Publikováno 16 prosinec 2023 - 7:44
Predpokladám, že vo virtuáli by to malo ísť v pohode.
Bohužiaľ nemôžem vyskúšať nakoľko mi odišlo nové NAS a čakám na
vyriešenie reklamácie. Všetko mám totiž v PC.
HW: Sansung S22 + ADrake+, Garmin Monterra
Publikováno 16 prosinec 2023 - 14:30
Podľa popisu
https://pypi.org/project/pyhgtmap/
By to malo ísť vo venv ale treba všetko nainštalovať pod vevn.
A to aj stará verzia.
Opýtam sa na možnosti niekde na linuxovom fóre
Publikováno 01 září 2024 - 22:22
Žije to tu ještě ?
Odešel mi Oregon, koupil jsem GPSMAP 67 a trochu válčím s OSM mapami a zobrazením turistických značek :-(
Kam sáhnout pro funkční verzi ?
Je tohle ta správná verze ?
CZ_VasaM.img
v1.02
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 03 září 2024 - 11:38
ano
Publikováno 03 září 2024 - 11:41
narazil som na problém
od včera chybová hláška
Publikováno 31 leden 2025 - 15:33
Neplánuje se nějaká aktualizace map na webu?
A co konkrétního by jsi si představoval v aktualizaci? Po znefunkčnění mapy.cz je toto nejlepší mapa pro Garmin.
....................................
XIAOMI Mi 9T + c:geo
GARMIN eTrex 32x + BaseCamp(MapSource), GeoGet 2.13.0.834 + VasaM,TOPO Czech v5 Pro
Publikováno 31 leden 2025 - 16:35
Mapy jsou již rok neaktualizované. Těch korekcí a doplnění, které do OSM dobrovolníci zanesou, zase tak málo není.
https://www.garmin.v....cz/ke-stazeni/
Publikováno 03 únor 2025 - 13:55
Publikováno 03 únor 2025 - 15:13
Jj. Preto mám že stále Debian11
Malo by to ísť pod venv, treba všetko nainštalovať pod venv a skript pustiť pod venv.
Osobné skúsenosti s tým ešte nemám ale tak mi to poradili na linuxovom fóre
Publikováno 04 únor 2025 - 9:19
V podstatě jediný skutečný problém je v tom, že to používá na generování vrstevnic phyghtmap, což je mrtvý projekt a nemá smysl se jej snažit rozběhnout, protože už stejně ani nemůže po změnách na jiných serverech fungovat. (Pokud máte ale už z dřívějška vrstevnice vygenerované, tak na to nepřijdete, dokud se nepokusíte generovat nějakou novou oblast.)
Dá se ale nahradit živým forkem: https://github.com/agrenott/pyhgtmap což si vyžádá přepsání jména programu v generator.py, protože se to jmenuje trošičku jinak, parametry má ale stejné.
Ovšem, nepovedlo se mi to nainstalovat do Pythonu pod Windows. Zkusil jsem cestu menšího odporu a nainstaloval to do WSL2 s nejnovějším Ubuntu. Tam po doinstalovani "pip install setuptools class_registry" a po aktualizaci versions.info na "{"splitter": 654,"mkgmap": 4923}" se mi to tváří funkčně.
Publikováno 04 únor 2025 - 10:01
Je to fork, už sme sa o Tom bavili
Príspevok 360 na predchádzajúcej strane.
Tvári sa to funkčne alebo je to funkčné ?
LG team to popisuje
Na Ubuntu 22.04.03 s pyghtmap 3.5.2 funguje az po cast, kdy mkgmap ma vygenerovat mapy viz. chyba vyse s nenalezenymi SPLITTED a SPLITTED-SRTM osm.pbf soubory. Ale nevadi, staci vzit prikaz a pustit ho v shellu rucne.
Publikováno 04 únor 2025 - 12:32
Já tam mám na Ubuntu 24 pyghtmap 3.7 a zadnou chybu mi to nevygenerovalo. HGT soubory to postahovalo a vygenerovalo CZ-SRTM.osm.pbf
Praktickou funkcnost jsem jestě nezkoušel, ale velikosti souboru vypadaji pravděpodobně.
Publikováno 04 únor 2025 - 13:29
Dík
To je dôležitá informácia.
Inštaloval si podľa návodu ?
Venv som ešte nepoužíval takže som v tom mimo, pre mňa by bolo vhodné trochu jednoduchší popis inštalácie.
SRTM This source requires creating an earthexplorer account on https://ers.cr.usgs.gov/register/.
Predpokladám,že sa to nainštaluje niekde do adresára Venv
Vďaka modulu ConfigArgParse môžu byť všetky možnosti príkazového riadka odovzdané premennou prostredia alebo uložené v konfiguračnom súbore ( ~/.pyhgtmap/config.yaml). To je užitočné najmä pre poverenia na prístup k niektorým zdrojom.
Príklad:
alos-password: mypassword
Publikováno 04 únor 2025 - 14:57
Postupoval jsem podle jejich návodu, poupraveně takto:
sudo apt install python3-full python3 -m venv my_venv # Switch to venv . ./my_venv/bin/activate # Install pyhgtmap with dependencies from PyPi pip install pyhgtmap
... a pak jsem tam teprve dal instalace vsech ostatnich modulu PIP, a cele jsem to v tom virtualnim Python prostredi i spouštěl. Tim pikazem ". ./my_venv/bin/activate" se to totiž virtualni prostredi spusti (dává to najevo příkazovým promtem), a všechny PIP instalace i spousteni apliakce se dela v nem.
Publikováno 04 únor 2025 - 15:43
A pro SRTM jsem vubec nic extra nekonfiguroval. Pouze nainstaloval, spustil dávku a nechal pracovat. Zjevně si to i bez toho nějaké ty HGT soubory odněkud stáhlo.
Publikováno 04 únor 2025 - 15:50
Jo, jeste jsem potřeboval:
pip install setuptools class_registry
Publikováno 04 únor 2025 - 19:58
A vyzkoušeno, že vygenerovaná mapa opravdu funguje a je i s vrstevnicemi.
Jen mi přijde, že hrany budov jsou nějaké rozházené a tvary budov pokřivené. Jako by se to rozhodlo s každým vrcholem polygonu budov trochu hnout. To bude někde nějaké nestavení, tuší někdo kde a co hledat?
Publikováno 04 únor 2025 - 20:21
Aha, tak je to snad vlastnost toho prastarého starého formátu Garminích map. Viz. https://github.com/d...oMap/issues/328
Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod
Ostatní →
Témata mimo geocaching →
Mapa vhodná pro zobrazení bodůZaloženo od Kreten8 , 13 lis 2023 ![]() |
|
![]()
|
||
Hardware a software →
Garmin →
eTrex SEZaloženo od hkstaripraha , 14 bře 2023 ![]() |
|
![]()
|
||
![]() Nalezli jsme kešku, nenašli jsme ji ovšem na mapě.Založeno od Tomysak , 28 pro 2022 ![]() |
|
![]()
|
||
Projekty →
GeoGet →
export poznámek z GG na geocaching.comZaloženo od Irwing_W , 29 lis 2022 ![]() |
|
![]()
|
||
Geocaching →
Poradna →
Kruhy v aktivní mapě Project-GCZaloženo od Dan-Sam , 16 lis 2022 ![]() |
|
![]()
|
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů