Přejít na obsah


Fotka

GPX Garmin - Export pro Garmin GPS (Colorado, Oregon, Dakota, GPSMap 62)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
440 odpovědí na toto téma

#1 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2009 - 19:30

Ahoj,

Co si budeme povídat, Garmin dělá bezvadné GPSky. Čeští geocacheři jsou ale zřejmě náročnější než jejich anglicky mluvící kolegové a tak jim občas diktát z Kansasu nevyhovuje. Rádi by si zobrazení geocachí v Garminu trošku přiohli a zlepšili. A přesně proto jsem naprogramoval toto exportní makro, které jim v tom ohýbání trošku pomůže.

Toto vlákno je určeno k diskutování o exportu, navrhování nových funkcí, hlášení chyb.

Wiki stránka je poté hlavní dokumentací a místem ke stažení.
  • 0

#2 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2009 - 0:32

A aby tento mily export nezapadl v propadlisti casu, pokusme se pro nej hned od zacatku vytvorit nejaky pekny jedinecny nazev. Mate nejake navrhy? :)
  • 0

#3 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2009 - 6:43

Exportní makra si pojmenovávám dle účelu, např. GG - iGo 8.3 export UPOI čili něco jako GG - Oregon export GPX
  • 0

#4 ladabohac

ladabohac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2009 - 7:53

medwyn_cz napsal/a:
A aby tento mily export nezapadl v propadlisti casu, pokusme se pro nej hned od zacatku vytvorit nejaky pekny jedinecny nazev. Mate nejake navrhy? :)


co třeba "gekon - nejen pro oregon :D"
  • 0

#5 wostok

wostok

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2009 - 9:46

Skvele! Skvele! Velky dik za toto makro. Jen nevim jestli jsem instalaci nepochopil spravne z popisu, ale marne jsem hledal konfiguraci v Plugin manageru hned po spusteni GeoGetu. Nikde nic. Az po prvnim spusteni samotneho exportu se zalozil konfigurak a nasledne bylo jiz mozne nastavovat hodnoty primo z programu. Rucni zalozeni configu a editace by to samozrejme asi taky vyresily :) Jeste jednou diky za praci a preji hodne sily a chuti do dalsiho vyvoje.
  • 0

#6 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2009 - 9:49

OK, fixnu napovedu, vim v cem je problem (predklad gge skriptu az pri prvnim otevreni exportovaci nabidky)
  • 0

#7 ladabohac

ladabohac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 15:59

super prográmek! ještě by bylo dobrý tam přidat atributy , bookmarky a obrázky , ale asi jsem moc náročnej :D. každopádně mnohokrát díky a už se těším na zlepšení.
  • 0

#8 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2009 - 10:57

Atributy - myslis tim jako "kid friendly", "ticks" a podobne? To by nemel byt nejak extra velky problem. Problem ale je, ze to neni obsazeno v PQ. Takze si na sve prijdou zrejme jen uzivatele Geojarryho Bookmarky - myslis jako bookmarklisty z webu? nebo co? Poznamky z Geogetu to exportuje. Obrazky - ty GPSky vubec neumi zobrazit obrazky v listingu. A uz teprv ne je cist z GPX souboru ;-) Pratele, lze toho udelat spousta, ale jsem precijen omezen na jedne strane schopnostmi Geogetu nebo Groundspeaku a na druhe strane schopnostmi GPSek. Musime najit nejaky kompromis mezi temito hranicemi.
  • 0

#9 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2009 - 23:54

To je bombááá máš můj velký obdiv a obrovské díky. Přesně po něčem takovým jsem toužil. Sice jsem si to už napevno změnil, ale nešlo by ještě přidat, aby se hint co je v GPS pod tlačítkem "Zobrazit nápovědu" dal variabilně měnit? tak jako ten co se dá vložit do listingu? V listingu o něj nestojím, protože některý výrazy jsou mi povědomý i zakódovaný, ale samostatně ho beru jako poslední záchranu a když už si beru nápovědu, tak ať se s tím ještě alespoň trošku potrápím... nehledě na to, že když se mě povede náhodou překliknout, tak normálně napsanej ho přečtu dřív, než zjistím že čtu hint, kterej jsem ani číst nechtěl.
  • 0

#10 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2009 - 8:19

ad jméno: nějaké jiné návrhy kromě Gekona? Ten se mi az tak uplne nepozdava ad hint: no, prijde mi to dost zbytecny :D . V listingu o nej taky nestojim, protoze takova zntargvpxn je jasna na prvni pohled :D Kazdopadne to neni problem naprogramovat, takze mozna v pristi verzi pridam
  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 013 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2009 - 8:29

medwyn_cz napsal/a:
ad jméno: nějaké jiné návrhy kromě Gekona? Ten se mi az tak uplne nepozdava


Zkus Doga (export do Garmina) :D
  • 0

#12 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2009 - 9:39

medwyn_cz napsal/a:
Atributy - myslis tim jako "kid friendly", "ticks" a podobne?
To by nemel byt nejak extra velky problem. Problem ale je, ze to neni obsazeno v PQ. Takze si na sve prijdou zrejme jen uzivatele Geojarryho


To je sice asi fakt, na druhou stranu jsou ale atributy normální součástí listingu, takže by bylo logické je do exportu zařadit. Jak je kdo dostatává do GG, to je už jiná věc.
  • 0

#13 eJack

eJack

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2009 - 17:18

Ahoj, prosím poradí mi někdo jak na to? Začínám s Oregonem 550 a tak doufám, že něco nepřehlížím. Zatím jiné zkušenosti s jinými přistroji také nemám, tak jsem naprostá lama. Můj problém je následující. Když z geocaching.com si nechám exportovat informace pomocí odkazu "Send to GPS" nahrají se mi informace pouze do "Schránky s poklady". Ovšem když je exportuji z GeoGetu, tak se informace nahrají také do "Schránky s poklady", ale bohužel i do "Trasových bodů", což nechci. Co dělám špatně? Nebo to nelze jinak udělat? Děkuji za odpovědi.
  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 013 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2009 - 18:09

Pokud je mi znamo, tak do pokladu se nahravaji jen vychozi souradnice, zatimco do normalnich bodu vsechny pridane waypointy. Osobne nechapu, co na tech truhlickach lidi vidi. Projde mi mnohem praktictejsi tam kese davat jako POI. Ano, nemuzes si kesku oznacit jako nalezenou (ale to snad clovek udrzi v hlave...), nicmene muzes mit presne ikonky podle typu, nejsi omezeny par tisici bodu ale jen kapacitou pameti, a v nepodledni rade si tim nezahnojis pamet na waypointy, takze ty se pak daji pouzivat k tomu, k cemu panbuh minil.
  • 0

#15 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2009 - 13:17

Souhlasim, taky od jiste doby pouzivam temer vyhradne POI i pro kesky. Zvalst po tom, co medwyn udelal tak pekny export. krom rychleho pristupu k listingu kesky nevidim zadnou vyhodu gpx kesek oproti POI.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#16 m.martin

m.martin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2009 - 13:28

HaLuMa napsal/a:
... nezahnojis pamet na waypointy, takze ty se pak daji pouzivat k tomu, k cemu panbuh minil.

já to dělám tak, že keše mám jako GPX (kvůli logování), ale waypointy převádím na POI. Možnost uložit i keše jako POI bych snad využil jen tehdy, pokud bych potřeboval více jak 2000 keší mít v GPS nahrané.
  • 0

#17 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2009 - 14:21

- Keše jako GPX (listing, logy, Found->Field notes...). - Additional waypoints jako POI (GPI, nahrávám s GPX) Prima by bylo kdyby tohle šlo generovat v jednom exportu, snažím se to napsat, ale nedaří se ... A navíc - Všechny neodlovené tradiční ČR jako POI (včetně velikosti, D/T, hintu) - člověk nikdy neví ...
  • 0

#18 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2009 - 14:28

Pratele, stay tuned. Muj momentalni route-plan: -> Dodelat par funkci do POI makra, napsat mu dokumentaci do Wiki a releasnout ho -> Dopsat par funkci do tohoto GPX makra -> Napsat makro, ktere bude pouzivat obe dve vyse zminena makra a automatizovat export podle preferenci uzivatele na jeden klik (bude umoznovat vymazat stare GPX a POI soubory, vytvorit nove, rovnou je ulozit na spravne misto a tak podobne. Vse idealne v GUI jako takovy wizard s par klikama "next -> next", aby to bylo fakt blbuvzdorny). Problem ale je, ze s programovanim toho GUI je rucne neskutecna otrava. Napadu je spousta, ale do realizace se mi obcas az tak moc nechce.
  • 1

#19 bossno

bossno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2009 - 11:10

Suprový makro - velké díky. Je prima ho hlídání velikosti a počtů. Mám dva dotazy. 1. Jak udělám pro spuštění makra ikonu na liště? 2. Spíš návrh na vylepšení. Když přeteče velikost výstupního souboru (10MB ) , ale ještě není přeteklý počet keší (2000) nebo WP (1000) tak by se mohl udělat další x.gpx soubor přeba s atributem x_1.gpx
  • 0

#20 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2009 - 11:17

1. Neudelas. Je to exportni makro, ikonu na liste mit nema ;) ... muzes si udelat makro co bude mit ikonu na liste a bude volat tohle makro. Nebo pockat, az se mi bude chtit a napisu pekne makro i s gui, co bude proces automatizovat (koukne do garmina, dotaze se na smazani starych gpx, vygeneruje nove, nahraje ho na spravne misto a podobne. navic bych chtel timto makrem zajistit spolupraci s mym makrem na POI) 2. Nevim jak tohle funguje. Zda je limitace 10MB pro VSECHNY soubory GPX, nebo jen pro jeden a muze jich tam byt vic treba desetimegovych. Takovehle kontrolovani a rozdelovani by ale znamenalo dost vyznamny zasah do stavajiciho fungovani makra, do ktereho se mi skutecne nechce.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama