Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3773 odpovědí na toto téma

#2741 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2014 - 14:34

Hm, tak nevím, asi budu muset hledat jak zaplatit na Google play.

Právě abych se vyhnul platbě kartou jsem šel přes APIT.  :angry:

 

Tak jsem nevydržel a utratil jsem podruhé za verzi přes GP.

Už mě to prostě poněkud nebavilo.

Zachránilo mě, že je možné zaplatit pře účet mobilního operátora. 

Hurá - už jsem aktuální  :) .

Ale APIT je tedy sbírka dobráků ...


  • 0

#2742 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2014 - 14:47

A ještě bych měl jeden dotaz - nevím, jestli patří sem nebo do vlákna Geogetu, ale trvale mám tento problém :

ve FN mám uveden čas nálezu (v terénu obvykle "loguji" přes off-line), když to odešlu na GC, tak tento údaj asi zmizí (nebo ho nedokážu nijak objevit), a do GG se už dostane jakýsi záhadný čas  ;) .

Můžete mi prosím někdo poradit, jak by měl být správný postup pro promítnutí času až do GG?

asi jsem OT, ale přišlo mi, že zde se určitě odpovědi dočkám nejspíše  :) .

Je mi jasné, že je dotázek z oblasti elementární abecedy, ale fakt si s tím nevím rady, a na fórech jsem na řešení nenarazil.

Díky moc


  • 0

#2743 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2014 - 20:12

@KIM-PA: AndroidPIT nás taky pěkně štve ale nenapadá mě co více můžu dělat než je uhánět jako doposud ...

 

Kdo prosím vás bude mít čas a chuť experimentovat, máme tu test verzi (vydání ofiko by mělo být cca do týdne)

 

Pro geocaching dvě důležité novinky

 

1. Kompletně nová práce s Field notami (s využitím speciálního add-onu - prozatím jen též Beta verze)

 

2. Možnost logování (online) i s obrázky.

 

Přiznám se že obě možnosti jsem ještě příliš netestoval, v terénu vlastně vůbec, takže obětavci jsou vítaní ;). Díky a pěkný večer


  • 0

#2744 Dzafa_CZ

Dzafa_CZ

    Dzafa_CZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2014 - 20:35

Zdravím, dlouho jsem se na fórum nedíval, ale tohle téma jsem hledal, protože jsem před týdnem někde nechal telefon a už jsem ho tam později nenašel. Byla to Nokia 5230ka se Symbianem a používal jsem tam plně offline program smartcomGPS. Mobily se Symbianem se dnes už nedělají a na Locus jsem narazil jako na offline mapy podporující i Geocaching. Protože bez GPSky se kešky špatně hledají, hledám offline navigaci na kešky nejlépe i s mapami v jednom programu. 

 

Můj dotaz k Locus mapám tedy zní: V jakých situacích, nebo při jakých činnostech se může chtít připojovat k internetu.a chtít stahovat data. Čili při jakých činnostech v programu se bude chtít program připojovat k internetu. Výlety jsem plánoval doma a stejně tak i kešky jsem nahrával do telefonu USB kabelem, což bych ani nechtěl měnit. Doma máme klasickou Wi-fi síť přes router. 

 

Díky za radu. 


Tento příspěvek byl upraven od Dzafa_CZ: 13 srpen 2014 - 20:35

  • 0

#2745 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2014 - 21:02

V pripade GC MUZE (tzn. nemusi) chtit internet, pokud si nestahnes offline mapy. Protoze jinak proste mapy nebudou ;) Stejne tak MUZE (ale jde to i bez netu) chtit net v pripade, ze bys chtela odeslat logy/field notes na gc.com. To samy pri aktualizaci/stazeni kesi - pokud sis je nestah predtim doma. Staci ti to takle? Samozrejme, ze jinak Locus umi plnej offline gc :)


  • 0

#2746 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 5:02

No hlavně Locus Pro potřebuje internet při prvním spuštění po zakoupení a nainstalování, aby ověřil licenci. 


  • 0

#2747 Zerthe

Zerthe

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 10:35

Jak jinak? Vždy se to dle mě zobrazovalo tak. 

Jen mě štve, když pokaždé loguji přes Locus se zaškrtnutou volbou "Normální logy", tak si to při příštím spuštění toto nastavení nepamatuje a zase tam je defaultně zaškrtnuto "Terénní poznámky" a "Po odeslání odstranit záznamy". 

Tak to mně tohle výchozí nastavení vyhovuje. Naopak mi zas vadí, že je defaultně nastaveno zaškrtnutí "po odeslání odstranit záznamy". Každá ves jinej pes nebo jak to je. Možná by bylo fajn, kdyby si každý mohl nastavit, co chce jako výchozí nastavení.


  • 0

#2748 Zerthe

Zerthe

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 10:39

Jo a ještě ohledně terénních poznámek - bylo by možné přidat řazení vzestupně/sestupně? Když hromadně zruším fajfku u všech terénních poznámek s tím, že zafajfkuju třeba jen poslední tři, musím (především na malém displeji) únavně scrollovat až dolů. Pořád mě to rozčiluje, myslela jsem, že si zvyknu, ale nezvykla jsem si :-D ... Kdyby byla možnost nejnovějších poznámek nahoře, byla by to paráda :-)


  • 0

#2749 Lavin

Lavin

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 12:08

Potřebuji poradit. Začal jsem Locus používat na kole s naváděním na kešku. Mám v navádění nastaveno, aby při vzdálenosti 100 m 5 x pípnul. To se mi líbí a funguje. Ale protože šetřím baterku a vypínám displej, hodilo by se mi, aby se ten displej zapnul a já hned "viděl" a nemusel zapínat ručně, páč to je někdy na tom kole o ústa. Třeba to jde někde nastavit, ale nevím kde. A druhá věc, zkouším záznam stopy a protože mám telefon šmejd, kterej mi hodně žere baterku, tak při delší vyjížďce ji musím měnit (náhradní mám). Dá se po vypnutí mobilu (tedy i Locusu) nějak pokračovat v té staré stopě ? Abych neměl dvě za jednu vyjížďku ? Díky.


  • 0

#2750 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 14:21

@KIM-PA: AndroidPIT nás taky pěkně štve ale nenapadá mě co více můžu dělat než je uhánět jako doposud ...

 

V žádném případě jsem svou rozlícenost nesměřoval vůči tvůrcům  :) .

Naopak - před prací všech, kteří svou znalostí a dobrou vůlí posouvají Locus dále a dále jen s velikou úctou smekám, protože jinak bych se asi geocachingu věnoval pouze s vytištěnými mapičkami  ;) .

 

Že není v tvých silách cokoli s APIT udělat je mi úplně jasné, pokud jsou tak pružní a schopní jak předvedli v tomto případě, 

raději jsem se rozhodl pro opakovanou obří investici  ;) , abych si zajistil přístup k aktualizacím a dalším verzím.

Z komunikace na APIT je vidět, že jakékoli dotazy, prosby, výhrůžky ani jiné kroky kohokoli vůbec nezabírají ...


  • 0

#2751 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 608 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 15:36

A ještě bych měl jeden dotaz - nevím, jestli patří sem nebo do vlákna Geogetu, ale trvale mám tento problém :
ve FN mám uveden čas nálezu (v terénu obvykle "loguji" přes off-line), když to odešlu na GC, tak tento údaj asi zmizí (nebo ho nedokážu nijak objevit), a do GG se už dostane jakýsi záhadný čas  ;) .
Můžete mi prosím někdo poradit, jak by měl být správný postup pro promítnutí času až do GG?
asi jsem OT, ale přišlo mi, že zde se určitě odpovědi dočkám nejspíše  :) .
Je mi jasné, že je dotázek z oblasti elementární abecedy, ale fakt si s tím nevím rady, a na fórech jsem na řešení nenarazil.
Díky moc

Patří to do vlákna GeoGetu.
Celý problém je v tom, že ty v logu vůbec čas odlovu nikde nemáš. GeoGet potom log prochází a pokouší se odhadnout jestli nějaká čísla nejsou podobná časovému údaji a ten pak doplní. Takže pro nové logy si uprav šablonu podle které se dělají fieldnotes tak, aby nejlépe na začátku na samostatném řádku byl čas ve tvaru HH:MM, starší logy by bylo nejlepší opravit a čas tam dopsat (nebo se na to vykašlat, opravit si to jen v databázi a doufat že nikdy nebudeš potřebovat znovu stahovat všechny logy).
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#2752 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 15:41

Patří to do vlákna GeoGetu.
Celý problém je v tom, že ty v logu vůbec čas odlovu nikde nemáš. GeoGet potom log prochází a pokouší se odhadnout jestli nějaká čísla nejsou podobná časovému údaji a ten pak doplní. Takže pro nové logy si uprav šablonu podle které se dělají fieldnotes tak, aby nejlépe na začátku na samostatném řádku byl čas ve tvaru HH:MM, starší logy by bylo nejlepší opravit a čas tam dopsat (nebo se na to vykašlat, opravit si to jen v databázi a doufat že nikdy nebudeš potřebovat znovu stahovat všechny logy).

Díky moc za radu.

Intuitivně mě už něco takového napadlo, takže jsem FN doplnil o čas :-). 

Nějak jsme si myslel, že když vidím informaci o čase v FN v telefonu, tak že se přenese taky - když jsem se zamyslel, je to poněkud úsměvná představa ...

dík moc, uvidím, jak to bude fungovat

Starší logy jsem si ručně opravoval, ale teď jsem toho po dovolené logoval víc najednou a tak mě napadl tento dotaz.


  • 0

#2753 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 608 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 15:45

KIM-PA: Ještě doplněk, aby GeoGet respektoval tu změnu v logu, nestačí ten log znovu nahrát, protože GeoGet když už má poznamenaný nález tak na to znovu nesahá. Musíš u daných keší které opravuješ smazat nález v GeoGetu a pak buď dotáhnout všechny nálezÿ nebo jen logy u těch několika opravovaných keší.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#2754 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2014 - 16:27

KIM-PA: Ještě doplněk, aby GeoGet respektoval tu změnu v logu, nestačí ten log znovu nahrát, protože GeoGet když už má poznamenaný nález tak na to znovu nesahá. Musíš u daných keší které opravuješ smazat nález v GeoGetu a pak buď dotáhnout všechny nálezÿ nebo jen logy u těch několika opravovaných keší.

jo, jo, to je mi jasné.

Počítám s tím, že novinku realizuji pouze pro nové nálezy.

díky moc


  • 0

#2755 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2014 - 8:10

Tak to mně tohle výchozí nastavení vyhovuje. Naopak mi zas vadí, že je defaultně nastaveno zaškrtnutí "po odeslání odstranit záznamy". Každá ves jinej pes nebo jak to je. Možná by bylo fajn, kdyby si každý mohl nastavit, co chce jako výchozí nastavení.

Spíše by to chtělo, aby si to pamatovalo poslední nastavení a to zase použilo.


  • 0

#2756 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2014 - 8:13

no spíše bych vám radil zkusit poslední beta verzi, kde už tahle obrazovka neexistuje, takže je zbytečné to řesit

 

https://plus.google....867009952671671


  • 0

#2757 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2014 - 8:20

Jsem nějak nepochopil, jak to tam stáhnu. To si asi musím vytvořit nějaký účet na GooglePlus?


  • 0

#2758 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2014 - 8:36

Jo, a přidat se do testerske skupiny, pak se ti z GPlay bude stahovat beta verze

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 15 srpen 2014 - 8:36

  • 0
\m/

#2759 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2014 - 8:40

Ale já tam mít účet nechci, vždyť je to podobný humus jako facebook!


  • 0

#2760 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 845 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2014 - 9:36

Souhlas, taky nechci mit aktivni ucet na G+, nelze nekde sehnat jen apk bety? Jako uzivatel :-( androidpitu se k nove verzi, az vyjde, stejne dlouho nedostanu. Tak bych zkusil alespon tu betu...

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 15 srpen 2014 - 9:38

  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama