Přejít na obsah


Fotka

Parsovani offline stranek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 vrabcak

vrabcak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 11:45

Ahoj, jelikož byla odstraněna funkcionalita kontaktování serveru GC.com, chtěl bych se zeptat, zda by nešlo již napsaný kód využít pro funkci parsování offline stránek uložených na lokálním disku? Představa je taková, že bych si stránky o keškách stáhnul k sobě na disk a GG by je rozparsoval a uložil do DB.
  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 11:52

Takova samostatne funkce tam je, jen se nachazi na schovanem stahovacim formulari. Technicky by bylo trivialni tuto funkci vytahnout do hlavniho meny pod Tools. Funguje to tak, ze bys jenotlive stranky s vypisem kesek a stazene LOC soubory umistil do podadresare 'data', a tato funkce tam prijedena naimportuje vse, c v tom adresari najde. Domnivam se, ze takovato funkce zadnou restrikci GroundSpeaku neporusuje. Nebo ma snad nekdo jiny nazor?
  • 0

#3 Solipso

Solipso

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 12:25

Možná by to chělo vydat ke geogetu i nějaký crack ;)
  • 0

#4 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 13:13

Pokud bude fungovat plnění dat do GG pomocí PQ ze Skryšotlače, tak by to mohlo stačit, nebo ne? Proč ukládat stránky na disk, když na to máme pracovní pomůcky ...
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#5 vrabcak

vrabcak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 14:39

kolombo napsal/a:
Pokud bude fungovat plnění dat do GG pomocí PQ ze Skryšotlače, tak by to mohlo stačit, nebo ne?
Proč ukládat stránky na disk, když na to máme pracovní pomůcky ...


Skrýšotlač je dobrý, ale na některé věci se moc nehodí - třeba proto, že stahuje vždy kompletní listingy a proto zbytečně zatěžuje server GC.com a dlouho to trvá. GG umožňuje import waypointů z loců a pak jenom určitých kešek z html.
A navíc vždycky je lepší mít více možností.
  • 0

#6 Sumak.cz

Sumak.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 18:57

Prosim pomoc o radu co delam spatne . Kdyz si stahnu LOC waipoint file tak se mne v geogetu nic neukaze a to ani pretayenim na geoget atd.. Jak dostat kesky do geogetu? Dekuji ya radu
  • 0

#7 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 20:32

Do geogetu dostaneš cache pomocí filtrů vlevo nahoře. Já bych měl dotaz k fci offline pro pda. Vždy mi to vytvoří jen offline již odlovených cache. Nedaří se mi, aby vytvořil offline seznam podle filtru (např. neodlovené tradicionalky do 20km). Takže kde dělám chybu lidi? Nebo jde právě o tu čerstvě zakázanou fci?
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 20:51

offline seznam je trosku z historickych duvodu hure pochopitelne funkce, chystam se s tim taky nekdy neco provest. Obecne offline seznam se dela pro vsechny kesky v databazi, u kterych mas stazeny i listing. Od nejake doby lze ale na generovani aplikovat filtr, ktery zpusobi jedine, a to ze keska, ktera neprojde filtrem, je z offline cache smazana. V praxi to pouzivam s defaultnim filtrem a tim padem z cache mazu archivovane kesky. On totiz ten offline adresar v soucasne dobe slouzi jako offline cache pro listingy, stazene obrazky v listingu a jako cache pro stazene mapicky do listingu. Offline generator jen obcerstvi vsechny listingy a vygeneruje index na prohlizeni.
  • 0

#9 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 21:17

Mně se právě líbí, že díky offline dostanu do listingu i obrázky mapky. To se mi u klasických gpx souborů nedaří, takže je to pro mě výhodnější. Nahjraju pak celý adresář jednoduše na kartu do pda a všechno je parádně přístupné. Jen by to teda chtělo nějak zjednodušit.
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2007 - 22:40

chipoliny napsal/a:
Mně se právě líbí, že díky offline dostanu do listingu i obrázky mapky. To se mi u klasických gpx souborů nedaří, takže je to pro mě výhodnější. Nahjraju pak celý adresář jednoduše na kartu do pda a všechno je parádně přístupné. Jen by to teda chtělo nějak zjednodušit.


Nekdy chci oddelit cache od vygenerovaneho offline obsahu. Coz umozni mnohem pruznejsi vyber toho, co tam ma byt ci nema byt exportovano.
  • 0

#11 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2007 - 8:43

Asi jsem lama, ale chci se zeptat s tím offline. Když dám nechat si udělat offline podle default filtru, vždy mi to udělá offline odlovených cache. Nedaří se mi přijít na to, jak udělat offline i jiných cache. Odlovené v pda moc nepotřebuju;)
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2007 - 8:59

Offline se dela jen pro ty cache, u kterych mas v databazi i listing. neni problem v tomto? Listing lze do Geogetu nahrat jen pres PocketQuery. Drive slo rucne stahnout listing z webu. (Po jednom, ne hromadne, jak se nekteri odpurci domnivaji...). ted je tato funkce pozastavena do te doby, nez se GS vyjadri, jestli jim to vadi ci nikoliv. V dalsi verzi GG ale pujde naimportovat HTML soubor s ulozenou strankou listingu. Takze kdyz si ve webovem prohlizeci najdes prislusny listing a ulozis si jej do souboru, budes si jej moci do GG naimportovat.
  • 0

#13 chipoliny

chipoliny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2007 - 9:02

ajo, to je ono člověče. díky, tak já jdu vytvořit pq :D Já si pořád nemohl uvědomit jak dostat do databáze listingy. Jsem tak nějak myslel že je stáhne sám. Tak dík.
  • 0
www.chipoliny.blogspot.com
podívejte se na geoprojekt K pramenům
http://chipoliny.blo.../k-pramenm.html

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2007 - 14:44

Nova beta uz umi mimo jine importovat ulozene HTML soubory s listingy ci seznamy kesi. Umi take importovat souradnice z LOC souboru. ;) Pozor, nejedna se o zadne stahovani ze serveru! Jde jen o importovani souboru na lokalniho disku.
  • 0

#15 dark.metalswamp

dark.metalswamp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2007 - 6:18

No a je to v <PÍP>, doufám že jen dočasně. Zdá se mi že spolu s novou Google map zprovoznil Groundspeak kompletně i nový web, alespoň jeho XML formát. Nedaří se mi totiž naimportovat řádně do GeoGetu ani ručně stažený LOC soubor (chytne se pouze název keše, vlastník a asi i souřadnice), ostatní údaje (obtížnost, apod) nikoliv. Navíc se mi některé (asi čtyři) keše nahrály jako pomocné waypointy a já se dvacet minut snažil je smazat, než jsem přišel na to, že se musí nejprve smazat pomocný waypoint a potom mohu mazat vlastní kešku ... no, alespoň jsem si ale ošahal nový feature ... To, že třeba skrýšotlač je díky tomu momentálně úplně mimo hru je myslím docela jasné ...
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2007 - 7:29

dark.metalswamp napsal/a:
Nedaří se mi totiž naimportovat řádně do GeoGetu ani ručně stažený LOC soubor (chytne se pouze název keše, vlastník a asi i souřadnice), ostatní údaje (obtížnost, apod) nikoliv.


V LOC souboru nikdy ale nic vic nebylo. Tam vzdy byl jen nazev, vlastnik a souradnice. Nic vic tam eni, a nic vic se LOC souborem nenatahne.

To nesouvisi s novou verzi webu, tak to bylo vzdycky. Ba dokonce rpedchozi verze GG tahaly z LOC jen ty souradnice, ted navic taha i to jmeno kese a vlastnika.
  • 0

#17 dark.metalswamp

dark.metalswamp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2007 - 7:59

Aha ... nečekal jsem že tam bude kdovíco uložený (přece jen to má nějakých 350 B) ale žil jsem v domění, že jsou tam data z celého "úvodního" řádku (ten co dostanu když si dám třeba nejnovější keše v ČR, apod.) ...
  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2007 - 8:24

Ne, kdepak. Tam jsou jen informace na to, aby sis mohl nekde zobrazit ten bod (tedy souradnice) s nejakym rozumnym nazvem. To je ucel LOC souboru. Vsehcny ostatni informace se tahaly z z HTML stranky, prave treba z toho seznamu nejniovejsich v CR. (ten kdyz si ulozis do souboru, tak by ti mel jit naimportovat...)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama