Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Kešky na elektrických tentononcech


Nejlepší odpověď pepa.z.pocernic , 29 duben 2014 - 8:51

problém je imo v tom, že když už si lidi zvyknou, že keš může být na rozvodném zařízení nebo v atrapě takového zařízení nebo, tak pak mohou lézt i do pravého a nebudou řešit, že v listingu ani na objektu neni nějaká info. imo by se cache neměla maskovat za nic do čeho může být nevhodné nebo nebezpečné lézt, protože jednou si to někdo zapomene ověřit, nebo nebude mít dost rozumu (dítě) a nastane problém a je lepší podobné vzorce nevytvářet.

Přejít na celý příspěvek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
63 odpovědí na toto téma

#61 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2014 - 21:33

Tak dnes jsem cestou na kole zjišťoval indicie na jednu kešku a finále mi vyšlo u trafačky s tím, že hint byl u keše následující "stridavy a silny". Dorazil jsem na místo finále a hned první čeho jsem si všiml byla pěšinka k rozvaděči či co to bylo (nelezl jsem do toho) a na tom bylo vidět, že se do něj leze. Evidentně tedy souřadnice i hint v podstatě navádějí kačery lézt do toho zařízení. No, já krabičku nakonec nenašel (poslední dva nálezy jsou z prosince a pak z března), takže jsem napsal ownerovi WN že by bylo moudřejší finále přesunout. Aby si nějaký kačer "nezatancoval v rytmu střídavého proudu" jak říkával jeden náš profesor.

 

Snad bude owner rozumný a umístění změní.


  • 1

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#62 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2014 - 22:18

A nebo jsi nenašel, páč ta škatule je v tom rozvaděči :D :D :D!


  • 0

#63 Smogeo

Smogeo

    Pozorr, troll!

  • Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2014 - 23:28

jo, v nožové pojistce bývá taková šikovná dutinka, akorát na logbook, zkus to ještě :D


  • 0
> Body nesmrdí <
Nepřijímám notifikace.Nebudu lítat jak Groundspeak pískne.

#64 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2014 - 21:53

Zrovna nedavno jsem hledal jednu velmi peknou cache. Kdyz jsem se blizil, pres porezane brizy, tak mi pipla navigace, ze uz je na konci s baterkami, ale ja videl vysilac a rozvadec a hned mne bylo jasne kde hledat neb neco podobneho jsem cekal. A tak jsem ani nic nezapinal a hrnul se k rozvadeci. Trochu mne prekvapilo, ze je zasroubovany a v listingu se nic nepsalo o naradi. Ale vytahl jsem lzici a jal se sroubovat, no nasel jsem tam trifazovou vidlici (pro neznale s koliky). Jelikoz jsem elektrikar, tak jsem radsi ani dal nezkoumal a hned jsem radsi vse zasrouboval. Z druhe strany druhy rozvadec tak akorat na cache a zas sroub, tak jsem pouzil lzici podruhe a ejhle nozove pojistky a draty na obe strany. Tak jsem ji hned zas zasrouboval a uz mi bylo podezrele, ze ty sroubky nejsou nejak osoupane. Tak jsem tedy zapnul navigaci a koukam, ze cache je asi 20 vedle v lese. No tam jsem nasel uz treti rozvadec, ale na nem bylo uz z dalky jasne, ze je bez proudu. A cache tam byla s velmi nezvyklym logbookem.

 A tak bych radsi doporucil nepouzivat elektricke zarizeni na cache, pokud ano, tak jen pro tradicni cache a v takove vzdalenosti od elektrickych objektu aby to nikoho ani nenapadlo si to splest, nebo tak aby to bylo jasne na prvni pohled, ze to je cache. Precijen elekticky proud neni videt a muze zabijet. Sam jsem jednou hledal cache u rozvadece zrovna v dobe, kdy byla ztracena a tak jsem nakonec skoncil v tom rozvadeci, ale kdyz jsem videl, ze tam jsou pripojene pojistky, tak jsem radsi hlasil DNF a dal nehledal a jak se posleze ukazalo, tak cache doopravdy byla ztracena. V takovem pripade muze byt cache u rozvadece velmi nebezpecna schovka.


  • 7

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

 

S úsměvem jde vše líp





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama