Přejít na obsah






Fotka
* * * * * 11 hlasy

Quo vadis, geocachere?

Příspěvek od Jezci-sokolov , 21 říjen 2013 · 4 896 Zobrazení

cwg garmin geocoin mapa logbook wherigo t5 pravidla
Quo vadis, geocachere? Krátké shrnutí vývoje (českého?) geocachera....podoba s kýmkoli je čistě náhodná, aneb nekamenujte autora!

První fáze: Po seznámení s navigací nadšené sbírání čehokoli v okolí (což má záhy za následek "vyluxování" všech kešek v dostřelu). Ze zoufalství zakládá jednoho dne svojí první keš.

Druhá fáze: V důsledku fáze jedna nastává takzvaný FTF hunt. Což je šílený a mnohdy bratrovražedný hon za možností mít otisk razítka na první stránce logbooku čerstvě publikované kešky.

Třetí fáze: V důsledku fáze jedna a potom dvě nastává fáze seznamovací. Kačer poznává tváře ze svého okolí, vyměňuje si telefonní čísla, kontakty a objevuje se na svém prvním eventu. Někdo stydlivě, jiný bujaře posilněn alkoholem a jinými jedy dle chuti.

Čtvrtá fáze: Jelikož si již našel spřízněné duše a před nimi se cítí tak nějak "chudý" svým bodovým kontem, tak začíná pořádat výlety označované jako "kombajny". Což jsou i několikadenní zájezdy za účelem otiskování razítek různě početné skupiny kamarádů do všech logbooků v okolí trasy vozidla.

Pátá fáze: Bodové konto hezky narůstá, ale co dál? Kačer objevuje statistiky. Začíná vybarvovat kraje, státy, okresy, tabulku T/D...statistika je pro kačera velmi důležitá. Do tabulky potřebuje různé stupně obtížnosti a tak si nachází nějakého vybavenějšího kolegu s lanem, člunem, aqualungem a mnohdy za cenu nesčetných obětí a neobvyklých šrámů šťastně doplňuje obtížnosti do tabulek.

Šestá fáze: Tabulka je plná, 366 dní v roce už lovil, všechny státy v dosahu vybarvené...co dál? Zkusí stmelit komunitu, vydat vlastní geocoin, začít sbírat dřevěná kolečka, lézt jenom na T5? To všechno a ještě mnohem víc se dá podnikat. Anebo třeba začít sbírat známky.

Fází je ještě určitě mnohem víc, jen si zrovna na žádnou z nich nemůžu vzpomenout.
Pro úplnost-v každé z uvedených fází může kačer "zamrznout" a záhy zjišťuje, že ostatní směry geocachingu jsou pomýlené a měly by se přinejmenším zakázat.

  • 16



Březen 2024

P Ú S Č P S N
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 3031

Poslední příspěvky

Poslední komentáře

Reklama