Přejít na obsah


Fotka

Satelitná mapa pre garmin


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
15 odpovědí na toto téma

#1 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 16:38

tak nejak matne  si pamätám, že sa pre garmin dali vyrobiť satelitné(foto) mapy. Už si nepamätám či cez GG alebo JNX. Ideálne by bolo v GG vyfiltrovať mestské keše a stiahnuť kachle pre dané kešky.


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#2 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 16:53

Ahoj, driv jsem si generoval mapy takhle

https://gpsfreemaps....vigacich-garmin

 

Nicmene kdyz lovim ve meste a nedostacuje offline mapa v mobilu/navigaci, tak jsou vetsinou po ruce nejaka data a kouknu se primo online :)


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 127 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 17:20

Ještě to jde přes KMZ, z Googlu earth, musí se tam ale dostat jako překryvné obrázky. V Googlu earth napasovat snímek obrazovky na skutečný obraz a uložit jako KMZ. Jde to, ale je to neskutečně pracné a umí to asi jen 1000x1000px, nebo 100 dlaždic, už nevím přesně. Dělal jsem to jen jednou, kdysi dávno.

Nevím, jestli to přes KMZ nebo JNX stojí za tu práci.

https://support.garm...baE0xE04yZ7gTq5


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 03 květen 2020 - 17:27

  • 0

#4 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 20:00

KMZ si pamätám, to bude asi ono. Ide o to, že používam GG a AD takže si len pre kopíruje DB. AD ale nezobrazuje satalitne mapy. Tým, že si kesky exportuje aj do garmin bolo by to výhodné. Poprípade potrebnú keš asi vy exportovať a importovať do cgeo.asi pozriem to KMZ a uvidím.
Dik
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 953 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 20:34

Nepsal jsem někdy do Geogetiho blogu, jak si můžeš hodit Geogetem postahovane mapové dlaždice jako offline mapu do Adrake? ;)
  • 0

#6 VladoTA3

VladoTA3

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2020 - 21:00

Ja som si kedysi dávnejšie vyrábal JNX mapy (mapy Garmin BIRDEYES) pre môj Garmin Oregon.
Mapové dlaždice v rôznych úrovniach zoomu som ťahal v počítači z rôznych zdrojov v MobileAtlasCreator, MOBAC verzia JNX plus. Myslím ale, že trebalo urobiť nejaký patch firmware v Garmin Oregone aby vedel zobraziť tieto JNX súbory vyrobené v MOBACu.

Ale jednoduché obrázky, jednotlivé "mapové dlaždice" som si kalibroval po jednom v počítači v Google Earth. Ten obrázok po skalibrovaní v Google Earthe som potom z Google Earthu uložil do formátu KMZ.

Pre KMZ ani netrebalo patch Oregona.
 


  • 0

           ╔══════════════════════╗

           ║ Zem je moje ihrisko. ║

           ╚══════════════════════╝

 

VladoTA3.png

 


#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 127 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 5:32

Nepsal jsem někdy do Geogetiho blogu, jak si můžeš hodit Geogetem postahovane mapové dlaždice jako offline mapu do Adrake? ;)

http://www.geocachin...mapa-do-adrake/

Na to jsem si zrovna včera vzpoměl a dost jsem s tím zápasil, ale zprovoznil jsem to. Jde ale jen o dlaždice kolem keší a musí se to předem připravit. Ale ten účel to plní dobře, je vidět ortofoto okolí krabičky. Pro toho kdo to bude zkoušet, je opravdu rozdíl mezi .sqlite a .sqlitedb, je nutno tam kopírovat už ten přejmenovaný soubor, jinak si Android nevím jak, ale ten sqlitedb udělá sám, ale jiný. A pak to nefunguje. Jo, vím, že jsem měl pozorněji číst, je to tam napsané.

A když se dívám na původní dotaz, je to přesně to co chce. Ale na městské keše - nestačí online ortofotomapa? Jo, vím, že na určitých verzích Androidu to teď nefunguje a taky to žere data, ale práce s tím je jednodušší a mě konkrétně o data nejde, spotřebuju jich třetinu, co mám k dispozici. Tyhle offline dlaždice mají největší smysl v lesích, kde je mizerný signál.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 04 květen 2020 - 6:10

  • 0

#8 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 227 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 8:01

...A když se dívám na původní dotaz, je to přesně to co chce. Ale na městské keše - nestačí online ortofotomapa?....

v Garminu si fakt online mapu nezobrazíš


  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 953 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 8:52

tak znova, zkus si precist dotaz. Protoze online mapy v Adrake na novych androidech blbnou, tazatel hleda cestu, jak se dostat k satelitni mape v terenu. Online ne, tak zkousi vygenerovat pro Garmin. Proto jsem radil, ze i do AD lze dostat offline satelitni mapu okoli kazdeho bodu.

 

Garmin ma tu nevyhodu, ze oblast pokrytelna rastrovou mapou je omezena a GOPS je pak pomala. Navic, aby to slo rozumne pouzivat, je nutna neoficialni modifikace firmware.


  • 0

#10 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 9:32

Dík, na toto som zabudol. Ale keď dobre pamätám, tak v dávnej dobe bolo obmedzenie na veľkosť súboru keď to už android nebral. Neviem ako je to pri A10. Teraz skúšam 3200 keší, TJ 19800 obrázkov čo je dosť. Neviem ako je to s označením obrázkov ale nedalo by sa nahrať zvlášť mapy a zvlášť obrázky?
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#11 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 127 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 9:44

Mapy jsou v md-mcz_orto.sqlite souboru, md-mcz_turist.sqlite, nebo jak si to nazveš v Geogetu. Obrázky jsou v "jmenodatabaze".IMC. Já jsem si tam dal jen tu databázi ortomap. Jen pozor, nastav si v nastavení náhledových map v GG dostatečný zoom (já mám 18), abys něco viděl. A pak stejný nastav v AD.


  • 0

#12 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 9:56

jasne, ale treba to spustiť naraz, nedá sa vybrať či len mapy, obrázky alebo mapy s obrázkami. Bežne si obrázky nesťahujem, v EU nepotrebujem nakoľko som stále pripojený 


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 127 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 10:06

Udělá se to sice všechno, ale zkopírovat ty obrázky (IMC) do telefonu nemusíš. Jen že bude dlouho trvat to stahování. Nebo máš limit na data i na PC? Už se tady řešilo, jak stáhnout do offlinu jen obrázky fotohintů. Většina obrázků co jsou v listingu na hledání nejsou třeba.


  • 0

#14 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 10:08

Myšlienka predbehla ruky tak som sa v tomto zle vyjadril. Tento spôsob som používal ale prestal lebo keď bol net v zahraničí spoplatnený tak pomohlo. Lenže niektoré mestá nevyselektuješ nakoľko nie sú polygony poprípade malé mestečká nemajú okresy. Teraz sa za net v roamingu neplatí tak si to nerobím. A keď tak pre mapy ale dlho to trvá ale je to rýchlejšie ako MOBAC.
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#15 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 11:46

Udělá se to sice všechno, ale zkopírovat ty obrázky (IMC) do telefonu nemusíš. Jen že bude dlouho trvat to stahování. Nebo máš limit na data i na PC? Už se tady řešilo, jak stáhnout do offlinu jen obrázky fotohintů. Většina obrázků co jsou v listingu na hledání nejsou třeba.

limit nemám len ten čas. 2401 cca 3 hod. To je moc


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#16 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 127 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2020 - 12:07

To asi není plugin, tj. není od toho zveřejněný zdroják, který by sis mohl upravit. Protože tohle by asi málokdo využil, aby se tím zabýval autor.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama