Zdravím, nevěděl byste někdo, jak u GPS modulu Nokia LD-3W zapnout WAAS/EGNOS? Nejlépe pomocí nějakého programu pro PC, protože PDA žádné nemám :-( Dííky!
Publikováno 03 duben 2007 - 11:32
Zdravím, nevěděl byste někdo, jak u GPS modulu Nokia LD-3W zapnout WAAS/EGNOS? Nejlépe pomocí nějakého programu pro PC, protože PDA žádné nemám :-( Dííky!
Publikováno 03 duben 2007 - 14:59
Publikováno 04 duben 2007 - 13:50
Publikováno 04 duben 2007 - 17:46
Tak jsem si s tím taky hrál - díky za tipy - a výsledek, který se mi ukázal jako optimální je následující:
Navigation --> mode mask, zaškrtnout volbu "Enable Track Smoothing" (mělo by eliminovat "skoky" při startu), v poli "Altitude hold mode" mám vybrané horní možnosti a "Degraded mode" mám Disabled (víte někdo, co to je??) "Dead reckoning" nemám zaškrtlé, též nevím co to je a k čemu je to dobré.
Navigation --> DOP mask a Navigation --> elevation mask nevím co je, radši jsem nechal defaultní - vypnuté.
Navigation --> Power Mask - hodnotu "Navigation (dBHz)" jsem změnil na 20 místo původních 12. To by mělo trochu snížit citlivost ale zato zvýšit přesnost, měl by si míň vymýšlet polohu.
Navigation --> Static Navigation jsem změnil na Disable (vypnutí statické navigace)
Navigation --> DGPS mode (zapnutí WAAS/EGNOS) jsem změnil na "Automatic", timeout jsem nechal na nule (má cenu to měnit, ví někdo?) DGPS source jsem změnil na SBAS CHANNEL (ale stále se mi to vrací na "NONE", taky bych byl vděčný za radu co s tím) a SBAS control jsem ponechal defaultně na Auto scan, Testing, Default.
Pak jsem přepnul zpět do NMEA módu.
Snad to funguje OK, jediná věc na kterou jsem nepřišel je ta, že v okně chyb se občas zobrazí chyba
"Bad parity from SV 02, subframe x (kde x=1 až 6)Budu rád, když se někdo podělí pro změnu o svoje nastavení, případně doplní co je dobré změnit apod.
Publikováno 05 duben 2007 - 0:35
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů