Přejít na obsah


Fotka

G. Oregon 550 PRO proti G. Oregon 550t PRO


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
80 odpovědí na toto téma

#1 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 19:08

Ahoj, vážně uvažuji o koupi Garmina. Podle všech článků perfektní mapy, celkem rozumným fotoaparátem se mi nabízí 550 PRO. Bohužel jak čtu tak jsou 2 verze neboli 4. Mě se ale jedná o 550t a 550 (PRO). Ví někdo jaký je určitý rozdíl? Případně vliv na GC? Nejsme šílení kačeři, ale terén 3,5 někdy 4 dáme, takže zas tak kvalitní stroj mít nemusím. Jen když už to budu kupovat... tak chci aby to umělo.... no však víte:):P
  • 0

#2 devon rex

devon rex

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 19:30

"t"éčko má nahranou základní topomapu Evropy, PRO má mapu ČR ve verzi PRO, tedy v měřítku 1:10000
  • 0

#3 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 19:38

T = Topo mapa Evropy PRO = CZECH TOPO v PRO verzi Osobne doporucuji nejlevnejsi verzi 550 s tim, ze si zbytek poresis jinak zadarmo (pro rypaly treba pres OSM mapy).
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#4 jirifno

jirifno

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 20:05

Ahoj. Osobně jsem cca. před měsícem kupoval taky Oregona 550. Uvazoval jsem zda s mapami nebo bez. Nakonec jsem se rozhodl pro verzi EX, kde nenabízí ani mapy, ale ani nabíječku a USB kabel. Nic z toho jsem nepotřeboval neb se mi toho doma válí haldy. Ušetřil jsem a co mně pak po rozbalení potěšilo bylo, že tam bylo veškeré příslušenství. Mapy jsem si doma jen dohrál. Musím říct, skvělý přístroj oproti Vistě co jsem měl předtím. I když nic proti ní. Však mně dovedla k asi stovce keší.
  • 0

#5 devon rex

devon rex

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 20:47

S474N napsal/a:
Osobne doporucuji nejlevnejsi verzi 550 s tim, ze si zbytek poresis jinak zadarmo (pro rypaly treba pres OSM mapy).


Pokud není vyloženě socka, tak bych doporučil koupit tu verzi PRO, ta OSM je takovej zadarmo drahej brácha. Ale třeba mu bude stačit.
  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 184 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 21:24

Tak já nevím, ale kupoval jsem taky verzi EX a mapy tam byly, na kartě i CD. Kupoval jsem u Sunysoftu. Oproti všemu příslušenství tam nebyl USB kabel a držák s karabinou. Ty mapy se hodí, jako OSM jsem si stáhnul rakouské pohraničí a jako free Slovensko. Na to, co potřebuju, mi to stačí, chodit se podle toho dá, ale jsem rád, že na Čechy mám mapu pořádnou. Když jsem to porovnával v Mapsource, tak OSM mapa Čech je mnohem chudší na detaily. A když jsem zkusil OSM Chorvatsko, tak tam na celém ostrově nebylo skoro nic. Ale nemůžu posoudit, nakonec jsem tam nebyl.
  • 0

#7 Nando78

Nando78

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 21:41

Terdzek, co sa tyka fotaku, tak ten je na Oregone dost zly. Su to len 2 megapixle. Jedine plus na tych fotkach je, ze su tagovane, takze obsahuju GPS suradnice, kde bola fotka spravena. To vyuzivam pri zakladani kesiek. Inak fotak z oregona vyuzivam, len v case hlbokej krizy, ked dojdu baterky na normalnom fotaku aj na mobile. Ak takyto fotak ozelies, tak je zaujimava volba aj 450ka. To iste ako 550 len bez fotaku. Co sa tyka map, tie si zozenies, ci uz freware alebo "kupis", tecko sa naozaj neoplati.
  • 0

#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 184 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 22:14

Ještě ke geotagování fotek, geotagovat si můžeš i fotky z foťáku, když při focení máš zapnutou navigaci. Musíš mít jen ve foťáku hodiny přesně stejné jako v navigaci (dobré je vyfotit si navigaci s hodinami, tam rozdíl hned vidíš). Free software na to je třeba GeoSetter, ale je jich víc. Souřadnice se do exifu fotek zapíšou porovnáním s časem v tracklogu z navigace. Ale je to práce navíc. Dělám to, je to pro mě dost důležitý údaj. Za pár let bude mít většina foťáků navigaci v sobě. Ale jako problém vidím, že bude muset být pořád zapnutá (a žrát baterky), nebo první fotky po zapnutí budou tagované špatně, protože to ještě nebude mít nachytané satelity. Můj názor na foťák v navigaci: když vidím, jak se má zacházet s optikou, nesahat na ni, oprašovat štětečkem, tak mi připadá jako hrůza fotit něčím, co nosím jen tak volně v kapse. Ale někdo si to celkem chválí.
  • 0

#9 devon rex

devon rex

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 22:30

Já se obrázkama živím, a jako u všeho je to o tom, jaké bude určení té fotky. Jestli to má být info fotka na web (tipuju že tak 95% fotek z GC to tak bude mít), v pohodě stačí foťák v O550 (proto jsem si to taky pořizoval, abych sebou netahal další kila krámů). Ono ani tak nejde o to že to člověk tahá v kapse (ten "objektiv" je hluboko zapuštěný), ale ten chip o velikosti 1/16 nehtu malíčku prostě kvalitní foto nedá. Ale to snad od navigace ani nikdo nechce.
  • 0

#10 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 22:33

Nando78 napsal/a:
Terdzek, co sa tyka fotaku, tak ten je na Oregone dost zly. Su to len 2 megapixle.

Oregon 550 má 3.2 mpx a fotky proti mobilu jsou zcela vyhovující. Pokud jsem chodil na výlety s Oregonem, nebral jsem foták sebou, stačil sám na pěkný fotky z výletu...
  • 0

#11 ReVIZ

ReVIZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2011 - 22:39

TerZdeK napsal/a:
Ahoj,

vážně uvažuji o koupi Garmina. Podle všech článků perfektní mapy, celkem rozumným fotoaparátem se mi nabízí 550 PRO.

Bohužel jak čtu tak jsou 2 verze neboli 4. Mě se ale jedná o 550t a 550 (PRO). Ví někdo jaký je určitý rozdíl? Případně vliv na GC? Nejsme šílení kačeři, ale terén 3,5 někdy 4 dáme, takže zas tak kvalitní stroj mít nemusím. Jen když už to budu kupovat... tak chci aby to umělo.... no však víte:):P

No 550ku mám od doby kdy ji začali prodávat (předtím jsem měl Oregon 400T) a je to asi to nejlepší co můžeš mít v ČR na geocaching. S mapama z T verze bych se vůbec nezalamoval, protože ty jsou skoro nepoužitelný. Takže moje rada zní: kup si Oregon 550 s Topo Czech Pro a určitě neprohloupíš. Foťák tady sice všichni shazujou, ale to jsou jen ti, kteří tu navigaci viděli jen z rychíku. Na "opsání" kódu na GC nebo TB nebo na momentky bohatě stačí a na všecko ostatní jsou zrcadlovky...
  • 0

#12 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 6:17

Takže ve zkratce... měl bych koupit 450tku :) pokud neci foták. a nebo 550 s Topo mapou 1:10000:) Je se zeptám, máte odkazy na weby, kde se dají sosnout mapy. Ja bych tedy chtěl mapu asi už v balení. Prostě to chci zapnout a vyrazit:) a nic už nikde nehledat. :))
  • 0

#13 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 6:25

Mapy se stahuji primo z weu Garmina. Pokud chces odkazy, jsou i zde na foru.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#14 Nando78

Nando78

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 9:30

TerZdeK napsal/a:
Takže ve zkratce... měl bych koupit 450tku :) pokud neci foták. a nebo 550 s Topo mapou 1:10000:) Je se zeptám, máte odkazy na weby, kde se dají sosnout mapy. Ja bych tedy chtěl mapu asi už v balení. Prostě to chci zapnout a vyrazit:) a nic už nikde nehledat. :))

ano.
ked si to kupis s ceskou topo mapou, co asi bude vacsina dostupnych na nete, tak ju tam mas v baleni na karte.
Pripadne mapy stiahnes velmi lahko, netreba byt ajtak.
  • 0

#15 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 9:57

TOPO Czech PRO 2011
http://dwn2.garmin.c...ch_PRO_2011.exe

CYKLO Czech 2011 NT
http://dwn2.garmin.c...zech_2011NT.exe

ATLAS Czech 2011 NT
http://dwn2.garmin.c...zech_2011NT.exe
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#16 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 19:06

Tyto map,y, které jsou v odkazech, tak na to nemusí bát zádná licence nebo tak? Všude čtu, že se píše kolik peněz stojí ... A když to takto sosnu, tak nějak instaluji? Takže myslíte, že když už mám kupovat, tak bez map?
  • 0

#17 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 19:42

Jinak když mám mapu a na ní ikonky kešek mohu robrazit detail z mapy. Víš někam jdes a řekneš si, že pujdes nejřív se a pak až na druhou. Jen nevím název. Jinak ted se rozhoduji nad 450 PRO nebo bez map. Jen tak jako tak musím mapy koupit? a zaregistrovat? Jen když teda už chce to i turistuckou slovenska případně silniční evropy..... jak potom postupovat. Jde sehnat i fotografickou?
  • 0

#18 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 20:17

TerZdeK: ty mapy jsou pochopitelne bez licencnich klicu. Co s tim udelas uz je na tobe. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#19 haleot

haleot

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 20:19

Ahoj. Rozdíl ve verzi "t" je v tom, že: 1) předinstalovaná turistická mapa Evropy 1:100 000 2) má možnost zobrazení 3D.
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#20 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 20:48

No bez lic. klíču. To znaměná, že bude v garminu fungovat dočasně, nebo vůbec? Víš jsem v tom začátečník, bohužel asi budu muset od začátku a jak s blbcem. Más nějaký rozumný přehledný návod.. co a jak? Pro Gc je nejlepší topo mapy (turistické) takže oregon 450 t? Jde ve 450 měřítko 1.10 000?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama