Přejít na obsah


Fotka

GG neochranuje me vlastni edity

doporučení geoget gsak

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
6 odpovědí na toto téma

#1 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 564 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 20:53

Nevim, zda je tohle "bug" nebo "feature", ale rozhodne to funguje jinak nez v GSAKU. Mam jednu kesku (GC1PHV2), ktera je v zemi Western Sahara, ale jeji owner ji deklaruje jako v Maroku. Nechme stranou politiku a rozhodnuti OSN, ale Groundspeak pripousti jako moznou zemi Western Sahara. Rucne tedy v GG opravim zemi na Western Sahara, ale moje zmena se zase prepise na Maroko, kdyz do GG nahraju PocketQuery s mymi vsemi nalezy. Vypada to tedy, ze GG nedava prioritu tomu, co jsem editem v GG manuale zmenil. GSAK to respektuje (mohu tam nahrat znovu a znovu me nalezy, aniz by to, co jsem rucne menil, prepsal podle toho, co v tech PocketQuery s nalezy je). Myslim si, ze by to melo byt tak, jak to dela GSAK. Nebo to lze jen nekde nastavit a ja nenasel kde? Zmena zeme je uvedena jen jako priklad. Diky.


  • 0

#2 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 958 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 21:05

zatim si za ta leta nikdo nestezoval, ze kdyz aktualizuje kes, ze se mu zaktualizuje. rucni upravovani bylo vzdy silne nedoporucovano prave z hlediska aktualizace. do nektere z dalsich verzi geogetu se pokud vim pocita se zamykanim nebo verzovanim listingu.

pokud te trapi to ze se ti kes zmeni (jako nekteri lidi neprenesou pres srdce, ze kdyz najdou kes ktera mela teren 4,5 jen kvuli tomu aby si vybarvili policko ve statistikach a autor tu kes pak zmeni na 4) mej zvlast databazi s nalezenymi kesemi ktere nebudes aktualizovat a budou presne v tom stavu ve kterem byly kdyz jsi je nalezl.


  • 0

#3 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 21:11

Ale to vis, ze se nekdo obcas ozval. Ale bylo mu doporuceno to samy, cos doporucil ty, mikrome. Momentalne to jinak nejde.

 

PS: Pokud by mel nekdo pocit mit pripominku typu "ale v GSAKU to jde, tak proc ne v GG?", tak je treba si uvedomit, ze GG dela Haluma ve svym volnym vase a je naprosto zadarmo. Kdezto GSAK je jaksi... z casti placenej ;) Tam uz je to potom o necem jinym :)


  • 0

#4 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 564 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 21:18

Dekuji za odpovedi. Aspon ted mam jistotu, ze jsem neco neprehledl v nastaveni GG ;) . Ne, nechci, aby GG byl vicemene totez jako GSAK; chapu duvod o lidskych zdrojich. Uvedl jsem GSAK spise proto, ze moje doporuceni neprislo z modreho nebe, ale ze je to neco, co uz bylo nekde implementovano, a tedy, snad, i pouzivano. Jeste jednou dekuji.


  • 0

#5 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 958 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 21:23

ona je cela filozofie programu zcela odlisna, takze gsak umi kdeco co geoget ne a stejne je to i naopak. a gsak jsem pred lety naprosto nepochopil, nasel jsem geoget ve verzi 1 a pochopil jsem ho nahned, takze nebylo co resit - jsem s halumou na stejne vlne :D


  • 1

#6 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 21:28

Jasny, ja te plne chapu, proc to chces. Taky bych to uvitala. Ale tyhle veci nejak neresim, i kdyz mam podobnej problem se skakajici zabou od Bruntalu :D Uvidime, co na nas Haluma prichysta.

 

Mirkome, jsem na tom podobne jako ty - verzi 1 sice nepamatuju, ale zkousel ajsem tehda Mozigo, ktery me totalne vydesilo (a do dneska ho nechapu). GG byl zapar pochopenej :D


  • 1

#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 994 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2014 - 7:13

Ja myslim, ze je to opravdu vec filozofie programu a otazka kompetenci uzivatele. Keska nepatri uzivateli, ale autorovi, je tedy podle me logicke, ze autorem udane hodnoty maji prioritu. Kdyz si v GSAKu upravis lisiting (treba opravis preklepy), take se ti prestane aktualizovat? Na druhou stranu nalez kese je uzeivaelsky udaj a pokud jej nastavis, jiz nikdy se ti aktualizovat nebude.

 

Mnohokrat jsem od uzivatelu GSAKu slysel, ze GG "to dela divne, GSAK to dela tak a tak..." Je to vec zvyku a toho, komu je co blizsi. Oba programy se casem hodne priblizuji co se schopnosti a vystupu tyka. Ovsem jejich postupy a ovladani jsou stale odlisne a sotva tomu kdy bude jinak. Je otazka, zda je to dobre nebo spatne, ale mne to vyhovuje :-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:doporučení, geoget, gsak

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama