Přejít na obsah


Fotka

Novy powerTrail JTJPT


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
276 odpovědí na toto téma

#121 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2013 - 21:31

Vyrazil jsem v pátek po obědě z práce, nechal kolo u 1 a auto u 51 a kolem páté vyběhl v protisměru. Dal jsem si takovej hodně nepravděpodobnej pokus, hec, že tu přestovku kilometrů zkusím uběhnout, jako jsem proběhl Náchod. Sice to je poprvé tento rok, co vůbec běžím, páč nejezdím ani autobusem, a tak nemusím dobíhat, ale právě proto je to hec.

Na tom začátku jsou lesy, tak to bylo docela hezký; asi u čtvrtý keše musím rozsvítit baterku, jinak bych nenašel nejen kešku, ale riskoval bych, že si rozbiju čumec o nějakej modřín. Trochu mlhy, aspoň se líp dejchá. Jsem tam většinou sám... první a jediný kačery potkám až u kola. Zastavovat každejch 200 metrů a pak se rozebíhat je podstatně náročnější, než to proklusat v kuse, ale letos mám dost - teda opravdu dost - nachozeno, tak mi to docela jde. A docela mě to i baví. Jak jsou ty kešky pěkně popořadě a vočíslovaný, pěkně to vodsejpá a jeden má pěknej přehled, jak se to "dal jsem-ještě dám" překlápí.

Na zádech baťoch s litrem pití, dvěma muslima, mikinou navíc, baterkama, CWGčkama, tužkama, obinadlem, telefonem, prachama, kudličkou... znáte to, s čím se civilizovanej barbar vydává v les. Tentokrát sice asfaltovanej, ale hodně vles. Probíhám delší úseky třema vesnicema, ale koho dneska zajímá kondiční běžec, že jo. Než jim docvakne, že je to kondiční běžec s baťohem, budem dávno strašit Marťany, tak co.

Za chvíli je v baťohu i cyklobunda a běžím dál jen v klimatexu a reflexní bundě. Ani těch aut není moc.

Na kraji největšího mudlího sídliště si odskočím dírou v plotě do zámeckýho parku pro kešku o bludištích a pak přeběhnu přes silnici a tak trošku se vrátím do normálu nočním odlovem asi pětikilometrové multinky s tradičkou u studánky navíc, i nějaký CWG padlo, jako bonus. Furt běžím, změna terénu mý kotníky docela potěšila. Ty vloni koupený běžecký Adidasky se osvědčujou, v mejch obvyklejch kanadkách už bych se po tom asfaltu ploužil jak připopřejetej racek.

Posledních jánevim dvanáct Petek ( :) vtip pro zasvěcený) odsejpá tak, až splývaj. Vpravo vlevo, hup do lesa. Přemýšlím o ruskejch bílejch nocích, mezi keškama světlo vypínám, nemá to cenu, je vidět jak v černobílým filmu a baterka jen oslňuje... už mám grif, GPS mi visí na popruhu, jen ji pustím z ruky, baterku do trávy světlem ke keši, jsou většinou v objímkách nízko nad zemí, odšroubuju víčko, položím ho do objímky (jednou zezačátku jsem ho v trávě málem nenašel), povytáhnu když to jde logbook, lípnu nálepečku mrňavou, co mám předpřilepený na GPSce, opačným postupem vše upůvodněstavuju, odskočím přes pangejt na silnici, během patnácti kroků "naleznu" keš a "hledám další nejbližší" a kouknu "na radu" a zase běžím. Připadám si trochu jako myš na klíček a líbí se mi to. Sem tam se zdržím utahováním pomačkanýho logbooku, ale co by Dušín pro druhý neudělal.

Kolo je u toho stromu, kde jsem ho přivázal; navlíknu si bezprstovky, teplejší čelenku a větrovku a točimkolenama zpátky k autu. Předjíždím SeeBeeho - to sou ty snad jediný kačeři, co jsem potkal už v pátek, hodim krátkou řeč a v dest v noci jsem zpátky u auta. Prvních 20 km je z krku (když počítám i tu multinku). Mám sice cajky na spaní s sebou, ale venku je tak lezavo a dubiny tak vlhký a hlavně už je pozdě a já sem tak ztahanej, že si rozestelu v autě. To naše mi je akorát, abych se nemusel krčit. Sem utahanej, ale fajnovej.

Ráno už nejsem fajnovej. Nezvyklý nohy, co normálně ušlapou i třeba 14 hodin za den, nějak nejsou zvyklý na ten klus a spoustu dřepů, a bolej jak starý mršiny, s tím sem počítal,ale že budou i svaly namožený, to je podpásovka. No, popojedu na náves tý vsi, co je přes louku, a vyběhnu na první "kolečko". Nějakejch 37 nebo kolik keší mě zavede zpátky k autu. Teď už potkávám kačery, v sobotu jsem to čekal, a jak běžím v protisměru, páč chodec chodí vlevo a tak, znáte to, potkám všechny, co vyrazili. Zdaleka jich není tolik, kolik bych čekal. Potkám i pěšáka, i cyklistu; někoho tak trhlýho, aby to běžel, nikoli.

Taky potkám řadu myslifců, stojej na silnici roztažený přes dvě kešky a střílej bažanty. Dva. Víc jich z toho křoví nevyplašili, asi se jim odstěhovali do města. Takže mě to stojí první DNF a málem i druhý, kdyby... kdyby u tý druhý keše nestáli dva myslifci a jedna myslifkyně a koukali, co to tam ty z toho auta před chvílí zastrkovali za strom. Tak mi tu kešku rovnou podali. Já jim podal pozitivní výklad, co to jako má bejt, abych vzbudil příznivej dojem a dal tý krabce šanci.

Za chvíli potkávám tutéž kačchodkyni, má totiž logistickou podporu a tak se přesouvá ze sekce do sekce podstatně rychleji jak já.

A u auta už sotva lezu, teda já bych lez, hlava by lezla, plíce by lezly, tělo by lezlo, ale nohy mi asi někdo ukrad, strašně zmlátil takovou tou tyčí, co jí v Iráku prosazují mírumilovné principy šaríi a vrátil. Popojíždím o patnáct kiláků dál, skrze Dětenice s tou skvělou historickou hospodou, kde visí v klecích ze stropu umrlci, ale vy je stejně nevidíte, páč je tam tma, a nechávám auto kus před jakýmsi na pohled zbytečně velkým městečkem u čísla 135 a běžím si zpátky pro kolo. Sobota jak malovaná, nějak kolem pěti stupňů Celsijuse a sluníčko se na nás taky přišlo kouknout, prostě paráda. Potkávám znovu auto s těma sympatickejma kačerkama, co jsou dokonce ještě dospělejší jak já, a to hned po tý jedný jabloňový zradě, kterou jsem nemoh chvíli najít a pak jsem, už naprosto zblblej, pro ní lez mezi větvovím s baťohem na zádech. Tu asi nedáte, holky; ale jestli jo, tak to tedy klobouk dolů, mám naději i do pár dalších let :)

Tuhle trasu už ale nedávám klusem, vleču se jak šnek s výronem. Sice je mi parádně na duši, kochám se, doktore, krajina jak zahrádka, ale Zátopek, to teda nejsem.

Cestou zpátky jsem si ještě odskočil přes pole pro Zapomenutou trať. Krásné téma, slušné luštění, nádhernej flek a příklad toho, jak se to všechno dohromady dá pohřbít naprosto jalovou krabicí. Škoda.

Adidasky s bahnem se nevejdou do klipsen.

Projedu městečkem, už na světlech, vážu kolo do nějakýho křoví a popojíždím dalších 15 km dál. Sakra, to je minimum, abych to zejtra měl vůbec šanci dorazit. Jenže jsem se už skoro ani nenasoukal pod volant... venku se ochlazuje, cesta se postupně stává čím dál frekventovanější, asfalt jaknovej, lesy asi vykácel už Jiřík z Poděbrad, kolem silnice maximálně tak zkormoucený trnkový křoví, fakt dost nešťastná lokalita... kus před cílem škubnu volantem, otočim to zpátky pro kolo a trousím na to. S takhle potrestanejma nohama bych těch zbylejch jánevim padesát kiláků za neděli nedal ani za cenu tejdenní pracovní neschopnosti. Stejně jsem to tušil. Rád bych byl sám sobě za kinga, ale buďme poctivě přízemní. Bikila, co běhal maratón na zlámaný noze, prostě a jednoduše nejsem.

Mám z domova náhradní plán, vyluštěnou sérii o lesních zvířátkách, pět toulek českou minulostí od Tailora - mimochodem nádherně nádherná nádhera - a pár dalších laskomin. Parkuju u startu Tailorovy nočky, večeřím a jsem docela dost, fakt docela dost spokojenej.

 

----

 

Pozitiva a negativa: jak tu už před pár stránkama padlo, na PWT je nejlepší to, co se dozvíš vo lidech; o těch, co potkáš, i o těch, co jen vidíš, co za sebou nechali; o sobě; a nakonec i o těch, co si o tom jen povídaj.

Kešky jsou unifikovaný, pěkně přidělaný PETky. Trošku nešťastně jsou v nich třílistový logbooky, což je blbý, páč se za chvíli dovnitř nevejdou, už o druhým víkendu je tam leckdo rval násilím. Chvat není přítelem kačera, to opravdu ne. Jindy, třeba na tom kousku, kdy jsem šel proti kolegovi cyklistovi, jsou logbooky nádherně pevně stočené... jen příklad, že jo. Zdravím. Dojels to, anebos jaks říkal se tmou ujel před náklaďákama?

Auta stavěj na krajnici, nemožno, aby si toho místní nevšimli. Blbý je, že tam zůstávaj vyjetý stopy a tím, jak skáčeš přes pangejt anebo lezeš do krpálku, tvoříš mimořádně vytlapkanou geodálnici. Nedokážu si představit na takové trase pravidelnou údržbu a podle mne logbooky nepřežijí třetí víkend. Na druhou stranu, za těch pár chvil jsem neviděl ta fujtajblata, jaká jsem potkal v Náchodě - přeskakování keší (a logování full, samosebou), poházené logbooky mimo keší (voni to ty další uklidí) a těch parkovacích pozic v zatáčkách taky moc není. Ale jsou, to zas jo. A v noci tam skoro nikdo nejel. Popravdě, po obědě už jsem potkal všehovšudy snad tři auta.

Podle mýho ta série nepřetrvá pár, doslova pár, měsíců :) tak škoda těch zvýšenejch tlaků. Jaký si to uděláš, takový to máš; mě se to líbilo, mě to bavilo, já si zahrál. Negativní dopady samosebou vnímám.


  • 30

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#122 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 19 listopad 2013 - 7:37

Vyrazil jsem v pátek po obědě z práce...

Bez ohledu na to, jakej mám na tenhle PWT názor je toto jeden z nejpěknějších textů, který sem o týhle naší kratochvíli četl. Díky za něj a víc takhle pozitivních myslí.


  • 2

#123 mirecek7

mirecek7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 7:53

Citecka: the best of,

smekám před tímto kačerem. Krásný příspěvěk a to byla výzva!


  • 0

#124 semik75

semik75

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 8:03

...

Podle mýho ta série nepřetrvá pár, doslova pár, měsíců :) tak škoda těch zvýšenejch tlaků. Jaký si to uděláš, takový to máš; mě se to líbilo, mě to bavilo, já si zahrál. Negativní dopady samosebou vnímám.

 

Krásně napsáno. Náchod jsem dal více méně po svých a Eva co dělala mobilní support mezitím přečetla nějakou knížku. Tady bych asi vypustil duši. :) Možná bych se mohl s někým svést abych si to zkusil logovat ob jednu. ;)


  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#125 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 9:43

.... Podle mýho ta série nepřetrvá pár, doslova pár, měsíců :) tak škoda těch zvýšenejch tlaků. Jaký si to uděláš, takový to máš; mě se to líbilo, mě to bavilo, já si zahrál. Negativní dopady samosebou vnímám.

 

I já uznávám, že je to moc pěkně napsaný a věřím, že jsi si to pěkně užil.

 

Kde berete tu představivost, jak se takový odlov odehrává, když se ho neúčastníte?

A jaké jste to nátury, že používáte k popisu jen negativa? B)  Teda JEN ty jízlivostě?

Teda, mě by to z toho auta taky vůbec nebavilo; ale že bych měl hlásat, že co autosérielovec, to podkačer, to bych radši tržil hřebík do boty.

 

Pokud to bylo na mě, tak:

 

1. Já si dva malé odlovil, takže vím, o čem to je - na vlastní kůži. Navíc jsem viděl hromady fotek a četl spoustu "zážitků", ze kterých se dá udělat obrázek, i kdyby tam člověk nebyl nikdy. Jeden příklad za všechny: Foto - PWT

 

pt.jpg

 

2. Opravdu na tom nic pozitivního nevidím, sice to může být zábava ale s dobrou partou lidí může být zábava cokoliv, třeba i vykydání žumpy nebo lámání kamene v kamenolomu. :)

 

3. O podkačerech jsem nikdy neřekl ani slovo (znám hodně kačerů, kteří série/PWT loví a přesto si jich vážím a mám je rád), jen říkám, že tyhle keše jsou nejslabší v geocachingu, protože i ta nejhnusnější "zaokapovka" má něco navíc - aspoň pokus (každý nějak začíná) o pointu nebo listing.

 

P.S. - Přijímám výzvu a jak urvu chvilku, tak o tom taky napíšu něco obsáhlejšího do blogu.


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#126 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 10:00

Čitečko smekám... pěkný článek... a pěkně sis tam mákl...

 

Mám za sebou jen malé powertraily dány různě, pěšmo i autem takže je fakt, že velkej neposoudím ale i z těch malejch si dokážu udělat dost dobrej obrázek... (a na velký mě nikdo nedostane ani heverem). Zatím co jsem viděl na malejch mi celkem stačí...

 

takovej trojúhelník :) jsem dokonce dělal na třikrát... a to tam nejsou tak špatný kešky aspoň po redesignu... nicméně mě to vždycky po deseti kouscích přestalo bavit :)


  • 3

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#127 babacz

babacz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 10:45

Kolombo má pravdu.Já jsem lovila předminulý víkend půlku serie a v sobotu jsme ji dokončili.Líbilo se mi na tom všem umístĕní poslední keše,sranda byla taky(jeli jsme v 5).Pozdravy a krátké pokecy u keší.No a pak pohled do statistiky ...
Řekla bych že samé pozitivní vzpomínky.kromĕ bahna na botách...
  • 1

#128 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 12:51

748879cdea9a0903852ff225a55b1370.png

 

Tak tohle je ale fakt dokonalý - nevím, kdo to maluje ale luxus !!!

 

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


  • 4
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#129 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 13:10

Vyrazil jsem v pátek po obědě z práce, nechal kolo u 1 a auto u 51 a kolem páté vyběhl v protisměru. 

Tak tenhle přístup obdivuji. Pro mě osobně připadá jediný možný způsob - na kole. A to ještě asi ve dvou dnech, kvůli velké vzdálenosti první a poslední keše... Leda to vzít jak to někdo dělal myslím s vlečkou - proti sobě a uprostřed si vyměnit klíčky od aut s kterými se dovezly kola na začátek trasy :-)

 

I já uznávám, že je to moc pěkně napsaný a věřím, že jsi si to pěkně užil.

 

 

Pokud to bylo na mě, tak:

 

1. Já si dva malé odlovil, takže vím, o čem to je - na vlastní kůži. Navíc jsem viděl hromady fotek a četl spoustu "zážitků", ze kterých se dá udělat obrázek, i kdyby tam člověk nebyl nikdy. Jeden příklad za všechny: Foto - PWT

 

P.S. - Přijímám výzvu a jak urvu chvilku, tak o tom taky napíšu něco obsáhlejšího do blogu.

 

Ten případ z fotky už jsem někde viděl. I když ti dotyční se bránili, že prý byli orazítkováni i v logbooku (kdo ví, já to nekontroloval, tak jsem jim uvěřil - přece jen postupuji dle presumpce neviny).

 

S tím blogem si můžeš ušetřit práci. Původně jsem chtěl napsat sem obsáhlejší odpověď, nakonec jsem to napsal tak dlouhé, že jsem to dal tam a tam nikdo nereaguje... Pokud chceš reakci, musíš psát tady ;-)

I když připouštím, asi jsem to sepsal moc nudně, když jsem chtěl shrnout, co mi přišlo dobré a co špatné na PWT a sériích...


  • 0

#130 Trhac

Trhac

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 13:47

 

Tak tohle je ale fakt dokonalý - nevím, kdo to maluje ale luxus !!!

 

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ale to bys měl vědět…  :)


  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…


#131 radims

radims

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 14:52

Vyrazil jsem v pátek po obědě z práce...

Pěkná práce. Citečka for Popelníček.

Tohle musím dát přečíst ženě, ta si pořád myslí, že já jsem ten jedinej Forest na světě  :D

Mně by trochu při tom běhu vadil asfalt, když to vydrží do jara, zkusím to na kole.

A když ne, tak ne  ;)


  • 1

#132 Lugia010719d1

Lugia010719d1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 17:38

Sky - souhlas (tedy pokud jsem to správně pochopil, že  :P ) .. PT už nejsou klasické keše, ale je to kategorie sama pro sebe, k jejímuž hraní je třeba se přizpůsobit a dělat věci jinak .. ale to je můj názor a nikomu jej nenutím a nemám v plánu soudit nikoho jen proto že se na věc dívá jinak než já  B)

Tak s tímhle si dovolím nesouhlasit :) I PT se dá lovit pěšky nebo na kole bez nějakýho přizpůsobování -> jako normální keše. Nebo sem snad jedinej magor, kterej to tak dělá? :P Třeba FCPT byla pěkná celodenní procházka po silnici hezkou krajinou a se zralejma hruškama přímo z geoobjektů.


  • 0

#133 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2013 - 18:11

Tak s tímhle si dovolím nesouhlasit :) I PT se dá lovit pěšky nebo na kole bez nějakýho přizpůsobování -> jako normální keše. Nebo sem snad jedinej magor, kterej to tak dělá? :P Třeba FCPT byla pěkná celodenní procházka po silnici hezkou krajinou a se zralejma hruškama přímo z geoobjektů.

 

Pravda, při odlovu FCPT jsem taky na kole zastavil, hledal a logoval u všech a dokonce je mám všechny (možná na pár vyjímek, které jsem zapomněl), vyfocené, často i s mým logem, nebo alespoň úkryt :-)

Viz. fotky zde :-).


  • 0

#134 Rudko

Rudko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2013 - 18:47

Řád to moc nemá, to souhlasím. Nemá někdo výškový profil trasy? (počítáno se začátkem na 001 a koncem na 274 když se pojede popořadě) Ne, že bych tam chtěl jet, ale zajímal by mne. :-)

Na 001 máš vše co chceš vědět !!! ;)


  • 0

#135 kalgan

kalgan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 138 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 12:37

Na to jak každej nenávidí PT, je docela populární. Každopádně asi dlouho nevydrží.


  • 0

#136 Alke04

Alke04

    Alke04

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 14:13

 

 

pt.jpg

 

 

K fotce asi toto:

 

Kdo chce psa bít, vždycky najde si hůl. Pokud chcete kritizovat Geocaching - vyberete jako příklad 2-3 keše u popelnic, zaokapovky, cache v korunách chráněných stromů. Pak řeknete, že Geokačeři jsou v podstatě lidé, co ničí přírodu, tím, že tam zanechávají podpatky v podobě plastových krabiček určených původně na uskladnění jídla atd, atd. Pokud chcete kritizovat powertrail - vyberete jednu fotku v místě, kde 2-3 debilové zalogují na svodilo a pak dalších 20 oslů po nich to zopakuje - už více méně někdo z nevědomosti, někdo ze srandy a většina protože to vidí před sebou. Osobně jsem něco podobného viděl jen jednou na jedné cache v Maďarsku - tam jsem je dokonce strhával, neb tam byli i Češi s textem "Czech republic". Chápu, že to tomu svodidlu a jeho funkci moc nevadí, ale dělat by se to nemělo.

 

Co mě však mrzí, že tento jeden příklad, který je opravdu spíše ojedinělý (já jsem na celém 270 PTW žádný oblepený strom neviděl) se bere jako - tohle jsou všechny powertraily atd, atd.

 

Powertraily mají následující výhody:

- Při odlovu se užije spousta srandy (mohu potvrdit - krásný pozdrav Kubíkovi5)

- Je to určitý hec, challenge, kdy se to zkouší dát za nejkratší dobu

- Je to hodně bodů a co si budeme nalhávat - kdyby nám nešlo o body, proč bychom vlastně logovali. Jediný kačer, kterému věřím, že nejde o bodu je Vrso (možná aj Vrso5), kterej naposledy logoval v roce 2011 a od té doby odlovil 2x ameriku + dalších X států

 

Nechápu, proč se v ČR dělá z powertrailu sprosté slovo. ŽIJ A NECH ŽÍT. Osobně preferuji jiný typ keší a asi mnozí tušíte jaké, ale RESPEKTUJI, AKCEPTUJI, ŽE TOHLE JE SOUČÁSTÍ HRY A KAŽDÝ MÁ PRÁVO LOVIT, CO CHCE.


  • 0

#137 Alke04

Alke04

    Alke04

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 14:17

748879cdea9a0903852ff225a55b1370.png

 

Tak tohle je ale fakt dokonalý - nevím, kdo to maluje ale luxus !!!

 

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

 

To je pěkný no, kdo to maluje? Zkus hádat... někdo, kdo se spíše zabývá tiskem, miluje spirály a po večerech rád volá na psychiatrii do Kosmonos http://www.geocachin...an +pro +alke04


  • 0

#138 Or_Mi

Or_Mi

    Or_Mi

  • Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 14:59

Podle mého názoru lovení power trailu je podobné jako, když do sebe někdo lije litry hnusného europiva a prohlašuje se za krále pivařů. Nikdy nepochopím jak může člověk svůj čas věnovat tomu, že nalepuje samolepky do krabiček podél silnice. Bože, to je zábava!

 

Jak si můžu všechny power traily vymazat z mapy v c:geo, abych u toho nestrávil hodiny tím, že si budu jednotlivě každou tuto keš strkat do ignorovaných?


  • 0

#139 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 15:06

Alke, k Tvým argumentům bych mohl opět oponovat, že i ta nejhorší zaokapovka má zpravidla něco víc, než keš(e) na PWT, nebo že v dobré partě je to jistě zábava, stejně tak, jako v dobré partě zábava naprosto cokoliv (třeba i kydání žumpy), nebo že jedna špatná keš je problém, kdežto 300 špatných keší je super .... ale to už tu všechno bylo.

 

Když už to ale bylo na mě, tak dodám toliko, že ta zde uvedená fotka rozhodně není jediná a už jsem podobných viděl docela hafo a to, že se tohle (zatím) neděje na JTJPT se dá celkem logicky vysvětlit tím, že tento PWT je nový. Počkej za rok, jestli tedy vůbec rok přežije - je to přeci jen věc na jedno použití, že ....

 

Ale hlavně - máš naprostou pravdu v tom, že je to součást hry a že si každý může lovit co chce, v tom s tebou naprosto souhlasím a pokud to někoho baví, nechť si to klidně loví - já nikomu nic neberu. Nic to ale nemění na tom, že i já mám nárok na to, vyjádřit svůj názor na věc - a to, že i nejhorší zaokapovka má zpravidla mnohem víc do sebe a taky podstatně delší životnost, než všechny PWT dohromady, tak to mi nikdo nevymluví.


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#140 Skywalker

Skywalker

    "kašpar"

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 108 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2013 - 15:15

Já bych jen doplnil Kapsu v tom, že souhlasím, ať si každý loví co chce, kdy chce a jak chce.

Každý má svůj čas. Ale nesouhlasím s tím, že je powertrail normální a přirozená věc a že se takto má brát.

 

Je to o hledání krabiček, ale není to geocaching.

 

PS: a kydání žumpy je v dobré partě fakt sranda :-)


  • 2

*





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama