Přejít na obsah


Fotka

LD-3W a WAAS/EGNOS


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4 odpovědí na toto téma

#1 ghamik

ghamik

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2007 - 11:32

Zdravím, nevěděl byste někdo, jak u GPS modulu Nokia LD-3W zapnout WAAS/EGNOS? Nejlépe pomocí nějakého programu pro PC, protože PDA žádné nemám :-( Dííky!

 


  • 0

#2 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2007 - 14:59

Už jsem o tom také přemýšlel, mělo by to jít pomocí SIRFDema. Více na http://www.gpspassio...575&whichpage=1

  • 0

#3 krokodyl

krokodyl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2007 - 13:50

Tak teď jsem dělal reset modulu a napojil na Sirfdemo, už jsem si nepamatoval co vše jsem měnil a co je standardní nastavení modulu, a ve volbě menu Navigation - DGPS Mode je volba Automatic, takže předpokládám že volba WAAS/EGNOS je standardně u tohto modulu zapnutá, ale hned v následující volbě DGPS Source (zdroj) bylo None. Přepl jsem na SBAS Chanel a na zobrazení satelitů naskočil bleděmodře zobrazený satelit 126 a v manuálu jsem se dočetl - "For SBAS satellites only. The satellite is being tracked and corrections are being used in the current position."
Bohužel byl viditelný jen chvíli, takže nemohu dál testovat. Budu zkoušet dál, případně zkuste i ostatní.


  • 0

#4 ghamik

ghamik

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2007 - 17:46

Tak jsem si s tím taky hrál - díky za tipy - a výsledek, který se mi ukázal jako optimální je následující:

Navigation --> mode mask, zaškrtnout volbu "Enable Track Smoothing" (mělo by eliminovat "skoky" při startu), v poli "Altitude hold mode" mám vybrané horní možnosti a "Degraded mode" mám Disabled (víte někdo, co to je??) "Dead reckoning" nemám zaškrtlé, též nevím co to je a k čemu je to dobré.

Navigation --> DOP mask a  Navigation --> elevation mask nevím co je, radši jsem nechal defaultní - vypnuté.

Navigation --> Power Mask - hodnotu "Navigation (dBHz)" jsem změnil na 20 místo původních 12. To by mělo trochu snížit citlivost ale zato zvýšit přesnost, měl by si míň vymýšlet polohu.

Navigation --> Static Navigation jsem změnil na Disable (vypnutí statické navigace)

Navigation --> DGPS mode (zapnutí WAAS/EGNOS) jsem změnil na "Automatic", timeout jsem nechal na nule (má cenu to měnit, ví někdo?) DGPS source jsem změnil na SBAS CHANNEL (ale stále se mi to vrací na "NONE", taky bych byl vděčný za radu co s tím) a SBAS control jsem ponechal defaultně na Auto scan, Testing, Default.

Pak jsem přepnul zpět do NMEA módu.

Snad to funguje OK, jediná věc na kterou jsem nepřišel je ta, že v okně chyb se občas zobrazí chyba
"Bad parity from SV 02, subframe x (kde x=1 až 6)

Budu rád, když se někdo podělí pro změnu o svoje nastavení, případně doplní co je dobré změnit apod.

 

 

  • 0

#5 krokodyl

krokodyl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2007 - 0:35

Tak to bude opravdu ta správná cesta, shodou okolností, nebo ne shodou okolností :-) , se dnes večer na jednom foru o mobilních telefonech a navigacích objevil postup zapnutí WAAS/EGNOS. Budu si hrát s dalšími nastaveními a testovat co to udělá. Jinak jenom pro testery, kteří nebudou už tušit co vše udělali, pro reset modulu do továrního nastavení je nejjednodušší vytáhnout na cca. 5-10 s.

to ghamik: zkusím výsledky tvých zkoumání, zní to zajímavě.
 To že SBAS je zapnutý si ověříš když si necháš zobrazit panel DGPS View ( menu - View - Messages - DGPS) a vlevo nahoře je uveden zdroj. Když se vrátím do nastavení taky mi to občas ukáže opět None, ale v tom panelu je SBAS chanel, jakmile přepnu zámerně na None nastane i změna v panelu DGPS view.

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama