým přepisováním souřadnic, stále kvoká, stále kvoká...totiž stále přepisuje?


  • 0

#71 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 15:09

Přepisuje. Ale asi není problém následně přesunuté souřadnice na webu zrušit.
  • 0

#72 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 259 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 20:47

To sice problem neni, pak se na webu uz presunute souradnice neukazuji, ale pri importu dat pres GC.Live to stale dava ty upravene.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#73 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 21:20

To sice problem neni, pak se na webu uz presunute souradnice neukazuji, ale pri importu dat pres GC.Live to stale dava ty upravene.

toho jsem se právě obával...je to reportované jako chyba na GS?


  • 0

#74 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 940 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 21:36

myslim, ze tohle je uz opravene.


  • 0

#75 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 259 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 22:57

Pravda, ted me to vyzkouset nenapadlo. Takze ano, mozna je to uz opravene.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#76 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 16:43

to by bylo fajn...ale radši bych místo "myslím" a "možná" viděl "je to skutečně opraveno, vyzkoušeno, potvrzeno"


  • 0

#77 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 940 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 17:22

Tak se zapoj, vyzkoušej to, a dej ostatním vědět. ;)
  • 1

#78 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2017 - 8:57

Kdybych si chtěl sám zkazit data, tak se na to ani nebudu ptát.


  • 0

#79 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 940 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2017 - 9:05

Tak, nekdo to udelat musi. Proc tim 'nekdo' musime byt vzdycky jen my?

 

Ja to pred casem zkousel na nejake mysterce na Sahare, a zdalo se mi, ze to funguje spravne. Zadrhel je jen v tom, ze kdyz tam ty korigovane souradnice vyrobis, stahnes pres gc.live listing, taks e ti vyrobi finalni waypoint. kdyz ty korigovane souradnice zrusis, tak ti ten finalni waypoint v GG prirozene zustane, ale uz se neaktualizuje, protoze v gc.live datech uz nastesti neni.

 

takze je treba ty korigovane souradnice zrusit hned, driv, nez tu kesku budes nekam stahovat.


  • 0

#80 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 259 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2017 - 11:18

Kdyz jsem to zkousel ja, zkousel jsem to stazenim listingu a jeho "prozkoumanim", tedy bez importu. Zkousel jsem to naposledy kdyz jsem si delal pripravu na brnensky event.

 

Nemuzu rict, ze bych mel nejake poteseni z opakovaneho testovani vsech jejich chyb a overovani toho, zda to uz konecne opravili.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 27 prosinec 2017 - 11:19

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama