Přejít na obsah


Fotka

GeoGet vs. GSAK


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
29 odpovědí na toto téma

#21 Trauma_Zero

Trauma_Zero

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 507 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2007 - 22:30

mitak napsal/a:

....Jdu si vybrat nový objektiv :D


Vložený obrázek

B)
  • 0

#22 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 686 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2007 - 7:23

HaLuMa napsal/a:

abakus napsal/a:
Hlavní závadu vidím v nepřítomnosti makrojazyka, což je pro mě hodně důležité. Dále jsou to možnosti importu a hlavně exportu - tady je situace u GeoGetu vyloženě tristní, ale je ve vývoji, takže očekávám, že to se časem napraví.


I kdyz Geoget v oblasti maker GSAK asi nikdy nedohoni (popravde, GSAK je ohledne maker hodne velky unikat - neznam zadny jiny program s podobne silnym makrojazykem), podpora pro uzivatelem definovane exporty s makrojazykem je prave pro GeoGet ve vyvoji.

Je GeoGet v Delphi? Co zkusit třeba použít Pascal Script? Sice jsem to nikdy nepoužil, takže nemám praktickou zkušenost, ale podle popisu by se to na makrojazyk mohlo hodit.
  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2007 - 7:27

pepa.z.pocernic napsal/a:
Je GeoGet v Delphi? Co zkusit třeba použít Pascal Script? Sice jsem to nikdy nepoužil, takže nemám praktickou zkušenost, ale podle popisu by se to na makrojazyk mohlo hodit.


Odhalil jsi to spravne, Pascal Script od RemObjects je presne to, co se na ty uzivatelem definovane exporty zabudovava. :D
  • 0

#24 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2008 - 15:42

HaLuMa napsal/a:
Hlavni vyhoda Geogetu je v tom, ze je to rozumna alternativa. Doposud kdyz jsi byl PM a chtel jsi rozumne pracovat s PQ, musel sis GSAK koupit. Ted nemusis, muzes si vybrat, jestli ti staci jednoduchy geoget zadarmo, nebo jestli opravdu potrebujes si koupit GSAK.

Druha vyhoda GeoGetu je v tom, ze prinasi mnoho i pro BM, zatimco GSAK je pro BM prakticky nepouzitelny.

Geoget umoznuje to, po cem zrovna tady na strankach mnoho lidi place. Pomoci neho si i BM muze vygenerovat svoje vlastni GPX se seznamem vsech cache. Pomoci neho si kdokoliv, i BM muze zobrazit svoji vlastni cachemapu,...

Co je to rozumná alternativa? Notepad je taky rozumná alternativa k Wordu? Rozumná alternativa k Wordu je OpenOffice :-)

GSAK není zase tak drahý a pokud ti nevadí úvodní splash screen pak se dá žít i s ním. Nemám dojem, že by GSAK byl bez PM k ničemu, je na tom úplně stejně jako GG, i do něj se dají natahat data "jiným způsobem".
  • 0

#25 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2008 - 16:02

sobikovi napsal/a:
GSAK není zase tak drahý a pokud ti nevadí úvodní splash screen pak se dá žít i s ním. Nemám dojem, že by GSAK byl bez PM k ničemu, je na tom úplně stejně jako GG, i do něj se dají natahat data "jiným způsobem".


To prave neni pravda.
GSAK je delan tak, ze pro plne vyuziti svych funkci vyzaduje data z PQ. Jde o ruzne ty ID logu, kesi, owneru, atd. Tyto informace jinak nez pres PQ neziskas, nebo je musis ziskavat slozite ci dokonce hlavorucne. Zkratka, je to delane pro PQ, jakmile tam cpes data jinak, drive ci pozdeji narazis na problem ci musis delat kompromisy.

Zatimco cely Geoget je od zakladu navrzen tak, aby mu bylo uplne jedno, z jakeho zdroje data pritekla. Zpracovavaji se takova data, ktera jsou dostupna nejen z PQ, ale i snadno treba pres web.

Prikladem je pak treba generovani statistiky nalezu...
  • 0

#26 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2008 - 16:22

abakus napsal/a:
Mitak: Tm náhledem s mapkou mám na mysli
http://www.volny.cz/geby/geoget_2.jpg
- to se mi hodně líbí.

Dlouho jsem se na to připravoval, abych si GG vyzkoušel, ale dneska vím, že určitě na něj z GSAKu nepřejdu. I tak ale musím říct, že je za tím kus práce a ještě hodně dlouhá cesta. Musím ale přiznat, že GG z počítače nesmažu, nechám si ho tam na chvíli zakládání nových keši, neboť jeho mapka se zónama se mi moc líbí (nevíte někdo o makru do GSAKu :)) a ten výpis co uvádí Abakus je taky moc pěkný.
  • 0

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2008 - 18:56

Uz jsem to tu psal taky nekolikrat... pokud mas GSAK koupeny, pak opravdu nevidim duvod tu investici zahazovat. Proti tomu nelze nijak namitat! Na druhou stranu, pokud jsi na zacatku, muzes si rozmyslet, jestli ti staci free geoget, nebo jestli se ti vyplati investovat do GSAK. Je to ciste a jen na svobodne volbe kazdeho, a na individualnich potrebach. Nicmene mne trosku mrzi tvoje rezolutni 'urcite na geoget neprejdu', zvlast kdyz vzapeti naznacujes, ze se ti nektere jeho funkce libi. Doufam, ze jsi nezavrhl geoget jen proto, ze ti po spusteni neukaze plne okenko kesek, jak naznacuje diskuze v jinem vlakne. Rozumnej, i kdyz to geoget z jakehokoliv duvodu nelibi nebo ti nevyhovuje, i tyto negativni nazory uzivatelu mne zajimaji. Jiste, mohu s nimi polemizovat, ale i tak je to reflexe, ktera umozni zlepsovani programu v budoucnu.
  • 0

#28 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2008 - 19:00

No, nefim. Mě se třeba GSAK nepodařilo vůbec rozjet. Pořád mi to hází cíczí nalezené cache Amerického původu, takže rezignace. Zlatý GG :)
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#29 Trenki

Trenki

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2008 - 1:15

A ako to spolu suvisi? GSAK negeneruje ziadne vlastne data, zobrazi ti to co do neho nasypes. Podla toho ake PQ tam nahras, s takymi datami potom pracujes. Pravdepodobne mas zle nastavene PQ, GSAK s tym nic neurobi.
  • 0

#30 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2008 - 16:38

HaLuMa napsal/a:
Uz jsem to tu psal taky nekolikrat... pokud mas GSAK koupeny, pak opravdu nevidim duvod tu investici zahazovat. Proti tomu nelze nijak namitat!

Na druhou stranu, pokud jsi na zacatku, muzes si rozmyslet, jestli ti staci free geoget, nebo jestli se ti vyplati investovat do GSAK. Je to ciste a jen na svobodne volbe kazdeho, a na individualnich potrebach.

Nicmene mne trosku mrzi tvoje rezolutni 'urcite na geoget neprejdu', zvlast kdyz vzapeti naznacujes, ze se ti nektere jeho funkce libi. Doufam, ze jsi nezavrhl geoget jen proto, ze ti po spusteni neukaze plne okenko kesek, jak naznacuje diskuze v jinem vlakne.

Rozumnej, i kdyz to geoget z jakehokoliv duvodu nelibi nebo ti nevyhovuje, i tyto negativni nazory uzivatelu mne zajimaji. Jiste, mohu s nimi polemizovat, ale i tak je to reflexe, ktera umozni zlepsovani programu v budoucnu.

Mé NE není rezolutní, dokážu ocenit co je za tím práce, ale prostě mne to nepřesvědčilo o tom, že bych měl přecházet a to co se mi líbilo jsem uvedl. Svého času jsem se živil programováním uživatelských rozhraní a u GG mi trochu uniká ta logika práce s ním resp. je škoda, že to není někde na začátku hned popsané co a jak. Ona dokumentace, FAQ a další věci jsou hodně důležité...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama