Přejít na obsah


Fotka

G. Oregon 550 PRO proti G. Oregon 550t PRO


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
80 odpovědí na toto téma

#21 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 21:57

Hele, ber to tak, že buď koupíš navigaci s mapou o pár stovek (tisícovku) dražší, nebo ji koupíš bez mapy levnějí, mapy si stáhneš z toho odkazu a najdeš si na ně aktivávator a aktivuješ si je... zdarma. Je to jen o tvém svědomí a případné šikovnosti. Toť vše. Nečekej, že ti sem dá někdo odkaz na aktivátor těch stažených map...
  • 0

#22 haleot

haleot

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2011 - 23:28

TerZdeK napsal/a:
No bez lic. klíču. To znaměná, že bude v garminu fungovat dočasně, nebo vůbec? ......Jde ve 450 měřítko 1.10 000?





Předinstalovaná "základní" mapa bude fungovat. Je to v paměti přístroje a "normálním" způsobem ji nesmažeš.Na fungování není potřeba žádný licenční klíč. Taková mapa je ale v měřítku 1:100 000, což je dost málo (bavíme se o verzi "t" ) pro použití na GC, nebo jako turistickou navi. Tam je dobré mít co nejpodrobnější. Nejlepší je ve verzi "PRO" kde je měřítko 1:10 000 (Topo CZECH PRO). Jinak jsou turistické mapy v měřítku 1:25 000, nebo 1:50 000. Co se týče měřítka, tak nezáleží na přístroji GPS, ale na verzi mapy. Přístroj ti vezme třeba 1:1000 :D pokud takovou mapu seženeš ;)
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#23 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 6:00

Díky moc, tak to jsem potřeboval vedět. Takže, asi bych měl koupit oregona 450 PRO s mapou topo 1:10 000. A budu mít čisté svědomí. a pak mohu třeba další mapu do toho rvát už trochu jinak. JinaK ABYCH MĚL VŠECHNY TUR. MAPY ZEMÍ EVROPY, MUSEL BYCH JE VŠE KOPIT ŽE? A zřejmě poslední dotaz předinstalovaná verze mapy, je zřejmě pro všechny státy evropy, ale pouze silniční je to tak? Jinak mohu tvořit mapy evropy přes Atlas creator? Někde jsem slyšel, že do oregona jde narvat i rastrová mapa. Jen pak nevím, jak mohu ty mapy střídat. Někdy je lepší ta, a někdy ona.:)
  • 0

#24 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 6:02

Mapy bud muzes koupit nebo je muzes "koupit" nebo muzes vyuzit mapy, ktere jsou primarne zdarma - treba OpenStreetMaps. Sam mam s Topo OSM Italie a Rakouska jenom ty nejlepsi zkusenosti, takze je mohu s klidnym srdcem doporucit.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#25 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 7:14

Aha, no víš, já bych si tu věc chtěl koupit a pak už mít skoro vše hotové. Pak si koupit větší pamětovku a na ni nahrát třeba 7 ruzných map. Toto, open steet a tak. A hlavně chtěl bych tu mapu, která bude mítm měřítko 1:1000 a to je asi pouze jen jedna a to topo PRO...A kde si sehnal open steet map
  • 0

#26 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 7:20

Hotové OSM pro garmina seženeš třeba tady: http://wiki.openstre...Garmin/Download
Pak je taky možnost si je zkompilovat svépomocí podle svých představ, ale to už je trošku vyšší dívčí a být tebou bych se tím nezatěžoval :)

  • 0

#27 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 7:24

http://www.wanderrei...e/garmin_de.php

Koukam, ze v cervenem vyseku je i CR, takze si to muzes zkusit.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#28 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 7:41

Díky moc, takže si toto nahraju na paměťovku navigace a už je tam mapa. Je nějak omezený počet map? Dají se měnit v navigaci? Jaké mají měřítko? Takže tyto mapy, které mi zasílate odkazem, jsou zcela zdarma... pak se tedy ptám zda má cenu kupovat mapičku nebo ne? Máte na to názor?
  • 0

#29 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 7:46

Map tam můžeš mít kolik chceš (kolik se ti vejde na kartu) a v navigaci se dají jednotlivě zapínat/vypínat. O měřítku těžko mluvit, jsou to mapy vektorové a tedy záleží jak moc si je zazoomuješ ;) Spíš jde o množství detailů, o OSM si můžeš udělat představu třeba na http://mtbmap.cz/, dost záleží na konkrétní oblasti. Ve větších městech jsou dnes OSM podrobnější než komerční mapy, v přírodě zase často méně. Záleží jen na tobě jestli ti to stačí nebo ne.
  • 0

#30 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 8:03

Aha, tak to jo. To je dobře, horší je, že zrovna v terénu potřebuji co nejvíce detailů. Koukal jsem na ústí nad labem a polovička cest tam vubec není, težko říct, zda v topo jsou.:) Furt se nemohu rozhodnotu... ty používáš i kreklé mapy?
  • 0

#31 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 771 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 8:08

TerZdeK napsal/a:
Aha, tak to jo. To je dobře, horší je, že zrovna v terénu potřebuji co nejvíce detailů. Koukal jsem na ústí nad labem a polovička cest tam vubec není, težko říct, zda v topo jsou.:) Furt se nemohu rozhodnotu... (..)


Vstoupim do diskuze.
Ja odesel na my Viste HCx z Topo 2010 Pro na openstreetmap, a napr. pro Jizerky, oblast kolem mych HC (Praha Modrany, Tocna a tak) mi subjektivne prijdou OSM lepsi a podrobnejsi. Pouzivam je jak k chuzi, tak kolo, a nemohu si stezovat. Subjektivne mi taky prijde Vista s OSM mapama rychlejsi.
Kazdopadne, pokud budu Vistu menit, tak asi zkusim neco bez map, a opet budu pouzivat OSM.

Chce si to vyzkouset.
Pouzivam tyto.
  • 0

Díky.

brazajar

 

Zítra je taky den!!! :)

 Garmin Dakota 20 + OSM mapy // Xiaomi Redmi Note 8 Pro  + Locus Pro // Suunto Ambit3 Peak // Dell Vostro 3360 + GeoGet // nohy / MHD / VW Passat B5 Variant / VW Sharan / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

http://www.brazovic.cz


#32 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 8:22

TerZdeK napsal/a:
Aha, tak to jo. To je dobře, horší je, že zrovna v terénu potřebuji co nejvíce detailů. Koukal jsem na ústí nad labem a polovička cest tam vubec není, težko říct, zda v topo jsou.:) Furt se nemohu rozhodnotu... ty používáš i kreklé mapy?

Já používám oboje, OSM teda hlavně v zahraničí.
Když mi řekneš přesné místo které tě zajímá, můžu zkusit udělat nějaký screenshot pro porovnání.
  • 0

#33 devon rex

devon rex

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 8:24

Já mám tu zkušenost, že na Topo PRO jsou zakresleny skoro i chodníčky pro zvěř - prostě je tam každá pěšinka, až jsem se kolikrát divil. Bohužel, zase na druhou stranu jeou tam turistické cesty zakresleny někdy s dost velkou odchylkou od skutečnosti (ale ta pěšina/cesta po které vedou je zakreslena správně) je to ale špatnými podklady od KČT pokud vím. Tak jen aby jsi se nedivil. Jinak mám stejný dojem, že ve větších aglomeracích jsou OSM skoro stejně podrobné jako Topo PRO, ale mimo města je tam těch podrobností tak půlka. Je to prostě zadarmo.
  • 0

#34 devon rex

devon rex

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 8:30

http://www.edisk.cz/...ip_199.4KB.html - tady máš porovnání Topo Pro 2011 vs OSM - severní část Ústí n. L.
  • 0

#35 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 8:36

No, tak jak nma to koukám, tak ohodně lepší je topo pro 11. Jelikož hra gc je turistická hra... asi budu volit tuto mapu, kterou zakoupim. A OSM jako k tomu :) no uvidíme .. budu testovat a zkoušet. Moc díky za ty detailyx.
  • 0

#36 haleot

haleot

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 12:35

to "TerZdeK"
Ahoj. Takové doporučení při "ládování" map do GPS přes prg. MapSource. Pokud budeš dávat naráz mnoho map (třeba 4 GB ), tak počítej s tím, že se to bude stahovat do přístroje několik hodin !!! A navíc budeš mít jen jediný soubor map. Tak trošku se to dá "odrbat"tak, že si stáhni jen jedinou mapu do přístroje-na SD kartu. Vytvoří se soubor "gmapsupp.img" v adresáři "Garmin". Tento soubor (ne příponu .img !!!) přejmenuj. Třeba "topoczech.img". Potom tímto způsobem "naláduj" další mapu, a další.....Tento postup trvá o mnoho kratší dobu, než výše zmíněný. Budeš mít vytvořených tolik souborů, kolik tímto způsobem nahraješ map. Jednotlivé soubory si můžeš zálohovat a v případě problémů, nebo změny SD karty to jen zkopíruješ do složky "Garmin" a nemusíš zase pracně přes prg.MapSource vybírat jednotlivé části map a zdlouhavě opět toto provádět.
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#37 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 13:35

Ty jo, zatím jsem nikdy toto nedělal, Takže si to moc nedokážu představit a ani ten prográmek neznám. Myslel jsem že to funguje tak, jak strkání souboru na flash.. ale to jsem asi vyvedený z omylu že?
  • 0

#38 HaB1

HaB1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 18:39

Zvládneš to neboj, je to intuitivní:) Kdyžtak Ti poradím:)
  • 0

#39 haleot

haleot

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 18:49

Program "MapSource" je součástí každé mapy od Garminu. Je to jejich prg.,kterým "naházíš" mapové podklady, nebo trasové body, WP...do GPSky. Přes tento program si také odemkněš mapy, které si koupíš. Při instalaci mapy do PC se společně nainstaluje MapSource. Po dokončení instalace tě prg.MapSource vyzve k zadání klíče pro odemčení mapy (každé zvlášť). Mapa je "svázaná s ID přístroje GPS, takže si nedáš odemčené mapy pro jeden přístroj do druhého. Na to by jsi potřeboval další odemykací klíč. Je to ale jednoduchá záležitost. ;)
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#40 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2011 - 20:30

TAK JSEM nasosal spoustu map. Jako je topo czech a podobné. Škoda, že se někde nedá sehnat stejná mapa, jako je v mapach.cz s větším měřítkem. Jak koukam na tyto mapy, nikde pořadně není české značení 4 barev turistických. A co ty rastrové mapy? Poradí někdo?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama