Přejít na obsah


Fotka

Mio 510+ Prosba o pomoc


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 bob-3061

bob-3061

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2007 - 19:48

Porosím o pomoc kohokoliv kdo mi vysvětlí jak hledat cache s touto GPS nebo lzeli něco do ní doinstalovat aby to zbývající metry do cíle. Předem moc děkuji. Bob
  • 0

#2 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2007 - 20:19

bob: Porosím o pomoc kohokoliv kdo mi vysvětlí jak hledat cache s touto GPS nebo lzeli něco do ní doinstalovat aby to zbývající metry do cíle. Předem moc děkuji. Bob

Osobne vlastnim MIO 710 coz je totez co MIO 510 doplnene o BT (to ovsem pro geocaching neni potreba). Po nekolika neprilis narocnych upravach ho pouzivam pro geocaching a po Legendu si ho nemuzu vynachvalit. Na adrese http://drobecek.net/forum/index.php najdes spoustu navodu jak navigaci upravit. Fakt je, ze geocachingu se tam nikdo nevenuje, ale to hlavni se tam dozvis. Pro kesovani budes potrebovat MIO odblokovat, aby na nem sly spoustet i jine programy (v tom neni problem ani riziko), pro kesovani se mi nejlepe osvedcil GPS tuner. Jedno uskali tu ovsem je, bude potreba vypnout staticky mod SirfStaru, coz neni bez uplne rizika. Ale sam jsem jiz nekolik navigaci nastavil se stoprocentnim uspechem (jednou dokonce s kolegou cerstvym kacerem pres ICQ) hlavne diky zkusenostem, ktere jsem ziskal pri nastavovani GPS "zelvicek", u kterych je nebezpeci znefunkcneni daleko vetsi.  Za sebe muzu s klidnym svedomim upravu MIO doporucit a doufam, ze jsem Te prilis nevydesil.
 


  • 0

#3 galdra

galdra

    Advanced Member

  • Validating
  • PipPipPip
  • 442 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2007 - 20:19

To jsem nějak nepochopil, co potřebuješ?
  • 0

#4 jansam

jansam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2007 - 18:27

No nevím, jak koho, ale mě jsi vyděsil pěkně. Mám 710 přeobjednanou a myslel jsem, že s ní budu moct lovit cachky, stejně jako předtím s eTrexem.

Chceš říct, že v tom bude nějakej problém ?? 

Pokud můžu požádat, dej mě na tebe ICQ, měl bych pár otázek. 


  • 0

#5 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2007 - 0:09

jansams:

No nevím, jak koho, ale mě jsi vyděsil pěkně. Mám 710 přeobjednanou a myslel jsem, že s ní budu moct lovit cachky, stejně jako předtím s eTrexem.

Chceš říct, že v tom bude nějakej problém ?? 

Pokud můžu požádat, dej mě na tebe ICQ, měl bych pár otázek. 

No desit se zase nemusis, riziko hrozi hlavne stouralum, kteri jsou presvedceni o sve neomylnosti. Je fakt, ze vypnuti statickeho modu neni hlavne pro laika uplne bez rizika, ale pokud se budes dusledne drzet rad a nenechas se zlakat k experimentovani, pak to neni nic co by se nedalo zvladnout.

  • 0

#6 wingshawk

wingshawk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2007 - 1:38

Zůstaň v pohodě. MIO 510 je sice autonavigace, ale když jsem si ji koupil, spousta kačerů mne "informovala" o tom, že si můžu hledat kešky tak maximálně "u dálnice". A protože "měli pravdu", tak jsem během pěti měsíců udělal v "nezamořeném" prostoru" 207. Nic neupravuj,. sžij se  s ní a zjistíš, že velmi dobře vyhovuje ...[:D]

  • 0

#7 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2007 - 12:07

wingshawk: Zůstaň v pohodě. MIO 510 je sice autonavigace, ale když jsem si ji koupil, spousta kačerů mne "informovala" o tom, že si můžu hledat kešky tak maximálně "u dálnice". A protože "měli pravdu", tak jsem během pěti měsíců udělal v "nezamořeném" prostoru" 207. Nic neupravuj,. sžij se  s ní a zjistíš, že velmi dobře vyhovuje ...[:D]

Problematika pouziti MIO 710 (potazmo 510) je trochu slozitejsi. MIO by pravdepodobne melo pri nastaveni navigace pro pesi vypnout staticky mod. Hacek je v tom, ze toto vypinani zrejme nepracuje spolehlive a kazde MIO se navic chova jinak. Mam zkusenosti s navigacemi, ktere se daji spolehlive pouzit pro hledani kesi (diskutovat by se dalo o pouzitelnosti silnicnich vektorovych map), ale take s navigacemi, s kterymi bylo nutne bezet aby rychlost byla vetsi nez cca 5 km/h, jinak stala pozice na miste a poskocila az po nejakych 100 - 200m. To uz si dovolim rict, ze je pro kacereni nepouzitelne. Odblokovat MIO urcite doporucim - umozni pouzivat spoustu SW pro PDA vcetne OziExploreru, e-books readeru a treba i Excelu, takze  se z vylozene automobilove navigace stane univerzalni (s topografickymi turistickymi mapami - sehnat se daji i kvalitne zkalibrovane mapy 1:25 000). Pro "kacereni" vrele doporucuji GPStuner diky nemuz (a hlavne SirfStaru) z hledani kesi stane sber. Pokud je kes dobre zamerena, pak jdu za sipkou GPStuneru a kdyz mi MIO na displeji napise vzdalenost 0m pak se jen sehnu a kes seberu (ano, trochu nadsazka, ale zas tak velka ne). Ani z vypnuti statickeho modu neni treba mit prehnane obavy, staci presne dodrzet postup a nestourat.

  • 0

#8 jansam

jansam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2007 - 10:12

No dobrá .... dnes jdu pro 710 do obchodu. cestou zpět si něco zkusím sebrat. Pak podám info. Díky. Zatím ...

  • 0

#9 posmera

posmera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2007 - 11:55

Mám Mio P550m a geocaching na něm jde provozovat naprosto bez problémů.

Samozřejmě je potřeba nejdříve vypnout statickou navigaci což pomocí programu M-M sirf setup (nebo tak nějak, nemám PDA teď zrovna u sebe) zvládne i naprostý laik (prostě spustí tento program, nastaví správně port GPS tzn. to stejné co nastavuje v programech které používají GPS, standartně je to u Mia tuším COM2, a pak už tam má pouze velká tlačítka Turn SN On a Turn SN Off - což je snad jasné, funguje to - ověřeno)

Programy na geocaching: Používám hlavně BeeLineGPS nebo VitoNavigator II - jednoduché a snadné ovládání (do BeeLine lze nahrát i databázi všech českých cachí z online.poi.cz - už se to tu řešilo)

Toť vše, jak jednoduché.. [:)]


  • 0

#10 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2007 - 13:40

posmera: Samozřejmě je potřeba nejdříve vypnout statickou navigaci což pomocí programu M-M sirf setup (nebo tak nějak, nemám PDA teď zrovna u sebe) zvládne i naprostý laik (prostě spustí tento program, nastaví správně port GPS tzn. to stejné co nastavuje v programech které používají GPS, standartně je to u Mia tuším COM2, a pak už tam má pouze velká tlačítka Turn SN On a Turn SN Off - což je snad jasné, funguje to - ověřeno)

A staci smatnout o fous jinam a GPS prijimac nerozchodi ani servis (overeno).

  • 0

#11 posmera

posmera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2007 - 1:03

czcharlie: A staci smatnout o fous jinam a GPS prijimac nerozchodi ani servis (overeno).

Ale, ale.. a zkoušel jsi vůbec ten program o kterém píšu? Anebo tady strašíš na základě zkušeností s úplně něčím jiným?

Takže ještě jednou - ověřeno na těchto PDA se SirFIII - ASUS A636N a Mio P550 :

1) spustit M-M SirF setup

2) nastavit zde u Port a Baud to stejné co máš v Nastavení - Systém - GPS: Hardwarový port GPS a Přenosová rychlost

(s tímto neradím experimentovat)

3) Pak už ti v tomto programu zbývají jen tyto volby:

For car use: Turn SN on

For pedestrian use: Turn SN off

a ještě můžeš zapnout nebo vypnout WAAS/EGNOS, jinam už "šmátnout" nejde, protože tam nic jiného není!!! 

Myslím, že jednoduší to být už nemůže.. samozřejmě, že tohle si každý dělá na vlastní zodpovědnost, jako spoustu jiných věcí v životě, mě to na výše zmíněných PDA fungovalo bez problémů, to je jediné co k tomu mohu dodat..

Jinak doporučuji skvělé forum na http://www.ce4you.cz/forums/  kde jsem zatím našel rady prakticky na každý problém s PDA. Mimochodem co se týče řady servisů, jsem dost skeptický - většina jich umí tak akorát vyměňovat díly nebo celé PDA.
Přidám zkušenost od kamaráda s tím ASUSem 636: experimentoval s nastavením  SirFu a totálně si rozhodil GPS - samozřejmě v servise nevěděli co s tím a hned by PDA odepsali - takže jsme se s nimi rychle rozloučili a nakonec (jak nalezeno na foru viz. výše) spraveno zadarmo "podomácku" vyděláním baterie přes noc - tím se konkrétně u tohoto PDA obnoví tovární nastavení GPS - a pak jednoduše vypnuta SN tím M-M SirFem - funguje bez problému k plné spokojenosti dodnes.


  • 0

#12 jansam

jansam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2007 - 11:47

tak mám další problémek. Zkouším BeelineGPS a MMSirfSetup a oboje mě píše že ..."is not a valid Windows CE aplication." Co s tím ?? Vám to jde normálně ??

(MioC-710 unblock) 


  • 0

#13 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2007 - 13:08

posmera:

czcharlie: A staci smatnout o fous jinam a GPS prijimac nerozchodi ani servis (overeno).

Ale, ale.. a zkoušel jsi vůbec ten program o kterém píšu? Anebo tady strašíš na základě zkušeností s úplně něčím jiným?

Mas pravdu, Tebou uvadeny SW jsem opravdu nezkousel, mam profesionalni SW pouzivany vyrobcem Sirfu a mozna jsem uz nastavil vic ruznych GPS se Sirfem nezli jsi Ty mel sanci v zivote videt a mnoho "odbornym zasahem" zneschopnenych opravit. Nikomu svuj nazor nevnucuji, pouze jsem  napsal  objektivni skutecnost. Pokud si kdokoli mysli, ze vypnuti statickeho modu zvladne (a ono to opravdu neni nic svetoborneho, pokud vis co delas) pak at si ho vypne. Ale bohuzel pri Tvych zkusenostech se dvema zarizenimi nemuzes tusit, ze u spousty vyrobku odpojeni napajeni tovarni nastaveni nevrati. A testovat to tak, ze se budu metodou Monte Carlo stourat do nastaveni abych zjistil do ktere kategorie moje GPS patri bych ja osobne nezkousel. Za 16 let co jsou GPS prijimace mym dennim chlebem jsem mistru sveta, kteri po jednom uspesnem zasahu byli presvedceni, ze toho vedi vic nez vyrobce a nakonec zkrousene prinesli nefunkcni zarizeni zazil dost.

  • 0

#14 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2007 - 13:26

jansams:

tak mám další problémek. Zkouším BeelineGPS a MMSirfSetup a oboje mě píše že ..."is not a valid Windows CE aplication." Co s tím ?? Vám to jde normálně ??

(MioC-710 unblock) 

Verze BeeLineGPS, ktera je momentalne ke stazeni vyzaduje minimalne Win 2003, takze na Win CE fungovat nebude. Pouzit muzes snad nejakou starsi verzi (to nemam odzkouseno, ale protoze na MIO nebezi .net framework 2.0 je to asi zbytecne zkouseni) nebo GPStuner, ktery ma podobne funkce (ale je starsi a tak jich ma mene) verze 4.2, novejsi GPStuner  v.5 na WIN CE nerozbehas (potrebuje k funkci .net framework 2.0 a ten zase Win 2003...). Pro nastaveni Sirfu pouzij SirfTech, ten Ti v MIO fungovat bude. Pouzitelny by byl i SirfDemo, ale se SirfTech je jednodussi prace.

  • 0

#15 jansam

jansam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2007 - 13:34

Takže pokud jsem dobře pochopil, tak ... pokud se mě objeví hláška typu ...not valid ... tak to značí, že tento program vyžaduje buď novější framework a tím pádem i novější Win. Takže je nutno najít někde starší verzi těchto prográmků. OK.

A půjde třeba někdy na té 710 použít novější Win ?? a tím i novější soft ??. Protože mám pocit, že těch starších věcí už moc není. ?? 

 

A ještě jedna ... ve které záložce v tom Sirftechu najdu to vypnutí té statické navigace ?? 


  • 0

#16 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2007 - 14:28

jansams:

Takže pokud jsem dobře pochopil, tak ... pokud se mě objeví hláška typu ...not valid ... tak to značí, že tento program vyžaduje buď novější framework a tím pádem i novější Win. Takže je nutno najít někde starší verzi těchto prográmků. OK.
A půjde třeba někdy na té 710 použít novější Win ?? a tím i novější soft ??. Protože mám pocit, že těch starších věcí už moc není. ??
A ještě jedna ... ve které záložce v tom Sirftechu najdu to vypnutí té statické navigace ?? 

Ta hlaska znamena presne jen to co se tam pise - aplikace neni urcena pro WIN CE, ale duvod tam nenajdes, to zalezi na konkretni aplikaci. Novejsi WIN do MIO neni realne dostat, jednak WIN CE je v pameti ROM a pri kazdem studenem restaru se z teto pameti obnovuji, jednak je MIO jednoucelove zarizeni, ktere vyzaduje specificke nastaveni Windowsu a to doma neudelas (a od vyrobce se to ocekavat neda - musel bys vymenit tu ROMku). Navod na SIrfTech najdes tady: http://w5.nuinternet...31/SirfTech.htm pripadne Ti s nastavenim pomuzu treba pres ICQ.

  • 0

#17 jansam

jansam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2007 - 19:53

TAKŽE .... czcharile VELKÉ DÍKY.  Dle Tvého návodu (sice napodruhé [:D] ale přece) jsem vypnul statickou navigaci a doinstalil GPS Tuner, VisualGPSce a OZIExplorer. Prográmky otestuju a pak se rozhodnu, který koupit.

No a z dnešního ostrého testování. JSEM NADŠEN !!!! Premiérová multichache a premiéra pro moje Mio 710. Kam ukázala šipka GPS Tuneru, tam jsem šel. Pak po položení GPS-ky na ten dutý pařez, který skrýval cache ukazovalo Mio 1,8m od cíle. Po zkušenostech s eTrexem, je to něco nadpřirozeně luxusní. eTrexem jsem měřil většinou tak ze třech míst a pak jsem z toho místa ve spirálách kroužil až do ulovení "kačera". Tohle bylo většinou v lese, když bylo pod mrakem, protože pak byla chyba i 10 a víc metrů. Stejné počasí a hustý porost byl i dnes.

Je pravda, že jedna vlaštovička jaro nedělá. ALE moc mě to potěšilo. Takhle nějak jsem si to představoval. Pokud to tak bude pokračovat, tak můžu jen doporučit.  Každopádně Vás všechny budu informovat.

A czcharlie ještě jednou dík.   [;)] 


  • 0

#18 czcharlie

czcharlie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2007 - 23:59

jansams:

TAKŽE .... czcharile VELKÉ DÍKY.  Dle Tvého návodu (sice napodruhé [:D] ale přece) jsem vypnul statickou navigaci a doinstalil GPS Tuner, VisualGPSce a OZIExplorer. Prográmky otestuju a pak se rozhodnu, který koupit.

No a z dnešního ostrého testování. JSEM NADŠEN !!!! Premiérová multichache a premiéra pro moje Mio 710. Kam ukázala šipka GPS Tuneru, tam jsem šel. Pak po položení GPS-ky na ten dutý pařez, který skrýval cache ukazovalo Mio 1,8m od cíle. Po zkušenostech s eTrexem, je to něco nadpřirozeně luxusní. eTrexem jsem měřil většinou tak ze třech míst a pak jsem z toho místa ve spirálách kroužil až do ulovení "kačera". Tohle bylo většinou v lese, když bylo pod mrakem, protože pak byla chyba i 10 a víc metrů. Stejné počasí a hustý porost byl i dnes.

Je pravda, že jedna vlaštovička jaro nedělá. ALE moc mě to potěšilo. Takhle nějak jsem si to představoval. Pokud to tak bude pokračovat, tak můžu jen doporučit.  Každopádně Vás všechny budu informovat.

A czcharlie ještě jednou dík.   [;)] 

Nemas zac dekovat, vzdyt si preci pomahat musime. Ja Ti ze sve zkusenosti urcite poradim OziExplorer a GPS tuner - ten vsak budes muset "koupit" jinak, verze 4.2 uz se legalne sehnat neda (i kdyz mozna by to mail vyrobci vyresil).  A pak taky MobiPocket reader - ten ze me opet udelal vasniveho ctenare, na netu najdes spoustu e-knih. Abych nezapomel na Ptab - skoro plnohodnotny Excel pro WinCE (na pocitani multi k nezaplaceni). Pak jeste nejake ty sachy a sudoku.....

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama